Jills mat

Njut dig till bättre hälsa med glutenfria lågkolhydratrecept och program

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

LCHF-mazaringrottor

29 mars, 2020 av Jill Wallentin 20 kommentarer

Jill Wallentin
De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen och smakar ljuvligt. Variera med annan sylt, bär, eller varför inte toppa med flagad mandel?
5 from 3 votes
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 22 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör , mjukt
  • 1 dl xylitol eller annan valfri sockerfri sötning
  • 2 st äggulor
  • 3 droppar bittermandelessens
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sockerfri hallonsylt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa först ihop smör, sötning, äggulor, bakpulver, bittermandelessens, vaniljpulver och salt. Häll i mandelmjölet och blanda ordentligt.
  • Rulla bollar av degen med händerna. Cirka 2 cm i diameter. Lägg dem i små muffinsformar på en ugnsplåt.
  • Tryck med fingret, eller med en liten sked, på varje kaka så det blir en liten grop. Fyll varje grop med en liten klick hallonsylt.
  • Grädda i ca 20 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
  • Kakorna är mjuka när de kommer ut från ugnen men stelnar något när de svalnat. Förvara i en burk i kylen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Glutenfria hasselnötskakor utan socker

24 mars, 2020 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker eller vanligt vetemjöl. De är riktigt enkla att göra dessutom.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 26 kakor

Ingredienser
  

  • 100 g smör , mjukt
  • 1 dl xylitol eller sötströ
  • 0,5 dl Sukrin Gold
  • 1 st äggula
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl hasselnötsmjöl

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).
  • Blanda först ihop smör, sötning, äggula, bakpulver, vaniljpulver och salt. Häll i nötmjölen och blanda ordentligt.
  • Rulla bollar av degen med händerna. Cirka 2 cm i diameter.
  • Sprid ut dem på två ugnsplåtar med bakplåtspapper på. Med hjälp av en gaffel, tryck till kakorna så att de plattas till och får ett fint mönster.
  • Grädda i ca 15 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
  • Kakorna är mjuka när de kommer ut från ugnen men stelnar när de svalnat. Lägg in dem i kylskåpet om du vill ha dem extra hårda och knapriga.

Anteckning

Choklad och hasselnötter är ju en magisk kombo så om du vill lyxa till det lite extra kan du ringla över eller doppa kakorna i smält mörk sockerfri choklad. Eller varför inte hacka chokladen grovt och blanda det i smeten?
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Toscamuffins á la LCHF

18 mars, 2018 av Jill Wallentin 6 kommentarer

Jill Wallentin
Toscakaka har varit en favorit sedan barnsben. Vet inte varför det tog så lång tid innan jag gav mig på ett försök att göra den helt utan socker och vetemjöl. Men den som väntar på något gott (väntar alltid för länge, right?). De blev i alla fall magiskt goda! Jag gjorde dem som minimuffins men går givetvis att göra som en stor kaka om man nu vill det.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 20 stycken

Ingredienser
  

Kakan

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 0,75 dl valfri sötning (rekommenderar sötströ eller xylitol)
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk

Toppingen

  • 100 g mandelspån
  • 50 g smör
  • 2 msk fibersirap gold (använd den genomskinliga om känslig för gluten)
  • 1 krm salt
  • 2 msk grädde

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader (varmluft)
  • Smält smöret och vispa ihop det med ägg, sötning, vanilj och bakpulver tills lite fluffigt.
  • Vispa i resten av ingredienserna.
  • Häll upp smeten i små muffinsformar och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått lite färg och är genomgräddade.
  • Medan kakorna är i ugnen, rosta mandelspånen i en torr stekpanna tills de fått lite färg och börjar dofta gott. Tillsätt smöret och låt det bli lite brynt för en nötigare smak. Häll i sötning och grädde. Sänk temperaturen något och låt puttra tills vätskan början bli krämig och likna kolasås.
  • Toppa de färdiggräddade muffinsarna (är det ens ett ord?) med nötkolablandningen. Låt svalna och ställ sedan in i kylen tills de har blivit helt kalla.

Anteckning

Tips! Variera gärna med blåbär eller hallon i kaksmeten för en somrigare variant.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Påsk, Recept, Småkakor, Sötsaker

Sockerfria kokostoppar

27 augusti, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En glutenfri fikaklassiker som i det här receptet även är fri från socker. Lika lätta att göra som att äta. Goda med mörk choklad men det är absolut inte nödvändigt - de är riktigt smarriga ändå.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 20 stycken

Ingredienser
  

  • 75 g smör halvsmält
  • 2 st ägg
  • 2 msk valfri sötning (exempelvis xylitol, stevia eller erytritol)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 dl kokosflingor
  • 50 g mörk choklad sockerfri, smält
  • 2 tsk kokosolja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop smör med ägg, sötning och vanilj.
  • Blanda i kokosflingorna och låt smeten stå och svälla i några minuter.
  • Forma till små toppiga kokosberg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Grädda i cirka 7-10 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna.
  • Smält chokladen och kokosoljan försiktigt i mikrovågsugn eller i vattenbad.
  • Doppa kokostopparna i chokladen och ställ tillbaka dem på bakplåtspappret. Ringla eventuellt över resten av den smälta chokladen. Ställ in kokostopparna i kylen tills chokladen stelnat. Servera och njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Kolasnittar med ingefära och mandel

11 december, 2016 av Jill Wallentin 8 kommentarer

Jill Wallentin
Farligt goda kakor med smak av kola och ingefära. Krispigheten och kolasmaken kommer från fibersirap gold som påminner om sirap i smaken. Den innehåller dessvärre en liten mängd malt som kan påverka blodsockret samt innehåller även lite gluten. Om man är känslig kan man istället använda den genomskinliga fibersirapen utan malt.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 50 st

Ingredienser
  

  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk ingefära
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl xylitol/björksocker eller annan valfri sötning
  • 1 dl fibersirap gold
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl mandelspån
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk bovetemjöl eller kokosmjöl

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Vispa ihop mjukt smör med ägg, sötning och kryddor.
  • Blanda i resten av ingredienserna.
  • Bred ut smeten på en smörpappersklädd plåt.
  • Grädda i ugnen i cirka 7 minuter tills de fått färg. Sänk temperaturen till 60 grader och grädda i ytterligare en timme.
  • Skär kakorna till snittar och lägg att svalna på galler.
  • Njut!

Anteckning

Tips! Tillsätt 1½ tsk kanel och 1½ tsk nejlika så får ni supergoda pepparkakor!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Recept, Småkakor, Sötsaker

Glutenfria hasselnötsbiscotti

22 mars, 2015 av Jill Wallentin 3 kommentarer

Glutenfria hasselnötsbiscotti
Jill Wallentin
Ibland kan det vara gott med något litet till kaffet. Här kommer ett recept på smarriga biscottiliknande kakor med knapriga hasselnötter - givetvis utan både socker och gluten.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 50 g smör mjukt
  • 0,5 dl valfri sötning (jag använde xylitol)
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl rostade hasselnötter (finns färdigrostade från ICA)

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).
  • Mixa ihop samtliga ingredienser förutom hasselnötterna som du blandar i sist.
  • Forma smeten till en lång "korv" på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Grädda i ugnen i 10 minuter. Ta sedan ut dem och skär dem i cirka 12 bitar. Ställ in dem i ugnen igen i cirka 10 minuter.
  • Sänk ugnstemperaturen till 120 grader. Dela då på kakorna och lägg dem med skärsidan uppåt. Grädda i 10 minuter till.
  • Ta ut och vänd på dem och grädda i ytterligare 10 minuter.
  • Ta ut kakorna och låt dem sedan kallna på galler.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Nötfria citronkyssar

10 mars, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Planen var egentligen att göra något donutliknande då jag hade köpt en sådant form från Lagerhaus. Men jag fyllde formarna för mycket så de blev mer som minisockerkakor än donuts. Så jag gjorde en härlig lemoncurd istället som jag fyllde groparna med och vips så blev de något som jag kallar för citronkyssar.
Skriv ut receptet
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

Kakorna

  • 2 st ägg
  • 0,5 dl valfri sötning (jag använde Sukrin Gold)
  • 1 st ekologisk citron, skalet
  • 50 g smält smör eller ghee
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 dl kokosmjöl (eller 1 dl nötmjöl)
  • 1 msk johannesbrödkärnmjöl (eventuellt fiberhusk eller guarkärnmjöl)
  • 1 st ekologisk citron

Lemoncurd

  • 1 st ekologisk citron
  • 0,5 dl valfri sötning
  • 1 st ägg
  • 50 g smör

Garnering

  • Sukrin melis (eller annan florliknande sötning)
  • citronmeliss

Instruktioner
 

Kakorna

  • Ställ in ugnen på 150 grader.
  • Vispa äggen till kakorna fluffiga med elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna, vispa mellan varje.
  • Smörj gärna formarna med ghee eller smält smör och fyll dem (alternativt fyller du vanliga muffinsformar som du sedan gör en grop i med ett blött finger) .
  • Grädda i ca 10-15 minuter i 150 grader.

Lemoncurd

  • Gör lemoncurden under tiden som kakorna är i ugnen. Koka upp rivet skal samt saften från citronen tillsammans med sötning tills konsistensen blivit lite mer trögflytande.
  • Lägg i smöret tills det smält och ta sedan kastrullen från plattan och vispa i ägget. Vispa sedan krämen på ganska låg värme (vill ej ha äggröra) tills krämen tjocknat något. Sila gärna krämen efteråt så blir den extra len.
  • Fyll sedan groparna med lemoncurden och toppa eventuellt med Sukrin Melis och citronmeliss.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Socker- och glutenfria kakor

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Det här var faktiskt mitt första LCHF-kakbak. Jag trodde inte att det skulle bli en hit direkt men de blev faktiskt riktigt lyckade! Var orolig för att de inte skulle stabilisera sig först, men de gjorde de och ännu godare blir de faktiskt om man förvarar dem i frysen och plockar fram dem vid "behov". Då blir de knapriga som "vanliga" kakor.Variera genom att lägga på hackade pistagenötter eller andra nötter som du tycker om.
Skriv ut receptet
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Bakverk
Portioner 20 stycken beroende på storlek

Ingredienser
  

  • 150 g smör
  • 1 st ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 1 nypa salt
  • 6 rutor mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Lägg alla ingredienser i matberedaren. Mixa till en jämn smet.
  • Klicka eller spritsa ut smeten på bakplåtspapper.
  • Grädda i cirka 10 min eller tills kakorna har fått fin färg.
  • När kakorna har svalnat, smält choklad och "drissla" sedan över kakorna.
  • Ställ in kakorna i kylen eller frysen så stelnar de snabbare.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Gluten- och sockerfria pepparkakor

9 december, 2012 av Jill Wallentin 7 kommentarer

Jill Wallentin
Pepparkakor är ju ett måste runt jul, även för oss som helst undviker både socker och gluten. De smakar ju inte riktigt som mormors gamla recept som man vuxit upp med sedan barnsben. Men de är helt klart ett bra substitut. Det är viktigt ha ha dem i ugnen tills vätskan försvunnit i dem så att de blir krispiga. De är passar utmärkt till att smula i yoghurten eller att använda till en cheesecakebotten. 
Skriv ut receptet
Tillagningstid 1 timme t 7 minuter minuter
Total tid 1 timme t 30 minuter minuter
Måltid Bakverk
Portioner 40 stycken beroende på storlek

Ingredienser
  

  • 1 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 100 g smör
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st äggvita

Instruktioner
 

  • Koka upp vatten, kryddor och honung. Dra kastrullen åt sidan och klicka ner smör. Rör tills det smält ner och blandats ordentligt.
  • Blanda samman alla torra ingredienser. Rör sedan i kryddsmeten och äggvitan. Blanda till jämn deg.
  • Forma till en boll och lägg i en plastpåse i kylen över natten.
  • Ställ in ugnen på 150 grader.
  • Dela degen på mitten. Kavla ut den mellan ett bakplåtspapper och plastfolie. Stansa ut figurerna. Lägg på plåten.
  • Grädda i ca 7 min i 150 graders värme. Sänk värmen till 100 grader och lämna luckan lite på glänt (med en slev eller liknande emellan) i upp till en timme. Låt dem sedan svalna på galler tills helt kalla så de blir knapriga.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Recept, Småkakor, Sötsaker

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

jillsmat

🫦 Njutbar glutenfri, proteinrik lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Livet och resor

🎁💚 GÅ MED I JILLSMAT30 JUL & NYÅR - MÅ GOTT & GÖR 🎁💚 GÅ MED I JILLSMAT30 JUL & NYÅR - MÅ GOTT & GÖR GOTT 

Årets mysigaste hälsoprogram är tillbaka! JillsMat30 Jul & Nyår hjälper dig att njuta av julens smaker och avsluta året med en lättare, skönare känsla i kroppen – full av energi 🎄✨

Programmet var så uppskattat förra året att många vill gå igen – trots att det är samma recept! 😆🫶🏼
Du får recept för hela december – från lättlagade vardagsrätter och mer hälsosamma julbordsfavoriter till festliga nyårsrätter 🥂🎆. Allt är lågkolhydrat, proteinrikt, glutenfritt och enkelt att laga.

Även i år vill jag ge tillbaka 💚
För varje 10:e betalande deltagare bjuder jag in en person kostnadsfritt – för att fler ska få chansen att förbättra sin hälsa och uppleva glädjen och gemenskapen.

💌 Vill du ansöka om en gratisplats?
Om du är sjukskriven, arbetslös eller av ekonomiska skäl inte kan delta – mejla en kort motivering till mail@jillsmat.se. Platserna lottas ut bland ansökningarna.

💫 Vill du sprida lite extra julglädje?
 Jag lottar även ut en plats bland er som:
 1️⃣ delar det här inlägget i en story och taggar @jillsmat eller återpublicerar det på ditt konto
 2️⃣ och kommenterar här med er favoritjulrätt eller julbak 😋💚

 💌Jag kontaktar vinnarna innan programstart.

I programmet kommer du dessutom ha chans att vinna fina priser från mig och bland annat @5vemore och @puradioliva! 🫒🏋🏼‍♀️🎁

💡 PS: Glöm inte att använda ditt friskvårdsbidrag innan årsskiftet!

 Jag finns på Epassi och Benify – sök på Jills mat.

👉 Läs mer och anmäl dig via länken i bio eller på jillsmat.se/shop

Hoppas vi får fira jul ihop! 💚👱🏻‍♀️

Ha det gott!/
Jill

#reklam #jillsmat30 #hälsoprogram #lågkolhydratkost #glutenfritt #julprogram #hälsa #njutning #matglädje #kostrådgivning #epassi #benify #lowcarb #lchf #keto #protein #klimakteriet #kvinnohälsa #recept #foodporn
🍫 RECEPT: LOW-CARB KLADDKAKA 🍫 Barnsligt god klad 🍫 RECEPT: LOW-CARB KLADDKAKA 🍫

Barnsligt god kladdkaka – en dröm för alla chokladälskare som vill undvika gluten och socker! 😍 Med jordnötssmör och mörk choklad får den en fyllig, djup smak och perfekt kladdighet 🤎

Det här är ett av favoritrecepten från mitt självgående hälsoprogram – JillsMat AIRFRYER FLEX, som du kan köra när du vill ⚡. 

📌 Glöm inte att spara receptet till senare och gilla gärna om du “Jillar”! 🫶🏼

6 portioner 

INGREDIENSER 
75 g smör, mjukt
0,5 dl jordnötssmör (🔁 valfritt nötsmör)
2 ägg
0,5–0,75 dl valfri sockerfri sötning som ex. Nick’s, Sukrin, Sötströ, xylitol
0,5 dl kakao
1,5 dl mandelmjöl (🔁 0,75 dl kokosmjöl)
1 krm salt
1 msk vatten
0,5 tsk vaniljpulver
30 g mörk choklad (minst 80%), hackad

1️⃣ Smöra en form (ca 16 x 20 cm)

2️⃣ Vispa ihop smör, jordnötssmör, ägg och sötning tills jämnt.

3️⃣ Rör ner kakao, mandelmjöl, salt, vatten och vaniljpulver.

4️⃣ Vänd i chokladen och fördela smeten i formen.

5️⃣ Airfryer: 160°C i ca 15 min – fast i kanterna, kladdig i mitten. Ugn: 175°C i ca 12–15 min – håll koll så att mitten fortfarande är mjuk.

6️⃣ Låt svalna något innan servering. Servera gärna med vispad grädde, sockerfri vaniljglass och färska bär.

👉 Läs mer och gå med i JillsMat AIRFRYER FLEX eller i något av mina JillsMat30-program på jillsmat.se/shop

Ha det gott! 🤗
/Jill

#jillsmat #airfryerrecept #lowcarb #lågkolhydratkost #glutenfritt #sockerfritt #hälsosamkost #hälsosamlivsstil #foodie #hälsorecept #chokladälskare #kladdkaka #dessertinspo #bakainspo #sockerfritt #jillsmatairfryerflex #lchf #airfryer
💪👸🥂 JILLSMAT QUEEN TO X-MAS (spara 500 kr! 🥳) Hur 💪👸🥂 JILLSMAT QUEEN TO X-MAS (spara 500 kr! 🥳)

Hur vill du må på nyår? 🤔
Slutkörd med en uppblåst mage och kläder som stramar – eller med en lätt och skön känsla i kroppen, fylld med energi och glädje… som en riktig Queen helt enkelt? 💃👑 Valet är ditt.

Det är inte en magisk quick fix, men med rätt mat, mindset och upplägg kan du avsluta året på topp ✨

JillsMat Queen to X-mas ger dig TVÅ program som hänger ihop perfekt:

👑 JillsMat30 Queen – för kvinnor som vill förstå sin kropp bättre och hitta balansen genom mat, hormonhälsa och mindset. Tillsammans med @kostvagenveronica , expert på kvinnohälsa och klimakteriet, får du läckra veckomenyer, kursmaterial och pepp för att skapa hållbara vanor 😋.

Förvänta dig mer energi, minskat midjemått och en sund, stabil viktnedgång.

🎄 Jul & Nyår – en maffig kollektion av mina bästa recept för jul och nyår! Allt från juliga bakverk i hälsosam tappning till härliga förslag för både julbordet och nyårsmenyn. Dessutom framröstade nya favoriter, tävlingar och massor av julmys 😍.

👉 Kampanjpris: 1.490 kr (ord. 1.990 kr)
Spara 500 kr!

Finns även på Epassi – utnyttja ditt friskvårdsbidrag 💚

Har du redan gått med i Queen och vill vara med i julprogrammet?
💌 DM:a mig så får du såklart halva priset du också.

🗓️ Start 1 november – platserna är öppna nu!
🔗 Länk i bio eller via jillsmat.se/shop

Hoppas vi ”ses”! 🫶🏼
/ Jill, lic. Kost- & näringsrådgivare och livsnjutare

#jillsmat30 #njutbarhälsa #hälsoprogram #kvinnohälsa #hormonbalans #klimakteriet #lågkolhydratkost #glutenfritt #julprogram #hälsosamjul #balansochnjutning #nyårsmål #lågkolhydratkost #lowcarb #glutenfritt #sockerfritt #lchf #highprotein #kostrådgivning #recept
👑 Missa inte sista JillsMat30 Queen för i år! 🗓️ S 👑 Missa inte sista JillsMat30 Queen för i år!
🗓️ START 1 NOVEMBER 2025

Känner du att något har förändrats i kroppen? 😩
Att du inte riktigt känner igen dig själv längre – kanske i samband med klimakteriet, stress eller bara av att livet kommit emellan?

✨ Gör som hundratals andra kvinnor som förbättrat sin hälsa, återfått matglädjen och känner sig bekväma i sin kropp igen med JillsMat30 Queen 👸💕

Ett 30-dagars digitalt hälsoprogram för dig som vill njuta dig till bättre form, sund viktnedgång, mer energi och ökad hormonell balans 😍.

Du får fantastiskt god, näringsrik mat, konkreta verktyg och inspiration för att må som en drottning – inifrån och ut 💪.

💫 Vad du kan förvänta dig:
✅ Sund viktnedgång – utan kaloriräkning eller hunger
✅ Mer energi och stabilare humör
✅ Förbättrad matsmältning och maghälsa
✅ Mindre sötsug, PMS och klimakteriebesvär
✅ Ökad självkänsla, livslust och matglädje

🍽️ Du får:
• Över 200 recept + min e-kokbok Jills mat efter säsong
• Glutenfri, proteinrik lågkolhydratkost – lättlagad och njutbar
• Roliga träningspass du kan göra hemma
• En sluten Facebookgrupp med daglig pepp och inspiration

💜 Med hälsocoachen och hormonexperten @kostvagenveronica , som hjälpt över 1000 kvinnor att må bättre.

💸 Använd ditt friskvårdsbidrag via ePassi eller Benify – sök på Jills Mat och boka din plats direkt.

👉 Läs mer och anmäl dig på jillsmat.se/shop

Hoppas vi ”ses”! 

/Jill och Veronica 

#jillsmat30queen #hormonellbalans #lågkolhydratkost #lowcarb #klimakteriet #hormoner #recept #kostrådgivning #glutenfritt #välmående #njutningifokus #hälsosamlivsstil #friskvårdsbidrag #benify
💪👸 MISSA INTE SISTA OMGÅNGEN JILLSMAT30 QUEEN FÖR 💪👸 MISSA INTE SISTA OMGÅNGEN JILLSMAT30 QUEEN FÖR I ÅR!

🗓️ Start 1 november 2025

JillsMat30 Queen är tillbaka! 🥳 Gå med i det populära hälsoprogrammet för oss kvinnor som älskar mat – men ändå vill ha resultat som både syns och känns. 

Under 30 dagar får du njutbar, hormonvänlig mat, inspiration och verktyg som hjälper dig att skapa hälsosamma vanor du faktiskt vill behålla 😋.

Ta din chans att prioritera din hälsa och ditt välmående – på ett hållbart sätt 💚.

Programmet leds tillsammans med @kostvagenveronica – expert på kvinnohälsa, som har hjälpt tusentals kvinnor att förstå och stötta sina hormoner genom rätt kost och livsstil.

Det här programmet är extra effektivt för dig som är i förklimakteriet, klimakteriet eller har hormonella obalanser som PCOS eller PMS.

Men även för dig som bara vill må ditt allra bästa och gå ner i vikt, få en lugn mage, stabilt blodsocker, mer energi och hitta tillbaka till matglädjen 🤗.

🍽️ Veckomenyer + bonusrecept – totalt uppåt 200 recept (proteinrik, glutenfri, lågkolhydratkost)
📘 E-kokboken Jills mat efter säsong ingår
🏋️‍♀️ Anpassningsbar hemmaträning – stärk kroppen utifrån dina förutsättningar
💬 Stöd, pepp och gemenskap i vår exklusiva Facebookgrupp

👉 Gå med i sista Queen-omgången för i år – start 1 november!

📲 Swipa för att se några av de mest populära recepten från programmet – och vad tidigare deltagare sagt ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.

💜 Jills mat finns på både Benify och Epassi – glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Boka din plats idag 👉 www.jillsmat.se/shop

#jillsmat30 #lågkolhydratkost #glutenfritt #lowcarb #lavkarbo #träning #hälsa #hållbarhälsa #kostrådgivning #highprotein #kvinnohälsa #hormoner #klimakteriet #ibs #diabetes #viktnedgång
🍎😋 RECEPT: Sockerfri turboäppelmos Ett enkelt och 🍎😋 RECEPT: Sockerfri turboäppelmos

Ett enkelt och riktigt gott recept på hemmagjord äppelmos – helt utan tillsatt socker! Här mixas äpplena vilket gör att du slipper skala dem eller sila och samtidigt får ett mos som är rikare på fibrer – bra både för magen och för ett jämnare blodsocker 🤗. 

Servera gärna tillsammans med proteinrika tillbehör som grekisk yoghurt, keso, lågkolhydratpannkakor eller som tillbehör till fläsk eller vilt för en mer balanserad måltid och längre mättnad 💪.

💡 Spara receptet med bokmärket och gilla gärna om du “Jillar”! 🙏💛

INGREDIENSER
ca 1 kg äpplen, gärna röda för fin färg (utan kärnhus)
0,5 dl vatten
2 msk sockerfri sötning t.ex. erytritol, stevia eller xylitol (valfritt)
1 tsk kanel eller 0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
0,5 citron, saften 

1️⃣ Skär äpplena i mindre bitar med skalet kvar och ta bort kärnhusen.

2️⃣ Lägg äppelbitarna i en kastrull tillsammans med vatten, sötning (om du använder), och eventuell smaksättning.

3️⃣ Låt koka upp och sedan sjuda på låg värme tills äpplena är helt mjuka. Rör om då och då så det inte bränns vid i botten. 

4️⃣ Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt citronsaften.

5️⃣ Mixa moset slätt med stavmixer. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning eller citron.

6️⃣Häll upp i rena burkar och förvara i kylen eller frys in i portioner.

Ha det gott! 💚

/Jill

Ps. Vill du ha mer inspiration och stöd för att kunna njuta dig till bättre hälsa? Signa upp dig till mitt nyhetsbrev eller kika på mina populära 30-dagarsprogram. Länkar finns i min bio eller skicka DM 💌. 

#recept #lågkolhydratkost #lchf #keto #glutenfritt #highprotein #protein #proteinrikt #frukost #hållbarhälsa #kostrådgivning #foodporn #foodgasm #hormonbalans #äpple #mellis #äppelmos #snabbarecept #äppelmos
Följ på Instagram

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se