Var beredd på att det här kommer bli din nya craving. Så gott, snabbfixat och dessutom low carb! Perfekt som snacks eller lat middag framför tv:n. Supergod tillsammans med avokadodipp.
Ingredienser
Halloumipommes
- 150 g halloumi
- valfri neutral olja
Avokadodipp
- 1 st avokado
- 0,5 dl crème fraiche
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oelek eller tabasco/hot sauce
- 1 msk koriander finhackad
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skär halloumin på längden till stavar. Torka av med papper (annars kommer det skvätta ordentligt när du lägger dem i oljan)
- Hetta upp oljan till ungefär 180 grader i din fritös eller stekpanna med höga kanter. Temperaturen är bra om det fräser ordentligt när du lägger i halloumin. Om du friterar i stekpanna räcker det med att du häller i olja så det täcker ungefär halva höjden av halloumistavarna när du lägger i dem i pannan. Vänd dem gärna med en "pincettång" i metall när de börjar få fin färg. De är klara när de är gyllenbruna och krispiga runt om.
- Kärna ur avokadon och mosa den tillsammans med crème fraiche och övriga ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Dippa och njut!
Anteckning
Servera direkt. Annars blir de hårda och tråkiga.