Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kolasnittar med ingefära och mandel

11 december, 2016 av Jill Wallentin 8 kommentarer

Jill Wallentin
Farligt goda kakor med smak av kola och ingefära. Krispigheten och kolasmaken kommer från fibersirap gold som påminner om sirap i smaken. Den innehåller dessvärre en liten mängd malt som kan påverka blodsockret samt innehåller även lite gluten. Om man är känslig kan man istället använda den genomskinliga fibersirapen utan malt.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 50 st

Ingredienser
  

  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk ingefära
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl xylitol/björksocker eller annan valfri sötning
  • 1 dl fibersirap gold
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl mandelspån
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk bovetemjöl eller kokosmjöl

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Vispa ihop mjukt smör med ägg, sötning och kryddor.
  • Blanda i resten av ingredienserna.
  • Bred ut smeten på en smörpappersklädd plåt.
  • Grädda i ugnen i cirka 7 minuter tills de fått färg. Sänk temperaturen till 60 grader och grädda i ytterligare en timme.
  • Skär kakorna till snittar och lägg att svalna på galler.
  • Njut!

Anteckning

Tips! Tillsätt 1½ tsk kanel och 1½ tsk nejlika så får ni supergoda pepparkakor!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Recept, Småkakor, Sötsaker

Pumpapudding

23 oktober, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Pumpa är snålt på kolhydrater men ger en härlig naturlig sötma som passar perfekt till efterrätter. Som exempelvis i denna kryddiga pumpapudding.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 dl pumpa puré
  • 2 st ägg
  • 100 g färskost
  • 1 dl Sukrin Gold eller annan typ av sötning*
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Dela pumpan och skrapa ur innanmätet. Skär bort det hårda skalet. Dela sedan pumpan i mindre bitar och koka i vatten tills den blivit mjuk, cirka 15 minuter.
  • Mixa fruktköttet till puré. Blanda samman med resten av ingredienserna.
  • Häll upp i fyra ugnståliga formar och grädda i 20–30 minuter i ugnen.
  • Låt svalna och ställ gärna kallt över natten.
  • Servera med en klick grädde.

Anteckning

* Eftersom pumpan är relativt söt kan man utesluta eller minska på sötningen om man helst vill vara utan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Recept, Sötsaker

Persisk kärlekskaka

21 augusti, 2016 av Jill Wallentin 4 kommentarer

Jill Wallentin
Inspirationen till den här supergoda kakan kommer från en Persisk kaka som kallas för "love cake". Varför den kallas så vet jag inte men antar att det beror på att den är så god att man blir varm i mathjärtat när man äter den. Min variant är utan socker och med vackra pistagenötter. Servera gärna med en klick yoghurt med hög fetthalt. 
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Persiskt
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

  • 300 g mandelmjöl ekologiskt
  • 1 dl björksocker eller annan valfri sötning
  • 1 dl Sukrin Gold eller annan valfri sötning
  • 150 g smör ekologiskt
  • 2 krm salt
  • 2 st ägg ekologiska
  • 2,5 dl yoghurt Gärna cypriotisk med hög fetthalt
  • 0,5 tsk muskotnöt mald
  • 2 msk mandel skivad
  • 2 msk pistage skivad

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 150 grader (varmluft).
  • Blanda samman mandelmjölet med sötning smör och salt.
  • Dela degen på mitten och tryck ut den i en kak- eller pajform så att den täcker botten och en bit upp på kanterna.
  • Blanda resten av mandelmjölsblandningen med yoghurt, muskotnöt och ägg. Häll den i formen. Toppa med mandel- och pistage.
  • Grädda i cirka 30 minuter tills kakan fått en fin färg.
  • Låt kakan svalna innan servering och servera med en klick yoghurt. Njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

LCHF-cheesecake med pekan, smörkola och bär

28 juli, 2016 av Jill Wallentin 6 kommentarer

Jill Wallentin
Vill du imponera på dina gäster ska du göra den här härliga cheesecaken med smak av pekannötter och smörkola. Toppa med bär efter säsong.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

Pekanbotten

  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 200 g pekannötter
  • 2 msk valfri sötning gärna xylitol

Fyllningen

  • 2 dl crème fraiche
  • 600 g färskost av Philadelphiaost typ
  • 3 st ägg ekologiska
  • 1 dl valfri sötning gärna xylitol
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 st citron saften

Smörkolatopping

  • 50 g smör
  • 2 msk Sukrin Gold
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt

Garnering

  • Blandade bär efter säsong
  • citronmeliss

Instruktioner
 

Botten

  • Ställ in ugnen på 150 grader (varmluftsugn).
  • Mixa pekannötterna och rosta dem i en torr stekpanna tills det börjar dofta gott.
  • Smält smöret och blanda samman med samtliga ingredienser till botten.
  • Bred ut smeten i en bakform med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
  • Öka temperaturen på ugnen till 200 grader (varmluftsugn)
  • Vispa samman färskost, crème fraiche och ägg. Blanda i sötning, vanilj och citronsaft.
  • Häll smeten i bakformen med botten. Slå den lite lätt mot bänken för att få bort eventuella luftbubblor.
  • Grädda cheesecaken i 10 minuter. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och fortsätt grädda i ca 25 minuter. Då ska kakan "dallra" lite när man skakar den.
  • Stäng av ugnen men låt kakan stå kvar med öppen lucka. Låt svalna i 2 timmar. Ställ sedan in den i kylskåpet.

Smörkolatopping

  • Koka samman smör och sötning tills gyllene. Häll i vispgrädden och koka tills den tjocknar något, cirka 10 minuter. Låt svalna och häll den sedan ovanpå cheesecaken. Toppa med färska bär och citronmeliss.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Mejerifritt iskaffe

4 maj, 2016 av Jill Wallentin 4 kommentarer

Jill Wallentin
Sugen på någonting gott och nyttigt till fikat? Testa då gärna mitt recept på denna mejerifria iskaffe gjord på kokosmjölk!
Skriv ut receptet
Måltid Dryck
Portioner 1 st

Ingredienser
  

  • 1,5 dl starkt kaffe
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl is
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk valfri sötning (helst xylitol)

Instruktioner
 

  • Låt gärna kaffet svalna.
  • Mixa kaffet tillsammans med samtliga ingredienser.
  • Häll upp och njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Dryck, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Sockerfria dammsugarägg och trillingnötter

25 mars, 2016 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Älskar du också dammsugare? Ja då menar jag ju inte den där brummande städmaskinen utan det där gröna, avlånga och icke så nyttiga bakverket? Det gör jag i varje fall! Och är du också en av dem som tyckte att trillingnöten var det godaste i hela Aladdinasken (som de sedan pg a att den var för dyr att tillverkade helt plötsligt slutade med)? Här kommer mina busenkla recept på dessa godbitar fast givetvis helt utan socker!
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 25 stycken av varje (cirka)

Ingredienser
  

Dammsugarägg

  • 100 g sockerfri choklad
  • 1 msk kokosfett om chokladen är för trögflytande när smält
  • 25 st mandlar
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk valfri sötning (helst xylitol)
  • 2 msk grädde eller tills lagom marsipanlik konsistens
  • 3 droppar arrakessens
  • 3 droppar bittermandelessens
  • 3 droppar grön karamellfärg valfritt

Trillingnötter

  • 100 g hasselnötter
  • 100 g sockerfri choklad
  • 1 msk kokosfett

Instruktioner
 

Dammsugarägg

  • Smält chokladen i ett vattenbad. Om chokladen är för trögflytande när den är smält - tillsätt lite kokosfett så blir det lättare att doppa äggen.
  • Rosta mandlarna i en torr stekpanna.
  • Blanda samman mandelmjöl, sötning, arrak, bittermandel, eventuell karamellfärg och grädde tills det blir en marsipanlik konsistens som går att rulla.
  • Ta en mandel, täck den med mandelmassan och rulla den till en boll.
  • Doppa dem sedan i chokladen. Lägg på en bricka med bakplåtspapper på. Garnera eventuellt med riven vit choklad eller hackade nötter. Ställ in brickan i kylskåpet.
  • Servera när chokladen stelnat.

Trillingnötter

  • Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt kokosfettet.
  • Rosta nötterna i en torr stekpanna.
  • Gnid hasselnötterna mellan händerna när de svalnat så ramlar det mesta av skalet av.
  • Häll i alla nötterna i den smälta chokladen.
  • Ta upp tre nötter åt gången med en liten sked och lägg på en bricka med bakplåtspapper på.
  • Ställ in brickan i kylskåpet tills chokladen stelnat. Om du vill göra mönster ovanpå, likt originalet, spara då lite av chokladen som du sedan ringlar på när chokladen på nötterna stelnat. Ställ sedan in dem i kylen igen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Godis, Jul, Påsk, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Saffranscheesecake med mazarinbotten

13 december, 2015 av Jill Wallentin 18 kommentarer

Jill Wallentin
Det här kan faktiskt vara julens absolut godaste kaka! En perfekt krämig cheesecake med smak av saffran och mandelmassa – toppad med pistagenötter och mandel.
Så om ni bara ska baka en enda sötsak i jul (även om denna är både socker- och glutenfri) så röstar jag för det här receptet. Den är även väldigt lätt att göra. Dock så krävs det lite planering då den behöver bli helt kall innan servering så gör den gärna dagen innan så slipper du stressa.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

Mazarinbotten

  • 100 g smör
  • 1 st ägg
  • 4 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl valfri sötning (helst xylitol/björksocker)
  • 4 droppar bittermandelessens

Fyllningen

  • 600 g philadelphiaost
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 st ägg
  • 1 dl valfri sötning (helst xylitol/björksocker)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 st citron saften
  • 1 g saffran
  • 0,5 dl pistagenötter hackade/flagade
  • 0,5 dl mandel hackade/flagade

Instruktioner
 

Mazarinbotten

  • Ställ in ugnen på 150 grader (varmluftsugn).
  • Smält smöret och blanda samman med samtliga ingredienser till botten.
  • Bred ut smeten i en bakform med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills ytan fått lite färg.

Fyllningen

  • Öka temperaturen på ugnen till 200 grader (varmluftsugn)
  • Vispa samman färskost, crème fraiche och ägg. Blanda i sötning, vanilj, saffran och citronsaft.
  • Häll smeten i bakformen med botten. Slå den lite lätt mot bänken för att få bort eventuella luftbubblor. Toppa med nötterna.
  • Grädda cheesecaken i 10 minuter. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och fortsätt grädda i ca 25 minuter. Då ska kakan "dallra" lite när man skakar den.
  • Stäng av ugnen men låt kakan stå kvar med öppen lucka. Låt svalna i 2 timmar. Ställ sedan in den i kylskåpet innan servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Saffransglass med rostade pistagenötter

5 december, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_saffransglass

En ljuvlig gräddglass med smak av jul med knapriga pistagenötter. Lika färgsprakande som god. Går smidigast att göra i glassmaskin men i brist på sådan går det bra att ställa in den i frysen och röra runt då och då tills önskvärd konsistens.

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Jul, Recept, Sötsaker

After Eight-mousse med päronkompott och grädde

5 december, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En klassisk smakkombination i en annan tappning. Ju högre kakaohalt du väljer på chokladen desto mindre socker innehåller den. Men det finns även god sockerfri choklad att köpa.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

After Eight-mousse

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g färskost (typ Philadelphia)
  • 150 g mörk choklad helst sockerfri
  • 3 st äggulor
  • 5 droppar pepparmyntolja
  • Ev. extra sötning exempelvis xyitol

Päronkompott

  • 2 st päron
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk smör

Garnering

  • mörk choklad
  • vispad grädde
  • färsk mynta

Instruktioner
 

  • Vispa grädden och blanda ihop med färskosten. Blanda i äggulorna.
  • Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt pepparmyntoljan. Ta bort chokladen från värmen och vispa i lite av grädden i chokladen åt gången tills allt har blandats samman. Smaka av med eventuellt mer sötning.
  • Häll upp i små portionsskålar och ställ in i kylen tills servering.
  • Tärna päronen fint och lägg dem i stekpannan tillsammans med smör och vanilj. Stek tills päronen blivit mjuka.
  • Vispa grädde till servering som du sedan spritsar ovanpå och toppar med päronkompott och en myntakvist.

Anteckning

Tips! Ringla extra smält choklad till dekorationen på ett smörpapper och ställ in i kylen. 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Jul, Recept, Sötsaker

Jills saftiga äppelkaka med kanel och ingefära

5 oktober, 2015 av Jill Wallentin 27 kommentarer

Jill Wallentin
Det här är numera en av mina absoluta favoritkakor! Äpple kanske inte räknas som lågkolhydrat, men två äpplen delat på 10-12 bitar blir väldigt lite, men för smaken och saftigheten gör de mycket!
Kakor och bakverk är ju ändå inget man bör äta varje dag, oavsett om de är high eller low carb. Men vid speciella tillfällen så väljer jag gärna att njuta av en läcker sockerfri och glutenfri kaka som denna. Gärna tillsammans med en klick vispad grädde. Hoppas det smakar!
Skriv ut receptet
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

Kaksmeten

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl valfri sötning (jag använde björksocker)
  • 100 g smör smält
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 st äpple rivet

I botten

  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk ingefära
  • 50 g smör , smält
  • 3 msk Sukrin Gold
  • 1 st äpple i skivor

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader (varmluftsugn).
  • Vispa ihop ägg och sötning tills fluffigt. Tillsätt smör och grädde, vispa och tillsätt resten av ingredienserna till kaksmeten.
  • Blanda kryddor, smör och sötning i en skål. Häll det i en kakform (gärna med löstagbara kanter). Sprid ut det tunt skivade äpplet över botten. Bred sedan över kaksmeten och grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills genomgräddad.
  • Stjälp upp kakan upp och ner på ett fint fat och servera gärna tillsammans med fluffig vispgrädde. Dekorera gärna med blommor och citronmeliss.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 10
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Följ mig på Instagram

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳 Det h HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳

Det här är för oss som älskar mat. På riktigt 🫦.
Vi som aldrig skulle stå ut med att vara hungriga, räkna kalorier eller äta tråkigt. Inte ens om vi fick betalt 😝.

Men om du älskar att tugga dig igenom torr kyckling, dricka pulver ur shaker och leva efter siffror i en app – då kan du scrolla vidare 😝.

💚 I mina hälsoprogram går hälsa och njutning hand i hand. Det är ett avslappnat upplägg utan pekpinnar – men med massor av kunskap, gemenskap, inspiration och glimten i ögat.

Du lär dig att göra medvetna val som fungerar för just DIG – och får resultat som både känns och syns, och som faktiskt håller.

🥑 Programmen passar de flesta – men gör extra stor skillnad för dig som har:
✓ övervikt
✓ diabetes (eller har anlag för att få det )
Obs! Många behöver trappa ner eller till och med avsluta sin medicinering i samband med kostomläggningen – rådgör med din läkare.

✓ klimakteriebesvär
✓ låg energi, kort stubin
✓ sötsug eller behov av att småäta
✓ känslig mage eller IBS
✓ celiaki eller vill undvika gluten

🏋️‍♀️ I programmen ingår även:
 – Kul och effektiv träning, framtagen av VIP-PT:n @marcsfitnesslab 
 – Daglig pepp, inspiration och stöd i en sluten Facebookgrupp (du kan självklart delta även utan Facebook)

💬 Några ord från tidigare deltagare:
”Bästa programmet! Mina förklimakteriebesvär är som bortblåsta, har tappat i vikt, magen är lugn och maten är helt magisk.”

”Det passar alla – även med kräsna barn, fullt schema och noll lust att räkna något.”

”Jag har fått ordning på mina blodvärden och känner att det här är något jag vill fortsätta med – inte bara i 30 dagar.”

”Programmet hjälpte mig att hitta matglädje utan stress. Det här är hållbart på riktigt.”

❤️ Det här är inte en quick fix. Det är en investering i dig själv – i din hälsa, matglädje och livskvalitet.

👉 Är det här något för dig? Läs mer och anmäl dig till nästa program eller självgående Flex-kurs på jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify.

Ps. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Ta hand om dig! 🫶🏼
/Jill
FÅ SNABBA RESULTAT SOM KÄNNS & SYNS 💪🏼😋 FÅ SNABBA RESULTAT SOM KÄNNS & SYNS 💪🏼😋

Mer energi, lugnare mage, minskat sötsug och viktnedgång – det är vad de flesta märker redan efter bara några dagar i mina program 😌. 

Det är otroligt vad som händer när kroppen får det den behöver – och ännu mer fantastiskt att maten är så god att både du och familjen vill fortsätta njuta av maten även när programmet är slut 😋🍴. 

Det här handlar inte om en diet. Det är ett sätt att må bra – och njuta hela vägen 💚.

Nu är succén JillsMat SOMMAR tillbaka – med över 140 recept (varav 40 helt nya!) för en sommar fylld av njutning, näring och feelgood. Inget räknande. Inga pekpinnar. Bara magiskt god mat och inspiration hela vägen ☀️😎.

START 1 JUNI
🍓 Sommarmat, picknick, drinkar & grill (glutenfri lågkolhydratkost)
💪 Träningspass du kan utföra hemma eller i utegym
👯‍♀️ Peppande FB-grupp – med möjlighet till IRL-träffar
📚 Bonus: e-kokbok med 100 extra recept
✅ Använd ditt friskvårdsbidrag (finns även på Benify)

👉 Läs mer & boka via jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify 

Hoppas jag får hänga med dig i sommar! 🤗

Kram/
Jill 

#jillsmat #jillsmatsommar #lowcarb #lågkolhydratkost #friskvård #glutenfritt #sockerfritt #hållbarkost #hälsa #träning
BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴 När BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴

När en tidigare uppdragsgivare frågade om jag ville komma till resortet @dusitbunchabyriya för att hjälpa dem stärka sitt varumärke, kunde jag inte tacka nej (ni vet ju hur mycket jag älskar Thailand) 👩🏼‍💻🏝️.

Mitt uppdrag var att bygga en helt ny flerspråkig hemsida, koppla ihop den med deras bokningssystem och skapa en proffsig bild- och videobank 🎥📸. Det blev också en hel del grafisk formgivning och framtagning av nytt gästmaterial – allt från kartor till skyltar – för att skapa tydligare kommunikation och bidra till en ännu bättre gästupplevelse.

Att jobba i en ny kultur har varit både utmanande och berikande – och tack vare att ägaren och hotellchefen litade på mig fullt ut har jag kunnat jobba extremt effektivt, vilket resulterade i en krossad deadline på nästan en hel månad 👊🏻😎. Kika gärna på hemsidan (kommer lägga in mer rörligt etc): dusitbunchakohtaoresort.com

Personalen fick mig att känna mig som hemma, och jag har nog aldrig sovit så gott som i min Wooden Chalet-bungalow 😴. Man är ju inte direkt bortskämd med sköna sängar i Thailand 😂.

Jag stannade nästan två veckor längre än planerat 😇. Det är svårt att lämna en plats med magiska solnedgångar, en massa grymma prisvärda restauranger, fantastiska stränder och top notch snorkling 🐠🤿.

Jag är säker på att det jobb jag utfört för resortet kommer göra skillnad – och jag ser fram emot att följa resultaten med fler direktbokningar och nöjdare gäster. 

Hoppas på att komma tillbaka när de tagit över restaurangen, och den nya poolen och strandvillorna är klara 🚀🌅.

Har du chansen att jobba utomlands en period – just do it! 💪 Otroligt utvecklande och minnen för livet.

Och tro det eller ej – jag har lagat mat EN gång på sex veckor, så nu längtar jag faktiskt hem till köket och att sätta igång receptfabriken igen inför nästa omgång av JillsMat30 som startar 1 juni 😋👩🏼‍🍳

Ps. Kommer lägga upp en till Reel senare med mina bästa tips om Koh Tao 🤓. 

#kohtao #nangyuan #businessandpleasure #dusitbunchabyriya #workabroad #resortconsultant #digitalnomadlife #brandingproject #grafiskformgivning #egenföretagare #thailand
⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA ⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA

Vad tyckte egentligen deltagarna i första omgången av QUEEN? 😅

Fick de några resultat? Gillade de maten? 🙄

Spoiler: JA! 👊🏼💥

Här är de topp 6 mest populära måltiderna från JillsMat30 QUEEN – hälsoprogrammet som sätter njutning och kvinnan i fokus – på riktigt 🤤.

Tillsammans med Veronica Aderö @kostvagenveronica , erfaren hälsocoach expert på kvinnohälsa genom livets alla faser, kör vi nu en sista omgång med start 28 april 💪🏼👸🏼.

👉 Må som en drottning – med fantastiskt god mat och vanor du vill behålla 💚

 📲 Läs mer och anmäl dig på jillsmat.se/shop (finns även på Benify)

Hoppas vi ses! 🤗

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #hälsoprogram #glutenfritt #lågkolhydratkost #njutning #balans #queenmode #hormonbalans #klimakteriet #pms #kvinnohälsa #recept
LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV 👸🏼👑

JillsMat30 QUEEN är tillbaka – med läckra vårmenyer (+ massa bonusrecept 😋) och kvinnohälsa i fokus! 🌸
Tillsammans med proffset @kostvagenveronica guidar vi dig till hormonell balans, mer energi och en starkare, skönare kropp – med mat du älskar och goda vanor du vill behålla 💪😜.

🗓️ Start 28 april – sista chansen!

✨ Det här får du:
✔️ 200+ fantastiskt goda, glutenfria, lättlagade, lågkolhydratrecept
✔️ Veckomenyer (+ inköpslistor), bonusrecept & e-kokboken Jills mat efter säsong
✔️ Underhållande kursmaterial & dagligt stöd och inspo i FB-grupp
✔️ Roliga, effektiva träningspass du kan utföra hemma

💬 Sagt av tidigare deltagare:
”På 3 veckor så har jag tappat 5 kg och 8 cm i midjan!”
”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi!”
”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”
”Noll uppblåst mage. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”
”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”
”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

👉🏼 Läs mer & boka: jillsmat.se/shop

💰 Glöm inte ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!
⭐️ Fler omdömen hittar du på Trustpilot. 

Vi ses i QUEEN! 💚
/ Jill & Veronica

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #friskvård #träninghemma #hormonellbalans #hälsoprogram #lowcarb #hälsa #recept
IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG… 🎈👱‍♀️

För första gången firar jag min födelsedag utan vare sig familj, partner eller Simba (😩). Dessutom på andra sidan jordklotet 🌏. Jag var lite tveksam till att åka iväg över påsk och födelsedag, men va fan – ägghalvor, vitsippor och prinsesstårta i all ära, det har jag ju upplevt förr 😅. Och de jag älskar finns (förhoppningsvis) kvar när jag kommer hem ❤️.

Ska inte ljuga – det känns lite extra sugigt att vakna upp ensam på sin födelsedag, även i ett tropiskt paradis 😔🏝️. MEN jag har det sjukt bra här. Jobbet flyter på bättre än förväntat och jag känner mig faktiskt mindre ensam här än hemma 😅. Här möts jag av leenden varje dag, känner mig värdefull och träffar nya människor på ett mer naturligt sätt än hemma 😌.

Jag var ju lite orolig inför den här resan, och ekonomiskt är det ingen succé – flygbiljetten åt upp det mesta 💸. Men jag är så jäkla stolt över att jag gör detta. Att jag inte låter rädsla styra över mitt liv. Jag har typ två veckor kvar här och jag kommer se till att få ut det mesta av min tid här 💪😎.

Min vän Linsley (som är hotellchef på hotellet jag jobbar för här) har gett mig den finaste födelsedagspresenten: vi ska ut och dyka på söndag med en egen dykinstruktör! 🥹 Första gången någonsin 🤪. Jag har velat länge men inte riktigt vågat. Men nu jävlar. Livet är för kort för att vara en fegis 😤. Det finns så mycket att uppleva bara man släpper sargen 🐠🤿🦈🐢.

Planen för idag är lite oklar, men den kommer garanterat innehålla god mat, lite äventyr och definitivt massage 🥰.

🎁 Vill du ge mig (och framförallt dig själv!) en present? Gå med i mitt program #Jillsmat30 Queen eller tipsa någon som vill förbättra sin hälsa och sitt välmående – med fantastiskt god mat och vanor du faktiskt vill behålla. Start 28 april. Länk i bio eller på jillsmat.se/shop (finns även på Benify) 💕

Och tack – på riktigt – för att du följer mig 🙏. Även om jag aldrig träffat de flesta av er känns det som jag har luren full av vänner 24/7. Det betyder mer än ni tror 😘.

41 bast alltså, hur gick det till? 🤪

Kärlek,
Jill 🫶🏼

#birthdaygirl #födelsedag #livet #egenföretagare #lågkolhydratkost #thailand #khotao #lowcarb
NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼 (Reklam för NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼

(Reklam för egen verksamhet). 
Första omgången blev en succé 💥. Nu är JillsMat30 QUEEN tillbaka med läckra vårmenyer, inspiration och fördjupning i kvinnohälsa tillsammans med @kostvagenveronica – en erfaren hälsocoach specialiserad på kvinnohälsa och hormonell balans 😌✨.

🗓️ Vi startar den 28 april – och det är sista chansen innan sommaren!

Lär dig hur du kan balansera hormoner, öka energin och stärka kroppen – med hjälp av maten du äter och genom hållbara livsstilsförändringar 😋.

✨ Det här ingår:
✔️ 200+ ruggigt goda, lättlagade, glutenfria lågkolhydratrecept packade med näring – varav veckomenyer med praktiska inköpslistor, bonusrecept och e-kokboken Jills mat efter säsong

✔️ Stöttande och inspirerande Facebookgrupp där du kan ställa frågor – alla dagar i veckan

 ✔️ Underhållande och lättförståeligt kursmaterial med praktiska tips om hur du kan må som en drottning genom livets olika faser som kvinna

✔️ Roliga träningspass du kan utföra hemma

Så här har kvinnor som varit med i första omgången av programmet skrivit i gruppen 😍:

✨ ”På 3 veckor så har jag tappat lite drygt 5 kg och 8 cm i midjan!”

✨ ”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi! Så tack Jill och Veronica för att ni gör detta!”

✨ ”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”

✨ ”Det som jag märker störst skillnad på är min mage. Noll uppblåst, vilket jag var ganska ofta tidigare. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”

✨ ”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”

✨ ”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

💰 Glöm inte att använda ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!

👉🏼 Länk i bio eller Jillsmat.se/shop för att läsa mer och säkra din plats!

Hoppas vi ses! 💚

/Jill och Veronica 

#reklam #jillsmat30 #hälsa #kostrådgivning #hälsoprogram #lågkolhydratkost #lowcarb #lchf #glutenfritt #hormonellbalans #hormoner #kvinnohälsa #träning #hållbarkost #recept
😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA Här bj 😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA

Här bjuder jag på ett guldkantsrecept från mina njutbara hälsoprogram #JillsMat30 ✨. En otroligt god och lättbakad kladdkaka med smak av semla 🤤. Givetvis både glutenfri och sockerfri så att du mår gott även efteråt. Perfekt till lyxfikat! ☕️ 

📍 Spara gärna receptet, dela och gilla om du “Jillar” ❤️

INGREDIENSER
3 ägg
1,25 dl sockerfri sötning, ex. Sukrin, Sötströ, Nick’s, xylitol
150 g smör, smält
3 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
1 krm salt
4 droppar bittermandelessens (🔁 2–3 malda bittermandlar)
1 tsk Fiberhusk (finns i glutenfria hyllan)

TOPPING
3 dl vispgrädde
0,5 dl rostade mandelspån 

1️⃣ Sätt ugnen på 150°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop äggen med sötningen. Häll i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.

3️⃣ Häll smeten i en smörad eller oljad form, gärna med borttagbara kanter. 

4️⃣ Grädda i 20 min, eller tills kakan är gräddad i kanterna men lite “dallrig” i mitten. 

5️⃣ Låt svalna och lägg sedan över kakan på ett fat.

6️⃣ Vispa grädden fluffig men inte för hård. Bred ut grädden eller spritsa över kakan. Toppa med rostade mandelspån. Njut!

💚Om du vill läsa mer om mina program och kurser kika på jillsmat.se/shop eller länk via bio. Finns även på Benify. 

Ät gott och må väl! 🫶🏼

Kram
/Jill 

#lågkolhydratkost #lowcarb #lavkarbo #lchf #keto #sockerfritt #glutenfritt #recept #fika #semla #semlor #kladdkaka #diabetes #hälsa #hållbarkost #foodgasm #foodporn #lyxfika #baka
RECEPT – “Fuskbrûlée” med blåbär 🫐💙

Tänk dig något mittemellan en krämig cheesecake och en brûlée – fast utan sockerytan 🤤. Den här desserten är underbart god, lågkolhydrat, sockerfri och superenkel att fixa med bara några få ingredienser – och det bästa? Du kan njuta av den utan att ditt blodsocker skjuter i höjden! 💪😍 (Om du nu vill använda vanligt socker istället fungerar det såklart också 😉)

👥4 portioner

INGREDIENSER
250 g mascarpone
2 äggulor
2 msk sockerfri sötning ex Sötströ eller Nick’s som är en mix av erytritol och stevia
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
100 g färska blåbär

1️⃣ Sätt ugnen på 180°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop mascarpone, äggulor, sötning, vaniljpulver och salt till en slät smet.

3️⃣ Rör ner blåbären och fördela i små ugnsformar.

4️⃣ Grädda i ca 15 min tills ytan är gyllene.

5️⃣ Låt svalna och njut – funkar lika bra kall som ljummen!

🍓Toppa gärna med färska bär och citronmeliss eller mynta för extra smak och färg!

💡 Tips! Går att förbereda i förväg och servera direkt från kylen.

Glöm inte att spara receptet, dela och gilla om du Jillar! ❤️

Tagga någon som borde testa detta! 👇💬

#lågkolhydrat #sockerfri #lchf #blodsockervänlig #dessertinspo #enkelmat #jillsmat #brulee #dessert #diabetes #kostrådgivning #glutenfritt #blåbär #dessert #foodgasm #keto #ketodessert #lowcarb
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …