Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Glutenfritt LCHF-julbröd

15 december, 2019 av Jill Wallentin 14 kommentarer

Jill Wallentin
Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick senap. Jag gräddade dem i miniformar men det går givetvis lika bra att baka dem i en vanlig brödform.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 5 st ägg ekologiska
  • 50 g smör , smält
  • 1 msk fibersirap gold
  • 1 dl sockerfri julmust
  • 3 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
  • 1,5 dl linfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalaya salt
  • 0.5 tsk ingefära
  • 0.5 tsk nejlika

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop äggen tillsammans med det smälta smöret, fibersirap och julmust.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål och vispa sedan snabbt ihop med äggblandningen. Låt stå och svälla i några minuter.
  • Bred ut degen i en formbrödform, gärna med bakplåtspapper i så blir det superlätt att ta upp det när det är klart.
  • Grädda i ugnen i cirka 40 minuter eller till färdiggräddat.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Jul, Recept

Texmex-burgare med LCHF-bröd

22 juli, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Det här är kort och gott en fantastisk burgare. Underbart saftigt kött, smält cheddar, rökig chipotledressing, guacamole, majo och jalapeños för extra sting. Brödet som omfamnar denna härlighet är stekt i skyn och fettet från burgarna vilket ger dem en frasig yta och massor av smak. Burgarna blir extra goda om du grillar dem. Stek då bröden i smör.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Tex-Mex
Portioner 4 burgare

Ingredienser
  

Burgarna

  • 500 g kycklingfärs , eller annan valfri färs
  • 50 g smör
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 skivor cheddarost

Bröden

  • 2 msk smör , smält
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 st ägg
  • 0,5 dl färskost (typ Philadelphia)
  • 6 msk pofiber (finns att köpa i glutenfria hyllan)
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt

Guacamole

  • 1 avokado
  • 3 körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 liten rödlök
  • 0,5 dl hackad koriander
  • 1 tsk limejuice
  • salt och peppar , smaka av

Chipotledressing

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 tsk chipotlechili
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • salt och peppar , smaka av

Vid servering

  • 2 jalapeños , fint skivade
  • 4 msk majonnäs
  • 4 salladsblad

Instruktioner
 

  • Gör burgarna genom att skära smöret i små tärningar. Blanda smöret med färs, grädde och kryddor och forma till burgare.
  • Stek burgarna i smör i en het stekpanna eller på grillen tills de är ordentligt tillagade (om kyckling eller kalkon). Lägg på osten när burgarna börjar bli klara och låt den smälta.
  • Mixa samtliga ingredienser till guacamolen och smaka av med salt och peppar.
  • Blanda samman ingredienserna till chipotledressingen. Smaka av med salt och peppar.

Bröden

  • Smält smöret, fördela det i stora och breda muggar eller portionsformar (som tål att vara i mikrovågsugn). Smörj kanterna. Strö ut sesamfrön i formarna.
  • Vispa ihop samtliga ingredienser till bröden i en skål tills smeten blivit jämn. Fördela smeten i formarna. Mikra ett bröd i taget i 2 minuter på 700 watt.
  • Dela bröden på mitten och stek dem i stekflottet efter du stekt klart burgarna tills de fått fin färg och blivit frasiga.

Servering

  • Lägg upp bröden på tallrikar. Toppa med chipotledressing, kött, guacamole, majonnäs, jalapeños och sallad. Lägg på andra brödskivan, tryck till lite. Njut.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Fågel, Grillat, Måltid, Recept

Nötfritt mikrobröd

30 juni, 2018 av Jill Wallentin 11 kommentarer

Nötfritt mikrobröd
Jill Wallentin
Jag har aldrig direkt känt ett sug av att baka i mikrovågsugnen. Men testade mig fram för att hitta det perfekta mikrobrödet. Efter en hel del laborerande blev detta resultatet. Ett väldigt "brödlikt" bröd utan vare sig mandel- eller kokosmjöl som enbart innehåller 1,5 g kolhydrater per portion (1 bröd delat på mitten). Det här måste du testa!
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 (1 bröd som du delar på mitten)

Ingredienser
  

  • 15 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 msk färskost (typ Philadelphia)
  • 1,5 msk pofiber (finns att köpa i glutenfria hyllan)
  • ¼ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner
 

  • Smält smöret i en kopp med bred botten eller i en liten portionsform med höga kanter (ca 8 cm i diameter).
  • Om du vill snåla med disken vispar du ihop de blöta ingredienserna inkl. smöret direkt i koppen med en gaffel och sen vispar du i de torra. Eller så vispar du ihop allt i en större skål med en ordentlig handvisp vilket är betydligt enklare - speciellt om du vill göra flera bröd på en gång.
  • Mikra brödet i 2 minuter på full effekt (ca 700 watt).
  • Lossa brödet från formen, dela det på mitten eller flera gånger om du gjort brödet i en smalare kopp/form. Rosta tills brödet fått en fin färg och krispig yta.
  • Njut tillsammans med rikligt med pålägg så har du en mättande frukost eller brunch på bara några minuter.

Anteckning

TIPS! Variera gärna med att tillsätta vallmo-, sesamfrön eller brödkrydda. Toppen som hambugerbröd!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Recept

Glutenfria frörutor med ost

16 september, 2017 av Jill Wallentin 9 kommentarer

Jill Wallentin
Supergoda och lättbakade frörutor som är lite som en mix mellan ett mjukt bröd och kex. Snåla inte med dina favoritpålägg och du har en mättande och supergod frukost. Blir extra krispiga och goda om du rostar dem!
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 16 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör eller neutral kokosolja
  • 3 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl chiafrön eller linfrön
  • 150 g riven ost
  • 1 dl pofiber
  • 2 tsk fiberhusk

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
  • Smält smöret och vispa ihop tillsammans med ägg, salt och bakpulver.
  • Häll i resten av ingredienserna och blanda ihop. låt stå och svälla i några minuter.
  • Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Det enklaste sättet är att lägga ett ark bakplåtspapper ovanpå och sen kavla ut smeten till ett jämnt lager.
  • Toppa eventuellt med extra frön och grädda i ugnen tills brödet fått fin färg i cirka 15-20 minuter.
  • Skär i rutor, ät och njut!

Anteckning

Perfekt att skära i rutor och frysa in. 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Frukost/Brunch, Nötfritt, Recept

Glutenfria ostkex

9 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
 De här ostkexen blev riktigt goda och frasiga! Avnjuts bäst med smör och givetvis ännu mera ost och kanske även en klick sockerfri tranbärsmarmelad.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 60 st

Ingredienser
  

  • 3 dl riven ost
  • 2 st ägg
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl mandelmjöl
  • 0,75 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk brödkrydda
  • 2 tsk kumminfrön

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop den rivna osten med ägg och olivolja.
  • Tillsätt resten av ingredienserna, förutom kumminfrön, och blanda till en jämn deg.
  • Lägg över degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper på. Lägg över ett till bakplåtspapper och kavla ut degen tills den täcker hela pappret. Dra bort pappret försiktigt.
  • Strössla över kumminfrön och skär den utkavlade degen i små rutor.
  • Grädda i cirka 15 minuter eller tills kexen fått en fin gyllene färg.
  • Låt svalna på galler. Förvaras sedan torrt i rumstemperatur.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Recept, Snabblagat, Snacks, Tillbehör

Godaste formbrödet

4 december, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Ett supergott formbröd med lite kolhydrater, utan gluten och med mycket trevlig konsistens. Brödet går väldigt bra att frysa och rosta när man blir sugen.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 formbröd

Ingredienser
  

  • 6 st ägg
  • 3 dl yoghurt med hög fetthalt
  • 1 dl grädde
  • 75 g smör smält
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl pofibrer
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 tsk brödkrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 160 grader (varmluft).
  • Vispa ihop äggen, yoghurten, grädden och smöret.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa ihop det sedan i äggsmeten. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
  • Täck formen med smörpapper och klicka ner smeten. Toppa med sesamfrön och solrosfrön.
  • Grädda i ugnen i ca 1 timme.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Recept

Mejerifritt formbröd

1 maj, 2016 av Jill Wallentin 10 kommentarer

Jill Wallentin
Här kommer mitt recept på ett riktigt gott, nyttigt och mejerifritt formbröd som är proteinrikt och laddat med nyttiga fetter, vitaminer och mineraler. Skär gärna i rätt tunna skivor när det är kallt och frys in. Perfekt att tina i brödrosten när man känner sig sugen på en nyttig macka med mycket pålägg.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 5 st ägg ekologiska
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
  • 1 dl linfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalaya salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop äggen tillsammans med kokosoljan (värm några sekunder i mikron så blir den rinnande och lättare att blanda) och vispa sedan i resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i några minuter.
  • Bred ut degen i en formbrödform, gärna med bakplåtspapper i så blir det superlätt att ta upp det när det är klart.
  • Grädda i ugnen i cirka 20 minuter till färdiggräddat.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Mejerifritt, Nötfritt, Recept

Nötfritt sesambröd

22 juli, 2015 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Jill Wallentin
Ett smakrikt, saftigt och mättande nötfritt bröd bakat med sesammjöl. Det här är en platt variant av mitt tidigare recept på brytbröd men det blev så bra att det värt en egen receptsida.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 12 stycken bröd

Ingredienser
  

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost (typ philadelphiaost)
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl Sesammjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Mixa linfrön och solroskärnor. Smält smöret och vispa ihop med ägg, grädde och färskost. Blanda samman med resten av ingredienserna och låt svälla i cirka 10 minuter.
  • Klicka ut smeten på bakplåtspapper och platta till dem med baksidan av en blöt sked.
  • Pensla gärna med äggula och strössla över sesamfrön.
  • Grädda i cirka 15 minuter eller tills brödet fått en fin färg.

Anteckning

Sesam innehåller oftast mindre än 5% kolhydrater och påminner lite mer om kokosmjöl i konsistensen och behöver en aningen mer vätska än mandelmjöl.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Frukost/Brunch, Recept

Nötfritt brytbröd bakat med sesammjöl

18 juli, 2013 av Jill Wallentin 9 kommentarer

jillsmat_sesambrytbröd

Ett smakrikt, saftigt och mättande nötfritt bröd bakat med sesammjöl.

…

Läs mer

Arkiverad under: Bröd, Recept, Tillbehör

Glutenfritt formfröbröd

2 mars, 2013 av Jill Wallentin 3 kommentarer

jillsmat_formfrobrod

Här kommer ett riktigt mumsigt recept på ett härligt smakrikt och saftigt formbröd. Brödet är kompakt men känns ändå luftigt och smälter nästan i munnen. Det påminner mycket om ett av mina favoritbröd (ej low carb) som min svärmor brukar göra. Hoppas att det faller er i smaken.

…

Läs mer

Arkiverad under: Bröd, Frukost/Brunch, Recept

  • 1
  • 2
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

jillsmat

🫦 Njutbara lågkolhydratrecept & livet
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Driver design- & contentbyrå
🫶🏼 Skev humor, hundar, resa & musik

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋
STEKT SILL À LA JILL 🐟🧈 Min lite nyttigare STEKT SILL À LA JILL 🐟🧈

Min lite nyttigare och mer smakrik variant av en riktig husmansklassiker - stekt sill med krispig fröpanering, krämigt blomkålsmos och brynt smör med pepparrot. 😜. 

Sill är både billigt och innehåller massa nyttigt fett i form av omega-3 vilket bland annat är antiinflammatoriskt. 

Istället för att panera i ströbröd gjorde jag en mix av frön, kryddor, persilja och citron. Så gott och naturligt glutenfritt! 🙌🏼

Blomkålsmoset går supersnabbt att göra i mikron medan du pillar med firren. Använd även blasten! Det brynta smöret med pepparrot är verkligen pricken över i:t 😍

Spara, dela, och ❤️ om du “Jillar” 🙏🏼

SILLEN
ca 400 g sillfilé
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 tsk salt 
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk lökpulver 
1 knippe persilja 
0,5 st citron, zest
1-2 ägg
2 msk smör

BLOMKÅLSMOS
ca 0,5 st stort blomkålshuvud
ca 1 tsk 
salt 
2 msk smör
4 msk grädde

BRYNT PEPPARROTSSMÖR
100 g smör 
1 msk riven pepparrot

1️⃣ Skär eller klipp bort ryggfenorna på sillen. Skölj av fisken och torka den med papper. 
2️⃣ Häll i resten av de torra ingredienserna i en matberedare. Mixa till mjölliknande konsistens. Lägg frömixen på ett fat.
3️⃣ Vispa upp ägget i en skål och doppa sillfiléerna så de blir ordentligt täckta. Låt droppa av. 
4️⃣ Vänd sillen i frömixen och stek dem sedan i smör i en stor stekpanna tills de har fått en fin krispig yta på båda sidor. Det tar enbart någon minut på varje sida. 
5️⃣ Skölj blomkålen och trimma den om det behövs. Dela på mitten och lägg i en bunke med cirka 1 dl vatten. Salta. Lägg på en tallrik som lock och ställ in i mikron på maxeffekt i cirka 10 minuter eller tills blomkålen blivit mjuk. 
6️⃣ Häll av eventuellt kvarvarande vatten och tillsätt smör och grädde. Mixa slät. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt. 
7️⃣ Bryn smöret tillsammans med pepparroten.
8️⃣ Servera sillen med blomkålsmoset och det brynta pepparrotssmöret. Om du vill kan du även dekorera med en citronklyfta, persilja och sockerfri lingonsylt. 

Receptet hittar du även på jillsmat.se och i länken i bion 🤗

Hoppas det smakar! ❤️

#recept #lchf #keto #lowcarb #hälsosammat #hållbarkost #omega3 #sill #husmanskost #foodporn
🥚🥓ÄGGSTRA ALLT I AIRFRYER 🍅🧀 Man sku 🥚🥓ÄGGSTRA ALLT I AIRFRYER 🍅🧀

Man skulle ju lätt kunna tro att jag kommer från Göteborg eller är en pappa med det där receptnamnet men kunde inte låta bli 😂.

Hursomhelst så är det här en superenkel, god och näringsrik frukost. Om du inte har en Airfryer kan du tillaga den i ugnen (ca 180 grader i 15-20 min beroende på hur många ägg du använder och hur stor formen är). Det tar bara lite längre tid då ugnen måste värmas upp först. 

1️⃣ Jag använde bakplåtspapper som jag klippte så den passade själva tråget. Men det går också lysande att använda muffinsformar för att göra äggmuffins! Det går även snabbare 😜.

2️⃣ Häll i så många ägg du vill ha och som får plats. Ju fler ägg, desto längre behöver du tillaga dem. 

3️⃣ Toppa med dina favorittillbehör. Jag använde: 
▪️sparris
▪️körsbärstomater
▪️champinjoner 
▪️riven ost
▪️bacon (lägg den överst så den blir krispig)
▪️gräslök
▪️salt och peppar

4️⃣ Jag fick tillaga den i 20 minuter vilket jag tyckte var lite segt. Då var äggulan perfekt krämig. Men min Airfryer är superliten och det finns säkert betydligt fräsigare varianter som är mer effektiva. Men jag tycker ändå att det var riktigt smidigt att fixa frullen i den. Kommer laborera med lite olika varianter. 

Har du en Airfryer? I sådana fall, vad lagar du helst i den? 🤔

📌 Spara, dela gärna och ❤️ om ni gillar 🙏🏼

#recept #lchf #keto #lowcarb #lavkarbo #foodporn #airfryerrecipes #airfryer #healthyfood #hållbarkost
🇲🇽🍗 MEXKRYDDADE KYCKLINGVINGAR MED JALAPE 🇲🇽🍗 MEXKRYDDADE KYCKLINGVINGAR MED JALAPEÑODIPP🥣

Sjukt krispiga och smakrika kycklingvingar med världens godaste och enklaste dipsås med enbart 3 ingredienser! 😋

Såsen passar perfekt till allt grillat. Picklade jalapeños ger en perfekt hetta och man får också lite syrlighet från lagen på köpet. Att pressa jalapeños i vitlökspressen är ju lite av ett genidrag om jag får säga det själv… 😌 Om man vill göra dippen extra sexig kan man ju tillsätta lite limejuice och hackad koriander.

Servera gärna med en god sallad med avokado och tomat 🥗.

Jag hade bara tänkt dela recept på dippen så filmade inte hur jag gjorde vingarna 🫣. Men ni ville ju gärna ha det receptet också så här kommer det! Vad gör jag inte för er lixom? 😜

KYCKLINGVINGARNA
Ca 900 g kycklingvingar 
1 msk rapsolja
½ lime, juicen
2 tsk vitlökspulver, eller färsk vitlök
2 tsk chilipulver (mild)
1 tsk spiskummin
1 tsk salt 
1 tsk nymalen svartpeppar 

JALAPEÑODIPP
Ca 2 dl creme fraiche (yogurt eller majonnäs, eller en kombo funkar också fint)
1-2 vitlöksklyftor, pressade
ca 4-6 st inlagda jalapeñoskivor, pressade
Salt och nymalen svartpeppar efter smak 

1️⃣ Ställ in ugnen på 200 grader. 

2️⃣ Häll i och blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse eller stor bunke. Lägg i kycklingvingarna och massera in marinaden så de täcks överallt. 

3️⃣ Häll över kycklingvingarna på en bakplåt med bakplåtspapper, alternativt bakplåt med galler. 

4️⃣ Tillaga i ugnen i ca 30–40 minuter, eller tills skinnet på kycklingvingarna blivit krispigt. 

5️⃣ Blanda ihop ingredienserna till dippen i en skål. Smaka av med salt och peppar. 

Hoppas det smakar! 💚

PS. Receptet finns också på jillsmat.se. 📌 Spara gärna och ❤️ om du ”Jillar” så sprids inlägget till fler hungriga själar 😘

#recept #kyckling #lchf #keto #lowcarb #lavkarbo #hälsomat #hållbarlivsstil #foodporn
🧈🧄 VITLÖKSBEASMÖR Ni kan sluta bråka nu o 🧈🧄 VITLÖKSBEASMÖR
Ni kan sluta bråka nu om ni ska ska vitlökssmör eller bea till kvällens middag. Gör en superenkel mix av båda 😜👇🏻

Ca 100 g smör (gärna Bregott så behöver du inte vänta på att det ska bli tillräckligt mjukt för att kunna blanda. 
1-2 vitlöksklyftor, pressade 
2 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger 
Salt och nymalen svartpeppar 

Bara att lägga alla ingredienserna i en skål och blanda ihop med en gaffel. Servera på en gång eller låt den stå täckt i kylen tills servering. 

📌 Spara gärna via bokmärket och ❤️ om du ”Jillar”. 

Vad föredrar du för tillbehör till en grillad köttbit? 🤗

#recept #lchf #lowcarb #lavkarbo #hälsomat #hållbarlivsstil #smör #foodporn #recipe #healthyfood
🧊☕️ SVINBILLIGT ISKAFFE Spara deg i värmen 🧊☕️ SVINBILLIGT ISKAFFE
Spara deg i värmen och gör ditt eget iskaffe. Ett tips för att inte få en blaskig iskaffe är att frysa in kallt kaffe och använda det som isbitar. 

Fyll sedan på med antingen espresso eller svalt kaffe och valfri mjölk 🐄🌰🥥🐫

Häll gärna kaffet i en liten termos så håller det sig kallt i flera timmar 🧠😌

❤️ om ni ”Jillar” och spara gärna med bokmärket 👆🏼

Ha en fin dag i det fantastiska vädret (i varje fall i stora delar av 🇸🇪) ☀️

Kärlek 🫶🏼 
/Jill

#recept #lchf #keto #lowcarb #iskaffe #hälsomat #hållbarlivsstil
🍦🍒 FROZEN YOGURT🍓🫐 Världens enklaste 🍦🍒 FROZEN YOGURT🍓🫐
Världens enklaste glass som är både god och nyttig! 

Använd frysta bär eller frukter. Blanda som du vill. Om du vill undvika så mycket kolhydrater, välj bär som hallon, blåbär, björnbär eller jordgubbar. Jag hade körsbär i frysen så jag använde det. 

Mixa. Jag hade bara en stavmixer här på landet och det kanske inte är optimalt men det funkar. Det gör inget om det är lite större bitar kvar. Det blir bara gott 😋

Söta om du vill med exempelvis erytritol, xylitol eller stevia om du undviker kolisar. Annars kan du skippa extra sötning eller använda lönnsirap eller honung. 

Tricket för att slippa frysa in glassen för att göra den fastare i konsistensen är att mixa de frysta bären eller frukterna först. SEN blanda i yoghurten. Om du mixar yoghurten med bären så blir den rinnig. Man vill ju kunna äta den på en gång eller hur? 😜

Toppa med exempelvis riven rostad kokos, nötter, sockerfri sirap eller färska bär. 

Vilken smak är din favorit? ❤️

#recept #lowcarb #healthyfood #frozenyogurt #foodporn #hälsomat #sockerfritt
TIPS! Att enkelt kunna öppna grillkolspåsen är TIPS! Att enkelt kunna öppna grillkolspåsen är en sån grej man önskade att man hade lärt sig innan man blev 39 bast 😅. 

📌 Spara så du kommer ihåg till nästa gång du står där och svär med påsen i högsta hugg 😂 ”Jilla” gärna också… bara för att ni är sådär sköna ni vet 😉😘

Det här var så enkelt att jag kunde filma samtidigt med andra handen 😎🔥.

Gör ni alltid såhär eller? Bara jag som är sist på bollen?😅

Ps. Jag kanske borde spela in en serie som jag kallar ”Grill med Jill”. Vad tycks? 😂

#grillmedjill #tips
Reklam för @lifvs_butiker 💚 Det ska bli dunder Reklam för @lifvs_butiker 💚
Det ska bli dunderväder i helgen men jag glömde köpa grillkol 😫. Men som tur är finns det en Lifvsbutik typ en kvart från mitt landställe 🙌🏼

Det bästa av allt är att de har öppet dygnet runt. Man släpper in sig själv i butiken, scannar varor och betalar enkelt med deras app Storekey 🔑. 

Nice, nu ska det grillas! 🔥

#livetpålandet #räddareninöden #lifvs
🐟🥑 TONFISKBIFFAR MED AVOKADODIPP Att göra b 🐟🥑 TONFISKBIFFAR MED AVOKADODIPP
Att göra biffar av tonfisk är både billigt och gott. De här serverade jag med en krämig avokadodipp med vitlök och en fräsch sallad. En enkel och nyttig rätt fullproppad med protein, nyttiga fetter och vitaminer 💪🏼. 

Spara gärna receptet och ”Jilla” 😉😘❤️

2 portioner 

TONFISKBURGARE
1 burk (150 g) tonfisk i vatten 
1 ägg
1 msk majonnäs
1 dl riven ost (valfritt)
2 tsk lökpulver 
1 tsk paprikapulver 
1 salladslök, fint skuren 
0.5 tsk salt 
Nymalen svartpeppar
Olivolja att steka i 

AVOKADODIPP
1 avokado
1 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk citronjuice
salt och peppar 

SALLAD
0,5 romansallad
2 tomater
0.5 gurka 
1 msk olivolja 
1 msk balsamvinäger 

1️⃣ Häll av allt vatten från tonfisken och krama ur den så att så mycket vätska som möjligt försvinner. Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskburgarna i en skål, förutom olivoljan. 

2️⃣ Forma små tonfiskburgare av röran. Cirka 6 cm breda och 1 cm höga. 

3️⃣ Hetta upp en stor stekpanna med olivolja. Stek burgarna på medelhög värme på båda sidor, cirka 3 minuter per sida, tills de fått en brynt yta. 

4️⃣ Rör ihop ingredienserna till dippen i en skål. 

5️⃣ Preppa salladen och servera burgarna tillsammans med dippen. 

Vad tyckte ni om den här nya stilen på videon? Jag hatar ju att höra min egen röst, men det är bra träning 😅. 

Om ni testar mina recept blir jag superglad om ni lägger upp och taggar mig 🙏🏼. 

Ps. Receptet hittar ni även på jillsmat.se med näringsinfo, justerbara portioner etc. 

Ha en fin dag! ☀️

#healthyfood #lchf #keto #lowcarb #lavkarbo #foodgasm #tuna #recept #hållbarlivsstil
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …