Farligt goda kakor med smak av kola och ingefära. Krispigheten och kolasmaken kommer från fibersirap gold som påminner om sirap i smaken. Den innehåller dessvärre en liten mängd malt som kan påverka blodsockret samt innehåller även lite gluten. Om man är känslig kan man istället använda den genomskinliga fibersirapen utan malt.
Ingredienser
- 50 g smör
- 1 st ägg
- 1 tsk bikarbonat
- 1,5 tsk ingefära
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
- 1 dl xylitol/björksocker eller annan valfri sötning
- 1 dl fibersirap gold
- 3 dl mandelmjöl
- 3 dl mandelspån
- 1 tsk fiberhusk
- 1 msk bovetemjöl eller kokosmjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
- Vispa ihop mjukt smör med ägg, sötning och kryddor.
- Blanda i resten av ingredienserna.
- Bred ut smeten på en smörpappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen i cirka 7 minuter tills de fått färg. Sänk temperaturen till 60 grader och grädda i ytterligare en timme.
- Skär kakorna till snittar och lägg att svalna på galler.
- Njut!
Anteckning
Tips! Tillsätt 1½ tsk kanel och 1½ tsk nejlika så får ni supergoda pepparkakor!