Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Sockerfria dammsugarägg och trillingnötter

25 mars, 2016 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Älskar du också dammsugare? Ja då menar jag ju inte den där brummande städmaskinen utan det där gröna, avlånga och icke så nyttiga bakverket? Det gör jag i varje fall! Och är du också en av dem som tyckte att trillingnöten var det godaste i hela Aladdinasken (som de sedan pg a att den var för dyr att tillverkade helt plötsligt slutade med)? Här kommer mina busenkla recept på dessa godbitar fast givetvis helt utan socker!
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 25 stycken av varje (cirka)

Ingredienser
  

Dammsugarägg

  • 100 g sockerfri choklad
  • 1 msk kokosfett om chokladen är för trögflytande när smält
  • 25 st mandlar
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk valfri sötning (helst xylitol)
  • 2 msk grädde eller tills lagom marsipanlik konsistens
  • 3 droppar arrakessens
  • 3 droppar bittermandelessens
  • 3 droppar grön karamellfärg valfritt

Trillingnötter

  • 100 g hasselnötter
  • 100 g sockerfri choklad
  • 1 msk kokosfett

Instruktioner
 

Dammsugarägg

  • Smält chokladen i ett vattenbad. Om chokladen är för trögflytande när den är smält - tillsätt lite kokosfett så blir det lättare att doppa äggen.
  • Rosta mandlarna i en torr stekpanna.
  • Blanda samman mandelmjöl, sötning, arrak, bittermandel, eventuell karamellfärg och grädde tills det blir en marsipanlik konsistens som går att rulla.
  • Ta en mandel, täck den med mandelmassan och rulla den till en boll.
  • Doppa dem sedan i chokladen. Lägg på en bricka med bakplåtspapper på. Garnera eventuellt med riven vit choklad eller hackade nötter. Ställ in brickan i kylskåpet.
  • Servera när chokladen stelnat.

Trillingnötter

  • Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt kokosfettet.
  • Rosta nötterna i en torr stekpanna.
  • Gnid hasselnötterna mellan händerna när de svalnat så ramlar det mesta av skalet av.
  • Häll i alla nötterna i den smälta chokladen.
  • Ta upp tre nötter åt gången med en liten sked och lägg på en bricka med bakplåtspapper på.
  • Ställ in brickan i kylskåpet tills chokladen stelnat. Om du vill göra mönster ovanpå, likt originalet, spara då lite av chokladen som du sedan ringlar på när chokladen på nötterna stelnat. Ställ sedan in dem i kylen igen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Godis, Jul, Påsk, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Bountybollar

3 oktober, 2015 av Jill Wallentin 3 kommentarer

Jill Wallentin
Det finns säkert hundratals olika varianter av bountybollar då jag sett dem skymta förbi i Instagramflödet säkert en gång om dagen i typ 2 år. Men har aldrig kommit mig för att göra dem själv - tills nu. Så här kommer ännu ett recept på bountybollar. Bra va?
Om du vill göra bountybollarna helt mejerifria, byt ut smöret mot kokosfett/smör och grädden mot kokosmjölk.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 16 stycken

Ingredienser
  

Kokossmeten

  • 50 g smör ekologiskt
  • 2 dl kokosflingor
  • 0,5 dl grädde ekologisk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk valfri sötning (jag använde björksocker/xylitol)

Utanpå

  • 60 g mörk choklad sockerfri
  • 1 msk kokosolja
  • kokos till garnering

Instruktioner
 

  • Mixa ihop ingredienserna till kokossmeten.
  • Rulla dem till bollar och ställ in dem i kylskåpet.
  • Smält chokladen i vattenbad. Blanda i kokosoljan för att få chokladen lite tunnare och lättare att doppa i.
  • Doppa kokoskulorna i chokladen. Lägg dem på en tallrik och toppa med kokos. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat.

Anteckning

Tips! Oftast så blir det över lite choklad efter man har doppat färdigt. Häll då ut det på smörpapper och toppa med valfria nötter eller fröer.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Godis, Mejerifritt, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Chokladtryfflar i olika smaker

19 december, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_sockerfritt_julgodis

Till julen är det extra svårt att stå emot alla söta-frestelser. Här kommer några läckerbitar som är utan vanligt socker. Går att variera efter tycke och smak i det oändliga.

…

Läs mer

Arkiverad under: Godis, Jul, Recept, Sötsaker

Marsipanägg med hasselnötscréme

29 mars, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_marsipanagg

Här kommer ett mumsigt recept på påskpraliner, helt utan socker. Mitt favoritmärke av sockerfri choklad är Cavalier. De är sötade med stevia och har ett relativt lågt kolhydratsinnehåll.

…

Läs mer

Arkiverad under: Godis, Påsk, Recept, Sötsaker

Barnsligt goda pepparkaksbollar

10 december, 2012 av Jill Wallentin 2 kommentarer

jillsmat_pepparkaksbollar

Barnsligt goda läckerbitar med smak av pepparkaksdeg och knapriga rostade mandlar. Perfekt att bjuda på till advent. 

…

Läs mer

Arkiverad under: Godis, Jul, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Schackrutor med arrak och mandelmassa

10 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_schackrutor

Nu behöver du inte sitta och titta på  när omgivningen sitter och mumsar på sitt kolhydratsstinna julgodis. Gör ditt eget julsnask, utan onödiga kolhydrater och tillsatser. Dessa snygga schackrutor är försvinnande goda.

…

Läs mer

Arkiverad under: Godis, Jul, Påsk, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Sockerfria chokladbollar med kokos

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_chokladboll_lchf

Jag har nog inte gjort chokladbollar sedan de kallades för något helt annat. Efter att ha sett massvis med bilder av chokladbollar på Instagram kände jag mig tvungen att göra en egen variant. Farligt goda blev de!

 

…

Läs mer

Arkiverad under: Godis, Nötfritt, Recept, Sötsaker

Sockerfria arraksbollar med pistage

9 december, 2012 av Jill Wallentin 3 kommentarer

jillsmat_arraksbollar

Här kommer en variant av mina chokladbollar med smak av arrak. Trodde att alla Systembolag hade arrak i sitt grundsortiment, vilket de tydligen inte hade. Men det går att beställa så att man får det inom några dagar.

…

Läs mer

Arkiverad under: Godis, Jul, Recept, Sötsaker

Het chokladtryffel med apelsin

5 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_chokladtryffel_med_apelsin

En lite annorlunda tryffel som passar utmärkt till adventsfikat eller som en söt avslutning efter middagen.

…

Läs mer

Arkiverad under: Godis, Recept, Sötsaker

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …