Barnsligt goda glutenfria våfflor som är enkla att göra med högt proteininnehåll och snålt med kolhydrater. Ett betydligt nyttigare alternativ till vanliga semlor fast med alla de goda smakerna som man älskar från en traditionell semla.
Ingredienser
Kardemummavåfflor
- 2 st ägg
- 1 dl grekisk/turkisk yoghurt , valfri fetthalt
- 1,5 dl mandelmjöl , halva mängden kokosmjöl
- 2 msk naturellt vassle/whey proteinpulver kan uteslutas men
de blir mer som pannkakor
- 1 msk sötning (ex. xylitol, erytritol, sukrin etc)
- 2 tsk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
- 1 krm salt
Mandelmassakräm
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk grädde (ovispad)
- 1 msk sötning (ex. xylitol, erytritol, sukrin etc)
- 2 droppar bittermandelessens
Servering
- 2 dl vispad grädde
- 0,5 dl rostade mandelspån
Instruktioner
- Vispa samman samtliga ingredienser till våfflorna i en bunke till en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i ca 5 minuter.
- När våffeljärnet är varmt, dra en smörbit över järnet med en gaffel för att förhindra att smeten fastnar.
- Häll en lagom klick, ca 0,75 dl, smet i våffeljärnet och stäng locket. Grädda i ca 4 minuter eller tills våfflan lossnar enkelt från järnet.
- Lägg våfflorna åt sidan och blanda ihop samtliga ingredienser till mandelmassan i en skål till en jämn smet.
- Vispa grädden.
- Toppa våfflorna med mandelmassakräm, grädde och rostade mandelspån.