
Ett perfekt krispigt, hållbart och supergott lågkolhydrat-knäckebröd laddat med protein, fibrer och mineraler! Till skillnad från många andra lågkolhydratbröd innehåller det heller inte nötter eller ägg. Perfekt till frukost eller som mellanmål – ca 1 g kolhydrater och 5 g protein per skiva.
Ingredienser
- 2 dl pumpafrön
- 2 dl chiafrön (alt linfrön)
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl sesamfrön
- 1 msk Fiberhusk (finns i glutenfria hyllan i butiken)
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk gurkmeja (valfritt)
- 2 dl vassleproteinpulver, neutralt (alt ärtprotein)
- 5 dl hett vatten
- 1 msk kokosolja (alt raps-, avokadoolja)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C (varmluft).
- Lägg pumpafrön, chiafrön, solroskärnor, sesamfrön, fiberhusk, salt och gurkmeja i en matberedare. Mixa tills fröna är finfördelade.
- Tillsätt vassleproteinpulver, hett vatten och kokosolja. Mixa snabbt ihop till en jämn, bredbar smet. Låt svälla i några minuter.
- Bred ut smeten tunt på två ugnsplåtar med bakplåtspapper (absolut inte smörpapper då det fastnar som klister!). Använd en slickepott för att fördela smeten jämnt.
- Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut plåtarna och skär i lagom stora knäckebröd: dela först på mitten längs kortsidan, och sedan i ca 6 cm breda skivor.
- Fortsätt grädda i ytterligare ca 40 minuter. Öppna ugnsluckan då och då mot slutet för att släppa ut fukt och håll koll så att knäckebrödet inte får för mycket färg. Vänd bröden mot slutet och sänk värmen till 120°C och grädda i ytterligare 20–30 minuter eller tills det är helt torrt.
- Låt svalna. Njut med dina favoritpålägg. Förvara torrt i en burk med lock.















