Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills mat efter säsong – nu som E-kokbok!

23 november, 2023 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Som många av er vet så gav jag ut en kokbok 2013. Den sålde slut relativt snabbt och sedan dess har jag ofta fått förfrågningar av dem som försöker få tag på den. Därför bestämde jag mig för att uppdatera den och ge ut kokboken i digitalt format 😎. Jag vet att det inte är samma känsla med en e-bok men bättre än inget, right? 😅

Om den här säljer ok så tänkte jag satsa på att ta fram nya roliga digitala produkter som jag vet att ni kommer att älska.

👉🏼 KÖP HÄR

Ps. Varmt tack till dig som köper och stöttar mig så att jag kan fortsätta sprida matglädje som gör gott inifrån och ut! 💚

Kärlek/

Jill

Arkiverad under: Blogg, Kokbok

Mina bästa Hua Hin-tips!

13 november, 2023 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

För er som har hängt med mig på Instagram är det ingen hemlighet att jag spenderade en hel månad i Thailand, närmare bestämt Hua Hin. Många har frågat efter tips, så tänkte sammanställa dem i det här inlägget.

Den här resan var en kombination av arbete och semester. Jag behövde komma iväg och få miljöombyte och nya intryck efter ett riktigt deppigt halvår. Att få uppleva vardagslivet i ett annat land var verkligen helt underbart.

Jag har varit i Thailand många gånger förut men då längre söderut. Hua Hin var lugnare och mer genuint då det främst är thailändare som turistar här. Rika affärsmän och kvinnor från Bangkok som åker dit på semester. Tycker även att maten generellt sett höll högre klass än i Phuket och Krabi exempelvis.

Jag åkte dit i början av oktober vilket är under Thailands regnperiod. Vädret var dock väldigt bra, mestadels. Det regnade oftast en del på nätterna eller på morgonen, sedan sprack det upp. Det var bara uppfriskande. Skönt också att vara där i lågsäsong. Det tog någon vecka innan jag ens hörde de första svenska turisterna.

Matupplevelser i Hua Hin

Att hålla sig till strikt lågkolhydratkost i Thailand kan vara en utmaning eftersom thailändarna gillar sitt socker. Men det går absolut att köra en mer flexibel lågkolhydratkost som även är gluten- och mejerifri.

En fördel är att bakverk och mejeriprodukter enligt mig inte är särskilt goda i Thailand. Så min huvudsakliga kolhydratkälla kom mest från frukt, särskilt deras fruktshakes som var fantastiska och uppfriskande i värmen. Be att få dem utan socker. De mest kolhydratsnåla fruktalternativen är kokos, vattenmelon och äpple.

Ris ingår vanligtvis inte i huvudrätterna, så det är enkelt att hoppa över. Om du vill undvika gluten men är ok med kolhydrater kan du välja risnudlar, till exempel i Pad Thai.

Maten har generellt sett låg fetthalt, så jag märkte att jag blev hungrigare oftare än hemma. Men med tanke på att man svettas 24/7 i värmen brände kroppen troligen mer energi än vanligt så de extra kolhydraterna var försumbara. Inte för att vikten är viktig, men jag hade faktiskt gått ner lite i vikt då jag kom hem.

Mina Thailändska favoriträtter

  • Anka i röd curry
  • Tom Kha Gai
  • Grillade kycklinglår (vanligt på matmarknader)
  • Fishcakes
  • Paneng Curry
  • Chicken Cashew Nuts
  • Tom Yum

Mina favoritställen att äta och dricka gott i Hua Hin

  • Tamarind market (öppet fredagar-sändagar)
  • Simply Bistro (bästa frukoststället)
  • Tik’s (inte supermysigt men fantastisk mat och service, testa deras paneng curry och fishcakes)
  • Holiday Inn (perfekt för drinkar med en fantastisk utsikt över Hua Hin)
  • Centara (underbar Afternoon tea EJ lågkolhydrat)
  • Dar restaurant (underbara grillade räkor)
  • Putahracsa Oceanside (deras anka med röd curry och Khao soi-curry med soft shell crab var fantastisk)

Träning

Under vistelsen höll jag igång med träningen. I lägenhetsbyggnaden fanns ett gym och även på hotellen fanns möjligheter för träning. Dessutom njöt jag av långa strandpromenader nästan varje dag. Bästa sättet att rensa tankarna på, och sola enligt mig.

Jag hittade även ett träningsläger vid namn Palapon där jag tränade thaiboxning bland annat, vilket var otroligt roligt. Trots den intensiva värmen älskade jag att träna utomhus.

Transport

Jag flög direkt till Bangkok med Thai Air, en resa som tog 12 timmar. Maten ombord var faktiskt över förväntan. För de som vill undvika kolhydrater rekommenderar jag att ta med några extra snacks för att komplettera flygplansmaten. Genom att dricka mycket vatten och undvika mat med mjöl minskar svullnaden som kan uppstå på grund av högt lufttryck och lång sittning.

Från flygplatsen i Bangkok tog jag en taxi för 2000 baht (ungefär 600 kr), vilket tog cirka 3,5 timmar.

Tuk-tuks är en populär och billig transport i Thailand, även om prutning ofta krävs på grund av den extra turistavgiften de brukar lägga på. Det enklaste och billigaste är dock att använda appen Grab, som fungerar som Uber och är mycket användbar i Hua Hin. Det är också skönt att slippa oroa sig för kontanter, eftersom de flesta ställen inte tar kort. Genom Grab kan du även beställa mat.

Att hyra moped är billigt, men var försiktig med tanke på att de har vänstertrafik och risken för olyckor. Se till att du har en ordentlig försäkring innan du ger dig ut, vilket oftast ingår i din hemförsäkring.

Boende

Eftersom jag skulle vara borta en längre tid valde jag att bo på ett lägenhetshotell som heter Baan Imm-Aim Condo, beläget i den lugna delen av Hua Hin kallad Takiab. Det kostade endast cirka 1000 kr per vecka och inkluderade sängkläder och handdukar. Köket var enkelt med bara en stekplatta, så jag lagade faktiskt aldrig mat där utan åt istället ute, vilket är riktigt billigt. Speciellt på matmarknader kan du lätt äta dig mätt för under 50 kr. Lägenhetshotell kan du även hitta på Airbnb.

Lägenheten låg bara 5 minuters promenad från stranden, som mestadels var öde. Dock var stranden ibland ganska skräpig. Takiab Beach har inte massor av solstolar, massage och restauranger, som man kanske är van vid om man har besökt mer turistiga platser i Thailand. Om man vill ha mer av den varan finns det på grannstranden Khao Takiab Beach.

Jag tillbringade mycket tid på hotellet Wora Bura, som låg väldigt nära min lägenhet. Det har en vacker kolonial stil och poolen vid havet är supermysig.

Ett smart tips är att fråga hotell om du kan använda deras pool om du köper dryck och mat. Oftast kan du även köpa dagspass till poolen för en rimlig summa.

Jag hade också möjligheten att prova på några olika hotell:

La a Natu: Ett supermysigt 4-stjärnigt boutiquehotell i Sam Roi Yots med en privat strand och fantastisk mat. Älskade deras Rice field villa.

Baba Beach Club: Ett lyxigt 5-stjärnigt hotell vid Cha-Am Beach med fantastiska rum, egen pool. Gym med boxningsring(!). Underbara spabehandlingar – speciellt deras aroma massage.

Putahracsa: Ett exklusivt men ändå mysigt 5-stjärnigt hotell centralt beläget med fantastiska villor med privat pool.

Skönhet och spa

Det är ju löjligt billigt med de flesta skönhetsbehandlingar i Thailand. Syftar då främst på massage, ansiktsbehandlingar, naglar och ansiktsbehandlingar.

Jag rekommenderar aromamassage då de använder olja av högre kvalitet som doftar supergott. Det är lite dyrare men kostar typ 150 kr för en timme istället för 90 kr.

Om du ska göra naglar eller fransar i Thailand är det lite som Ryskroulette. Det kan bli bra men det kan även bli knas. Så kolla upp recensioner noga innan och be om att få kolla på bilder på jobb de gjort.

Är du i Hua Hin så rekommenderar jag Madame Chic som ligger inne i Hilton hotell. Superbra service, duktiga och rimliga priser. Jag gjorde gellack-naglar och fyllde på ögonfransförlängning.

Vill du uppleva ett spa utöver det vanliga så måste du besöka The Barai som ligger i Hyatt Regent hotel. Det är som att komma till en annan planet. Priserna är typ som i Sverige för behandlingarna men kvaliteten och omgivningarna är världsklass.

Jag testade även ett Wellness program på The Cool Spa i Baba Beach Club där det ingick traditionell thai-stretching, ångbastu, body scrub, aromamassage och en supergod trerätters lunch. Det var den bästa massagen jag någonsin fått. Galet. Prisvärt (ca 1000 kr) med tanke på hur mycket som ingick.

Övriga utflykter

Om du tycker om hundar så måste du besöka Rescue P.A.W.S. Du kan köpa en dagsbiljett via Tripadvisor. De tar hand om skadade hundar kostnadsfritt och matar, steriliserar och vaccinerar hundratals hundar runt om i Hua Hin. De är helt beroende av donationer.

På Monsoon Valley producerar de väldigt gott vin. De har en fin restaurang med underbar utsikt och det går även att mata elefanter om man nu vill det.

Att resa ensam

För alla som har möjlighet rekommenderar jag starkt att resa iväg i en längre period på egen hand. Min kusin var med mig de första två veckorna och sedan var jag själv resten av tiden. Det var i varje fall en väldigt stärkande upplevelse för mig själv. Tydligt hur man skapar sin egen lycka. Och om du är en hyfsat skön person så kommer du lätt att hitta andra att umgås med om du nu vill det. Du är aldrig ensam. Speciellt idag med all teknologi. Jag hade ju även er, mina följare, i luren som jag kunde dela mina tankar och upplevelser med.

Thailand, i synnerhet Hua Hin, kändes extremt säkert. Jag hörde inte en enda polisbil under en månads tid. När jag var själv lämnade jag mina värdesaker på stranden då jag badade, då det knappt var några människor där. Jag råkade till och med ge för mycket pengar ibland till försäljare så sedlarna är så lika) och de lämnade alltid tillbaka dem. Glömde även min telefon i en butik och de la undan den till mig. Så jag känner mig i varje fall mycket tryggare i Thailand än i Sverige.

Thailändarna är allmänt supervänliga och glada. Jag blev “kompis” med alla i mitt hood. Så mysigt. Här i Sverige är det knappt ens grannar hälsar…

Så om du har möjlighet att åka – do it! Du kan till och med hyra ut ditt boende under tiden och leva som en kung eller drottning där nere då det är så pass mycket billigare att leva där.

Hoppas du fått lite inspiration och matnyttig info om du tänkt bege dig till Hua Hin.

Sawadee kaa! 🌺

Ps. Jag hade samarbeten med Baba beach club, Putahracsa, La a natu och Palapon. Har inte fått betalt men jag har fått testa deras utbud i utbyte mot content och exponering på min Instagram. Dock så är mina åsikter alltid genuina och skulle aldrig rekommendera något som jag inte tycker om.

Arkiverad under: Blogg, Resa

Joina mig med Joina!

13 februari, 2022 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Roliga nyheter! Jag kommer kicka igång en steg-grupp den 14/2 (alla ❤️-dag passande nog) med motivationsappen Joina som du INTE vill missa.

En STEG-grupp? Det låter ju inte svinupphetsande tänker du. Men tro mig, det här kommer bli kul!

Förutom att vi kommer samla steg tillsammans under 28 dagar (appen synkar dina steg automatiskt från Google Fit eller Apple Health) kommer jag bjuda dig på en läcker buffé av matinspiration, hälsotips och motivation i Joinas app.

Som grädden på blomkålsmoset har du även chans att vinna exklusiva priser: 1 års medlemskap med Diet Doctor Plus värde 890 kr, min utsålda kokbok Jills mat efter säsong (ovärderlig right? 😂) mm.

Du kan samla poäng genom att bjuda in vänner, delta i utmaningar och givetvis nå ditt mål (28% ökning av dina steg i jämförelse med förra månaden). Dina insamlade poäng kan du välja ta ut som pengar eller presentkort (hur bra? 😅).

Om du går med i mitt lag kommer vi tävla mot andra lag. Det lag där flest deltagare nått sitt mål delar på lagvinsten. Vore ju sjukt najs med lite extra klirr i kassan och inte minst att få visa vad vi GÅR för eller hur (ha ha ha)? 💪🏼

Det är gratis att registrera sig hos Joina men det kostar 300 kronor att gå med i en grupp (du kan använda friskvårdsbidaget).

Du kanske tänker att det varit mer passande om jag startat en viktgrupp?

Även om den främsta anledningen till att folk börjar att äta lågkolhydratkost är att man vill gå ner i vikt är vikt ingenting jag vill fokusera på. Sanningen är att någon som väger mer kan vara betydligt mer hälsosam än någon som väger mindre. Jag vill bort från vikthetsen.

För mig är det exempelvis viktigare hur jag känner mig i mina favoritkläder än vilken siffra som står på vågen. Därför valde jag att starta en steg-grupp istället. För även om kosten lägger grunden till hälsa får man inte glömma hur viktigt det är för välmåendet att få in rörelse i vardagen – helst i naturen.

Så vad väntar du på? Ladda ner Joina app och gå med i gruppen Step-by-step with Jill. Du kommer inte ångra dig! 😎👟

Varje resa börjar med ett första steg. Låt oss ta det tillsammans 🤗👣❤️

Arkiverad under: Blogg, Tävling

Mina provsvar efter 9 år med LCHF-kost

6 oktober, 2018 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jag har länge varit nyfiken på hur kosten påverkat mina blodvärden, inte för att jag varit orolig, utan mest för att bevisa att det inte är farligt att äta fett. Men eftersom jag mår oförskämt bra har jag inte känt mig tillräckligt motiverad att gå och testa mig. Men när jag fick en förfrågan från ett företag som utför hälsokontroller online kände jag att det var dags!

Det här inlägget är med andra ord ett samarbete med Medisera.se.

…

Läs mer

Arkiverad under: Blogg, Samarbeten

Ny LCHF-kokbok: Sluta banta, gå ner i vikt

5 november, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Äntligen är den här! Anna Hallén Buitenhuis nya bok som är fullproppad med både fakta och härliga, lättlagade recept. Ni som följer mig i sociala medier har väl knappast missat att det är jag som ligger bakom form, foto och upplagning. Ett superkul uppdrag som drog igång på riktigt i somras.

Anna är på många sätt en fantastisk person som enligt mig är en av de få som faktiskt bidrar med nya fräscha tankar och infallsvinklar om varför kroppen och knoppen fungerar som den gör. Hon är modig och har skinn på näsan men samtidigt är hon ödmjuk och varm. Så att få möjlighet att jobba tillsammans med henne var superkul och spännande. Trots att vi bara har kommunicerat digitalt har samarbetet flutit på otroligt smidigt. Hon har litat på mig till 100% redan från början vilket har känts väldigt skönt. Slutresultatet hämtade jag ut på posten förra veckan. Så fin den blev!

Bilden till omslaget var den första bilden jag tog och var egentligen bara en skissbild. Men Anna gillade den så mycket att vi körde på den rakt av. Förutom att jag tyckte att bakgrundsfärgerna bakom recepten blev lite mörka i tryck känner jag mig riktigt nöjd.

Boken är en uppdatering av hennes tidigare succébok ”LCHF för varaktig viktminskning” som sålt slut. Den inleds med en gedigen faktadel där hon även går in lite mer på djupet angående hormoner, signalsubstanser och stress. Sedan följer recepten som är indelade i tre olika kapitel: LCHF Basic, LCHF Mini och NCHF. I boken beskrivs hur man kan optimera sin viktminskning genom att varva mellan dessa.

Eftersom jag lagat och fotat allt har jag ju givetvis också ätit allt. Mina favoriter var Moussakan på s.102 och Lax med nötpesto och blomkålsris s. 100. Tre av mina recept kom också med (Persiska örtbiffar s.76, Asiatiska kycklingbiffar med limeaioli s. 164 och Rödspätta med spenat och saffranaioli s.144).

Boken finns att köpa på nätet (exempelvis här på: Adlibris) och förhoppningsvis även på Akademibokhandeln inom kort.

 



 

Arkiverad under: Blogg, Bokrecensioner

Matar du kroppens största organ med kemikalier?

28 mars, 2017 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Just det här inlägget handlar för ovanlighetens skull inte om mat. Men faktum är att det som vi har på kroppen också har en väldigt stor påverkan på vår hälsa. Huden är nämligen vårt största organ och den absorberar allt som vi kladdar in den med.

…

Läs mer

Arkiverad under: Blogg

Man behöver inte vara vegetarian för att äta vegetariskt

20 mars, 2016 av Jill Wallentin 7 kommentarer

copyright_jillsmat_vego

En positiv trend som jag hoppas håller i sig är att fler och fler får upp ögonen för en mer vegetabiliskt inspirerad kost med mindre kött. Jag ogillar kategoriseringar av alla dess slag då jag anser att de orsakar mer skada än nytta då begrepp som exempelvis vegetarian, vegan och inte minst LCHF, är laddade ord som gör att folk lätt får förutfattade meningar om vad det innebär och sätter in folk i olika fack. Jag menar, man behöver ju knappast vara vegetarian för att inte äta kött ibland.

För över 13 år sedan slutade jag att äta däggdjur – mest av känslomässiga skäl – och idag äter jag i regel minst ett köttfritt mål om dagen. Det innebär att när jag väl köper fågel, fisk och skaldjur så har jag inga problem med att lägga ner extra pengar på att köpa KRAV-märkt och ekologiskt som ibland kan kosta uppåt fyra gånger så mycket som konventionellt uppfödda djur. För mig behöver det inte vara svart eller vitt.

Att sluta äta kött över huvud taget ser jag visserligen inget större problem med ur hälsosynpunkt – även om jag tror att en kost baserad på mycket vegetabilier med inslag från djurriket (då av bästa kvalité: ekologiskt, KRAV-märkt, fribetande etc) är vad de flesta av oss mår bäst av i längden. Så länge man äter rikligt med ekologiska ägg, hårdost och gärna tillskott av alger (det bästa är egentligen att äta fet fisk) för att få i sig omega-3 från EPA och DHA, B12 och alla essentiella aminosyror. Att helt utesluta livsmedel som kommer ifrån djur tror jag dessvärre är en mindre bra idé om man vill hålla sig frisk och stark livet ut.

Många som plötsligt slutar äta kött helt och hållet läser inte på tillräckligt i förhand vilket innebär att de lätt får en kraftig obalans mellan omega-3 och omega-6 då de börjar äta mer mjölmat i kombination med att de ökar på intaget av vegetabiliska oljor vilket ökar inflammation och minskar näringsupptaget på grund av gluten, lektiner och fytiner samtidigt som de utesluter viktiga byggstenar för sin kropp.

Så det jag rekommenderar för en hållbar kropp och miljö är en glutenfri, varierad vegetabilisk kost enligt säsong med inslag av ekologiska animaliska fetter, kokosolja och en hel del MSC-märkt och KRAV-märkt fet fisk och skaldjur.

Jag äter även fågel, mest för att jag tycker att det är så gott. Dessutom är det en bra källa till glycin som finns i stor mängd i gelatin och kollagen som hjälper till att reparera våra kroppar. Vi är trots allt allätare – vare sig vi vill det eller inte.

En annan ”het potatis” är soja. Hälsosamt eller totalt förkastligt som föda? Jag står lite med en fot i varje läger, även om jag mest lutar åt att utesluta det. Men anser även här att det inte behöver vara varken svart eller vitt. Jag är medveten om att soja exempelvis innehåller fytoöstrogener som ökar vårt kroppsegna östrogen samt fytiner och lektiner som kan försämra vår näringsupptagsförmånga. Men att äta GMO-fri sojafärs, eller andra baljväxter för den delen, någon gång i veckan behöver man knappast vara orolig för. Anser att nitrit och e-nummer-proppade charkprodukter som folk gladeligen proppar i sig dagligen är betydligt mer hälsofarliga. Men som tur är, är det upp till var och en vad man stoppar i sin mun.

Till en början kan det krävas lite extra hjärngymnastik för att komma på nya alternativ till kött. Men det är som med vilken kostomställning som helst. Det tar lite tid men sen är man inne i det och ser det istället det som en kul utmaning att komma på nya härliga recept som gör gott för både kropp, själ och miljö.

Här hittar du några av mina vegorecept!

Arkiverad under: Blogg, Kost

Receptet för en glad och hållbar kropp

3 januari, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill_på_Sook_webb

Vid årsskiftet efter julens alla frestelser så bestämmer sig många för att göra en helomvändning. Nu jäklar ska jag äntligen bli smal! Lägligt så är det nu extrapris på både bantningsprogram och pulversoppor som lovar snabba resultat samtidigt som du får i dig all näring som din kropp behöver. Perfekt! Eller?

Faktum är att det finns hundratals olika ”metoder” att gå ner i vikt på, men om man kikar på dem lite närmare så finns det egentligen bara två olika sätt:

Det ena sättet är att äta mindre kalorier än vad kroppen egentligen behöver (ett underskott på cirka 500 kalorier/dag). Det vill säga att du mer eller mindre svälter kroppen. Dessa bantningsmetoder beskriver sällan vad du ska äta, utan här är det bara siffror som gäller.

Vet du förresten vad en kalori är för något? Det har egentligen absolut ingenting med kroppen att göra utan är enbart ett mått på den energi som krävs för att höja temperaturen i ett gram vatten med en grad Celsius. Som de flesta vet vid det här laget så påverkar olika födoämnen kroppen på olika sätt då de har olika uppgifter/funktioner i kroppen. En person som exempelvis äter 3000 kcal av bröd påverkas helt annorlunda än en person som äter 3000 kcal smör. Den ena går upp i vikt och den andra går ner i vikt – gissa vilken?

Hur som helst. Du kommer med största säkerhet att gå ner i vikt så snart nu kraftigt drar ner på antalet kalorier, förmodligen ganska snabbt också, vilket känns motiverande till en början. Men eftersom kroppen skriker efter mer energi, och framför allt efter roligare mat, så brukar det inte ta allt för lång tid innan man börjar ”unna sig” både det ena och det andra. Man har ju ändå lyckats gå ner 3 kilo på 2 veckor eller hur?! Och vips så är kilona tillbaka precis där de satt några veckor tidigare (och ofta lite extra eftersom kroppen hamstrar allt vad den kan då den är orolig för ännu en svältperiod). Och som en bonus har du fått ett ännu sämre självförtroende än innan – för du klarade ju inte av att bli smal den här gången heller! Det måste ju vara något fel på dig, eller hur?

Den andra metoden är underskott av kolhydrater. De mest kända av dessa metoder är Atkins och självklart LCHF (upp till 50 g/kh/dag). Paleo räknas egentligen inte hit då kosten är mer tolerant för rotfrukter och frukter vilket innehåller relativt mycket kolhydrater men kan absolut även fungera som viktminskningsmetod, i synnerhet i kombination med träning.

Jag föredrar dock att säga att jag äter glutenfri lågkolhydratkost som grund då jag själv sätter ramarna för vad jag äter utan att någon ska komma och slå mig på fingrarna. Dessutom så säger exempelvis inte LCHF heller vad du ska äta, utan egentligen bara vad du inte ska äta med avseende på antal kolhydrater/gram. Så på det sättet är det ironiskt sätt ganska likt kaloritänket.

Jag anser dock att vad du äter det allra viktigaste – inte antalet siffror vare sig det gäller kolhydrater eller kalorier.

Förutom att man går ner i vikt på grund av att kroppen använder sig utav kroppens ketoner och fettsyror som energi istället för kolhydrater/glukos så håller sig blodsockret på en jämn och harmonisk nivå. Man slipper bli sur och grinig och de flesta blir samtidigt av med sitt sötsug. Att man dessutom kan njuta av fantastisk god och färgsprakande mat är förklaringen till att de flesta fortsätter att äta lågkolhydratkost även efter de nått sin målvikt.

Genom att dessutom äta glutenfritt och så ekologiskt som möjligt boostar du kroppen ytterligare genom att du ger tarmarna bättre förutsättningar för att kunna ta upp näring och samtidigt minska inflammationer vilket ger dig ett starkare immunförsvar och en gladare mage. Jag kommer inte ens ihåg när jag var sjuk sist (ta i trä).

Här kan du läsa mer om vad det innebär att äta lågkolhydratkost, mina åsikter om gluten, sötningsmedel, myter och hur du kan göra mer medvetna val i matbutiken.

 

Skillnad på bantning och livsstil

Om man vill ha ett hållbart resultat, slippa denna jojo-bantning och både den fysiska och psykiska stress som det oftast innebär att banta så gäller det att hitta en kosthållning som du kan leva med i längden. En kost som du mår bra av varje dag.

Det innebär inte heller att du aldrig kan gå utanför dina ramar. Förbud är det värsta som du kan skapa för dig själv. Det resulterar enbart i ångest, skuld och ett ännu större sug till vad det än är som du förnekar dig själv. Om jag vill äta tårta någon dag så gör jag det och tar konsekvenserna där efter. Jag ser det som att jag väljer en massa god och hälsosam mat istället för att fokusera mig på vad jag väljer bort. Att tycka synd om sig själv, eller skylla sin viktuppgång på samhället har heller aldrig hjälpt någon.

Kom även ihåg att det är skillnad om du vill gå ner i vikt eller bara äta gott för hälsans skull. Men det är ju ganska uppenbart att man inte bör fika varje dag (även om det är lågkolhydrat) om man vill gå ner i vikt eller hur? Det handlar också om vad du har för utgångspunkt. Hur mycket och hur snabbt du vill gå ner i vikt eller om du helt enkelt är nöjd precis så som du är. Så antalet kolhydrater som du bör äta per dag får du helst enkelt testa dig fram. Mitt tips är att börja på cirka 50 gram/dag och sedan minska om det går trögt istället för att börja lågt.

Visst händer det att även jag går upp några kilo ibland, även om jag till 95% äter lågkolhydratkost. Men det beror oftast bara på att jag mått lite för bra (äter mer när jag är glad helt enkelt) och det är inte svårare än att inte ta en extra portion och inte småäta mellan måltiderna för att gå ner de där bonuskilona igen. Man behöver inte komma på någon ny metod eller straffa sig själv – bara strikta till det lite under en period om man nu vill det.

Jag hoppas att du fått lite inspiration och känner dig motiverad till att ”unna” dig själv ett mer hälsosam livsstil. Vi ses väl på Instagram?

 

Sist men inte minst vill jag önska dig en riktigt GOD fortsättning på det nya året!

 

 

 

 

Arkiverad under: Blogg, Kost, Viktnedgång

LCHF 2.0 – fri från mejerier, soja och gluten

11 augusti, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

image1

I dagarna så släpptes Åse Falkman Fredriksson (56kilo) och Anna Hallén sin första gemensamma bok – LCHF 2.0 i samarbete med Tukan förlag. En bok fylld med matnyttig fakta om varför våra kroppar mår så bra av att även utesluta mejerier, gluten och sojaprodukter från vår kolhydratreducerade kost ofta kallad LCHF.

En välgjord bok både till utseende och innehåll med praktiska ikoner intill varje recept som visar vilka recept som passar just dig (vid diabetes, viktnedgång, vegetariskt etc).

Glutenfritt lagar jag alltid och soja använder jag enbart i sojasås så det är inget större problem. Men personligen äter och lagar jag ofta mat med mycket mejerier så kul att få inspiration av hälsosamma och goda recept utan just mejerier – både för miljön och hälsans skull. Även om just jag inte känner av några hälsonackdelar med mejerier förutom att jag märkt att jag lättare går ner i vikt när jag äter mejerifritt.

De recept som blev mest sugen på att prova var lax med pistasch och pestotäcke och kyckling med kronärtkocksröra. Mums!

Bra jobbat Åse, Anna och Tukan förlag! LCHF 2.0 är en riktigt fin och värdefull bok som borde finnas i alla hälsomedvetnas bokhylla 🙂

Ps. Ni som följer mig på Instagram (jillsmat) har fram till den 17 augusti möjligheten att vinna ett exemplar av boken! 

 

>> Om ni vill läsa mer om Annas och Åses nya bok LCHF 2.0 eller beställa den till kampanjpris så kan ni göra det här!

 

Arkiverad under: Blogg, Bokrecensioner

Åses nya bok: Ät & njut!

17 januari, 2015 av Jill Wallentin 2 kommentarer

_edited_1
_edited_2
_edited_3
_edited_4
_edited_5
56kilos nya bok - Ät & njut!

När jag precis hade skaffat Instagram så insåg jag snabbt att det var vissa nyckelpersoner inom lågkolhydratkost som man skulle ha koll på. Du följer väl 56 kilo? Eh, 56 vem? Jag hade noll koll.

Men efter ett tag insåg man ju att Åse Falkman Fredriksson (som hon heter på riktigt) som hade varit med i gamet länge. Hon har testat och experimenterat med det mesta och har till slut hittat, inte bara ett sätt att äta, utan att leva på som är lik den filosofi som jag själv lever efter. Ät naturlig glutenfri lågkolhydratkost som bas men det ska aldrig bli en börda. Du ska äta det för att du vill och mår bra av det och om du är i balans klarar de flesta av att gå utanför ramarna ibland när man själv väljer det.

Hon är dessutom öppen för nya tankar och idéer vilket enligt mig är sunt och klokt. Bara för att man tror sig veta vad som är optimalt just nu behöver inte det betyda att det är det för alla eller ens för en själv ett par år framåt.

Jag och Åse lärde så småningom känna varandra inte bara genom Instagram, utan även i den riktiga världen (haha). Vi blev också boksvägerskor då vi gett ut böcker på samma bokförlag, Pagina. Hon är verkligen superhärlig och vi har alltid kul när vi ses. Lustigt hur Instagram har kunnat på verka ens liv så mycket. Jag är så tacksam 🙂

Nu är det ju så att Åse har gjort det igen. Hon har tillsammans med Pagina förlag gett ut sin tredje bok – Ät & njut!. Denna gång innehåller boken även recept för kropp och själ. Så förutom 80 smarriga recept så får man tips om allt från träning till make-up.

Eftersom jag själv jobbar med grafisk formgivning och foto (gjorde själv min kokbok t.ex.) så blev jag riktigt glad när jag bläddrade i boken. Det är lätt den snyggaste av Åses böcker hittills! Kul att det är Åses man som formgivit den också. Bra jobbat! Fotografierna och illustrationerna är också superfina.

Man blir riktigt hungrig och sugen av att bläddra bland recepten. Vad sägs om exempelvis lime- och passionscheesecake, chicken cordon bleu med honung- och senapsås och mousserande sparrissoppa? Mums! Hoppas jag blir bjuden på middag hos Åse snart *blink, blink*.

Så ett stort grattis Åse och Pagina till en jättebra bok! Tummen upp!

Ps. Här kan ni bland annat köpa den om ni är sugna: Bokus

 

 

 

 

Arkiverad under: Blogg, Bokrecensioner

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 5
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Följ mig på Instagram

jillsmat

🫦 Njutbara lågkolhydratrecept & livet
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Driver design- & contentbyrå
🫶🏼 Skev humor, hundar, resa & musik

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋
💚🥰 HÄLSA PÅ MENYN: 30 DAGAR AV GODA VANOR 💚🥰 HÄLSA PÅ MENYN: 30 DAGAR AV GODA VANOR MED JILLS MAT

Jag har länge övervägt att erbjuda ett hälsoprogram som fokuserar på mat som inte bara är fantastiskt god, utan även främjar långsiktigt välmående. Inga pekpinnar eller krångligt kaloriräknande ✋🏻🛑. Istället kommer du få praktiska tips, inspirerande idéer och vägledning som kommer att vara med dig genom livet 🧭🥦🥩🧀🍗🥞🍕.

Under min tid som produktchef ägnade jag mig åt att utveckla olika lågkolhydratprogram, och nu när jag driver mitt egna företag på heltid har jag förmånen att utforma dem precis som jag vill, utan några begränsningar 💪🏼😎.

Den här veckan står jag inför beslutet att satsa fullt ut, och det är där du kommer in i bilden 🫵🏼. För att jag ska kunna lägga ner tid på att skapa ett verkligt effektivt och kul program vill jag veta att tillräckligt många är intresserade för att det ska vara ekonomiskt genomförbart 😅.

Beroende på hur många av er som visar intresse kommer programmet att skräddarsys. Det kan vara möjligt att erbjuda en grundläggande variant till ett lägre pris, där du sedan kan lägga till extra funktioner som personlig coachning och individanpassade veckomenyer 🤔💭. 

Om du befinner dig i Stockholmsområdet kanske jag till och med kan guida dig till bättre val i matbutiken och ge dig en matlagningskurs i ditt eget hem – vem vet? 😜🛒

Under våren frågade jag er om era önskemål, och det verkar som att ett 30-dagars program var det som intresserade flest. Nu har du chansen att påverka utformningen av ditt drömprogram och tillsammans kickstarta 2024 på ett smakfullt sätt – troligtvis den 8 januari 🚀.

Dela gärna dina åsikter i kommentarerna nedan eller skicka ett direktmeddelande med vilket programupplägg du skulle älska och vad du skulle vara beredd att betala 👇🏻🤗. 

Anmäl ditt intresse genom länken i min profil, @jillsmat , för att få mer information så snart jag vet mer 👩🏼‍💻.

Hoppas ni får en fin start på veckan! 🫶🏼

Kärlek/
Jill 

#lågkolhydratkost #lchf #keto #glutenfritt #sockerfritt #nystart #hälsoprogram #hälsosamlivsstil #hållbarkost #recept
🍩🎄 MUNKBOLLAR MED SAFFRAN Underbart goda g 🍩🎄 MUNKBOLLAR MED SAFFRAN 

Underbart goda glutenfria “munkbollar” aka “donut holes” (lät inte lika bra på svenska med munkhål, då kändes till och med bollar bättre 😅🫣) med smak av saffran och mandelmassa. Det perfekta adventsfikat! 🕯️ Otroligt hur likt det smakar munkar trots att de vare sig innehåller vetemjöl eller socker 🤤. 

📌 Spara gärna med bokmärket, dela och ❤️ om du “Jillar” 😉

16 stycken 

INGREDIENSER
3 dl (120 g) mandelmjöl
4 msk sötning (ex sötströ, sukrin eller xylitol)
½ tsk bikarbonat
1 påse saffran, mortlad
150 g riven mozzarella, ej den runda färska
2 msk färskost ex Philadelhiaost
1 stort ägg
1 tsk vitvinsvinäger
2-3 droppar bittermandelessens (valfritt)
Frityrolja (exempelvis rapsolja), så mycket som behövs för att täcka bollarna
2 msk sötning (ex sötströ, sukrin eller xylitol), att rulla dem i

1️⃣ Häll i alla torra ingredienser: mandelmjöl, sötning, bikarbonat och saffran i en stor skål eller i matberedaren. Blanda ihop.
2️⃣ Lägg mozzarellan och färskosten i en skål och värm i mikrovågsugnen tills smält (alternativt i en kastrull på medelvärme). Rör ihop.
3️⃣ Tillsätt ostmixen, ägget, vitvinsvinäger, och bittermandelessensen till de torra ingredienserna. Blanda samman till en smidig deg genom att knåda med händerna eller använd en matberedare med degkrokar.
4️⃣ Dela upp degen och rulla till bollar med händerna; de ska vara cirka 4 cm i diameter.
5️⃣ Hetta upp oljan i en liten kastrull till max 160 grader. Fritera munkbollarna i omgångar tills de har fått en gyllenbrun färg. De blir snabbt mörka så håll koll. Vänd dem försiktigt medan de friteras så de får en jämn färg runt om. Ta bort dem från kastrullen med en hålslev eller gaffel och lägg dem på en tallrik med hushållspapper som kan suga upp överflödig olja.
6️⃣ Rulla munkbollarna i sötning medan de fortfarande är varma. Ät och njut gärna medan de fortfarande är ljumma.

Hoppas att det här receptet blir en ny favorit! 🤗 Du hittar det även på jillsmat.se 👩🏼‍💻

Kärlek/
Jill
🤎 FRÖKEX (gluten- & nötfria)

Det här är världens bästa basrecept som jag använt i säkert 14 år nu. Har nästan alltid en burk med frökex i köket som ett nyttigare alternativ till vanligt knäckebröd eller kex 😋. 

Så gott och smidigt att äta till en enkel frukost eller mellanmål tillsammans med proteinrikt pålägg så som färskost med rökt kalkon, smör och ägg eller makrill i tomatsås 🥚🐟🍖.

Jag brukar alltid göra en dubbel sats när jag ändå håller på eftersom det tar rätt lång tid, även om det kräver väldigt lite aktiv prepptid. De håller hur länge som helst.

📌 Spara gärna med bokmärket, dela och gilla och du “Jillar” 🙏🏼❤️.

1 plåt 

1,5 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
0,5 msk fiberhusk
0,5 msk kokosolja
2 krm salt
3 dl kokhett vatten

1️⃣ Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Tillsätt kokhett vatten och rör ihop. Låt stå i rumstemperatur tills linfröna sugit åt sig av vätskan, cirka 30-60 minuter.
2️⃣ Ställ in ugnen på 120 grader (varmluftsugn annars ca 140 grader).
3️⃣ Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, förslagsvis med en slickepott. Eller så kan du lägga ett extra ark med bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten.
4️⃣ Grädda kexen i en timme. Öppna helst ugnsluckan en gång i kvarten för att släppa ut fukten.
Höj temperaturen till 140 grader (varmluftsugn annars ca 160 grader) och grädda i ytterligare en timme tills den blivit helt torr.
5️⃣ Lyft ut plåten ur ugnen och vänd det enorma kexet upp och ner, dra bort pappret och bryt sedan till mindre bitar. Förvara i burk i rumstemperatur.

💡TIPS! Tillsätt eventuellt någon ytterligare kryddning som exempelvis kummin, brödkrydda eller chilipulver etc

Hoppas du tycker om receptet! 💚

/Jill

#lågkolhydratkost #lchf #keto #lowcarb #glutenfritt #sockerfritt #hållbarkost #foodporn #kex #recept #nyttigarecept #hälsa #hållbarhälsa #glutenfree #lavkarbo
💚 JILLS MAT EFTER SÄSONG – NU SOM E-KOKBOK 🥳 

Reklam: Som många av er vet så gav jag ut en kokbok 2013. Den sålde slut relativt snabbt och sedan dess har jag ofta fått förfrågningar av dem som försöker få tag på den. Därför bestämde jag mig för att uppdatera den och ge ut kokboken i digitalt format 😎. Jag vet att det inte är samma känsla med en e-bok men bättre än inget, right? 😅📗

VAD DU FÅR
✔ 100+ läckra glutenfria lågkolhydratrecept anpassade efter säsong.
✔ Handfasta tips och råd om hur du som konsument kan göra medvetna val i matbutiken.
✔ Lättförståelig faktadel om varför vi mår bra av att dra ner på intaget av kolhydrater.

💡Har gjort PDF-en interaktiv så att ni smidigt kan bläddra mellan recepten från receptregistret och tillbaka. 

Tack förresten för input om priset. Jag fick förslag från 99–700 kr (😂❤️) men bestämde mig för att landa på 199 kr. Passa på att köpa inför jul för flera härliga recept! 

✔ Red velvet almond cake
✔ Saffransmuffins 
✔ Kalkonköttbullar med tranbärssylt
✔ Granatglögg mm

Om den här säljer ok så tänkte jag satsa på att ta fram nya roliga digitala produkter som jag vet att ni kommer att älska. 

Varmt tack till dig som köper och stöttar mig så att jag kan fortsätta sprida matglädje som gör gott inifrån och ut! 💚

Länken hittar ni i bion @jillsmat eller gå in på jillsmat.se/shop

Kärlek 🫶🏼 
/Jill

#recept #jillsmateftersäsong #keto #lchf #lågkolhydratkost #glutenfritt #miljövänligt #cleaneating #sockerfritt #närodlat #krav #ekologiskt
SNABBLAGAD GULASCHSOPPA 🥣 Min supergoda och kry SNABBLAGAD GULASCHSOPPA 🥣
Min supergoda och kryddiga variant av den ungerska klassikern gulasch som är perfekt att laga till många eller förbereda som matlådor 😋. Variera eller mixa morötterna med andra rotfrukter som exempelvis kålrot eller rotselleri 🥕🧅🧄. 

📌 Dela, spara och gilla om du ”Jillar” 😉🫶🏼

6 portioner 

INGREDIENSER 
2 gul lök, tärnad
4 vitlöksklyftor, finhackad
2 st medelstora morötter, tärnade (alt rotselleri eller kålrot)
2 st röda paprikor, tärnade
700 g nötfärs
50 g smör eller olivolja
2 msk paprikapulver
2 msk torkad oregano
½ msk kummin, gärna mortlad
0,5 msk rökt paprikapulver (valfritt)
1/2 tsk cayennepeppar
1-2 tsk salt
1 tsk peppar, svart
1 burk (400 g) krossade tomater
1-2 köttbuljongtärning eller motsvarande
8 dl vatten

SERVERING 
3 dl smetana eller crème fraiche 
färsk persilja, till garnering
Nymald svartpeppar

1️⃣ Skala och finhacka lök, vitlök, morötter och paprikor.
2️⃣ Hetta upp en stor gryta eller kastrull med smör. Stek lök och vitlök mjukt på medelhög värme.
3️⃣ Lägg i köttfärsen och kryddor och bryn under omrörning tills kött och lök börjat brynas.
4️⃣ Tillsätt paprika och morötter. Rör om. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning.
5️⃣ Höj värmen igen så att soppan får koka upp och puttra i cirka 10 minuter. Sänk värmen och låt sjuda i minst 20 minuter.
6️⃣ Smaka av och tillsätt eventuellt mer vatten och kryddor. 
7️⃣ Servera med en klick smetana och finhackad persilja och nymalen svartpeppar.

💡TIPS! 
Du kan även tillaga denna soppa i en slow-cooker. Följ då stegen fram till steg 4 och häll istället i resten av ingredienserna i slow-cookern. Ställ in på “high” och i minst 2 timmar. 

Du kan även använda tärnad högrev. Tillagningstiden förlängs då med minst 3 timmar för att få köttet mört. 

💚📝 Receptet hittar på även på Jillsmat.se (länk via bion @jillsmat )

Hoppas det smakar! 😘

Ps. Lägg gärna upp och tagga mig om du testar receptet. Så kul att se!

/Jill

#lowcarb #keto #lågkolhydratkost #gulashsoppa #gulasch #hållbarkost #recept #recipe #soup #foodporn #healthyfood #hälsosammat #soppa #slowcooker
REKLAM FÖR MIN VERKSAMHET 💚 Ska vi koka ihop n REKLAM FÖR MIN VERKSAMHET
💚 Ska vi koka ihop något härligt tillsammans? 🧑‍🍳

Hallå där! 
Jag är nu redo att ta mig an 1-2 nya sköna kunder, gärna inom mat, hälsa eller hotellindustrin. Med flera års erfarenhet inom mat- och health tech-branschen erbjuder jag med en unik kompetensmix till (mat)bordet. Min drivkraft är att förbättra människors liv genom att inspirera och göra det enkelt för alla att äta bättre genom smakfulla upplevelser.

Mitt smörgåsbord av skills:
🥗 Recept: Lic. kost- och näringsrådgivare och receptninja. Skapar uppskattade recept som gör gott i både kropp och själ. Både för den svenska och den amerikanska marknaden. 

🍽️ Content: Engagerande och inspirerande copy, videos och fotografier.

🎨 Design: Skapar visuella identiteter och estetiskt tilltalande upplevelser både för tryck och digitala plattformar.

🚀 Digital marknadsföring: Utvecklar konverterande annonser samt lönsamma samarbeten på mitt Instagram-konto, jillsmat.

📈 Management/produktutveckling: Mer än 8 års erfarenhet av effektivt ledarskap och leverans av innovativa lösningar som användarna älskar. 

Varför välja mig? 🤔
Jag har bevisat min förmåga att leverera tjänster effektivt och prisvärt samtidigt som jag bibehåller en hög kvalitetsnivå. Kollegor och kunder upplever mig som en positiv och inspirerande samarbetspartner.

Sagt av min senaste kund 💬: 
Johannes Cullberg, VD och grundare av RE:YOU:
”Jill är en person som överraskar mig. Professionell ut i fingerspetsarna, men dessutom glad, väldigt trevlig och välkomnande. Det är exceptionellt sällan jag upplever att personer överträffar mina förväntningar gång på gång, men det gör verkligen Jill. Att arbeta med henne gör mig glad!” 

Låt oss skapa tillsammans 🚀
Är du redo att lyfta din mat- och hälsobusiness till nya höjder? Jag är redo att hjälpa till. Kontakta mig direkt så kan vi diskutera hur vi tillsammans kan skapa något riktigt bra! ✨🥗

Dela gärna 🙏🏼. 

Mer info finns på matdesign.nu

#MatKonsult #DigitalHealth #GrafiskDesign #MatContent #MatEntreprenör
Du, tack för att du har hängt kvar, trots att mi Du, tack för att du har hängt kvar, trots att mitt fokus inte varit på recept och lågkolhydratkost under tiden jag var i Thailand 🙏🏼💚. Trodde ärligt talat att jag skulle tappa ännu fler följare än vad jag gjorde 😅. 

Men det viktigaste för mig har aldrig varit antalet följare utan att gå min egen väg och inspirera andra att leva ett hälsosamt och berikat liv. Det innebär att mitt konto inte enbart handlar vad man stoppar i munnen, utan allt möjligt som gör livet extra härligt men jag delar även med mig av livets motgångar och mina lärdomar🎢✨. 

Många av er har dock frågat mig om tips från min resa, så jag har satt ihop ett blogginlägg med mina bästa Hua Hin-tips för att knyta ihop säcken 🌴🧳. 

Givetvis en hel del mattips men även tankar om att resa ensam och praktiska tips som du inte vill missa om du planerar en resa till Hua Hin 😎. 

Checka in jillsmat.se! Länk i bio. 📝🌐 

Ps. Oroa dig inte. Inom kort kommer det komma massa nyttiga gottigheter både här och på jillsmat.se.

#HuaHin #ThailandTips #food #hållbarkost #lågkolhydratkost #lowcarb #muaythai #hållbarlivsstil #egenföretagare
#AD 💙 HOTEL REVIEW – BABA BEACH CLUB 💙
📍Cha-Am, Hua Hin Thailand

My journey through Thailand’s hotel scene keeps delivering fantastic surprises, and @bababeachclub.huahin is no exception 😎. Honestly I was a bit worried that this place was going to be a bit too trendy and hip for me 🫣. But let me reassure you – it’s got a welcoming, laid-back vibe that fits like a glove. No rigid dress codes here, thank goodness! 😅

I settled into their Beachfront Pool Suite – an absolute dream 😍. With your very own plunge pool offering private ocean view, it’s a retreat perfect for couples. (Boohoo for me, flying solo on this adventure 😭.)

Fancy a floating breakfast? 😌 Add an extra 300 THB (about 90 SEK). Eating in the pool may be a bit unconventional, but it’s delightfully fun 🦦 ☕️🥓. Alternatively, savor a generous breakfast buffet with your clothes on in the main building, featuring Thai specialties and western classics.

Dining in my room was a treat, especially the fragrant Paneng curry 🍜. The gym was jaw-dropping with its own boxing ring and equipment – a fitness lover’s dream 🥊💪🏼🤩.

Yes, the food and spa treatments are a bit pricier, but it’s a 5-star hotel, worth the splurge 💰. The quality speaks for itself. Plus, rooms are a great value, and massages, even though a bit more expensive, are top-notch and still cheaper than in Sweden.

With a serene, expansive beach, you won’t want to leave 🌊. I highly recommend Baba Beach Club for a top-notch beachfront escape in Hua Hin. Impeccable service and hospitality await, and I can’t wait to return! 🤗🧳

P.S. This review is a collaboration, but my thoughts are always genuine. No financial compensation, no influence. Enjoy my review! Sawadee kaa! 🌺🙏

#Collaboration #BabaBeachClub #LuxuryEscape #TravelReview #HotelReview #ThaiFood #FoodPorn #FloatingBreakfast #FiveStarHotel #Thailand #HuaHin
#AD 💆🏼‍♀️ WELLNESS AT BABA BEACH CLUB #AD 💆🏼‍♀️ WELLNESS AT BABA BEACH CLUB 🌴
📍Hua Hin, Thailand 

@bababeachclub.huahin , a 5-star haven on Cha-Am Beach in Hua Hin, recently treated us to their new wellness experience, and it was pure paradise 😌

To start, we got to handpick our massage preferences, choosing everything from pressure to fragrance – a detail that we appreciated as scent enthusiasts 👃🌸

The traditional Thai stretch was a welcome relief after our long walks on the beach and workouts, followed by a revitalizing steam sauna, a refreshing coffee scrub, and a truly outstanding 60-minute oil massage that transported us to another dimension 🪐✨

Our skin felt incredibly soft and refreshed, thanks to both the exfoliation and essential massage oils 🧖‍♀️

To top it off, a three-course lunch awaited us, and to our surprise, it was not only delicious but also healthy and fresh, even the desserts! 😋

Now, the best part – in Sweden, an experience like this would cost a small fortune. But here, at Baba Beach Club, it’s priced at just 3,800 THB (about 1150 kr) - remarkable value for a 5-star retreat. 💰

I’m already planning for another dose of relaxation before leaving this tropical paradise! ☀️

P.S. This review is a collaboration, but rest assured, my thoughts are always genuine. No financial compensation, no influence - just genuine delight! Enjoy my review! ✨

#Collab #Wellness #BabaBeachClub #spa #vacation #traveltips #huahin #thailand #healthyfood #foodporn
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …