
Mejerifritt formbröd
Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick senap. Jag gräddade dem i miniformar men det går givetvis lika bra att baka dem i en vanlig brödform.
Ingredienser
- 5 st ägg ekologiska
- 50 g smör , smält
- 1 msk fibersirap gold
- 1 dl sockerfri julmust
- 3 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
- 1,5 dl linfrön
- 0,5 dl pumpafrön
- 0,5 dl solrosfrön
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk himalaya salt
- 0.5 tsk ingefära
- 0.5 tsk nejlika
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Vispa ihop äggen tillsammans med det smälta smöret, fibersirap och julmust.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål och vispa sedan snabbt ihop med äggblandningen. Låt stå och svälla i några minuter.
- Bred ut degen i en formbrödform, gärna med bakplåtspapper i så blir det superlätt att ta upp det när det är klart.
- Grädda i ugnen i cirka 40 minuter eller till färdiggräddat.