Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

LCHF-cheesecake med pekan, smörkola och bär

28 juli, 2016 av Jill Wallentin 3 Comments

Cheesecake med pekan, smörkola och bär

Jill Wallentin
Vill du imponera på dina gäster ska du göra den här härliga cheesecaken med smak av pekannötter och smörkola. Toppa med bär efter säsong.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

Pekanbotten

  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 200 g pekannötter
  • 2 msk valfri sötning gärna xylitol

Fyllningen

  • 2 dl crème fraiche
  • 600 g färskost av Philadelphiaost typ
  • 3 st ägg ekologiska
  • 1 dl valfri sötning gärna xylitol
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 st citron saften

Smörkolatopping

  • 50 g smör
  • 2 msk Sukrin Gold
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt

Garnering

  • Blandade bär efter säsong
  • citronmeliss

Instruktioner
 

Botten

  • Ställ in ugnen på 150 grader (varmluftsugn).
  • Mixa pekannötterna och rosta dem i en torr stekpanna tills det börjar dofta gott.
  • Smält smöret och blanda samman med samtliga ingredienser till botten.
  • Bred ut smeten i en bakform med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
  • Öka temperaturen på ugnen till 200 grader (varmluftsugn)
  • Vispa samman färskost, crème fraiche och ägg. Blanda i sötning, vanilj och citronsaft.
  • Häll smeten i bakformen med botten. Slå den lite lätt mot bänken för att få bort eventuella luftbubblor.
  • Grädda cheesecaken i 10 minuter. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och fortsätt grädda i ca 25 minuter. Då ska kakan "dallra" lite när man skakar den.
  • Stäng av ugnen men låt kakan stå kvar med öppen lucka. Låt svalna i 2 timmar. Ställ sedan in den i kylskåpet.

Smörkolatopping

  • Koka samman smör och sötning tills gyllene. Häll i vispgrädden och koka tills den tjocknar något, cirka 10 minuter. Låt svalna och häll den sedan ovanpå cheesecaken. Toppa med färska bär och citronmeliss.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

« Grekisk kyckling i ugn
Pulled Chicken Asian Style, limeaioli och savoykål »

Comments

  1. Elin says

    19 september, 2016 at 12:44

    Hej!
    Tror du att denna smörkolatopping passar att användas uppå en kladdkaka?

    Du har verkligen fantastiska recept!

    Svara
    • JillW says

      20 september, 2016 at 13:10

      Ja smörkola passar väl till allt? 😉 Ha en bra dag!

      Svara
  2. Stefan S says

    22 april, 2017 at 16:52

    Pekannötterna var slut i affären, så jag tog hälften hackad rostad mandel och hälften mandelmjöl i stället. Det funkade bra! Mycket läckert recept!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se