Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Joina mig med Joina!

13 februari, 2022 av Jill Wallentin Leave a Comment

Roliga nyheter! Jag kommer kicka igång en steg-grupp den 14/2 (alla ❤️-dag passande nog) med motivationsappen Joina som du INTE vill missa.

En STEG-grupp? Det låter ju inte svinupphetsande tänker du. Men tro mig, det här kommer bli kul!

Förutom att vi kommer samla steg tillsammans under 28 dagar (appen synkar dina steg automatiskt från Google Fit eller Apple Health) kommer jag bjuda dig på en läcker buffé av matinspiration, hälsotips och motivation i Joinas app.

Som grädden på blomkålsmoset har du även chans att vinna exklusiva priser: 1 års medlemskap med Diet Doctor Plus värde 890 kr, min utsålda kokbok Jills mat efter säsong (ovärderlig right? 😂) mm.

Du kan samla poäng genom att bjuda in vänner, delta i utmaningar och givetvis nå ditt mål (28% ökning av dina steg i jämförelse med förra månaden). Dina insamlade poäng kan du välja ta ut som pengar eller presentkort (hur bra? 😅).

Om du går med i mitt lag kommer vi tävla mot andra lag. Det lag där flest deltagare nått sitt mål delar på lagvinsten. Vore ju sjukt najs med lite extra klirr i kassan och inte minst att få visa vad vi GÅR för eller hur (ha ha ha)? 💪🏼

Det är gratis att registrera sig hos Joina men det kostar 300 kronor att gå med i en grupp (du kan använda friskvårdsbidaget).

Du kanske tänker att det varit mer passande om jag startat en viktgrupp?

Även om den främsta anledningen till att folk börjar att äta lågkolhydratkost är att man vill gå ner i vikt är vikt ingenting jag vill fokusera på. Sanningen är att någon som väger mer kan vara betydligt mer hälsosam än någon som väger mindre. Jag vill bort från vikthetsen.

För mig är det exempelvis viktigare hur jag känner mig i mina favoritkläder än vilken siffra som står på vågen. Därför valde jag att starta en steg-grupp istället. För även om kosten lägger grunden till hälsa får man inte glömma hur viktigt det är för välmåendet att få in rörelse i vardagen – helst i naturen.

Så vad väntar du på? Ladda ner Joina app och gå med i gruppen Step-by-step with Jill. Du kommer inte ångra dig! 😎👟

Varje resa börjar med ett första steg. Låt oss ta det tillsammans 🤗👣❤️

Filed Under: Blogg, Tävling

Mina provsvar efter 9 år med LCHF-kost

6 oktober, 2018 av Jill Wallentin Leave a Comment

Jag har länge varit nyfiken på hur kosten påverkat mina blodvärden, inte för att jag varit orolig, utan mest för att bevisa att det inte är farligt att äta fett. Men eftersom jag mår oförskämt bra har jag inte känt mig tillräckligt motiverad att gå och testa mig. Men när jag fick en förfrågan från ett företag som utför hälsokontroller online kände jag att det var dags!

Det här inlägget är med andra ord ett samarbete med Medisera.se.

…

Läs mer

Filed Under: Blogg, Samarbeten

Ny LCHF-kokbok: Sluta banta, gå ner i vikt

5 november, 2017 av Jill Wallentin 2 Comments

Äntligen är den här! Anna Hallén Buitenhuis nya bok som är fullproppad med både fakta och härliga, lättlagade recept. Ni som följer mig i sociala medier har väl knappast missat att det är jag som ligger bakom form, foto och upplagning. Ett superkul uppdrag som drog igång på riktigt i somras.

Anna är på många sätt en fantastisk person som enligt mig är en av de få som faktiskt bidrar med nya fräscha tankar och infallsvinklar om varför kroppen och knoppen fungerar som den gör. Hon är modig och har skinn på näsan men samtidigt är hon ödmjuk och varm. Så att få möjlighet att jobba tillsammans med henne var superkul och spännande. Trots att vi bara har kommunicerat digitalt har samarbetet flutit på otroligt smidigt. Hon har litat på mig till 100% redan från början vilket har känts väldigt skönt. Slutresultatet hämtade jag ut på posten förra veckan. Så fin den blev!

Bilden till omslaget var den första bilden jag tog och var egentligen bara en skissbild. Men Anna gillade den så mycket att vi körde på den rakt av. Förutom att jag tyckte att bakgrundsfärgerna bakom recepten blev lite mörka i tryck känner jag mig riktigt nöjd.

Boken är en uppdatering av hennes tidigare succébok ”LCHF för varaktig viktminskning” som sålt slut. Den inleds med en gedigen faktadel där hon även går in lite mer på djupet angående hormoner, signalsubstanser och stress. Sedan följer recepten som är indelade i tre olika kapitel: LCHF Basic, LCHF Mini och NCHF. I boken beskrivs hur man kan optimera sin viktminskning genom att varva mellan dessa.

Eftersom jag lagat och fotat allt har jag ju givetvis också ätit allt. Mina favoriter var Moussakan på s.102 och Lax med nötpesto och blomkålsris s. 100. Tre av mina recept kom också med (Persiska örtbiffar s.76, Asiatiska kycklingbiffar med limeaioli s. 164 och Rödspätta med spenat och saffranaioli s.144).

Boken finns att köpa på nätet (exempelvis här på: Adlibris) och förhoppningsvis även på Akademibokhandeln inom kort.

 



 

Filed Under: Blogg, Bokrecensioner

Matar du kroppens största organ med kemikalier?

28 mars, 2017 av Jill Wallentin 5 Comments

Just det här inlägget handlar för ovanlighetens skull inte om mat. Men faktum är att det som vi har på kroppen också har en väldigt stor påverkan på vår hälsa. Huden är nämligen vårt största organ och den absorberar allt som vi kladdar in den med.

…

Läs mer

Filed Under: Blogg

Man behöver inte vara vegetarian för att äta vegetariskt

20 mars, 2016 av Jill Wallentin 7 Comments

copyright_jillsmat_vego

En positiv trend som jag hoppas håller i sig är att fler och fler får upp ögonen för en mer vegetabiliskt inspirerad kost med mindre kött. Jag ogillar kategoriseringar av alla dess slag då jag anser att de orsakar mer skada än nytta då begrepp som exempelvis vegetarian, vegan och inte minst LCHF, är laddade ord som gör att folk lätt får förutfattade meningar om vad det innebär och sätter in folk i olika fack. Jag menar, man behöver ju knappast vara vegetarian för att inte äta kött ibland.

För över 13 år sedan slutade jag att äta däggdjur – mest av känslomässiga skäl – och idag äter jag i regel minst ett köttfritt mål om dagen. Det innebär att när jag väl köper fågel, fisk och skaldjur så har jag inga problem med att lägga ner extra pengar på att köpa KRAV-märkt och ekologiskt som ibland kan kosta uppåt fyra gånger så mycket som konventionellt uppfödda djur. För mig behöver det inte vara svart eller vitt.

Att sluta äta kött över huvud taget ser jag visserligen inget större problem med ur hälsosynpunkt – även om jag tror att en kost baserad på mycket vegetabilier med inslag från djurriket (då av bästa kvalité: ekologiskt, KRAV-märkt, fribetande etc) är vad de flesta av oss mår bäst av i längden. Så länge man äter rikligt med ekologiska ägg, hårdost och gärna tillskott av alger (det bästa är egentligen att äta fet fisk) för att få i sig omega-3 från EPA och DHA, B12 och alla essentiella aminosyror. Att helt utesluta livsmedel som kommer ifrån djur tror jag dessvärre är en mindre bra idé om man vill hålla sig frisk och stark livet ut.

Många som plötsligt slutar äta kött helt och hållet läser inte på tillräckligt i förhand vilket innebär att de lätt får en kraftig obalans mellan omega-3 och omega-6 då de börjar äta mer mjölmat i kombination med att de ökar på intaget av vegetabiliska oljor vilket ökar inflammation och minskar näringsupptaget på grund av gluten, lektiner och fytiner samtidigt som de utesluter viktiga byggstenar för sin kropp.

Så det jag rekommenderar för en hållbar kropp och miljö är en glutenfri, varierad vegetabilisk kost enligt säsong med inslag av ekologiska animaliska fetter, kokosolja och en hel del MSC-märkt och KRAV-märkt fet fisk och skaldjur.

Jag äter även fågel, mest för att jag tycker att det är så gott. Dessutom är det en bra källa till glycin som finns i stor mängd i gelatin och kollagen som hjälper till att reparera våra kroppar. Vi är trots allt allätare – vare sig vi vill det eller inte.

En annan ”het potatis” är soja. Hälsosamt eller totalt förkastligt som föda? Jag står lite med en fot i varje läger, även om jag mest lutar åt att utesluta det. Men anser även här att det inte behöver vara varken svart eller vitt. Jag är medveten om att soja exempelvis innehåller fytoöstrogener som ökar vårt kroppsegna östrogen samt fytiner och lektiner som kan försämra vår näringsupptagsförmånga. Men att äta GMO-fri sojafärs, eller andra baljväxter för den delen, någon gång i veckan behöver man knappast vara orolig för. Anser att nitrit och e-nummer-proppade charkprodukter som folk gladeligen proppar i sig dagligen är betydligt mer hälsofarliga. Men som tur är, är det upp till var och en vad man stoppar i sin mun.

Till en början kan det krävas lite extra hjärngymnastik för att komma på nya alternativ till kött. Men det är som med vilken kostomställning som helst. Det tar lite tid men sen är man inne i det och ser det istället det som en kul utmaning att komma på nya härliga recept som gör gott för både kropp, själ och miljö.

Här hittar du några av mina vegorecept!

Filed Under: Blogg, Kost

Receptet för en glad och hållbar kropp

3 januari, 2016 av Jill Wallentin Leave a Comment

Jill_på_Sook_webb

Vid årsskiftet efter julens alla frestelser så bestämmer sig många för att göra en helomvändning. Nu jäklar ska jag äntligen bli smal! Lägligt så är det nu extrapris på både bantningsprogram och pulversoppor som lovar snabba resultat samtidigt som du får i dig all näring som din kropp behöver. Perfekt! Eller?

Faktum är att det finns hundratals olika ”metoder” att gå ner i vikt på, men om man kikar på dem lite närmare så finns det egentligen bara två olika sätt:

Det ena sättet är att äta mindre kalorier än vad kroppen egentligen behöver (ett underskott på cirka 500 kalorier/dag). Det vill säga att du mer eller mindre svälter kroppen. Dessa bantningsmetoder beskriver sällan vad du ska äta, utan här är det bara siffror som gäller.

Vet du förresten vad en kalori är för något? Det har egentligen absolut ingenting med kroppen att göra utan är enbart ett mått på den energi som krävs för att höja temperaturen i ett gram vatten med en grad Celsius. Som de flesta vet vid det här laget så påverkar olika födoämnen kroppen på olika sätt då de har olika uppgifter/funktioner i kroppen. En person som exempelvis äter 3000 kcal av bröd påverkas helt annorlunda än en person som äter 3000 kcal smör. Den ena går upp i vikt och den andra går ner i vikt – gissa vilken?

Hur som helst. Du kommer med största säkerhet att gå ner i vikt så snart nu kraftigt drar ner på antalet kalorier, förmodligen ganska snabbt också, vilket känns motiverande till en början. Men eftersom kroppen skriker efter mer energi, och framför allt efter roligare mat, så brukar det inte ta allt för lång tid innan man börjar ”unna sig” både det ena och det andra. Man har ju ändå lyckats gå ner 3 kilo på 2 veckor eller hur?! Och vips så är kilona tillbaka precis där de satt några veckor tidigare (och ofta lite extra eftersom kroppen hamstrar allt vad den kan då den är orolig för ännu en svältperiod). Och som en bonus har du fått ett ännu sämre självförtroende än innan – för du klarade ju inte av att bli smal den här gången heller! Det måste ju vara något fel på dig, eller hur?

Den andra metoden är underskott av kolhydrater. De mest kända av dessa metoder är Atkins och självklart LCHF (upp till 50 g/kh/dag). Paleo räknas egentligen inte hit då kosten är mer tolerant för rotfrukter och frukter vilket innehåller relativt mycket kolhydrater men kan absolut även fungera som viktminskningsmetod, i synnerhet i kombination med träning.

Jag föredrar dock att säga att jag äter glutenfri lågkolhydratkost som grund då jag själv sätter ramarna för vad jag äter utan att någon ska komma och slå mig på fingrarna. Dessutom så säger exempelvis inte LCHF heller vad du ska äta, utan egentligen bara vad du inte ska äta med avseende på antal kolhydrater/gram. Så på det sättet är det ironiskt sätt ganska likt kaloritänket.

Jag anser dock att vad du äter det allra viktigaste – inte antalet siffror vare sig det gäller kolhydrater eller kalorier.

Förutom att man går ner i vikt på grund av att kroppen använder sig utav kroppens ketoner och fettsyror som energi istället för kolhydrater/glukos så håller sig blodsockret på en jämn och harmonisk nivå. Man slipper bli sur och grinig och de flesta blir samtidigt av med sitt sötsug. Att man dessutom kan njuta av fantastisk god och färgsprakande mat är förklaringen till att de flesta fortsätter att äta lågkolhydratkost även efter de nått sin målvikt.

Genom att dessutom äta glutenfritt och så ekologiskt som möjligt boostar du kroppen ytterligare genom att du ger tarmarna bättre förutsättningar för att kunna ta upp näring och samtidigt minska inflammationer vilket ger dig ett starkare immunförsvar och en gladare mage. Jag kommer inte ens ihåg när jag var sjuk sist (ta i trä).

Här kan du läsa mer om vad det innebär att äta lågkolhydratkost, mina åsikter om gluten, sötningsmedel, myter och hur du kan göra mer medvetna val i matbutiken.

 

Skillnad på bantning och livsstil

Om man vill ha ett hållbart resultat, slippa denna jojo-bantning och både den fysiska och psykiska stress som det oftast innebär att banta så gäller det att hitta en kosthållning som du kan leva med i längden. En kost som du mår bra av varje dag.

Det innebär inte heller att du aldrig kan gå utanför dina ramar. Förbud är det värsta som du kan skapa för dig själv. Det resulterar enbart i ångest, skuld och ett ännu större sug till vad det än är som du förnekar dig själv. Om jag vill äta tårta någon dag så gör jag det och tar konsekvenserna där efter. Jag ser det som att jag väljer en massa god och hälsosam mat istället för att fokusera mig på vad jag väljer bort. Att tycka synd om sig själv, eller skylla sin viktuppgång på samhället har heller aldrig hjälpt någon.

Kom även ihåg att det är skillnad om du vill gå ner i vikt eller bara äta gott för hälsans skull. Men det är ju ganska uppenbart att man inte bör fika varje dag (även om det är lågkolhydrat) om man vill gå ner i vikt eller hur? Det handlar också om vad du har för utgångspunkt. Hur mycket och hur snabbt du vill gå ner i vikt eller om du helt enkelt är nöjd precis så som du är. Så antalet kolhydrater som du bör äta per dag får du helst enkelt testa dig fram. Mitt tips är att börja på cirka 50 gram/dag och sedan minska om det går trögt istället för att börja lågt.

Visst händer det att även jag går upp några kilo ibland, även om jag till 95% äter lågkolhydratkost. Men det beror oftast bara på att jag mått lite för bra (äter mer när jag är glad helt enkelt) och det är inte svårare än att inte ta en extra portion och inte småäta mellan måltiderna för att gå ner de där bonuskilona igen. Man behöver inte komma på någon ny metod eller straffa sig själv – bara strikta till det lite under en period om man nu vill det.

Jag hoppas att du fått lite inspiration och känner dig motiverad till att ”unna” dig själv ett mer hälsosam livsstil. Vi ses väl på Instagram?

 

Sist men inte minst vill jag önska dig en riktigt GOD fortsättning på det nya året!

 

 

 

 

Filed Under: Blogg, Kost, Viktnedgång

LCHF 2.0 – fri från mejerier, soja och gluten

11 augusti, 2015 av Jill Wallentin Leave a Comment

image1

I dagarna så släpptes Åse Falkman Fredriksson (56kilo) och Anna Hallén sin första gemensamma bok – LCHF 2.0 i samarbete med Tukan förlag. En bok fylld med matnyttig fakta om varför våra kroppar mår så bra av att även utesluta mejerier, gluten och sojaprodukter från vår kolhydratreducerade kost ofta kallad LCHF.

En välgjord bok både till utseende och innehåll med praktiska ikoner intill varje recept som visar vilka recept som passar just dig (vid diabetes, viktnedgång, vegetariskt etc).

Glutenfritt lagar jag alltid och soja använder jag enbart i sojasås så det är inget större problem. Men personligen äter och lagar jag ofta mat med mycket mejerier så kul att få inspiration av hälsosamma och goda recept utan just mejerier – både för miljön och hälsans skull. Även om just jag inte känner av några hälsonackdelar med mejerier förutom att jag märkt att jag lättare går ner i vikt när jag äter mejerifritt.

De recept som blev mest sugen på att prova var lax med pistasch och pestotäcke och kyckling med kronärtkocksröra. Mums!

Bra jobbat Åse, Anna och Tukan förlag! LCHF 2.0 är en riktigt fin och värdefull bok som borde finnas i alla hälsomedvetnas bokhylla 🙂

Ps. Ni som följer mig på Instagram (jillsmat) har fram till den 17 augusti möjligheten att vinna ett exemplar av boken! 

 

>> Om ni vill läsa mer om Annas och Åses nya bok LCHF 2.0 eller beställa den till kampanjpris så kan ni göra det här!

 

Filed Under: Blogg, Bokrecensioner

Åses nya bok: Ät & njut!

17 januari, 2015 av Jill Wallentin 2 Comments

_edited_1
_edited_2
_edited_3
_edited_4
_edited_5
56kilos nya bok - Ät & njut!

När jag precis hade skaffat Instagram så insåg jag snabbt att det var vissa nyckelpersoner inom lågkolhydratkost som man skulle ha koll på. Du följer väl 56 kilo? Eh, 56 vem? Jag hade noll koll.

Men efter ett tag insåg man ju att Åse Falkman Fredriksson (som hon heter på riktigt) som hade varit med i gamet länge. Hon har testat och experimenterat med det mesta och har till slut hittat, inte bara ett sätt att äta, utan att leva på som är lik den filosofi som jag själv lever efter. Ät naturlig glutenfri lågkolhydratkost som bas men det ska aldrig bli en börda. Du ska äta det för att du vill och mår bra av det och om du är i balans klarar de flesta av att gå utanför ramarna ibland när man själv väljer det.

Hon är dessutom öppen för nya tankar och idéer vilket enligt mig är sunt och klokt. Bara för att man tror sig veta vad som är optimalt just nu behöver inte det betyda att det är det för alla eller ens för en själv ett par år framåt.

Jag och Åse lärde så småningom känna varandra inte bara genom Instagram, utan även i den riktiga världen (haha). Vi blev också boksvägerskor då vi gett ut böcker på samma bokförlag, Pagina. Hon är verkligen superhärlig och vi har alltid kul när vi ses. Lustigt hur Instagram har kunnat på verka ens liv så mycket. Jag är så tacksam 🙂

Nu är det ju så att Åse har gjort det igen. Hon har tillsammans med Pagina förlag gett ut sin tredje bok – Ät & njut!. Denna gång innehåller boken även recept för kropp och själ. Så förutom 80 smarriga recept så får man tips om allt från träning till make-up.

Eftersom jag själv jobbar med grafisk formgivning och foto (gjorde själv min kokbok t.ex.) så blev jag riktigt glad när jag bläddrade i boken. Det är lätt den snyggaste av Åses böcker hittills! Kul att det är Åses man som formgivit den också. Bra jobbat! Fotografierna och illustrationerna är också superfina.

Man blir riktigt hungrig och sugen av att bläddra bland recepten. Vad sägs om exempelvis lime- och passionscheesecake, chicken cordon bleu med honung- och senapsås och mousserande sparrissoppa? Mums! Hoppas jag blir bjuden på middag hos Åse snart *blink, blink*.

Så ett stort grattis Åse och Pagina till en jättebra bok! Tummen upp!

Ps. Här kan ni bland annat köpa den om ni är sugna: Bokus

 

 

 

 

Filed Under: Blogg, Bokrecensioner

Lic. mf Kost- och Näringsrådgivare = check!

15 december, 2014 av Jill Wallentin 10 Comments

mfhalsoutbildningar_1

Ni som följer mig på Instagram har väl knappast missat att jag nyligen gått en påbyggande kostrådgivarutbildning på mf hälsoutbildningar?

Jag är ju sedan innan lic. kostrådgivare från mf men på den här utbildningen gick man in mer på djupet på hur man exempelvis kan stärka uttröttade binjurar och rätta till andra obalanser i kroppen som bland annat under- eller över funktion av sköldkörteln och vad störd aptitreglering kan bero på. Hur man får en harmonisk tarmflora med god saltsyrebalans etc. fick vi också lära oss mer om vilket är grunden för en god hälsa och nutrition.

Jag tycker om när man blandar teori med praktik. Så det var kul att få göra olika tester på sig själv och sedan även på sina klienter. Och med fantastiska lärare som Therese Renåker (ni har väl inte missat hennes nya blogg?), Louise Edlund, Ylva Jansson och givetvis grundaren själv, Jonas Bergqvist, så kan det ju inte bli annat än en bra utbildning 😉

En av de mest intressanta lektionerna handlade om toxikologi och näring. Visst är det skrämmande hur människan lyckats förgifta vår miljö och mat? Faktum är att endast 5% av alla kemikalier som finns ibland oss har forskning bakom sig som visar hur de påverkar människan och miljön. Kemikalier finns överallt. I våra väggar, luften som vi andas, i våra kläder etc. En läskig studie på nyfödda bebisar i USA visade att man i genomsnitt kunde hitta 200 kemikalier och föroreningar i deras navelsträngsblod. Är det då konstigt att vi blir mer och mer allergiska och drabbas av cancer i allt tidigare åldrar?

Det flesta kemikalierna är svåra att undvika men det vi kan göra är att bland annat äta så mycket obesprutad/ekologisk mat som möjligt, inte mikra maten i plastmatlådan och skippa teflonpannan (suck, jag som nästan bara har teflonstekpannor). Jag har en emaljstekpanna som är toppen, men som hon sa ”Vad är den ytan gjord av då?”. Så det enda som finns kvar hemma då är ju gjutjärn, men då fastnar ju den ostpanerade omeletten så det går ju inte haha. Så det får bli att shoppa nya stekpannor i rostfritt eller liknande.

Andra spännande tips för att stärka och rena kroppen är bland annat att dricka chaga te (finns bland annat att köpa här) som kommer ifrån sprängticka (en slags svamp som växer på björkar). Chaga innehåller otroligt mycket antioxidanter vilket skyddar mot de nedbrytande fria radikalerna som sker i kroppen, som ökar vid stress och intag och socker och stärkelse, vilket resulterar i förtidigt åldrande, inflammation och sjukdomar.

Ylva Jansson berättade om en anhörig som fick cancerbesked (tror det var i strupen?) men efter tre veckors självmedicinerande med denna dryck blev av med alla spår av cancern(!). Låter ju för bra för att vara sant. Men faktum är ju att läkemedelsindustrin inte har något intresse av sådant som är naturligt då man ej kan ta patent på det och tjäna pengar (sorgligt men sant). Så jag tror faktiskt mer på naturliga tillskott och artegen kost än på de flesta mediciner. I alla fall som en grund, sen är det väl klart att vissa måste ta mediciner också. Men om man ger kroppen vad den behöver så tror jag att den klarar av det mesta på egen hand.

Själva kursen var enbart under en vecka, men sedan hade man ungefär en månad på sig att utföra minst två klientfall med uppföljning samt plugga in cirka 90 instuderingsfrågor. Kruxet var att veckan innan kursen började så hade min man bestämt sig för att lämna mig, så mina hjärna var inte direkt på topp under utbildningen vilket de andra också märkte (fast jag tyckte att jag betedde mig normalt). Det var faktiskt nära att jag tänkte hoppa av utbildningen eftersom jag samtidigt hade så mycket att göra med dubbla jobb och skilsmässan som låg som en kvävande filt över alltihop.

Men som tur var tog jag mitt förnuft till fånga och lyckades plugga in frågorna på egen hand och med hjälp från förstående lärare och kursdeltagare. Så jag klarade både prov och klientfallsredovisningen på första försöket, vilket var riktigt skönt. Det kanske även var en mening med skilsmässan med tanke på att jag träffade en underbar kille bara några veckor senare som är utbildad undersköterska som kunde förhöra mig och förklara de krångliga begreppen. Det kallar jag att förena nytta med nöje 😉 haha.

Även om jag inte arbetar särskilt mycket som kostrådgivare så känner jag att kunskapen som jag skaffat mig är ovärderlig – främst för min egen skull och för mina nära och kära. Men jag ser det även givetvis som en bra kunskapsplattform för att jag ska kunna erbjuda er ännu bättre och mer intressanta föreläsningar, event, blogginlägg och svar på era frågor.

mf hälsoutbildningar flyttar snart till nya fräscha lokaler i Vasastan där de fortsättningsvis kommer att driva en renodlad utbildnings-/rehab- och PT-anläggning. Så om ni är lika kunskapstörstiga som jag – gå in och kika på deras hemsida för att hitta en utbildning som passar just dig. Tillsammans kan vi sprida kunskap om hur man kan leva och äta sig frisk, starkt och lycklig till ännu fler! 🙂 Power to the people haha.

Filed Under: Blogg

Sockerfritt julmys den 10 december!

19 november, 2014 av Jill Wallentin Leave a Comment

Bakverksprovning2

Den 10 december hoppas jag att just du kommer och minglar med mig, Marja Folcke (bakasockerfritt) samt Emelie och Benjamin som äger Worth it Lifestyle där vi kommer att befinna oss under kvällen.

Det kommer att bjudas på massor av härliga socker- och glutenfria bakverk samt sockerfri glögg och Worth it Lifestyles unika steviasötade julmust! Givetvis kommer ni även kunna köpa min kokbok, Jills mat efter säsong, på plats (perfekta julklappen 😉

Vart? Worth it Lifestyle, Kungsvägen 26 i Sollentuna
När? 10 december kl 19-21
Vad kostar det? 100 kronor

Anmäl ditt deltagande här senast den 8 december.

Vi ses väl? 😉

Filed Under: Blogg, Event

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 5
  • Next Page »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …