Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills glutenfria vallmofrallor

13 januari, 2013 av Jill Wallentin 71 kommentarer

Jill Wallentin
Dessa frallor är kort och gott helt underbara! De är inte alls lika kompakta som LCHF-bröd brukar bli och de smälter i munnen. När jag publicerade det här receptet 2013 så spred det sig som en löpeld över Instagram. Så kul!
Avnjutes förslagsvis nybakade med smör och gräddost. När de är kalla blir de lite torrare i konsistensen. Fungerar utmärkt som hamburgerbröd med sesam istället för vallmo eller varför inte göra dem avlånga som baguetter? Supergott med vitlökssmör. Förvara i kylen eller i frysen för längst hållbarhet.
Skriv ut receptet
Förberedelser 5 minuter minuter
Tillagningstid 15 minuter minuter
Total tid 20 minuter minuter
Måltid Bröd
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl yoghurt eller cremé fraiche
  • 0,75 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl eller 1 dl kokos- eller sesammjöl om nötfritt
  • 1 dl pofiber *
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk vallmofrön (eller exempelvis solrosfrön, pumpafrön, sesam, riven ost etc)

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Vispa samman ägg, "halvsmält" smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver.
  • Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast.
  • Rulla till 6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön.
  • Grädda i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.

Anteckning

* Bli inte avskräckt av att pofiber innehåller 12g/100g kolhydrater. Kolhydratsinnehållet är i sig helt ointressant om man inte räknar in mängd. I detta fallet innehåller 1 dl pofiber cirka 2-3 gram kolhydrater, utslaget på totalen blir det väldigt lite. Pofiber är dessutom bra för magen.

Näringsinnehåll

Kalorier: 270kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 9g | Fat: 23g | Kalium: 90mg | Vitamin A: 212IU | Järn: 1mg
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Frukost/Brunch, Nötfritt, Recept

« Panerad strömming med pepparrotssmör
Kycklingfärslimpa med haricots verts och champinjonsås »

Kommentarer

  1. Eva Lindqvist säger

    3 augusti, 2014 kl. 11:39

    Läste någonstans att du använder varmluftsugn och att man om man har vanlig ugn skall höja temperaturen till 225 grader.

    Svara
    • JillWW säger

      3 augusti, 2014 kl. 18:33

      Japp, jag har själv varmluftsugn. Testa med 225 grader och håll lite koll så att de inte blir brända bara 🙂 Lycka till!

      Svara
      • Karolina säger

        4 augusti, 2014 kl. 15:44

        Jag har mina i ungen nu 🙂 men det liksom flyter ut vätska på plåten ? Vad kan det bero på tror du ?
        Mvh karro

        Svara
        • JillWW säger

          4 augusti, 2014 kl. 16:06

          Hej! Ingen aning faktiskt. Aldrig hänt mig. Är det mycket eller? Hoppas de blev bra ändå 🙂

          Svara
        • Rosis säger

          4 augusti, 2014 kl. 17:30

          Kan det vara för att inte ”vätskan” som är i blandades upp tillräckligt länge med ”mjölet”……

          Svara
  2. Emelie säger

    6 augusti, 2014 kl. 09:40

    Hej!
    Jag undrar om det går bra att frysa in dessa!
    Tack för en grym och inspirerande hemsida! 🙂
    Med vänlig hälsning,
    Emelie

    Svara
    • JillWW säger

      6 augusti, 2014 kl. 10:00

      Hej Emelie!
      Ja det går bra att frysa in 🙂 Om man ändå tänkt äta upp dem inom en vecka så brukar jag förvara dem i kylskåpet.
      Kul att du gillar hemsidan!

      Kram

      Svara
    • Jessica L säger

      2 april, 2017 kl. 11:55

      Det går alldeles utmärkt!

      Svara
  3. sandra säger

    15 augusti, 2014 kl. 19:04

    Hej! Vill tacka för super goda frallor. Jag har alltid bakat dessa med mandelmjöl men skulle gärna vilja testa dessa med kokosmjöl. Om jag ska göra 6 st behöver jag bara ha 1 dl kokosmjöl då? lr menar du 1dl kokosmjöl och 1 dl mandelmjöl?

    Svara
    • JillWW säger

      15 augusti, 2014 kl. 19:33

      Kul att du gillar dem! 1 dl kokosmjöl bara 😉

      Svara
  4. Frida säger

    19 augusti, 2014 kl. 10:34

    Hej! Tycker frallorna blev jättegoda, tack för receptet! Har du testat att göra samma recept som en limpa? Och hur vet man i så fall när den är klar? Ska det vara någon speciell temperatur på sådana här bröd?

    Svara
    • JillWW säger

      19 augusti, 2014 kl. 18:26

      Hej! Kul att du gillade frallorna 🙂 Nej jag har inte testat att göra det själv men har sett andra som gjort det. Jag hade testat med 20-30 minuter i ugnen.

      Lycka till!

      Svara
  5. Carina L säger

    19 augusti, 2014 kl. 18:48

    OM ni inte har varken yoghurt eller creme fraiche hemma, ta då inte mascarpone, det blir smuligt… 😀 Normalt SUPER goda frallor!! Tack Jill!

    Svara
  6. frida säger

    24 augusti, 2014 kl. 21:17

    Hej! Låter riktigt smarrigt. Dum fråga kanske , men kan man äta dessa om man kör lchf? Är rätt ny med det här , tänkte eftersom det finns yoghurt och bakpulver i?

    Tacksam för svar!

    Svara
    • JillWW säger

      24 augusti, 2014 kl. 21:58

      Ja det ”kan” man absolut göra 🙂 Kanske ingen bra idé att äta flera stycken varje dag om man försöker gå ner i vikt. Beror på hur strikt man är. Om man viktminskar så rekommenderar jag frukost bestående av ägg åtminstone på vardagarna. Men på helgen kanske det kan vara något? 😉

      Svara
  7. Johanna säger

    26 september, 2014 kl. 08:49

    Hej. Super goda frallor. Hur många kh är det i en?

    Svara
    • JillWW säger

      4 oktober, 2014 kl. 16:46

      Tack! Har för mig 2-3 g beroende på hur stora man gjort dem.

      Svara
  8. Sara säger

    30 september, 2014 kl. 19:09

    Supertrevligt recept! Men vad för slags yoghurt är menat? Fetthalt etc? 🙂

    Svara
    • JillWW säger

      1 oktober, 2014 kl. 18:20

      Så fet som möjligt, så typ turkisk eller rysk som är lite mildare dessutom 🙂

      Svara
      • Camilla P-andersson säger

        5 oktober, 2014 kl. 08:38

        Hej!
        Upptäckte att den grekiska ( brukade köpa turkisk, för den är ekologisk) är ännu krämigare och mildare! Funkar den?

        Svara
        • JillWW säger

          5 oktober, 2014 kl. 09:54

          Ja den borde absolut fungera 🙂

          Svara
  9. Liisa Korhonen säger

    17 oktober, 2014 kl. 18:43

    Hej Jill! Vill bara tacka för detta underbara recept. Så fluffiga och goda, helt otroligt.
    🙂

    Svara
  10. Elin D säger

    23 oktober, 2014 kl. 20:07

    Hej, jag testade precis dessa då dom har fått så mycket skryt. Men mina blev så platta..fast jag gjorde precis om receptet. Hade vanlig yoghurt, kan det ha något med saken att göra eller vad borde jag vara extra noga /försiktig med så att du ska bli som runda frallor och inte platta frallor?

    Svara
    • JillWW säger

      23 oktober, 2014 kl. 20:15

      Vad tråkigt att de blev platta! Jag tror att det har med yoghurten att göra. Vanlig yoghurt innehåller mer vätska så då borde de flyta ut mer också. Sen är det bra att låta degen stå och svälla ett tag så att man kan rulla riktigt runda bollar av degen.

      Svara
  11. Marina säger

    24 april, 2015 kl. 14:31

    Åååå. Känns som om jag skulle läst kommentarerna innan. Nu är mina gjorda med 1 dl mandelmjöl och 1 dl kokosmjöl och är inne i ugnen på 175 grader…. Två fel direkt.
    Höjer temperaturen direkt till 225 och väntar spänt.

    Nu har jag ätit… Gjorde dem som hamburgerbröd och de blev rättså kompakta och platta men supergoda. Vilken tur!!!

    Tack för fin blogg och instagram.

    Svara
  12. Erica säger

    14 juli, 2015 kl. 21:19

    Åh, de här ska nog falla mig i smaken! Bor utomlands för tillfället och har inte pofiber, vad kan jag ersätta det med? Fiberhusk/kokosmjöl? Hur mycket i så fall i detta recept? Tack för svar!

    Svara
    • JillW säger

      16 juli, 2015 kl. 12:26

      Hej! Tror det ska gå att köpa ”Potato fibre” utomlands? Men testa att öka på mandelmjölet istället. Blir kanske lite mer kompakta men det blir nog gott ändå 🙂

      Svara
  13. Stina säger

    8 augusti, 2015 kl. 17:47

    Åh, vilket underbart recept, Jill..

    görs de rätt – med rätt antal grader från början – blir de, precis som du skriver, underbara.
    Misstänker att de flesta som inte får till det och slutar upp missnöjda missat skiftningen i gradantal gällande ugnsuppvärmning för varmlufts- respektive icke-varmluftsugn.

    Hände tack och lov inte här. 🙂
    Nå väl, tusen tack.

    Svara
  14. Hanna säger

    11 augusti, 2015 kl. 21:25

    Utan tvekan de godaste lchf bröd jag någonsin ätit! Tack Jill för ett underbart recept och en fantastiskt inspirerande blogg!

    Svara
    • JillW säger

      11 augusti, 2015 kl. 21:39

      Tack! Vad roligt att höra! 🙂

      Svara
  15. Lena Nyberg säger

    16 oktober, 2015 kl. 19:47

    Det här är verkligen frallorna som inte går att misslyckas med, märkte inte att proppen gick på ugnen medan de gräddades och trodde att de skulle bli förstörda. Bytte proppen och satte igång ugnen igen, brödet fick stå inne en stund till, blev jättefina ändå ??

    Svara
    • JillW säger

      16 oktober, 2015 kl. 20:51

      Haha Vad roligt! Kul att du gillar dem ?

      Svara
      • isa säger

        15 november, 2015 kl. 10:29

        Hej.
        Undrar om jag förstått det rätt om jag vill göra dubbelt recept och ha kokosmjöl istället för mandel. Då behöver jag bara ta 2 dl kokosmjöl istället för 4 dl mandelmjöl?
        Mvh

        Svara
        • JillW säger

          15 november, 2015 kl. 11:02

          Ja det stämmer eftersom kokosmjöl absorberar mycket mer vätska än vad mandel gör 🙂

          Svara
  16. Yvonne ademdal säger

    12 januari, 2016 kl. 21:27

    Hej. Kan jag göra The kakor .

    Svara
    • JillW säger

      12 januari, 2016 kl. 21:32

      Absolut! Du kan göra dem i vilken form som helst ?

      Svara
  17. Mirjana Akrapovic säger

    16 februari, 2016 kl. 08:48

    Enkelt och gott, tack?

    Svara
    • Ann Beutler säger

      20 mars, 2016 kl. 09:12

      Absolut det godaste LCHF brödet. Tog CF och 1 del kokosmjöl. Tack så himla mkt!!

      Svara
  18. Linn säger

    30 mars, 2016 kl. 13:49

    Jag brukar aldrig kommentera någonstans. MEN detta är ett måste!! Jag har ätit lågkolhydratskost i 3-4 år nu, på grund av IBS-mage. Jag har under hela denna perioden letat efter ett bröd som går att äta utan att smaka sk*t!
    Detta recept är sååå bra! Du borde få ett pris för att ha framställt detta. Har bakat det ett par veckor nu och provade nu med endast kokosmjöl idag, och det blev precis lika gott som med mandelmjöl!
    TACK än en gång!!

    Svara
    • JillW säger

      30 mars, 2016 kl. 14:09

      Hahaha Tack så jättemycket!

      Kram!

      Svara
  19. Therese säger

    15 april, 2016 kl. 19:46

    Åh, det här vill jag testa!
    Kan man byta ut bakpulvret till bikarbonat?
    Har inte bakpulver hemma nämligen.
    Kramar

    Svara
    • JillW säger

      15 april, 2016 kl. 20:02

      Hej! Jo det går fint! Kram

      Svara
  20. Linn säger

    2 maj, 2016 kl. 19:52

    Då detta blivit mina favoritfrallor gör jag en sats varje söndag som räcker hela veckan!
    Jag provade att byta ut 1 tsk bakpulver mot bikarbonat istället, till 9 bullar! Så totalt 2 tsk bakpulver o 1 bikarbonat. Då yoghurten är syrlig funkade det perfekt!
    Trodde knappt de kunde bli luftigare, men jo! Prova om du vill 😀

    Svara
    • JillW säger

      6 maj, 2016 kl. 20:25

      Hej! Vad roligt att höra 🙂 Bra med tips om bikarbonat!
      Kram

      Svara
  21. Jaana säger

    6 maj, 2016 kl. 14:34

    Nu har jag bakat dessa frallor. Verkligen goda och luftiga. Tänker att de borde fungera riktigt bra som hamburgerbröd. Jag får platta till dem något nästa gång för de behöll den runda formen i ugnen. Jag har ”vanlig” ugn och gräddade på 200 grader i 20 minuter och det blev perfekt.
    Ska experimentera mer med receptet. Tänkte att det kanske skulle vara gott att blanda i finhackade soltorkade tomater.

    Svara
    • JillW säger

      6 maj, 2016 kl. 20:26

      Hej! Kul att du gillar dem 🙂 Ja de passar bra till det mesta.

      Svara
      • Maria säger

        19 augusti, 2016 kl. 11:59

        Hej! Om jag skulle vilja göra fler frallor än i receptet, hur dubblerar jag då ? Det brukar vara svårare med glutenfrittmjöl.
        Tack !!

        Svara
        • JillW säger

          19 augusti, 2016 kl. 12:06

          Hej! Det är bara att dubbla rakt av 🙂
          Trevlig helg!

          Svara
  22. Bia säger

    9 september, 2016 kl. 17:24

    Tack för ett toppenrecept på bröd!
    Lätta att baka, goda att äta!
    Nu ska jag göra baguetter till kvällens räkor!

    Svara
    • JillW säger

      9 september, 2016 kl. 17:30

      Varsågod! Det låter ljuvligt! ☺️

      Svara
  23. Malin säger

    28 januari, 2017 kl. 22:16

    Jag gjorde dessa till helgfrukost och min yngsta tjej mumsade glatt och sa: Mamma, du bakar dom godaste frallorna i hela riket! ?
    Tack för detta, Jill!

    Svara
    • JillW säger

      28 januari, 2017 kl. 22:53

      Åh vad gulligt! Hehe Kram

      Svara
  24. Vivian Wolff säger

    10 februari, 2017 kl. 22:04

    Fantastiska recensioner och nu ska pröva dessa frallor. En fråga, hur blir resultatet med en muffinsform?

    Svara
    • JillW säger

      10 februari, 2017 kl. 23:01

      Det ska gå bra! Hoppas du också blir ett fan 😉

      Svara
      • Gabriella säger

        16 juni, 2017 kl. 15:02

        Om jag både vill ha kokosmjöl och mandelmjöl hur mycket av varje skulle du ta då? Vill inte äta för mycket mandelmjöl då det innehåller omega 6 (de gör väl inte kokosmjöl?) men samtidigt vill jag inte ha kokosmaken från kokosmjölket… tacksam för svar

        Svara
        • JillW säger

          17 juni, 2017 kl. 22:03

          Hej! Du behöver inte använda mandelmjöl alls om du inte vill det. Då räcker det med 1 dl kokosmjöl. Annars blanda 1 dl mandelmjöl och 0,5 dl kokosmjöl.

          Svara
          • Kristin Vedin säger

            15 april, 2018 kl. 17:08

            Då kan man ta 0,5 dl sesammjöl istället för Kokosmjöl eller hur ?

  25. Christine säger

    22 september, 2017 kl. 09:23

    Hei!
    Skal prøve disse senere i dag 🙂 Hvis jeg ikke skal bruke mandelmel, skal jeg da bruke 1 dl kokosmel eller 1 dl sesammel – ikke 2 dl mel hvis det ikke er mandelmel? Blir det samme resultat uansett mel eller anbefaler du helst mandelmel?
    Takk 🙂
    – Christine

    Svara
    • JillW säger

      22 september, 2017 kl. 13:03

      Hej!
      Jag föredrar mandelmjöl men det är många som använder kokosmjöl istället så det är en smaksak.

      Svara
  26. Cissi säger

    9 mars, 2020 kl. 18:00

    Hej:) skulle man kunna ersätta filen med hemmagjord ”fil” på kokosmjölk och probiotika?:)

    Svara
    • JillW säger

      9 mars, 2020 kl. 18:02

      Hej!
      Du menar yoghurten? Det går säkert men har aldrig testat. Återkom gärna med hur det blev om du testar 🙂

      Svara
  27. Nina säger

    22 maj, 2020 kl. 16:48

    Jag gjorde dem med sesammjöl, blev så gott!

    Svara
  28. Elin säger

    19 september, 2020 kl. 09:40

    Absolut godaste bröd jag ätit på länge ?
    Tack!

    Svara

Trackbacks

  1. Hamburgare – godast att grilla ute? | Madelens LCHF skriver:
    19 januari, 2014 kl. 18:59

    […] var kryddade med persilja, salt, peppar och senap. Bröden kom från ett recept på Jillsmat. LCHF-frallor med vallmo heter de där, vi hade sesamfrön på […]

    Svara
  2. Bröd utan kolhydrater #2 | Militärmamman skriver:
    3 mars, 2014 kl. 13:31

    […] hittade jag HÄR. Jag har gjort om det så det passar mig bättre, med mer protein och valnötter bland […]

    Svara
  3. Halloumi och zucchinibiffar | LessCarbs: lchf-recept för alla! skriver:
    3 juni, 2014 kl. 16:03

    […] Brödet till burgaren har jag gjort efter ett recept av fina Jillsmat.se, du hittar det här! […]

    Svara
  4. Bönburgare & hemgjort hamburgerbröd | Live It, Love It skriver:
    26 augusti, 2014 kl. 16:36

    […] men detta är en fullträff. Inte bara burgarna i sig, utan även hamburgerbröden (recept från Jills mat, lite omgjort), den hemgjorda aiolin som jag älskar, den perfekt mogna avokadon, vindruvorna från […]

    Svara
  5. Frallor – LCHF | Robbannas matblogg skriver:
    6 februari, 2015 kl. 10:45

    […] recept kommer från Jills mat och är ett bra alternativ om man saknar mjukt bröd. Personligen tycker jag att de blir alltför […]

    Svara
  6. Recept på vallmofrallor – Gott i livet skriver:
    19 mars, 2015 kl. 20:07

    […] Här är receptet! […]

    Svara
  7. Bakat – JAG BLOMMAR Konsthantverk skriver:
    22 december, 2015 kl. 10:36

    […] på mer bak. Jag bakade tre sorters LCHF-bröd häromkvällen; mer vörtbröd, bästa frallorna (Jills recept) och kesobröd som är perfekt som […]

    Svara
  8. Glutenfria Vallmofrallor | Made By Rebecka skriver:
    12 januari, 2016 kl. 19:33

    […] kommer ifrån jillsmat -kika gärna in där för […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Följ mig på Instagram

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳 Det h HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳

Det här är för oss som älskar mat. På riktigt 🫦.
Vi som aldrig skulle stå ut med att vara hungriga, räkna kalorier eller äta tråkigt. Inte ens om vi fick betalt 😝.

Men om du älskar att tugga dig igenom torr kyckling, dricka pulver ur shaker och leva efter siffror i en app – då kan du scrolla vidare 😝.

💚 I mina hälsoprogram går hälsa och njutning hand i hand. Det är ett avslappnat upplägg utan pekpinnar – men med massor av kunskap, gemenskap, inspiration och glimten i ögat.

Du lär dig att göra medvetna val som fungerar för just DIG – och får resultat som både känns och syns, och som faktiskt håller.

🥑 Programmen passar de flesta – men gör extra stor skillnad för dig som har:
✓ övervikt
✓ diabetes (eller har anlag för att få det )
Obs! Många behöver trappa ner eller till och med avsluta sin medicinering i samband med kostomläggningen – rådgör med din läkare.

✓ klimakteriebesvär
✓ låg energi, kort stubin
✓ sötsug eller behov av att småäta
✓ känslig mage eller IBS
✓ celiaki eller vill undvika gluten

🏋️‍♀️ I programmen ingår även:
 – Kul och effektiv träning, framtagen av VIP-PT:n @marcsfitnesslab 
 – Daglig pepp, inspiration och stöd i en sluten Facebookgrupp (du kan självklart delta även utan Facebook)

💬 Några ord från tidigare deltagare:
”Bästa programmet! Mina förklimakteriebesvär är som bortblåsta, har tappat i vikt, magen är lugn och maten är helt magisk.”

”Det passar alla – även med kräsna barn, fullt schema och noll lust att räkna något.”

”Jag har fått ordning på mina blodvärden och känner att det här är något jag vill fortsätta med – inte bara i 30 dagar.”

”Programmet hjälpte mig att hitta matglädje utan stress. Det här är hållbart på riktigt.”

❤️ Det här är inte en quick fix. Det är en investering i dig själv – i din hälsa, matglädje och livskvalitet.

👉 Är det här något för dig? Läs mer och anmäl dig till nästa program eller självgående Flex-kurs på jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify.

Ps. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Ta hand om dig! 🫶🏼
/Jill
FÅ SNABBA RESULTAT SOM KÄNNS & SYNS 💪🏼😋 FÅ SNABBA RESULTAT SOM KÄNNS & SYNS 💪🏼😋

Mer energi, lugnare mage, minskat sötsug och viktnedgång – det är vad de flesta märker redan efter bara några dagar i mina program 😌. 

Det är otroligt vad som händer när kroppen får det den behöver – och ännu mer fantastiskt att maten är så god att både du och familjen vill fortsätta njuta av maten även när programmet är slut 😋🍴. 

Det här handlar inte om en diet. Det är ett sätt att må bra – och njuta hela vägen 💚.

Nu är succén JillsMat SOMMAR tillbaka – med över 140 recept (varav 40 helt nya!) för en sommar fylld av njutning, näring och feelgood. Inget räknande. Inga pekpinnar. Bara magiskt god mat och inspiration hela vägen ☀️😎.

START 1 JUNI
🍓 Sommarmat, picknick, drinkar & grill (glutenfri lågkolhydratkost)
💪 Träningspass du kan utföra hemma eller i utegym
👯‍♀️ Peppande FB-grupp – med möjlighet till IRL-träffar
📚 Bonus: e-kokbok med 100 extra recept
✅ Använd ditt friskvårdsbidrag (finns även på Benify)

👉 Läs mer & boka via jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify 

Hoppas jag får hänga med dig i sommar! 🤗

Kram/
Jill 

#jillsmat #jillsmatsommar #lowcarb #lågkolhydratkost #friskvård #glutenfritt #sockerfritt #hållbarkost #hälsa #träning
BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴 När BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴

När en tidigare uppdragsgivare frågade om jag ville komma till resortet @dusitbunchabyriya för att hjälpa dem stärka sitt varumärke, kunde jag inte tacka nej (ni vet ju hur mycket jag älskar Thailand) 👩🏼‍💻🏝️.

Mitt uppdrag var att bygga en helt ny flerspråkig hemsida, koppla ihop den med deras bokningssystem och skapa en proffsig bild- och videobank 🎥📸. Det blev också en hel del grafisk formgivning och framtagning av nytt gästmaterial – allt från kartor till skyltar – för att skapa tydligare kommunikation och bidra till en ännu bättre gästupplevelse.

Att jobba i en ny kultur har varit både utmanande och berikande – och tack vare att ägaren och hotellchefen litade på mig fullt ut har jag kunnat jobba extremt effektivt, vilket resulterade i en krossad deadline på nästan en hel månad 👊🏻😎. Kika gärna på hemsidan (kommer lägga in mer rörligt etc): dusitbunchakohtaoresort.com

Personalen fick mig att känna mig som hemma, och jag har nog aldrig sovit så gott som i min Wooden Chalet-bungalow 😴. Man är ju inte direkt bortskämd med sköna sängar i Thailand 😂.

Jag stannade nästan två veckor längre än planerat 😇. Det är svårt att lämna en plats med magiska solnedgångar, en massa grymma prisvärda restauranger, fantastiska stränder och top notch snorkling 🐠🤿.

Jag är säker på att det jobb jag utfört för resortet kommer göra skillnad – och jag ser fram emot att följa resultaten med fler direktbokningar och nöjdare gäster. 

Hoppas på att komma tillbaka när de tagit över restaurangen, och den nya poolen och strandvillorna är klara 🚀🌅.

Har du chansen att jobba utomlands en period – just do it! 💪 Otroligt utvecklande och minnen för livet.

Och tro det eller ej – jag har lagat mat EN gång på sex veckor, så nu längtar jag faktiskt hem till köket och att sätta igång receptfabriken igen inför nästa omgång av JillsMat30 som startar 1 juni 😋👩🏼‍🍳

Ps. Kommer lägga upp en till Reel senare med mina bästa tips om Koh Tao 🤓. 

#kohtao #nangyuan #businessandpleasure #dusitbunchabyriya #workabroad #resortconsultant #digitalnomadlife #brandingproject #grafiskformgivning #egenföretagare #thailand
⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA ⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA

Vad tyckte egentligen deltagarna i första omgången av QUEEN? 😅

Fick de några resultat? Gillade de maten? 🙄

Spoiler: JA! 👊🏼💥

Här är de topp 6 mest populära måltiderna från JillsMat30 QUEEN – hälsoprogrammet som sätter njutning och kvinnan i fokus – på riktigt 🤤.

Tillsammans med Veronica Aderö @kostvagenveronica , erfaren hälsocoach expert på kvinnohälsa genom livets alla faser, kör vi nu en sista omgång med start 28 april 💪🏼👸🏼.

👉 Må som en drottning – med fantastiskt god mat och vanor du vill behålla 💚

 📲 Läs mer och anmäl dig på jillsmat.se/shop (finns även på Benify)

Hoppas vi ses! 🤗

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #hälsoprogram #glutenfritt #lågkolhydratkost #njutning #balans #queenmode #hormonbalans #klimakteriet #pms #kvinnohälsa #recept
LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV 👸🏼👑

JillsMat30 QUEEN är tillbaka – med läckra vårmenyer (+ massa bonusrecept 😋) och kvinnohälsa i fokus! 🌸
Tillsammans med proffset @kostvagenveronica guidar vi dig till hormonell balans, mer energi och en starkare, skönare kropp – med mat du älskar och goda vanor du vill behålla 💪😜.

🗓️ Start 28 april – sista chansen!

✨ Det här får du:
✔️ 200+ fantastiskt goda, glutenfria, lättlagade, lågkolhydratrecept
✔️ Veckomenyer (+ inköpslistor), bonusrecept & e-kokboken Jills mat efter säsong
✔️ Underhållande kursmaterial & dagligt stöd och inspo i FB-grupp
✔️ Roliga, effektiva träningspass du kan utföra hemma

💬 Sagt av tidigare deltagare:
”På 3 veckor så har jag tappat 5 kg och 8 cm i midjan!”
”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi!”
”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”
”Noll uppblåst mage. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”
”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”
”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

👉🏼 Läs mer & boka: jillsmat.se/shop

💰 Glöm inte ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!
⭐️ Fler omdömen hittar du på Trustpilot. 

Vi ses i QUEEN! 💚
/ Jill & Veronica

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #friskvård #träninghemma #hormonellbalans #hälsoprogram #lowcarb #hälsa #recept
IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG… 🎈👱‍♀️

För första gången firar jag min födelsedag utan vare sig familj, partner eller Simba (😩). Dessutom på andra sidan jordklotet 🌏. Jag var lite tveksam till att åka iväg över påsk och födelsedag, men va fan – ägghalvor, vitsippor och prinsesstårta i all ära, det har jag ju upplevt förr 😅. Och de jag älskar finns (förhoppningsvis) kvar när jag kommer hem ❤️.

Ska inte ljuga – det känns lite extra sugigt att vakna upp ensam på sin födelsedag, även i ett tropiskt paradis 😔🏝️. MEN jag har det sjukt bra här. Jobbet flyter på bättre än förväntat och jag känner mig faktiskt mindre ensam här än hemma 😅. Här möts jag av leenden varje dag, känner mig värdefull och träffar nya människor på ett mer naturligt sätt än hemma 😌.

Jag var ju lite orolig inför den här resan, och ekonomiskt är det ingen succé – flygbiljetten åt upp det mesta 💸. Men jag är så jäkla stolt över att jag gör detta. Att jag inte låter rädsla styra över mitt liv. Jag har typ två veckor kvar här och jag kommer se till att få ut det mesta av min tid här 💪😎.

Min vän Linsley (som är hotellchef på hotellet jag jobbar för här) har gett mig den finaste födelsedagspresenten: vi ska ut och dyka på söndag med en egen dykinstruktör! 🥹 Första gången någonsin 🤪. Jag har velat länge men inte riktigt vågat. Men nu jävlar. Livet är för kort för att vara en fegis 😤. Det finns så mycket att uppleva bara man släpper sargen 🐠🤿🦈🐢.

Planen för idag är lite oklar, men den kommer garanterat innehålla god mat, lite äventyr och definitivt massage 🥰.

🎁 Vill du ge mig (och framförallt dig själv!) en present? Gå med i mitt program #Jillsmat30 Queen eller tipsa någon som vill förbättra sin hälsa och sitt välmående – med fantastiskt god mat och vanor du faktiskt vill behålla. Start 28 april. Länk i bio eller på jillsmat.se/shop (finns även på Benify) 💕

Och tack – på riktigt – för att du följer mig 🙏. Även om jag aldrig träffat de flesta av er känns det som jag har luren full av vänner 24/7. Det betyder mer än ni tror 😘.

41 bast alltså, hur gick det till? 🤪

Kärlek,
Jill 🫶🏼

#birthdaygirl #födelsedag #livet #egenföretagare #lågkolhydratkost #thailand #khotao #lowcarb
NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼 (Reklam för NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼

(Reklam för egen verksamhet). 
Första omgången blev en succé 💥. Nu är JillsMat30 QUEEN tillbaka med läckra vårmenyer, inspiration och fördjupning i kvinnohälsa tillsammans med @kostvagenveronica – en erfaren hälsocoach specialiserad på kvinnohälsa och hormonell balans 😌✨.

🗓️ Vi startar den 28 april – och det är sista chansen innan sommaren!

Lär dig hur du kan balansera hormoner, öka energin och stärka kroppen – med hjälp av maten du äter och genom hållbara livsstilsförändringar 😋.

✨ Det här ingår:
✔️ 200+ ruggigt goda, lättlagade, glutenfria lågkolhydratrecept packade med näring – varav veckomenyer med praktiska inköpslistor, bonusrecept och e-kokboken Jills mat efter säsong

✔️ Stöttande och inspirerande Facebookgrupp där du kan ställa frågor – alla dagar i veckan

 ✔️ Underhållande och lättförståeligt kursmaterial med praktiska tips om hur du kan må som en drottning genom livets olika faser som kvinna

✔️ Roliga träningspass du kan utföra hemma

Så här har kvinnor som varit med i första omgången av programmet skrivit i gruppen 😍:

✨ ”På 3 veckor så har jag tappat lite drygt 5 kg och 8 cm i midjan!”

✨ ”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi! Så tack Jill och Veronica för att ni gör detta!”

✨ ”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”

✨ ”Det som jag märker störst skillnad på är min mage. Noll uppblåst, vilket jag var ganska ofta tidigare. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”

✨ ”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”

✨ ”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

💰 Glöm inte att använda ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!

👉🏼 Länk i bio eller Jillsmat.se/shop för att läsa mer och säkra din plats!

Hoppas vi ses! 💚

/Jill och Veronica 

#reklam #jillsmat30 #hälsa #kostrådgivning #hälsoprogram #lågkolhydratkost #lowcarb #lchf #glutenfritt #hormonellbalans #hormoner #kvinnohälsa #träning #hållbarkost #recept
😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA Här bj 😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA

Här bjuder jag på ett guldkantsrecept från mina njutbara hälsoprogram #JillsMat30 ✨. En otroligt god och lättbakad kladdkaka med smak av semla 🤤. Givetvis både glutenfri och sockerfri så att du mår gott även efteråt. Perfekt till lyxfikat! ☕️ 

📍 Spara gärna receptet, dela och gilla om du “Jillar” ❤️

INGREDIENSER
3 ägg
1,25 dl sockerfri sötning, ex. Sukrin, Sötströ, Nick’s, xylitol
150 g smör, smält
3 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
1 krm salt
4 droppar bittermandelessens (🔁 2–3 malda bittermandlar)
1 tsk Fiberhusk (finns i glutenfria hyllan)

TOPPING
3 dl vispgrädde
0,5 dl rostade mandelspån 

1️⃣ Sätt ugnen på 150°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop äggen med sötningen. Häll i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.

3️⃣ Häll smeten i en smörad eller oljad form, gärna med borttagbara kanter. 

4️⃣ Grädda i 20 min, eller tills kakan är gräddad i kanterna men lite “dallrig” i mitten. 

5️⃣ Låt svalna och lägg sedan över kakan på ett fat.

6️⃣ Vispa grädden fluffig men inte för hård. Bred ut grädden eller spritsa över kakan. Toppa med rostade mandelspån. Njut!

💚Om du vill läsa mer om mina program och kurser kika på jillsmat.se/shop eller länk via bio. Finns även på Benify. 

Ät gott och må väl! 🫶🏼

Kram
/Jill 

#lågkolhydratkost #lowcarb #lavkarbo #lchf #keto #sockerfritt #glutenfritt #recept #fika #semla #semlor #kladdkaka #diabetes #hälsa #hållbarkost #foodgasm #foodporn #lyxfika #baka
RECEPT – “Fuskbrûlée” med blåbär 🫐💙

Tänk dig något mittemellan en krämig cheesecake och en brûlée – fast utan sockerytan 🤤. Den här desserten är underbart god, lågkolhydrat, sockerfri och superenkel att fixa med bara några få ingredienser – och det bästa? Du kan njuta av den utan att ditt blodsocker skjuter i höjden! 💪😍 (Om du nu vill använda vanligt socker istället fungerar det såklart också 😉)

👥4 portioner

INGREDIENSER
250 g mascarpone
2 äggulor
2 msk sockerfri sötning ex Sötströ eller Nick’s som är en mix av erytritol och stevia
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
100 g färska blåbär

1️⃣ Sätt ugnen på 180°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop mascarpone, äggulor, sötning, vaniljpulver och salt till en slät smet.

3️⃣ Rör ner blåbären och fördela i små ugnsformar.

4️⃣ Grädda i ca 15 min tills ytan är gyllene.

5️⃣ Låt svalna och njut – funkar lika bra kall som ljummen!

🍓Toppa gärna med färska bär och citronmeliss eller mynta för extra smak och färg!

💡 Tips! Går att förbereda i förväg och servera direkt från kylen.

Glöm inte att spara receptet, dela och gilla om du Jillar! ❤️

Tagga någon som borde testa detta! 👇💬

#lågkolhydrat #sockerfri #lchf #blodsockervänlig #dessertinspo #enkelmat #jillsmat #brulee #dessert #diabetes #kostrådgivning #glutenfritt #blåbär #dessert #foodgasm #keto #ketodessert #lowcarb
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se