Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

LCHF-mazaringrottor

29 mars, 2020 av Jill Wallentin 18 kommentarer

Jill Wallentin
De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen och smakar ljuvligt. Variera med annan sylt, bär, eller varför inte toppa med flagad mandel?
5 from 2 votes
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 22 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör , mjukt
  • 1 dl xylitol eller annan valfri sockerfri sötning
  • 2 st äggulor
  • 3 droppar bittermandelessens
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sockerfri hallonsylt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa först ihop smör, sötning, äggulor, bakpulver, bittermandelessens, vaniljpulver och salt. Häll i mandelmjölet och blanda ordentligt.
  • Rulla bollar av degen med händerna. Cirka 2 cm i diameter. Lägg dem i små muffinsformar på en ugnsplåt.
  • Tryck med fingret, eller med en liten sked, på varje kaka så det blir en liten grop. Fyll varje grop med en liten klick hallonsylt.
  • Grädda i ca 20 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
  • Kakorna är mjuka när de kommer ut från ugnen men stelnar något när de svalnat. Förvara i en burk i kylen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Glutenfria hasselnötskakor utan socker

24 mars, 2020 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker eller vanligt vetemjöl. De är riktigt enkla att göra dessutom.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 26 kakor

Ingredienser
  

  • 100 g smör , mjukt
  • 1 dl xylitol eller sötströ
  • 0,5 dl Sukrin Gold
  • 1 st äggula
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl hasselnötsmjöl

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).
  • Blanda först ihop smör, sötning, äggula, bakpulver, vaniljpulver och salt. Häll i nötmjölen och blanda ordentligt.
  • Rulla bollar av degen med händerna. Cirka 2 cm i diameter.
  • Sprid ut dem på två ugnsplåtar med bakplåtspapper på. Med hjälp av en gaffel, tryck till kakorna så att de plattas till och får ett fint mönster.
  • Grädda i ca 15 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
  • Kakorna är mjuka när de kommer ut från ugnen men stelnar när de svalnat. Lägg in dem i kylskåpet om du vill ha dem extra hårda och knapriga.

Anteckning

Choklad och hasselnötter är ju en magisk kombo så om du vill lyxa till det lite extra kan du ringla över eller doppa kakorna i smält mörk sockerfri choklad. Eller varför inte hacka chokladen grovt och blanda det i smeten?
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Toscamuffins á la LCHF

18 mars, 2018 av Jill Wallentin 6 kommentarer

Jill Wallentin
Toscakaka har varit en favorit sedan barnsben. Vet inte varför det tog så lång tid innan jag gav mig på ett försök att göra den helt utan socker och vetemjöl. Men den som väntar på något gott (väntar alltid för länge, right?). De blev i alla fall magiskt goda! Jag gjorde dem som minimuffins men går givetvis att göra som en stor kaka om man nu vill det.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 20 stycken

Ingredienser
  

Kakan

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 0,75 dl valfri sötning (rekommenderar sötströ eller xylitol)
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk

Toppingen

  • 100 g mandelspån
  • 50 g smör
  • 2 msk fibersirap gold (använd den genomskinliga om känslig för gluten)
  • 1 krm salt
  • 2 msk grädde

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader (varmluft)
  • Smält smöret och vispa ihop det med ägg, sötning, vanilj och bakpulver tills lite fluffigt.
  • Vispa i resten av ingredienserna.
  • Häll upp smeten i små muffinsformar och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått lite färg och är genomgräddade.
  • Medan kakorna är i ugnen, rosta mandelspånen i en torr stekpanna tills de fått lite färg och börjar dofta gott. Tillsätt smöret och låt det bli lite brynt för en nötigare smak. Häll i sötning och grädde. Sänk temperaturen något och låt puttra tills vätskan början bli krämig och likna kolasås.
  • Toppa de färdiggräddade muffinsarna (är det ens ett ord?) med nötkolablandningen. Låt svalna och ställ sedan in i kylen tills de har blivit helt kalla.

Anteckning

Tips! Variera gärna med blåbär eller hallon i kaksmeten för en somrigare variant.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Påsk, Recept, Småkakor, Sötsaker

Sockerfria kokostoppar

27 augusti, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En glutenfri fikaklassiker som i det här receptet även är fri från socker. Lika lätta att göra som att äta. Goda med mörk choklad men det är absolut inte nödvändigt - de är riktigt smarriga ändå.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 20 stycken

Ingredienser
  

  • 75 g smör halvsmält
  • 2 st ägg
  • 2 msk valfri sötning (exempelvis xylitol, stevia eller erytritol)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 dl kokosflingor
  • 50 g mörk choklad sockerfri, smält
  • 2 tsk kokosolja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop smör med ägg, sötning och vanilj.
  • Blanda i kokosflingorna och låt smeten stå och svälla i några minuter.
  • Forma till små toppiga kokosberg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Grädda i cirka 7-10 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna.
  • Smält chokladen och kokosoljan försiktigt i mikrovågsugn eller i vattenbad.
  • Doppa kokostopparna i chokladen och ställ tillbaka dem på bakplåtspappret. Ringla eventuellt över resten av den smälta chokladen. Ställ in kokostopparna i kylen tills chokladen stelnat. Servera och njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Kolasnittar med ingefära och mandel

11 december, 2016 av Jill Wallentin 8 kommentarer

Jill Wallentin
Farligt goda kakor med smak av kola och ingefära. Krispigheten och kolasmaken kommer från fibersirap gold som påminner om sirap i smaken. Den innehåller dessvärre en liten mängd malt som kan påverka blodsockret samt innehåller även lite gluten. Om man är känslig kan man istället använda den genomskinliga fibersirapen utan malt.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 50 st

Ingredienser
  

  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk ingefära
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl xylitol/björksocker eller annan valfri sötning
  • 1 dl fibersirap gold
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl mandelspån
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk bovetemjöl eller kokosmjöl

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Vispa ihop mjukt smör med ägg, sötning och kryddor.
  • Blanda i resten av ingredienserna.
  • Bred ut smeten på en smörpappersklädd plåt.
  • Grädda i ugnen i cirka 7 minuter tills de fått färg. Sänk temperaturen till 60 grader och grädda i ytterligare en timme.
  • Skär kakorna till snittar och lägg att svalna på galler.
  • Njut!

Anteckning

Tips! Tillsätt 1½ tsk kanel och 1½ tsk nejlika så får ni supergoda pepparkakor!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Recept, Småkakor, Sötsaker

Glutenfria hasselnötsbiscotti

22 mars, 2015 av Jill Wallentin 3 kommentarer

Glutenfria hasselnötsbiscotti
Jill Wallentin
Ibland kan det vara gott med något litet till kaffet. Här kommer ett recept på smarriga biscottiliknande kakor med knapriga hasselnötter - givetvis utan både socker och gluten.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 50 g smör mjukt
  • 0,5 dl valfri sötning (jag använde xylitol)
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl rostade hasselnötter (finns färdigrostade från ICA)

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).
  • Mixa ihop samtliga ingredienser förutom hasselnötterna som du blandar i sist.
  • Forma smeten till en lång "korv" på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Grädda i ugnen i 10 minuter. Ta sedan ut dem och skär dem i cirka 12 bitar. Ställ in dem i ugnen igen i cirka 10 minuter.
  • Sänk ugnstemperaturen till 120 grader. Dela då på kakorna och lägg dem med skärsidan uppåt. Grädda i 10 minuter till.
  • Ta ut och vänd på dem och grädda i ytterligare 10 minuter.
  • Ta ut kakorna och låt dem sedan kallna på galler.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Nötfria citronkyssar

10 mars, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Planen var egentligen att göra något donutliknande då jag hade köpt en sådant form från Lagerhaus. Men jag fyllde formarna för mycket så de blev mer som minisockerkakor än donuts. Så jag gjorde en härlig lemoncurd istället som jag fyllde groparna med och vips så blev de något som jag kallar för citronkyssar.
Skriv ut receptet
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

Kakorna

  • 2 st ägg
  • 0,5 dl valfri sötning (jag använde Sukrin Gold)
  • 1 st ekologisk citron, skalet
  • 50 g smält smör eller ghee
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 dl kokosmjöl (eller 1 dl nötmjöl)
  • 1 msk johannesbrödkärnmjöl (eventuellt fiberhusk eller guarkärnmjöl)
  • 1 st ekologisk citron

Lemoncurd

  • 1 st ekologisk citron
  • 0,5 dl valfri sötning
  • 1 st ägg
  • 50 g smör

Garnering

  • Sukrin melis (eller annan florliknande sötning)
  • citronmeliss

Instruktioner
 

Kakorna

  • Ställ in ugnen på 150 grader.
  • Vispa äggen till kakorna fluffiga med elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna, vispa mellan varje.
  • Smörj gärna formarna med ghee eller smält smör och fyll dem (alternativt fyller du vanliga muffinsformar som du sedan gör en grop i med ett blött finger) .
  • Grädda i ca 10-15 minuter i 150 grader.

Lemoncurd

  • Gör lemoncurden under tiden som kakorna är i ugnen. Koka upp rivet skal samt saften från citronen tillsammans med sötning tills konsistensen blivit lite mer trögflytande.
  • Lägg i smöret tills det smält och ta sedan kastrullen från plattan och vispa i ägget. Vispa sedan krämen på ganska låg värme (vill ej ha äggröra) tills krämen tjocknat något. Sila gärna krämen efteråt så blir den extra len.
  • Fyll sedan groparna med lemoncurden och toppa eventuellt med Sukrin Melis och citronmeliss.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Socker- och glutenfria kakor

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Det här var faktiskt mitt första LCHF-kakbak. Jag trodde inte att det skulle bli en hit direkt men de blev faktiskt riktigt lyckade! Var orolig för att de inte skulle stabilisera sig först, men de gjorde de och ännu godare blir de faktiskt om man förvarar dem i frysen och plockar fram dem vid "behov". Då blir de knapriga som "vanliga" kakor.Variera genom att lägga på hackade pistagenötter eller andra nötter som du tycker om.
Skriv ut receptet
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Bakverk
Portioner 20 stycken beroende på storlek

Ingredienser
  

  • 150 g smör
  • 1 st ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 1 nypa salt
  • 6 rutor mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Lägg alla ingredienser i matberedaren. Mixa till en jämn smet.
  • Klicka eller spritsa ut smeten på bakplåtspapper.
  • Grädda i cirka 10 min eller tills kakorna har fått fin färg.
  • När kakorna har svalnat, smält choklad och "drissla" sedan över kakorna.
  • Ställ in kakorna i kylen eller frysen så stelnar de snabbare.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Gluten- och sockerfria pepparkakor

9 december, 2012 av Jill Wallentin 7 kommentarer

Jill Wallentin
Pepparkakor är ju ett måste runt jul, även för oss som helst undviker både socker och gluten. De smakar ju inte riktigt som mormors gamla recept som man vuxit upp med sedan barnsben. Men de är helt klart ett bra substitut. Det är viktigt ha ha dem i ugnen tills vätskan försvunnit i dem så att de blir krispiga. De är passar utmärkt till att smula i yoghurten eller att använda till en cheesecakebotten. 
Skriv ut receptet
Tillagningstid 1 timme t 7 minuter minuter
Total tid 1 timme t 30 minuter minuter
Måltid Bakverk
Portioner 40 stycken beroende på storlek

Ingredienser
  

  • 1 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 100 g smör
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st äggvita

Instruktioner
 

  • Koka upp vatten, kryddor och honung. Dra kastrullen åt sidan och klicka ner smör. Rör tills det smält ner och blandats ordentligt.
  • Blanda samman alla torra ingredienser. Rör sedan i kryddsmeten och äggvitan. Blanda till jämn deg.
  • Forma till en boll och lägg i en plastpåse i kylen över natten.
  • Ställ in ugnen på 150 grader.
  • Dela degen på mitten. Kavla ut den mellan ett bakplåtspapper och plastfolie. Stansa ut figurerna. Lägg på plåten.
  • Grädda i ca 7 min i 150 graders värme. Sänk värmen till 100 grader och lämna luckan lite på glänt (med en slev eller liknande emellan) i upp till en timme. Låt dem sedan svalna på galler tills helt kalla så de blir knapriga.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Recept, Småkakor, Sötsaker

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀 Efter alla de RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀

Efter alla dessa år var det dags: en egen video på min vansinnigt goda ostpanerade omelett! 🤤 Ni får även se ett klipp från när jag lagade den i @nyhetsmorgon i slutet av videon 🫣. Märkligt nog blev jag inte inbjuden igen… 😂🤪

Den krispiga ostbotten tar omeletten till en heeeelt ny nivå – du MÅSTE testa! 😋 Perfekt till frukost eller lunch, med en bra balans av protein och fett som håller dig mätt och nöjd i många timmar.

📌 Spara gärna receptet med bokmärket så du hittar tillbaka, och dela eller gilla om du “Jillar” 🫶🏼

DU BEHÖVER
ca 6 skivor lagrad ost
2 ägg
2 msk grädde
salt och svartpeppar

FÖRSLAG PÅ FYLLNINGAR
▪️ Rökt kalkon, oregano, tomat, färskost, babyspenat
▪️ Kallrökt lax, färskost, babyspenat
▪️ Basilika, mozzarella
▪️ Chèvre, ruccola

SÅHÄR GÖR DU

1️⃣ Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
 
2️⃣ Hetta upp en medelstor non-stick-stekpanna.

3️⃣ Hyvla ost och täck botten av pannan. Stek på medelhög värme tills osten smält och bubblar.

4️⃣ Häll över äggblandningen, stek någon minut utan att röra om. Sänk värmen, lägg fyllning på ena halvan. När äggsmeten börjar stelna men fortfarande är lite lös på toppen, vik över så den blir som en halvmåne.
 
5️⃣ Stek en minut till. Klart att njuta!

💬 Du som lagat den innan – vilken är din favoritfyllning? Tipsa gärna i kommentarerna! 🤗👇

Ha det gott! 💚
 / Jill

#lågkolhydratkost #nyhetsmorgon #lchf #lavkarbo #lowcarb #ost #ägg #omelett #recept #glutenfritt #frukost #hållbarkost #hälsa #healthyfood #keto
HUR ALLT STARTADE… 🐣 Häromdagen när jag gi HUR ALLT STARTADE… 🐣

Häromdagen när jag gick igenom alla recept och inlägg på jillsmat.se blev jag påmind om vilken jäkla resa det varit 😅.

Allt började 2009 när jag jobbade som AD/produktionschef på lokala månadsmagasin i Stockholm. Jag gjorde bl.a matuppslag i varje nummer, och min (vedervärdiga) chef döpte dem till “Jills mat”. 
Namnet har hängt med sedan dess 😁.

Runt samma tid gled jag in på LCHF av en slump när en kollega fick tips från sin dietist att skippa kolhydraterna. Jag testade, kilona rasade trots att jag åt gott – fattade ingenting 🤯. Vad var detta för magi?! HUR var det möjligt? Klart jag startade Instagram – sånt kan man inte gatekeepa! 💃🏼

👩‍🍳 2013 startade jag eget bolag, utbildade mig till avancerad kost- & näringsrådgivare (@paleo_institute) och släppte min första kokbok. Hade till och med en egen LCHF-avdelning på @citygross i Bromma 😂

🧀 Lagat mat i @nyhetsmorgon (satte nästan eld på min/mammas ostpanerade omelett och råkade moona Niklas Strömstedt 🍑🙃).

📸 Varit på omslaget till @expressen LCHF-magasin (katastrofbild 😆).

🎤 Lagat mat på scen med @doggelitoofficial i @tyresocentrum 😂 (skulle varit Paolo Roberto, men glad att det blev Dogge 😅).

👩‍💻 Jobbat 6 år på Diet Doctor (fd. Kostdoktorn) där jag blev proffs på att skapa goda, enkla och hälsosamma recept.

🥩 Åt inte däggdjur på 15 år. Under covid började jag igen när jag “blev tvungen” att provlaga recept åt Diet Doctor hemifrån och insåg att jag som receptansvarig bör veta hur man tillagar alla sorters protein.

🚀 Våren 2023 satsade jag fullt på mitt eget företag för att leva livet jag vill och hjälpa fler till njutbar hälsa.

✈️ Började resa själv när jag blev singel – blev hooked och jobbar nu även för hotell med marknadsföring etc.

🍽 Grunden har alltid varit glutenfri lågkolhydratkost, men jag har moderniserat den till en njutbar, hållbar kost.

💫 Förra året startade jag digitala hälsoprogram som hittills hjälpt hundratals att äta medvetet, gott och näringsrikt.

Nu ser jag fram emot nya äventyr och att hjälpa fler matälskare leva sitt liv fullt ut 💫.

Tack alla ni som stöttat mig längs vägen ❤️. Hur hittade du hit? Kommentera gärna 🥰

/Jill
RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓 Socker- & g RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓

Socker- & glutenfria wraps med kardemumma, vaniljkräm och jordgubbar – larvigt goda och perfekta till sommarfikat! 🤤

 📌 Spara gärna receptet & dela med en vän som borde baka dessa till dig! 😜

👩‍🍳 4 wraps | ⏰ 20 min 

KARDEMUMMAWRAPS
4 ägg
4 msk grädde
2 msk mandelmjöl (alt kokosmjöl)
2 tsk fiberhusk
1 msk sockerfri sötning (xylitol, erytritol eller stevia – t.ex. Sötströ, Sukrin eller Nick’s)
0,5 tsk kardemumma
1 krm salt

▫️Vispa ihop, låt svälla några min. Bred ut rundlar (ca 18 cm) på bakplåtspapper. Grädda i 175°C (varmluft) ca 5 min. Låt svalna.

VANILJKRÄM
1 ägg + 2 äggulor
2 dl grädde
2 msk sockerfri sötning (samma som till wrapsen)
0,5 tsk vaniljpulver

▫️Rör ihop i kastrull på låg värme tills krämen tjocknar (OBS! får ej koka). Kyl.

FYLLNING 
2 dl vispad grädde
200 g jordgubbar
Färsk mynta

▫️Bred ut vaniljkräm, toppa med grädde och jordgubbar. Rulla ihop och dela ev. på mitten för 6 lagom stora bitar 💚.

Hoppas du “Jillar” 😋

Ha det gott!
/Jill

#lowcarb #lavkarbo #sockerfritt #glutenfritt #jordgubbar #jillsmat #hälsosamt #recept #lågkolhydratkost #fika #glutenfree #lchf #keto
📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för e 📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för exklusiv 1:1-coaching… 💬

…för dig som vill ha min hjälp – med fullt fokus på dig, din vardag och din hälsa 🤗.

Tillsammans skapar vi ett upplägg som är hållbart – för just DIG 🫵🏼.

Du får bland annat:
 🍽️ Individanpassade veckomenyer – baserade på dina mål, smakpreferenser och eventuella allergier

📲 Löpande stöd via chatt – med pepp, påminnelser och möjlighet att ställa frågor när du behöver det

👩🏼‍💻 Videosamtal – med struktur, inspiration och konkreta verktyg

👩🏼‍🍳 Personliga möten (om det funkar geografiskt) – där vi kan laga mat ihop eller ses för att handla

💪🏼 Tillgång till mina träningspass – enkla, effektiva och gjorda för att kunna utföras hemma

Jag kommer bara att coacha ett fåtal åt gången – så du får den uppmärksamhet och det stöd du faktiskt behöver.

Det här är för dig som vill göra en förändring som håller. Med mindre stress, mer energi – och mat du älskar 😋.

📩 Skicka mig ett DM eller mejla till mail@jillsmat.se så ser vi om det här kan vara något för dig ☺️.

Ta hand om dig så länge! 💚

/Jill, lic. kost- och näringsrådgivare

#jillsmat #hållbarhälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #antiinflammatoriskt #lowcarb #recept #träning #coaching #hälsa #kostrådgivning #friskvård
RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓 En barnsligt RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓

En barnsligt god glass – helt utan socker och tillsatser – som du skakar ihop på bara några minuter. Du behöver ingen glassmaskin, bara en burk och lite 💪. Välj dina egna smaksättningar och toppings för att trolla ihop din egen favorit 😋.

📌Glöm inte att spara receptet till senare. Dela och gilla gärna om du “Jillar” 🙏. 

1 portion

INGREDIENSER
1,5 dl vispgrädde, 40%
1 äggula
1 msk sockerfri sötning, helst xylitol, obs giftigt för hundar (eller exempelvis Sötströ, Nick’s, Sukrin)
½ tsk vaniljpulver + några droppar vaniljextrakt/arom
1 krm salt

1️⃣ Häll alla ingredienser i en glasburk med lock (minst 3–4 dl).

2️⃣ Skruva på locket ordentligt.

3️⃣ Skaka burken kraftigt i minst 5 minuter tills blandningen blir fluffig (eller fuska med en elvisp 😇).

4️⃣ Ställ burken i frysen i minst 2,5 timme. Rör gärna runt ibland för en jämnare konsistens.

5️⃣ Ta ut burken ca 5 minuter före servering så glassen hinner mjukna något. Toppa med dina favorittoppingar och ät direkt ur burken. 

SMAKSÄTTNINGSFÖRSLAG (tillsätt innan du skakar):
🍫 Choklad & jordnöt – 1 msk kakao och 2 msk hackade salta jordnötter
 🍓 Bär – 2 msk mosade bär, ex blåbär, jordgubbar eller hallon
 🥜 Nötkräm – 1 msk sockerfri nötsmör (jordnöt, hasselnöt, mandel)
 ☕️ Kaffe – 1 tsk espressopulver eller snabbkaffe
 🍋 Citron – Rivet skal från ½ citron + 1 tsk citronsaft
 🥥 Kokos – 1 msk riven kokos + byt ev. ut halva grädden mot kokosgrädde
 🍪 Cookie dough – Små bitar av sockerfri kakdeg eller hackad mörk choklad
 🌿 Mintchoklad – Några droppar pepparmyntsextrakt + hackad sockerfri choklad

TOPPA GÄRNA MED:
🍓 färska eller tinade mosade bär
🍫 sockerfri choklad, hackad eller riven
🥜 rostade nötter
🥥 kokosflingor

Vilka smaker hade du gjort? 😋

Ta hand om dig! 
/Jill 

#lågkolhydratkost #sockerfritt #glutenfritt #recept #lchf #keto #lavkarbo #sugarfree #glass #icecream #sommar #efterrätt #hållbarhälsa #hälsa #foodporn #foodgasm #matsomgörgott #diabetes #lågkolhydrat
HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳 Det h HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳

Det här är för oss som älskar mat. På riktigt 🫦.
Vi som aldrig skulle stå ut med att vara hungriga, räkna kalorier eller äta tråkigt. Inte ens om vi fick betalt 😝.

Men om du älskar att tugga dig igenom torr kyckling, dricka pulver ur shaker och leva efter siffror i en app – då kan du scrolla vidare 😝.

💚 I mina hälsoprogram går hälsa och njutning hand i hand. Det är ett avslappnat upplägg utan pekpinnar – men med massor av kunskap, gemenskap, inspiration och glimten i ögat.

Du lär dig att göra medvetna val som fungerar för just DIG – och får resultat som både känns och syns, och som faktiskt håller.

🥑 Programmen passar de flesta – men gör extra stor skillnad för dig som har:
✓ övervikt
✓ diabetes (eller har anlag för att få det )
Obs! Många behöver trappa ner eller till och med avsluta sin medicinering i samband med kostomläggningen – rådgör med din läkare.

✓ klimakteriebesvär
✓ låg energi, kort stubin
✓ sötsug eller behov av att småäta
✓ känslig mage eller IBS
✓ celiaki eller vill undvika gluten

🏋️‍♀️ I programmen ingår även:
 – Kul och effektiv träning, framtagen av VIP-PT:n @marcsfitnesslab 
 – Daglig pepp, inspiration och stöd i en sluten Facebookgrupp (du kan självklart delta även utan Facebook)

💬 Några ord från tidigare deltagare:
”Bästa programmet! Mina förklimakteriebesvär är som bortblåsta, har tappat i vikt, magen är lugn och maten är helt magisk.”

”Det passar alla – även med kräsna barn, fullt schema och noll lust att räkna något.”

”Jag har fått ordning på mina blodvärden och känner att det här är något jag vill fortsätta med – inte bara i 30 dagar.”

”Programmet hjälpte mig att hitta matglädje utan stress. Det här är hållbart på riktigt.”

❤️ Det här är inte en quick fix. Det är en investering i dig själv – i din hälsa, matglädje och livskvalitet.

👉 Är det här något för dig? Läs mer och anmäl dig till nästa program eller självgående Flex-kurs på jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify.

Ps. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Ta hand om dig! 🫶🏼
/Jill
Följ på Instagram

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se