Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Mexkryddade kycklingvingar med jalapeñodipp

16 maj, 2023 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Krispiga och smakrika kycklingvingar med världens godaste och enklaste dipsås med enbart 3 ingredienser! Såsen passar perfekt till allt grillat. Picklade jalapeños ger en perfekt hetta och man får också lite syrlighet från lagen på köpet. Att pressa jalapeños i vitlökspressen är ju lite av ett genidrag om jag får säga det själv. Om man vill göra dippen extra sexig kan man ju tillsätta lite limejuice och hackad koriander.
Servera gärna med en god sallad med avokado och tomat.
Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 30 minuter minuter
Total tid 40 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt
Portioner 2

Ingredienser
  

Kycklingvingar

  • 900 g kycklingvingar
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 st lime , juicen
  • 2 tsk vitlökspulver , eller färsk vitlök
  • 2 tsk chilipulver , mild
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar

Jalapeñodipp

  • 2 dl crème fraiche , alt majonnäs, yoghurt eller gräddfil.
  • 2 st vitlöksklyftor , pressade
  • 6 st inlagda jalapeñoskivor , pressade
  • salt och nymalen peppar

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 200 grader.
  • Häll i och blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingvingarna och massera in marinaden så den täcks överallt.
  • Häll över kycklingvingarna på en bakplåt med bakplåtspapper, alternativt bakplåt med galler.
  • Tillaga i ugnen i ca 30–40 minuter, eller tills skinnet på kycklingvingarna blivit krispigt.
  • Blanda ihop ingredienserna till dippen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Glutenfria pizzapajer

6 maj, 2023 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Glutenfria LCHF pajer med pizzasmak
Jill Wallentin
Små utflyktsvänliga pajer med smak av pizza som går hem hos både liten som stor. Utan gluten och med få kolhydrater är det ett hälsosamt alternativ som passar utmärkt på en buffé.
Variera med din favoritfyllning. Exempelvis olika sorters ostar, champinjoner, paprika, salami, kronärtskocka etc.
Skriv ut receptet
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 15 minuter minuter
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Buffé
Kök Italienskt
Portioner 10 stycken

Ingredienser
  

Pajbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st ägg

Fyllningen

  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 150 g riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g rökt kalkon , skuren i mindre bitar
  • 10 st körsbärstomater , skivade
  • 2 tsk oregano

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 °C (varmluftsugn).
  • Mixa samman ingredienserna till pajbotten i en matberedare.
  • Tryck ut degen i formarna med fingrarna. Aluminiumformar håller formen bäst. Förgrädda bottnarna i ugnen i ca 8 minuter.
  • Vispa samman ägg, grädde och salt. Blanda i kalkon och ost.
  • Lägg i lite av fyllningen i alla pajformarna. Fördela tomaterna ovanpå och toppa sedan med resten av ägg- och ostblandningen. Krydda med oregano.
  • Grädda i ca 15 minuter eller tills pajerna fått fin färg och äggblandningen har stabiliserat sig.

Näringsinnehåll

Kalorier: 323kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 12g | Fat: 28g | Natrium: 307mg | Kalium: 71mg | Vitamin A: 384IU | Kalcium: 200mg
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Köttfärsås med kalkon och spetskålspasta

23 augusti, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En riktig vardagsklassiker i min smak. Här är pastan utbytt mot smörstekt spetskål och köttfärssåsen som är gjord av kalkonfärs har en kraftig men samtidigt len smak av tomat, vitlök, örter och lite hetta från chili. Så gott och enkelt!
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g kalkonfärs
  • 3 st vitlöksklyftor , pressade
  • 1 st gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilipaste om du gillar hetta
  • 1 tsk salt
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk sockerfri ketchup eller finhackade soltorkade tomater
  • 0,5 dl grädde
  • nymalen svartpeppar
  • smör eller olivolja att steka i
  • 1 st spetskålshuvud
  • 1 sl riven ost

Instruktioner
 

  • Stek färsen i smör eller olivolja tillsammans med pressad vitlök, finhackad lök, tomatpuré, salt och chilipaste tills brynt.
  • Häll i tomatpuré, kryddor och ev sockerfri ketchup. Smaka av med salt. Låt puttra på låg värme.
  • Strimla spetskålen och stek den i smör tills den börjar bli mjuk. Salta och peppra.
  • Servera spetskålspastan med köttfärssåsen och toppa med riven ost och gärna färsk basilika.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Blue cheese chicken salad

18 augusti, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Kycklingsallad deluxe med blue cheese-dressing och knaperstekt bacon. En riktigt läcker och matig sallad som du säkert kommer vilja göra om och om igen. Dressingen svänger du ihop på nolltid och passar även till kött och grillade grönsaker.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 2 st kycklingfiléer , helst ekologiska med skinn
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Blue cheese-dressing

  • 100 g ädelost , gärna grädd
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl grädde eller vatten att späda med
  • 1 tsk vitlökspulver eller vitlöksklyfta
  • 0,5 msk citronsaft
  • salt och nymalen svartpeppar , smaka av

Sallad

  • 1 st romansallad
  • 2 st tomater
  • 1 liten rödlök
  • 1 st avokado
  • 100 g kycklingbacon , knaperstekt
  • 40 g ädelost
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Krydda kycklingfiléerna på båda sidorna och stek i smör tills de är ordentligt tillagade. Lägg gärna på ett lock under de första 10 minuterna så går det snabbare. Stek tills skinnet är krispigt och fått fin färg.
  • Skär kycklingbacon i småbitar och stek i samma stekpanna som kycklingen stektes i tills krispigt. Salta om det behövs.
  • Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Mixa om du vill att den ska bli slät. Justera mängden grädde eller vatten tills du får den konsistens som du vill ha. Smaka av med salt och peppar.
  • Tvätta och skär salladen i strimlor. Skala och dela rödlöken på mitten. Skär i strimlor. Tärna tomaterna och avokadon.
  • Lägg sallad och rödlök i en skål, blanda i dressingen tills allt är täckt. Lägg upp i djupa tallrikar, lägg på tomat och avokado. Skär upp kycklingen i skivor och lägg ovanpå salladen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och avsluta med några varv med svartpepparkvarnen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Texmex-burgare med LCHF-bröd

22 juli, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Det här är kort och gott en fantastisk burgare. Underbart saftigt kött, smält cheddar, rökig chipotledressing, guacamole, majo och jalapeños för extra sting. Brödet som omfamnar denna härlighet är stekt i skyn och fettet från burgarna vilket ger dem en frasig yta och massor av smak. Burgarna blir extra goda om du grillar dem. Stek då bröden i smör.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Tex-Mex
Portioner 4 burgare

Ingredienser
  

Burgarna

  • 500 g kycklingfärs , eller annan valfri färs
  • 50 g smör
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 skivor cheddarost

Bröden

  • 2 msk smör , smält
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 st ägg
  • 0,5 dl färskost (typ Philadelphia)
  • 6 msk pofiber (finns att köpa i glutenfria hyllan)
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt

Guacamole

  • 1 avokado
  • 3 körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 liten rödlök
  • 0,5 dl hackad koriander
  • 1 tsk limejuice
  • salt och peppar , smaka av

Chipotledressing

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 tsk chipotlechili
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • salt och peppar , smaka av

Vid servering

  • 2 jalapeños , fint skivade
  • 4 msk majonnäs
  • 4 salladsblad

Instruktioner
 

  • Gör burgarna genom att skära smöret i små tärningar. Blanda smöret med färs, grädde och kryddor och forma till burgare.
  • Stek burgarna i smör i en het stekpanna eller på grillen tills de är ordentligt tillagade (om kyckling eller kalkon). Lägg på osten när burgarna börjar bli klara och låt den smälta.
  • Mixa samtliga ingredienser till guacamolen och smaka av med salt och peppar.
  • Blanda samman ingredienserna till chipotledressingen. Smaka av med salt och peppar.

Bröden

  • Smält smöret, fördela det i stora och breda muggar eller portionsformar (som tål att vara i mikrovågsugn). Smörj kanterna. Strö ut sesamfrön i formarna.
  • Vispa ihop samtliga ingredienser till bröden i en skål tills smeten blivit jämn. Fördela smeten i formarna. Mikra ett bröd i taget i 2 minuter på 700 watt.
  • Dela bröden på mitten och stek dem i stekflottet efter du stekt klart burgarna tills de fått fin färg och blivit frasiga.

Servering

  • Lägg upp bröden på tallrikar. Toppa med chipotledressing, kött, guacamole, majonnäs, jalapeños och sallad. Lägg på andra brödskivan, tryck till lite. Njut.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Fågel, Grillat, Måltid, Recept

Safarigryta

19 augusti, 2017 av Jill Wallentin 6 kommentarer

Jill Wallentin
Min variant av mammas gamla klassiker från min barndom, safaripanna som hon kallade den. En riktig smaksensation! Jag är tacksam över att vi i princip aldrig åt klassisk husmanskost när jag växte upp. Min mamma gillade att testa nya rätter stup i kvarten (min bror var dock inte lika förtjust), precis som jag. Äpplet faller inte långt från päronträdet…
Hon brukade servera grytan med ris, mangochutney och russin men det valde jag att hoppa över. Använde istället lite mango för extra sötma men det kan man ju helt klart hoppa över om man vill.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Afrikanskt
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Grytan

  • 1 kg kycklinglårfilé eller högrev tärnad i ca 2,5 cm cm kuber
  • 2 st gul lök
  • 400 g passerade tomater
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk curry
  • 0,5 msk oregano
  • 2 tsk nejlika malen
  • 2 tsk kryddpeppar malen
  • 0,5 tsk salt smaka av i slutet
  • 200 g baby spenat eller valfri annan grönsak som haricots verts, paprika, blomkål etc

Tillbehör

  • 0,5 dl kokosflingor
  • 1 dl rostade mandlar
  • 2 dl yoghurt, 10 %
  • färsk koriander

Mangosalsa

  • 2 dl mango går bra med tinad fryst
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 msk röd chili , strimlad
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Skala och skär löken i klyftor. Lägg dem i grytan tillsammans med resten av ingredienserna (förutom spenat som du lägger i strax före servering). Blanda ihop. Använd gärna slow cooker (crock-pot) på "high" i ca 4 timmar. Annars går det bra att använda en vanlig gryta, eller helst järngryta, med lock som du låter puttra på låg värme tills köttet är så mört att det börjar falla sönder.
  • Blanda ihop mango med hackad koriander och chili.
  • Servera grytan tillsammans med tillbehören och kanske även blomkålsris eller en god sallad.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Taco Meatza

19 augusti, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Vad gör man om man inte riktigt kan bestämma sig för om man är mest sugen på pizza eller tacos? Jo man gör en taco meatza såklart! Fattar inte att det tog så lång tid innan jag knåpade ihop detta gastronomiska mästerverk.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Tex-Mex
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

Botten

  • 500 g kalkonfärs eller annan valfri färs
  • 1 st ägg
  • 1 msk tacokrydda sockerfri
  • 0,75 tsk salt (om det inte finns i tacokryddan)

Topping i ugnen

  • 2,5 dl salsasås
  • 200 g ost riven
  • 0,5 dl jalapeños skivade

Topping vid servering

  • 2 st avokado
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st lime
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • chiliflakes

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader (varmluft)
  • Rör ihop färsen med ägg och kryddor.
  • Bred ut färsen till tunna platta cirklar på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Tillaga i 10 minuter i ugnen.
  • Ta ut bottnarna och toppa med salsasås, ost och jalapeños. Grädda i ytterligare 10-15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
  • Skär löken och avokadon i skivor som du lägger på pizzorna. Toppa med koriander, lime och kryddor. Njut!

Anteckning

Tips! Gör gärna din egen tacokrydda utan socker och tillsatser. Här hittar du mitt recept >>.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Low-carbonara

23 april, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En betydligt mer hälsosam variant av den annars kolhydratsladdade pastarätten som verkligen ger skäl för sitt namn CARBonara. Här med näringsrik blomkål, knaperstekt kycklingbacon, champinjoner och parmesan. Toppa gärna med det klassiska ägget också om du gillar det.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Blomkålen

  • 1 st blomkålshuvud
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • 1 dl parmesan riven
  • 1 tsk salt

Topping

  • 100 g kycklingbacon , eller annan valfri bacon
  • 150 g champinjoner
  • 30 g smör att steka i
  • 1 dl parmesan riven
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • färsk basilika

Instruktioner
 

  • Skär blomkålen i mindre bitar, även stjälkarna.
  • Koka i vatten tills den börjar bli mjuk, ca 15 minuter.
  • Skär bacon och champinjoner i mindre bitar och stek dem i smör tills de fått fin färg. Krydda.
  • När blomkålen kokat klart, häll av vattnet och låt de ånga av. Ställ tillbaka kastrullen på plattan med blomkålen och tillsätt smör, grädde och salt. Låt koka på medelhög värme tills såsen blivit krämig. Tillsätt 1 dl av parmesanen och blanda.
  • Lägg upp den krämiga blomkålen i djupa tallrikar och toppa med baconblandningen och extra parmesan vid servering. Krydda också gärna med nymald svartpeppar och en kvist färsk basilika för en extra färgklick.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Godaste Caesarsalladen

24 februari, 2017 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Jill Wallentin
Här får ni receptet på en brutalt god Caesarsallad helt i min smak. Istället för parmesan så använde jag en god lagrad svensk hårdost och toppade med knapriga frön och citronmarinerad rödlök för en härlig smak och färg.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Dressingen

  • 1 st ägg
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 st sardeller
  • 100 g riven lagrad hårdost Exempelvis Gäsenes Minimunk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk citronsaft

Salladen

  • 4 st kycklingfiléer helst ekologiska med skinn
  • 1 st romansallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 100 g Hyvlad ost
  • 1 dl rostade pumpa- och solrosfrön

Instruktioner
 

Dressingen

  • Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan. Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta nerifrån och upp tills all olja blivit vit och krämig.
  • Lägg i tärnad ost och resten av ingredienserna. Mixa tills slätt.

Salladen

  • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek i smör tills färdiga.
  • Riv sönder salladen, skiva tomat och rödlök. Marinera gärna löken i citronsaft i några minuter för en mild och fräsch smak.
  • Blanda sallad, tomat och lök med dressingen. Toppa med kyckling, ost, frön och mer rödlök.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Snabblagat

Kalkonburgare med grillad sallad och hamburgermajo

13 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En underbart god och nyttig middag som jag nästan kan garantera att den faller hela familjen i smaken. Kalkonfärsen hittar man oftast i frysdisken men går givetvis att byta ut mot vilken färs ni vill.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

Kalkonburgarna

  • 500 g kalkonfärs
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk sockerfri senap Ex. dijon eller French's classic yellow
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver

Hamburgermajo

  • 1 st ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 0,75 tsk ättika 24%
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 msk sockerfri ketchup ev. tomatpuré + eventuell sötning
  • 1 dl sockerfri finhackad inlagd gurka ex. vildgurka eller polsk inlagd gurka
  • nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk salt smaka av

Tillbehör

  • 1 st romansallad
  • 3 st tomater
  • ost
  • rödlök

Instruktioner
 

Kalkonburgarna

  • Finhacka löken och blanda samman med färsen och resten av ingredienserna.
  • Forma färsen till burgarna och stek i valfritt matfett på båda sidor tills färdiga. Lägg på ost när du vänt dem en gång så osten hinner smälta.

Hamburgermajon

  • Knäck ner ett ägg i en hög och smal mixerskål. Häll i oljan.
  • Ställ stavmixern i botten och mixa på högsta effekt sakta nerifrån och upp tills det blivit majonnäs.
  • Blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt.

Salladen

  • Skär salladen i klyftor och stek tillsammans med tomathalvorna i grillpanna med olja på hög värme tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 8
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Följ mig på Instagram

jillsmat

🫦 Njutbara lågkolhydratrecept & livet
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Driver design- & contentbyrå
🫶🏼 Skev humor, hundar, resa & musik

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋
🤎 FRÖKEX (gluten- & nötfria)

Det här är världens bästa basrecept som jag använt i säkert 14 år nu. Har nästan alltid en burk med frökex i köket som ett nyttigare alternativ till vanligt knäckebröd eller kex 😋. 

Så gott och smidigt att äta till en enkel frukost eller mellanmål tillsammans med proteinrikt pålägg så som färskost med rökt kalkon, smör och ägg eller makrill i tomatsås 🥚🐟🍖.

Jag brukar alltid göra en dubbel sats när jag ändå håller på eftersom det tar rätt lång tid, även om det kräver väldigt lite aktiv prepptid. De håller hur länge som helst.

📌 Spara gärna med bokmärket, dela och gilla och du “Jillar” 🙏🏼❤️.

1 plåt 

1,5 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
0,5 msk fiberhusk
0,5 msk kokosolja
2 krm salt
3 dl kokhett vatten

1️⃣ Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Tillsätt kokhett vatten och rör ihop. Låt stå i rumstemperatur tills linfröna sugit åt sig av vätskan, cirka 30-60 minuter.
2️⃣ Ställ in ugnen på 120 grader (varmluftsugn annars ca 140 grader).
3️⃣ Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, förslagsvis med en slickepott. Eller så kan du lägga ett extra ark med bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten.
4️⃣ Grädda kexen i en timme. Öppna helst ugnsluckan en gång i kvarten för att släppa ut fukten.
Höj temperaturen till 140 grader (varmluftsugn annars ca 160 grader) och grädda i ytterligare en timme tills den blivit helt torr.
5️⃣ Lyft ut plåten ur ugnen och vänd det enorma kexet upp och ner, dra bort pappret och bryt sedan till mindre bitar. Förvara i burk i rumstemperatur.

💡TIPS! Tillsätt eventuellt någon ytterligare kryddning som exempelvis kummin, brödkrydda eller chilipulver etc

Hoppas du tycker om receptet! 💚

/Jill

#lågkolhydratkost #lchf #keto #lowcarb #glutenfritt #sockerfritt #hållbarkost #foodporn #kex #recept #nyttigarecept #hälsa #hållbarhälsa #glutenfree #lavkarbo
💚 JILLS MAT EFTER SÄSONG – NU SOM E-KOKBOK 🥳 

Reklam: Som många av er vet så gav jag ut en kokbok 2013. Den sålde slut relativt snabbt och sedan dess har jag ofta fått förfrågningar av dem som försöker få tag på den. Därför bestämde jag mig för att uppdatera den och ge ut kokboken i digitalt format 😎. Jag vet att det inte är samma känsla med en e-bok men bättre än inget, right? 😅📗

VAD DU FÅR
✔ 100+ läckra glutenfria lågkolhydratrecept anpassade efter säsong.
✔ Handfasta tips och råd om hur du som konsument kan göra medvetna val i matbutiken.
✔ Lättförståelig faktadel om varför vi mår bra av att dra ner på intaget av kolhydrater.

💡Har gjort PDF-en interaktiv så att ni smidigt kan bläddra mellan recepten från receptregistret och tillbaka. 

Tack förresten för input om priset. Jag fick förslag från 99–700 kr (😂❤️) men bestämde mig för att landa på 199 kr. Passa på att köpa inför jul för flera härliga recept! 

✔ Red velvet almond cake
✔ Saffransmuffins 
✔ Kalkonköttbullar med tranbärssylt
✔ Granatglögg mm

Om den här säljer ok så tänkte jag satsa på att ta fram nya roliga digitala produkter som jag vet att ni kommer att älska. 

Varmt tack till dig som köper och stöttar mig så att jag kan fortsätta sprida matglädje som gör gott inifrån och ut! 💚

Länken hittar ni i bion @jillsmat eller gå in på jillsmat.se/shop

Kärlek 🫶🏼 
/Jill

#recept #jillsmateftersäsong #keto #lchf #lågkolhydratkost #glutenfritt #miljövänligt #cleaneating #sockerfritt #närodlat #krav #ekologiskt
SNABBLAGAD GULASCHSOPPA 🥣 Min supergoda och kry SNABBLAGAD GULASCHSOPPA 🥣
Min supergoda och kryddiga variant av den ungerska klassikern gulasch som är perfekt att laga till många eller förbereda som matlådor 😋. Variera eller mixa morötterna med andra rotfrukter som exempelvis kålrot eller rotselleri 🥕🧅🧄. 

📌 Dela, spara och gilla om du ”Jillar” 😉🫶🏼

6 portioner 

INGREDIENSER 
2 gul lök, tärnad
4 vitlöksklyftor, finhackad
2 st medelstora morötter, tärnade (alt rotselleri eller kålrot)
2 st röda paprikor, tärnade
700 g nötfärs
50 g smör eller olivolja
2 msk paprikapulver
2 msk torkad oregano
½ msk kummin, gärna mortlad
0,5 msk rökt paprikapulver (valfritt)
1/2 tsk cayennepeppar
1-2 tsk salt
1 tsk peppar, svart
1 burk (400 g) krossade tomater
1-2 köttbuljongtärning eller motsvarande
8 dl vatten

SERVERING 
3 dl smetana eller crème fraiche 
färsk persilja, till garnering
Nymald svartpeppar

1️⃣ Skala och finhacka lök, vitlök, morötter och paprikor.
2️⃣ Hetta upp en stor gryta eller kastrull med smör. Stek lök och vitlök mjukt på medelhög värme.
3️⃣ Lägg i köttfärsen och kryddor och bryn under omrörning tills kött och lök börjat brynas.
4️⃣ Tillsätt paprika och morötter. Rör om. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning.
5️⃣ Höj värmen igen så att soppan får koka upp och puttra i cirka 10 minuter. Sänk värmen och låt sjuda i minst 20 minuter.
6️⃣ Smaka av och tillsätt eventuellt mer vatten och kryddor. 
7️⃣ Servera med en klick smetana och finhackad persilja och nymalen svartpeppar.

💡TIPS! 
Du kan även tillaga denna soppa i en slow-cooker. Följ då stegen fram till steg 4 och häll istället i resten av ingredienserna i slow-cookern. Ställ in på “high” och i minst 2 timmar. 

Du kan även använda tärnad högrev. Tillagningstiden förlängs då med minst 3 timmar för att få köttet mört. 

💚📝 Receptet hittar på även på Jillsmat.se (länk via bion @jillsmat )

Hoppas det smakar! 😘

Ps. Lägg gärna upp och tagga mig om du testar receptet. Så kul att se!

/Jill

#lowcarb #keto #lågkolhydratkost #gulashsoppa #gulasch #hållbarkost #recept #recipe #soup #foodporn #healthyfood #hälsosammat #soppa #slowcooker
REKLAM FÖR MIN VERKSAMHET 💚 Ska vi koka ihop n REKLAM FÖR MIN VERKSAMHET
💚 Ska vi koka ihop något härligt tillsammans? 🧑‍🍳

Hallå där! 
Jag är nu redo att ta mig an 1-2 nya sköna kunder, gärna inom mat, hälsa eller hotellindustrin. Med flera års erfarenhet inom mat- och health tech-branschen erbjuder jag med en unik kompetensmix till (mat)bordet. Min drivkraft är att förbättra människors liv genom att inspirera och göra det enkelt för alla att äta bättre genom smakfulla upplevelser.

Mitt smörgåsbord av skills:
🥗 Recept: Lic. kost- och näringsrådgivare och receptninja. Skapar uppskattade recept som gör gott i både kropp och själ. Både för den svenska och den amerikanska marknaden. 

🍽️ Content: Engagerande och inspirerande copy, videos och fotografier.

🎨 Design: Skapar visuella identiteter och estetiskt tilltalande upplevelser både för tryck och digitala plattformar.

🚀 Digital marknadsföring: Utvecklar konverterande annonser samt lönsamma samarbeten på mitt Instagram-konto, jillsmat.

📈 Management/produktutveckling: Mer än 8 års erfarenhet av effektivt ledarskap och leverans av innovativa lösningar som användarna älskar. 

Varför välja mig? 🤔
Jag har bevisat min förmåga att leverera tjänster effektivt och prisvärt samtidigt som jag bibehåller en hög kvalitetsnivå. Kollegor och kunder upplever mig som en positiv och inspirerande samarbetspartner.

Sagt av min senaste kund 💬: 
Johannes Cullberg, VD och grundare av RE:YOU:
”Jill är en person som överraskar mig. Professionell ut i fingerspetsarna, men dessutom glad, väldigt trevlig och välkomnande. Det är exceptionellt sällan jag upplever att personer överträffar mina förväntningar gång på gång, men det gör verkligen Jill. Att arbeta med henne gör mig glad!” 

Låt oss skapa tillsammans 🚀
Är du redo att lyfta din mat- och hälsobusiness till nya höjder? Jag är redo att hjälpa till. Kontakta mig direkt så kan vi diskutera hur vi tillsammans kan skapa något riktigt bra! ✨🥗

Dela gärna 🙏🏼. 

Mer info finns på matdesign.nu

#MatKonsult #DigitalHealth #GrafiskDesign #MatContent #MatEntreprenör
Du, tack för att du har hängt kvar, trots att mi Du, tack för att du har hängt kvar, trots att mitt fokus inte varit på recept och lågkolhydratkost under tiden jag var i Thailand 🙏🏼💚. Trodde ärligt talat att jag skulle tappa ännu fler följare än vad jag gjorde 😅. 

Men det viktigaste för mig har aldrig varit antalet följare utan att gå min egen väg och inspirera andra att leva ett hälsosamt och berikat liv. Det innebär att mitt konto inte enbart handlar vad man stoppar i munnen, utan allt möjligt som gör livet extra härligt men jag delar även med mig av livets motgångar och mina lärdomar🎢✨. 

Många av er har dock frågat mig om tips från min resa, så jag har satt ihop ett blogginlägg med mina bästa Hua Hin-tips för att knyta ihop säcken 🌴🧳. 

Givetvis en hel del mattips men även tankar om att resa ensam och praktiska tips som du inte vill missa om du planerar en resa till Hua Hin 😎. 

Checka in jillsmat.se! Länk i bio. 📝🌐 

Ps. Oroa dig inte. Inom kort kommer det komma massa nyttiga gottigheter både här och på jillsmat.se.

#HuaHin #ThailandTips #food #hållbarkost #lågkolhydratkost #lowcarb #muaythai #hållbarlivsstil #egenföretagare
#AD 💙 HOTEL REVIEW – BABA BEACH CLUB 💙
📍Cha-Am, Hua Hin Thailand

My journey through Thailand’s hotel scene keeps delivering fantastic surprises, and @bababeachclub.huahin is no exception 😎. Honestly I was a bit worried that this place was going to be a bit too trendy and hip for me 🫣. But let me reassure you – it’s got a welcoming, laid-back vibe that fits like a glove. No rigid dress codes here, thank goodness! 😅

I settled into their Beachfront Pool Suite – an absolute dream 😍. With your very own plunge pool offering private ocean view, it’s a retreat perfect for couples. (Boohoo for me, flying solo on this adventure 😭.)

Fancy a floating breakfast? 😌 Add an extra 300 THB (about 90 SEK). Eating in the pool may be a bit unconventional, but it’s delightfully fun 🦦 ☕️🥓. Alternatively, savor a generous breakfast buffet with your clothes on in the main building, featuring Thai specialties and western classics.

Dining in my room was a treat, especially the fragrant Paneng curry 🍜. The gym was jaw-dropping with its own boxing ring and equipment – a fitness lover’s dream 🥊💪🏼🤩.

Yes, the food and spa treatments are a bit pricier, but it’s a 5-star hotel, worth the splurge 💰. The quality speaks for itself. Plus, rooms are a great value, and massages, even though a bit more expensive, are top-notch and still cheaper than in Sweden.

With a serene, expansive beach, you won’t want to leave 🌊. I highly recommend Baba Beach Club for a top-notch beachfront escape in Hua Hin. Impeccable service and hospitality await, and I can’t wait to return! 🤗🧳

P.S. This review is a collaboration, but my thoughts are always genuine. No financial compensation, no influence. Enjoy my review! Sawadee kaa! 🌺🙏

#Collaboration #BabaBeachClub #LuxuryEscape #TravelReview #HotelReview #ThaiFood #FoodPorn #FloatingBreakfast #FiveStarHotel #Thailand #HuaHin
#AD 💆🏼‍♀️ WELLNESS AT BABA BEACH CLUB #AD 💆🏼‍♀️ WELLNESS AT BABA BEACH CLUB 🌴
📍Hua Hin, Thailand 

@bababeachclub.huahin , a 5-star haven on Cha-Am Beach in Hua Hin, recently treated us to their new wellness experience, and it was pure paradise 😌

To start, we got to handpick our massage preferences, choosing everything from pressure to fragrance – a detail that we appreciated as scent enthusiasts 👃🌸

The traditional Thai stretch was a welcome relief after our long walks on the beach and workouts, followed by a revitalizing steam sauna, a refreshing coffee scrub, and a truly outstanding 60-minute oil massage that transported us to another dimension 🪐✨

Our skin felt incredibly soft and refreshed, thanks to both the exfoliation and essential massage oils 🧖‍♀️

To top it off, a three-course lunch awaited us, and to our surprise, it was not only delicious but also healthy and fresh, even the desserts! 😋

Now, the best part – in Sweden, an experience like this would cost a small fortune. But here, at Baba Beach Club, it’s priced at just 3,800 THB (about 1150 kr) - remarkable value for a 5-star retreat. 💰

I’m already planning for another dose of relaxation before leaving this tropical paradise! ☀️

P.S. This review is a collaboration, but rest assured, my thoughts are always genuine. No financial compensation, no influence - just genuine delight! Enjoy my review! ✨

#Collab #Wellness #BabaBeachClub #spa #vacation #traveltips #huahin #thailand #healthyfood #foodporn
#AD ⭐️ HOTEL REVIEW – PUTAHRACSA ⭐️ 📍 #AD ⭐️ HOTEL REVIEW – PUTAHRACSA ⭐️
📍 Hua Hin, Thailand

Nestled by Hua Hin beach and close to the city center, this 5-star gem, @putahracsa, radiates a homely and relaxed atmosphere. I had the joy of reconnecting with the General Manager, whom I got to know during my last trip to Thailand. @llmedor ’s warm influence on the staff created a delightful experience. The staff’s genuine joy at work made our stay comfortable and inviting. 😊🏨

We were fortunate to try out a Pool Villa with a divine jacuzzi, offering privacy and thoughtful details. The plush beds, fluffy towels, nightly turn-down service, and calming essential oils set the mood for relaxation. 🌺🛏️

On the second night, we had the privilege of staying in one of their Deluxe rooms across the street, featuring more pools, a spa, gym, and a volleyball court. The unique room details added to the charm. 🏊‍♂️🏋️‍♀️

The highlight was the outstanding Thai cuisine, especially the red curry with duck and khao soi with soft shell crab 🦀🤤. Breakfast options include a buffet or à la carte dining. 🍽️🍳

While drinks leaned on the pricey side, their deliciousness and live music during afternoons and dinners elevated the atmosphere. 🍹🎵

Highly recommended for a top-notch hotel experience with great service, delicious food, and a friendly atmosphere near the beach and city center. 🏖️🏙️

P.S. This review is a collaboration, but my thoughts are always genuine. No financial compensation, no influence. Enjoy my review! 

Sawadee kaa! 🌺🙏 

#collaboration #PutahracsaHuaHin #LuxuryEscape #TravelReview #vacation #fivestarhotel #hotel #thailand #huahin #boutiqehotel #thaifood #foodporn
#AD 🌴 LA A NATU Bed & Bakery 🌴 📍 Sam Roi #AD 🌴 LA A NATU Bed & Bakery 🌴
📍 Sam Roi Yots, Hua Hin, Thailand

I had the chance to check out this lovely 4-⭐️ retreat, @laanatu , nestled 40 minutes from Hua Hin in the heart of nature. If you’re after a calm escape with delicious food in a peaceful setting, this is the place to be for your next Hua Hin trip! 🌊🐚

🛖🌾 Our stay at the Rice Field Villa was like exploring a fancy treehouse, and the Beachfront Villa, although smaller, had amazing ocean views. While the latter is pricier, I’d go for the roomier and more private Rice Field Villa on my next visit. The comfy beds in both of the villas made our stay even more enjoyable. They’ve truly captured nature in every detail which I love 😍🪵🪨🌿.

LA A NATU is in a quiet natural spot, with not much around to do, but the hotel’s food is a real highlight. Dishes like Tom Ka Gai, chicken cashew nut, and spring rolls were the tastiest Thai meals we’ve ever had 🤤. 

In Hua Hin, you’ll mostly encounter Thai tourists at the hotels, and while the staff’s English may not be perfect, it gets the job done. Room information is also in Thai, enhancing the authenticity of the experience, which didn’t bother us.

⭐️🥥 For anyone who enjoys a peaceful hotel surrounded by nature, a secluded beach, comfy beds, top notch food and attention to natural beauty in every aspect, I highly recommend LA A NATU. Perfect for couples 👩‍❤️‍👨

P.S. This review with @laanatu is a collaboration, but I always give my honest opinions. I research thoroughly before teaming up to avoid any unpleasant surprises. 

#collab #review #laanatu #HuaHinHideaway #hotels #thailand #boutiquehotel #huahin #beach #vacation #thaifood
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se