Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Min kostresa

foreochafter_jill_liten

Jag var ganska kraftig som liten och har alltid haft lätt för att lägga på mig extrakilon, samtidigt som jag haft svårt för att bli av med dem (en vinnande kombination). Detta trots att jag har tränat och sportat regelbundet sedan jag var liten och ätit ”normalt”. Min kropp älskar tydligen sitt fett, det lurar man inte så lätt!

 

Blodpropp och viktchock

I början av 2009 fick jag en dubbelchock. Dels så fick jag blodpropp* i benet (tror jag fått detta tidigare också fast det har försvunnit av sig självt), dels så var jag tvungen att väga mig(!). Trodde det var något fel på vågskrället (vilket det dessvärre inte var). Efter det började jag banta på ”vanligt vis” (lågkalori), utan resultat.

När en kollega till mig lyckades så bra med sin form av lågkolhydrat diet blev jag nyfiken och lärde mig grunderna. Ingen pasta, ris, potatis, bröd eller socker. Fritt fram med grönsaker och protein. Max en näve nötter, 3 dl mejeriprodukter och en frukt om dagen.

Så i november 2009 började jag helt enkelt äta efter dessa ”regler”. Jag tycke att det gick lätt att komma in i de nya rutinerna. Det var ju så enkelt! Det kändes lite märkligt i början dock att man kunde äta rikligt med sås (vilket jag älskar) och ändå gå ner i vikt. Jag gick ner det mesta under de första månaderna (cirka 8 kilo), sedan gick det trögare.

Under denna period åt jag inga lågkolhydratbakverk eller bröd, mest på grund av att de sötningsmedel som finns idag inte fanns då (då var det främst Hermesetas som gällde). Unnade mig istället en ruta 70% choklad och en näve paranötter eller mandlar då och då.

 

Upp som en sol och ner som en fläskpannkaka

Under den kommande sommaren fuskades det en del vilket resulterade i några surt adderade kilon. Men när vårt bröllop hägrade i horisonten (cirka ett halvår innan), så la jag i en extra växel och tränade väldigt hårt och ofta (oftast tvåtimmars pass, 5­–6 dagar i veckan). Jag lyckades att gå ner det sista 5 kilona (nådde mitt mål dagen före bröllopet den 9:e juli 2011).

Efter bröllopet var jag sjukt trött på allt som hade med träning och kost att göra så under sommaren lyckades jag gå upp några kilon och efter det fortsatte jag med en medioker variant av LCHF (spårade ur på helgen).

Träningen fortsatte jag med men på en mer human nivå (en-timmespass oftast 3 gången i veckan). Kilona kom tyvärr krypande och efter sommaren 2012 hade jag gått upp ungefär 7 kilo(!) sedan bröllopet.

 

Äta kakan och ha den kvar

Då bestämde jag mig för att köra seriöst igen. Två veckor efter detta sprang jag även min första mil på Midnattsloppet på lågkolhydratkost. Detta blev en bra start till mitt nya mer hälsosamma liv. I samband med detta skaffade jag mig äntligen Instagram vilket jag först tyckte kändes helt onödigt (man hade ju ändå Facebook!). Men det visade sig vara en guldgruva av inspiration och uppmuntrande personer som brann för kost och hälsa lika mycket som jag.

Inte förrän då öppnades en ny värld av outforskad (för mig) mark med nya sötningsmedel som både smakade bra och inte påverkade blodsockret. Jag införskaffade också mandelmjöl, fiberhusk, pofiber och annat som jag aldrig använt mig av förut.

Om jag hade kunnat hade jag hjulat över gräsmattan när jag smakade de första kakorna som jag bakade. Det här var ju verkligen att kunna äta kakan men ändå ha den kvar!

När jag kom på trixet att få till goda substitut till bröd, potatis, kakor, glass etc så försvann mina ursäkter till att inte köra glutenfri lågkolhydratkost all the way.

MEN detta är ju givetvis ytterst individuellt! Om du har ett sockerberoende i bagaget bör du förmodligen vara mer försiktig med alla sorters sötningsmedel, eller helt och hållet utesluta dem från kosten. Men eftersom jag inte har ett sockerberoende så fungerar det för mig att äta sötningsmedelssötade bakverk eller liknande någon gång ibland.

Denna kost har även bidragit till att jag i princip aldrig är sjuk längre och mår väldigt bra förövrigt, både fysiskt och psykiskt. Som mina vänner brukar säga ”Det känns ju verkligen inte som att du går på någon diet, du äter ju så himla mycket gott hela tiden!”. Ja, men jag skulle kalla det för livsstil.

Under tiden som gått har jag finjusterat min kost. Vilket inneburit att jag minskat, tagit bort eller lagt till nya livsmedel. Så är jag färdig nu? Har jag lösningen till den ultimata kosten? För mig och min kropp så skulle jag nog säga att jag är väldigt nära. Men jag anser att man aldrig kan vara fullärd och att man bör ha ett öppet sinne. Troligtvis kommer min kost att så något annorlunda ut om 10-20 år men grunden är jag säker på att den kommer att vara densamma.

 

Så här ser min kost ut idag

Alla fungerar olika och väljer den form av lågkolhydratkost (eller kost över huvud taget för den delen) som passar dem bäst. Vissa äter väldigt strikt (inga bär, nötter eller sötningsmedel) och andra tillåter sig mer kolhydrater och mår bra av det.

Många har missuppfattningen att alla som äter lågkolhydratskost, som exempelvis LCHF och paleo, enbart lever på mängder av smör, grädde och bacon. Men jag kan nästan lova att de flesta som äter någon form av lågkolhydratkost äter mycket mer hälsosamt (även sett från Livsmedelsverkets syn) än vanliga ”Svenssons” då grundtanken är att man utesluter allt socker och spannmål samt äter mer grönsaker av varierande sort än ”vanligt”.

Jag äter/lever efter nedanstående ”regler” då det passar min kropp och livsstil. Målet med min kosthållning är att må så bra som möjligt och samtidigt gå ner i vikt då det behövs (kör striktare vid viktminskning, drar då ner på mejeriprodukter, efterrätter och nötter):

  1. Äter så ”ren” mat som möjligt. Det vill säga att jag undviker e-ämnen och tillsatser i största möjliga mån samt väljer ekologiskt och KRAV-märkt i så stor utsträckning som möjligt.
  2. Utesluter socker och spannmål, främst gluten. Då jag vill ha en lugn och trygg kropp med så låg inflammationsgrad som möjligt. Äter dock detta ibland (oftast några gånger om året) trots att jag vet vilka konsekvenser det har. Främst för att jag tycker att det är gott men även för att jag inte vill bli extremt känslig då jag väl får i mig det.
  3. Äter när jag är hungrig. Det innebär att jag ibland äter tre gånger om dagen. Ibland två och så vidare. Det är viktigt att lära sig lyssna på sin kropp och skilja på sug och hunger.
  4. Äter ej däggdjur enbart fisk och fågel (helst KRAV- och MSC-märkt). Försöker även äta mer och mer vegetariskt. Detta beroende på en mindre miljöpåverkan, det är lättare för kroppen att bearbeta och det känns bättre för samvetet.
  5. Äter mycket grönsaker, vitlök, chili, kål etc. Struntar i om exempelvis ”röda grönsaker” innehåller lite mer kolhydrater än andra. Rotfrukter, bönor och linser tycker jag också kan vara ok och gott som omväxling ibland. Men inget jag räknar in som min ”baskost”.
  6. Äter ”helfeta”, ekologiska, mejeriprodukter. Om man köper det helfeta alternativet kan man vara säker på att man slipper konstiga tillsatser och bindningsmedel som lightprodukter annars innehåller för att få konsistensen att inte bli lika rinnig. Dessutom får djuren som producerar vår mat bättre foder och får leva ett naturligare liv. Det naturliga mättade fettet håller oss mätta. Margarin är en kemisk katastrof = big no no.
  7. Försöker hålla mig aktiv. Har alltid tränat eller sportat sedan jag var liten, mer eller mindre regelbundet, och ju äldre man blir och framförallt om man har ett stillasittande jobb (som jag har) tycker jag att det är ett måste att hålla igång på något sätt. Kroppen är till för att användas. Dock så kan även träning skapa stress som är ännu mer skadlig för kroppen än att inte träna. Så det handlar även om prioritering. Få vardagen att gå runt och släppa kraven. Jag anser exempelvis att en avkopplande promenad är mer hälsosam än att stressa iväg till ett gympass direkt efter jobbet.
  8. Tycker att glutenfria low carb-bakverk och desserter förgyller livet. Dock så äter jag det med måtta. Exempelvis någon dessert på helgen eller vid speciella tillfällen. Sötar oftast med stevia, erytritol eller xylitol (björksocker). Annan sötning typ Aspartam är jag medveten om att det troligtvis inte är lika bra för kroppen (har dock inte märk några negativa effekter av det personligen) men dricka lightläsk ibland när jag känner för det.
  9. ”Fuskar” aldrig. Sanning med lite modifikation. Jag föredrar att kalla det medvetna val eller en ”parentes”. Jag är av den karaktären att det antingen är allt eller inget. Jag vet att om jag skulle börja äta lite utanför ramarna så är det lätt att det spårar ur. Därför tycker jag att det är bättre att bestämma sig för att man struntar i alla ”restriktioner” under en vecka eller en dag (säg under julen) och sedan fortsätter man igen som vanligt. Anser att detta kan vara bra ibland då man inser att mycket av det man trånat efter egentligen inte är så himla fantastiskt gott och att man sedan längtar tillbaka till sina rutiner och platta, harmoniska mage. Ibland om jag är bortbjuden på middag frågar jag om jag ska ta med egen efterrätt et.c så man slipper sitta där och tycka synd om sig själv när alla andra äter. Samma sak om det exempelvis är fettisdagen och man vet att jobbet alltid brukar köpa semlor till alla. Baka och ta med din egen semla!

Glöm inte att vara snäll mot dig själv och sluta jämföra dig med andra. Det finns bara en som du.

 

 

* Fick reda på genom blodprov att jag har genetiska anlag för att få blodproppar vilket leder till att mitt blod har lätt för att koagulera sig. Därför är det extra viktigt för mig att äta en anti-inflammatorisk kost som främjar en god omega 3 och omega 6 balans.

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

jillsmat

🫦 Njutbara lågkolhydratrecept & livet
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Driver design- & contentbyrå
🫶🏼 Skev humor, hundar, resa & musik

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋
🇬🇷 GREKISK SALLAD DELUXE 🥗 Spana in min s 🇬🇷 GREKISK SALLAD DELUXE 🥗
Spana in min supergoda variant av grekisk sallad. Jag bakade fetaosten i Airfryern tillsammans med kryddor och små plommontomater. Men du kan givetvis baka dem i ugnen om du känner för det. 

Servera gärna med en god tzatziki till och varför inte grillad kyckling, fisk eller vad du nu föredrar för en matigare måltid. 

Dela, spara och ❤️ gärna om du “Jillar” 🙏🏼

GREKISK SALLAD DELUXE
fetaost
små tomater 
olivolja 
oregano
chiliflakes
salt och svartpeppar
—
sallad
gurka
grön paprika
rödlök
olivolja
valfri vinäger
oregano
salt och svartpeppar
 
1️⃣ Lägg fetaosten och tomaterna i Airfryern (alt i en ugnsform). Krydda med oregano, chili, salt och peppar. Baka i ca 15 minuter (alt 15-20 min i 200 grader i ugnen). 

2️⃣ Preppa salladen och lägg i en skål. Häll över olivolja, vinäger och kryddor. Blanda. 

3️⃣ Lägg över den varma fetaosten, tomaterna och häll även över vätskan. 

Njut! 😋

Hoppas du gillar! Tagga mig gärna om du testar receptet så blir jag glad 😘

#recept #hälsosammat #lchf #keto #lowcarb #grekisksallad #hållbarkost #glutenfritt #lavkarbo #fetaost #foodporn
STEKT SILL À LA JILL 🐟🧈 Min lite nyttigare STEKT SILL À LA JILL 🐟🧈

Min lite nyttigare och mer smakrik variant av en riktig husmansklassiker - stekt sill med krispig fröpanering, krämigt blomkålsmos och brynt smör med pepparrot. 😜. 

Sill är både billigt och innehåller massa nyttigt fett i form av omega-3 vilket bland annat är antiinflammatoriskt. 

Istället för att panera i ströbröd gjorde jag en mix av frön, kryddor, persilja och citron. Så gott och naturligt glutenfritt! 🙌🏼

Blomkålsmoset går supersnabbt att göra i mikron medan du pillar med firren. Använd även blasten! Det brynta smöret med pepparrot är verkligen pricken över i:t 😍

Spara, dela, och ❤️ om du “Jillar” 🙏🏼

SILLEN
ca 400 g sillfilé
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 tsk salt 
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk lökpulver 
1 knippe persilja 
0,5 st citron, zest
1-2 ägg
2 msk smör

BLOMKÅLSMOS
ca 0,5 st stort blomkålshuvud
ca 1 tsk 
salt 
2 msk smör
4 msk grädde

BRYNT PEPPARROTSSMÖR
100 g smör 
1 msk riven pepparrot

1️⃣ Skär eller klipp bort ryggfenorna på sillen. Skölj av fisken och torka den med papper. 
2️⃣ Häll i resten av de torra ingredienserna i en matberedare. Mixa till mjölliknande konsistens. Lägg frömixen på ett fat.
3️⃣ Vispa upp ägget i en skål och doppa sillfiléerna så de blir ordentligt täckta. Låt droppa av. 
4️⃣ Vänd sillen i frömixen och stek dem sedan i smör i en stor stekpanna tills de har fått en fin krispig yta på båda sidor. Det tar enbart någon minut på varje sida. 
5️⃣ Skölj blomkålen och trimma den om det behövs. Dela på mitten och lägg i en bunke med cirka 1 dl vatten. Salta. Lägg på en tallrik som lock och ställ in i mikron på maxeffekt i cirka 10 minuter eller tills blomkålen blivit mjuk. 
6️⃣ Häll av eventuellt kvarvarande vatten och tillsätt smör och grädde. Mixa slät. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt. 
7️⃣ Bryn smöret tillsammans med pepparroten.
8️⃣ Servera sillen med blomkålsmoset och det brynta pepparrotssmöret. Om du vill kan du även dekorera med en citronklyfta, persilja och sockerfri lingonsylt. 

Receptet hittar du även på jillsmat.se och i länken i bion 🤗

Hoppas det smakar! ❤️

#recept #lchf #keto #lowcarb #hälsosammat #hållbarkost #omega3 #sill #husmanskost #foodporn
🥚🥓ÄGGSTRA ALLT I AIRFRYER 🍅🧀 Man sku 🥚🥓ÄGGSTRA ALLT I AIRFRYER 🍅🧀

Man skulle ju lätt kunna tro att jag kommer från Göteborg eller är en pappa med det där receptnamnet men kunde inte låta bli 😂.

Hursomhelst så är det här en superenkel, god och näringsrik frukost. Om du inte har en Airfryer kan du tillaga den i ugnen (ca 180 grader i 15-20 min beroende på hur många ägg du använder och hur stor formen är). Det tar bara lite längre tid då ugnen måste värmas upp först. 

1️⃣ Jag använde bakplåtspapper som jag klippte så den passade själva tråget. Men det går också lysande att använda muffinsformar för att göra äggmuffins! Det går även snabbare 😜.

2️⃣ Häll i så många ägg du vill ha och som får plats. Ju fler ägg, desto längre behöver du tillaga dem. 

3️⃣ Toppa med dina favorittillbehör. Jag använde: 
▪️sparris
▪️körsbärstomater
▪️champinjoner 
▪️riven ost
▪️bacon (lägg den överst så den blir krispig)
▪️gräslök
▪️salt och peppar

4️⃣ Jag fick tillaga den i 20 minuter vilket jag tyckte var lite segt. Då var äggulan perfekt krämig. Men min Airfryer är superliten och det finns säkert betydligt fräsigare varianter som är mer effektiva. Men jag tycker ändå att det var riktigt smidigt att fixa frullen i den. Kommer laborera med lite olika varianter. 

Har du en Airfryer? I sådana fall, vad lagar du helst i den? 🤔

📌 Spara, dela gärna och ❤️ om ni gillar 🙏🏼

#recept #lchf #keto #lowcarb #lavkarbo #foodporn #airfryerrecipes #airfryer #healthyfood #hållbarkost
🇲🇽🍗 MEXKRYDDADE KYCKLINGVINGAR MED JALAPE 🇲🇽🍗 MEXKRYDDADE KYCKLINGVINGAR MED JALAPEÑODIPP🥣

Sjukt krispiga och smakrika kycklingvingar med världens godaste och enklaste dipsås med enbart 3 ingredienser! 😋

Såsen passar perfekt till allt grillat. Picklade jalapeños ger en perfekt hetta och man får också lite syrlighet från lagen på köpet. Att pressa jalapeños i vitlökspressen är ju lite av ett genidrag om jag får säga det själv… 😌 Om man vill göra dippen extra sexig kan man ju tillsätta lite limejuice och hackad koriander.

Servera gärna med en god sallad med avokado och tomat 🥗.

Jag hade bara tänkt dela recept på dippen så filmade inte hur jag gjorde vingarna 🫣. Men ni ville ju gärna ha det receptet också så här kommer det! Vad gör jag inte för er lixom? 😜

KYCKLINGVINGARNA
Ca 900 g kycklingvingar 
1 msk rapsolja
½ lime, juicen
2 tsk vitlökspulver, eller färsk vitlök
2 tsk chilipulver (mild)
1 tsk spiskummin
1 tsk salt 
1 tsk nymalen svartpeppar 

JALAPEÑODIPP
Ca 2 dl creme fraiche (yogurt eller majonnäs, eller en kombo funkar också fint)
1-2 vitlöksklyftor, pressade
ca 4-6 st inlagda jalapeñoskivor, pressade
Salt och nymalen svartpeppar efter smak 

1️⃣ Ställ in ugnen på 200 grader. 

2️⃣ Häll i och blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse eller stor bunke. Lägg i kycklingvingarna och massera in marinaden så de täcks överallt. 

3️⃣ Häll över kycklingvingarna på en bakplåt med bakplåtspapper, alternativt bakplåt med galler. 

4️⃣ Tillaga i ugnen i ca 30–40 minuter, eller tills skinnet på kycklingvingarna blivit krispigt. 

5️⃣ Blanda ihop ingredienserna till dippen i en skål. Smaka av med salt och peppar. 

Hoppas det smakar! 💚

PS. Receptet finns också på jillsmat.se. 📌 Spara gärna och ❤️ om du ”Jillar” så sprids inlägget till fler hungriga själar 😘

#recept #kyckling #lchf #keto #lowcarb #lavkarbo #hälsomat #hållbarlivsstil #foodporn
🧈🧄 VITLÖKSBEASMÖR Ni kan sluta bråka nu o 🧈🧄 VITLÖKSBEASMÖR
Ni kan sluta bråka nu om ni ska ska vitlökssmör eller bea till kvällens middag. Gör en superenkel mix av båda 😜👇🏻

Ca 100 g smör (gärna Bregott så behöver du inte vänta på att det ska bli tillräckligt mjukt för att kunna blanda. 
1-2 vitlöksklyftor, pressade 
2 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger 
Salt och nymalen svartpeppar 

Bara att lägga alla ingredienserna i en skål och blanda ihop med en gaffel. Servera på en gång eller låt den stå täckt i kylen tills servering. 

📌 Spara gärna via bokmärket och ❤️ om du ”Jillar”. 

Vad föredrar du för tillbehör till en grillad köttbit? 🤗

#recept #lchf #lowcarb #lavkarbo #hälsomat #hållbarlivsstil #smör #foodporn #recipe #healthyfood
🧊☕️ SVINBILLIGT ISKAFFE Spara deg i värmen 🧊☕️ SVINBILLIGT ISKAFFE
Spara deg i värmen och gör ditt eget iskaffe. Ett tips för att inte få en blaskig iskaffe är att frysa in kallt kaffe och använda det som isbitar. 

Fyll sedan på med antingen espresso eller svalt kaffe och valfri mjölk 🐄🌰🥥🐫

Häll gärna kaffet i en liten termos så håller det sig kallt i flera timmar 🧠😌

❤️ om ni ”Jillar” och spara gärna med bokmärket 👆🏼

Ha en fin dag i det fantastiska vädret (i varje fall i stora delar av 🇸🇪) ☀️

Kärlek 🫶🏼 
/Jill

#recept #lchf #keto #lowcarb #iskaffe #hälsomat #hållbarlivsstil
🍦🍒 FROZEN YOGURT🍓🫐 Världens enklaste 🍦🍒 FROZEN YOGURT🍓🫐
Världens enklaste glass som är både god och nyttig! 

Använd frysta bär eller frukter. Blanda som du vill. Om du vill undvika så mycket kolhydrater, välj bär som hallon, blåbär, björnbär eller jordgubbar. Jag hade körsbär i frysen så jag använde det. 

Mixa. Jag hade bara en stavmixer här på landet och det kanske inte är optimalt men det funkar. Det gör inget om det är lite större bitar kvar. Det blir bara gott 😋

Söta om du vill med exempelvis erytritol, xylitol eller stevia om du undviker kolisar. Annars kan du skippa extra sötning eller använda lönnsirap eller honung. 

Tricket för att slippa frysa in glassen för att göra den fastare i konsistensen är att mixa de frysta bären eller frukterna först. SEN blanda i yoghurten. Om du mixar yoghurten med bären så blir den rinnig. Man vill ju kunna äta den på en gång eller hur? 😜

Toppa med exempelvis riven rostad kokos, nötter, sockerfri sirap eller färska bär. 

Vilken smak är din favorit? ❤️

#recept #lowcarb #healthyfood #frozenyogurt #foodporn #hälsomat #sockerfritt
TIPS! Att enkelt kunna öppna grillkolspåsen är TIPS! Att enkelt kunna öppna grillkolspåsen är en sån grej man önskade att man hade lärt sig innan man blev 39 bast 😅. 

📌 Spara så du kommer ihåg till nästa gång du står där och svär med påsen i högsta hugg 😂 ”Jilla” gärna också… bara för att ni är sådär sköna ni vet 😉😘

Det här var så enkelt att jag kunde filma samtidigt med andra handen 😎🔥.

Gör ni alltid såhär eller? Bara jag som är sist på bollen?😅

Ps. Jag kanske borde spela in en serie som jag kallar ”Grill med Jill”. Vad tycks? 😂

#grillmedjill #tips
Reklam för @lifvs_butiker 💚 Det ska bli dunder Reklam för @lifvs_butiker 💚
Det ska bli dunderväder i helgen men jag glömde köpa grillkol 😫. Men som tur är finns det en Lifvsbutik typ en kvart från mitt landställe 🙌🏼

Det bästa av allt är att de har öppet dygnet runt. Man släpper in sig själv i butiken, scannar varor och betalar enkelt med deras app Storekey 🔑. 

Nice, nu ska det grillas! 🔥

#livetpålandet #räddareninöden #lifvs
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …