En kryddig Pulled Beef som gärna avnjuts som en bowl, tacos, eller i min low-carb-tortilla med sallad, creme fraiche, guacamole, ost, lime och färsk koriander. Du kan byta ut högreven mot kycklinglårfilé. Du kan då sänka tillagningstiden med hälften.
Ingredienser
- 1 kg högrev välmarmorerad
- 3 msk olivolja alt ghee eller kokosolja
- 1 st gul lök , halvmånar
- 4 st vitlöksklyftor , finhackade
- 1 msk chilipulver , mild
- 0,5 msk paprikapulver
- 0,5 msk mald koriander
- 1 tsk chipotle chili
- 1 tsk salt , tillsätt ev mer i slutet
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 300 ml passerade tomater
- 2 dl apelsinjuice
Instruktioner
- Skär högreven i stora bitar, ca 4 st. Strimla löken och hacka vitlöken.
- Hetta upp en stor stekpanna eller gjutjärnsgryta (om du inte har en slowcooker) med olivolja. Stek köttet (salta och peppra) tills bitarna är ordentligt brynta runt om. Lägg över i slow cookern alternativt lyft ur gjutjärnsgrytan.
- Tillsätt lite mer olivolja tillsammans med lök, vitlök och kryddor. Stek på medelvärme tills löken börjar mjukna. Häll i tomat och apelsinjuice. Blanda ordentligt.
- Häll i den kryddiga tomatmixen i slowcookern alt lägg tillbaka köttet i gjutjärnsgrytan. Blanda och sätt på locket.
- Om slowcooker: 4 tim på high. På spisen ca 3 timmar. Se till så att du inte har för hög värme så att grytan bränns i botten. Rör om då och då.
- Köttet är klart när det är så mört att du kan dra isär det lätt med två gafflar.
- Servera med dina favorittillbehör.