Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kolasnittar med ingefära och mandel

11 december, 2016 av Jill Wallentin 8 Comments

Kolasnittar med ingefära och mandel

Jill Wallentin
Farligt goda kakor med smak av kola och ingefära. Krispigheten och kolasmaken kommer från fibersirap gold som påminner om sirap i smaken. Den innehåller dessvärre en liten mängd malt som kan påverka blodsockret samt innehåller även lite gluten. Om man är känslig kan man istället använda den genomskinliga fibersirapen utan malt.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 50 st

Ingredienser
  

  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk ingefära
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl xylitol/björksocker eller annan valfri sötning
  • 1 dl fibersirap gold
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl mandelspån
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk bovetemjöl eller kokosmjöl

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Vispa ihop mjukt smör med ägg, sötning och kryddor.
  • Blanda i resten av ingredienserna.
  • Bred ut smeten på en smörpappersklädd plåt.
  • Grädda i ugnen i cirka 7 minuter tills de fått färg. Sänk temperaturen till 60 grader och grädda i ytterligare en timme.
  • Skär kakorna till snittar och lägg att svalna på galler.
  • Njut!

Anteckning

Tips! Tillsätt 1½ tsk kanel och 1½ tsk nejlika så får ni supergoda pepparkakor!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Jul, Recept, Småkakor, Sötsaker

« Godaste formbrödet
Gös med rotselleriterrin och grönkålspesto »

Comments

  1. Linda Hilldén says

    11 december, 2016 at 16:13

    Fibersirapen är blodsocker hörande för vissa så man bör bara lite försiktig med den där. Vi har haft medlemmar i lchf gruppen som har testat och för någon tig det 4 dagar innan hon var i ketos igen.

    Svara
    • JillW says

      11 december, 2016 at 17:09

      Ok det är bra att veta! Märkligt hur kroppen kan agera olika.

      Svara
  2. Kattizz says

    13 december, 2016 at 18:11

    Fibersirap clear höjer inte blodsockret men det gör fibersirap Gold. Kan va bra att veta.? Sen finns det säkert individer som reagerar även på clear-varianten så klart

    Svara
  3. Linda says

    30 november, 2017 at 22:21

    Tack för detta fantastiska recept! Jag gjorde med pepparkakskryddor idag och wow!!! Nu kan jag också få njuta lite i jul! Åter igen tack för alla fina recept!?

    Svara
  4. Anette says

    7 oktober, 2018 at 18:34

    Hej Jill!
    Är så glad att jag hittat dig. Har börjat prova många av dina recept, idag har jag bakat dessa kolasnittar med ingefära. Bjöd våran granne, de sa att de var gudomliga, det vill inte säga lite. Mycket goda. Har tittat igenom alla dina recept. Vill testa allt nu. Tack än en gång.
    Kram Anette

    Svara
    • JillW says

      7 oktober, 2018 at 19:30

      Så glad jag blir att du hittade hit och tycker om mina recept! 🙂

      Kram

      Svara
  5. Rosine Torp says

    8 januari, 2023 at 14:24

    Jag försöker göra dessa för första gången. ”Bred ut smeten” står det men jag tyckte det gick ganska trögt? Det blev en klistrig klump som inte flöt alls. Jag måste trycka ut smeten med fuktade händer. Ska det bli så? De står i ugnen nu!

    Svara
    • Jill Wallentin says

      8 januari, 2023 at 14:41

      Hej! Har för mig att min smet/deg blev lite mjukare. Men jag tror dina blir bea ändå. De lär bara bli ännu krispigare 🙂
      Ha det gott!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se