Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Recept för en godare påsk

13 april, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Här har jag samlat några av mina favoritrecept som passar perfekt under påsken. Vad sägs om heta deviled eggs, västerbottenostlangos,  ramslökssill med citron eller en kycklinggul apelsinkaka utan gluten eller socker? Vad ni än stoppar i er under påsken hoppas jag att ni får en riktigt skön och energigivande helg. Allt gott!

 

Örtsill med citron

Apelsinkaka

Djävulsägg

Ramslöksill

Ugnsomelett

Sillbakelser

Langos

Krabbröra

Ostpaj

Inkokt lax

Ostbricka

Getostpaj

Gumröra

Påskgodis

Smörgåsbakelser

 

 

Arkiverad under: Påsk, Recept

Glutenfria spenatvåfflor med laxröra och räkor

25 mars, 2017 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
En betydligt nyttigare våffelvariant med spenat som jag toppade med handskalade räkor, avokado, citron, dill och en läcker röra med kallrökt lax och färskriven pepparrot.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

Våfflorna

  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl färskost
  • 65 g babyspenat
  • 2 dl riven ost
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt

Laxröran

  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk dill finhackad
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk pepparrot färskriven

Instruktioner
 

Våfflorna

  • Mixa samtliga ingredienser till en jämn smet. Låt stå och dra i några minuter.
  • Lägg en klick smör i våffeljärnet och grädda tills de fått färg.

Laxröran

  • Skär laxen i små bitar. Blanda ihop med övriga ingredienser. Smaka av med eventuellt mer salt och citron.
  • Toppa våfflan med laxröra, avokado, räkor, citron och dill.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Frukost/Brunch, Måltid, Påsk, Recept, Snabblagat

Tonfiskröra i avokadohalva

15 mars, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
En härlig och mättande frukost som visserligen kanske inte är den mest miljömedvetna pg a långa transporter för både avokado och tonfisk, så kanske inget man bör äta varje dag. Men det finns givetvis mer eller mindre bra alternativ att välja mellan. Jag väljer ekologisk avokado för att slippa kemikalierna och MSC-märkt tonfisk för ett hållbart fiske. Närproducerat blir tyvärr lite svårare att hitta.
Skriv ut receptet
Måltid Frukost
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 200 g tonfisk i vatten MSC-märkt
  • 2 st inlagda gurkor (utan socker som exempelvis polsk, eller vildgurka)
  • 1 st salladslök
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,25 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 st avokado ekologisk

Instruktioner
 

  • Finhacka de inlagda gurkorna och salladslök. Blanda samman med resten av ingredienserna förutom avokadon. Smaka av med salt.
  • Dela avokadon på mitten. Ta ur kärnan. Skär bort en skiva av botten så står den stadigt. Fyll med tonfiskröran och toppa med extra salladslök och nymalen svartpeppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Frukost/Brunch, Nötfritt, Recept, Snabblagat

Sötpotatis- och kålrotspommes med hot dip

14 mars, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Brutalt gott och enkelt att laga - det är min melodi. Här har jag blandat sötpotatis, som trots allt innehåller rätt mycket kolhydrater (ca 20% kh vilket är mer än vanlig potatis fast den har lägre GI), med den betydligt mer kolhydratsnåla (6,4% kh) kålroten. Till det mixade jag ihop en ruggigt god dip med sting i.
Skriv ut receptet
Måltid Snacks
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Pommes

  • 1 st sötpotatis medelstor
  • 1 st kålrot
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Spicy Hot Dip

  • 1 st ägg
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk ättika 24%
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk jalapeños i lag
  • 0,5 tsk salt smaka av

Instruktioner
 

Pommes

  • Sätt ugnen på 185 grader (varmluft).
  • Tvätta sötpotatis och kålrot. De behöver inte skalas om man inte orkar. Mycket näring sitter nämligen i skalet. Skär dem i stavar.
  • Sprid ut dem på en ugnsplåt. Blanda med olja och kryddor. Tillaga i ugn i cirka 40 minuter eller tills de blivit mjuka och fått fin färg.

Spicy Hot Dip

  • Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan.
  • Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta uppåt tills all olja blivit vit och fluffig majonnäs. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa igen. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Snacks, Tillbehör, Vegetariskt

Semmelrulltårta

26 februari, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Semlan, ett av våra mest uppskattade svenska bakverk som numera finns i alla möjliga olika sorters smaker och former som dessutom börjar säljas tidigare för varje år som går. Kul tycker vissa, hemskt tycker de som är lite mer konservativt lagda och vill hålla sig till traditionerna.
Jag tycker ju att det bara är kul med all denna kreativitet (även om jag inte direkt är ett fan av socker och gluten). Så här kommer min variant på semla som dessutom givetvis är både fri från gluten och socker. Tycker ni inte om semmelsmaken så funkar botten att använda att fylla med vad du vill, bara fantasin sätter gränserna.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

Botten

  • 3 st ägg
  • 50 g smör smält
  • 0,5 dl valfri sötning (jag använde xylitol)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 msk fiberhusk

Mandelmassan

  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 msk valfri sötning (jag använde xylitol)
  • 1 krm bittermandelessens
  • 1 dl vatten eller grädde

Fyllning

  • 2,5 dl grädde

Ovanpå

  • 1 msk Sukrin melis eller annan florlikandne sötning

Instruktioner
 

Botten

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Vispa ägg och sötning till luftigt. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en jämn smet. Låt stå i några minuter och svälla.
  • Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills den fått lite färg och är genomgräddad. Låt svalna på en blöt/fuktig skärbräda (botten lossnar enklare från pappret då).

Mandelmassan

  • Blanda samman ingredienserna och bred ut mandelmassan över den avsvalnade botten.

Grädden

  • Vispa grädden ganska hårt men utan att den blir klumpig. Bred ut grädden över mandelmassan.

Sista momentet

  • Rulla ihop rulltårtan försiktigt medan du drar bort bakplåtspappret.
  • Skär i bitar och pudra över med sukrin melis. Servera, njut.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Godaste Caesarsalladen

24 februari, 2017 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Jill Wallentin
Här får ni receptet på en brutalt god Caesarsallad helt i min smak. Istället för parmesan så använde jag en god lagrad svensk hårdost och toppade med knapriga frön och citronmarinerad rödlök för en härlig smak och färg.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Dressingen

  • 1 st ägg
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 st sardeller
  • 100 g riven lagrad hårdost Exempelvis Gäsenes Minimunk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk citronsaft

Salladen

  • 4 st kycklingfiléer helst ekologiska med skinn
  • 1 st romansallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 100 g Hyvlad ost
  • 1 dl rostade pumpa- och solrosfrön

Instruktioner
 

Dressingen

  • Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan. Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta nerifrån och upp tills all olja blivit vit och krämig.
  • Lägg i tärnad ost och resten av ingredienserna. Mixa tills slätt.

Salladen

  • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek i smör tills färdiga.
  • Riv sönder salladen, skiva tomat och rödlök. Marinera gärna löken i citronsaft i några minuter för en mild och fräsch smak.
  • Blanda sallad, tomat och lök med dressingen. Toppa med kyckling, ost, frön och mer rödlök.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Snabblagat

Fish Tacos med het ostdip

23 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En riktig 10-poängare om ni frågar mig. En riktig smakexplosion med den goda och starka ostdippen till som verkligen blev pricken över i. Servera gärna med en god sallad, koriander, guacamole och ostchips.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Tex-Mex
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Fisken

  • 700 g vit fisk (jag använde skreitorsk)
  • 2 msk kokosolja att steka i
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st rödlök
  • 3 tsk chilipulver (den milda varianten)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 st lime saften

Het ostdip

  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g riven ost
  • 2 msk jalapeños i lag
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk paprikapulver

Instruktioner
 

Fisken

  • Skär fisken i mindre bitar och stek i kokosolja tillsammans med pressad vitlök, strimlad rödlök och resten av kryddorna. När fisken börjar bli klar. Pressa över lime.

Het ostdip

  • Lägg i crème fraiche och ost i en kastrull. Värm på medelhög värme tills osten smält. Blanda under tiden.
  • Tillsätt jalapeños och kryddor. Mixa slät med stavmixer.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

Shakshuka Jill-style

23 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En riktigt god, nyttig och lättlagad rätt som härstammar från Nordafrika. Eftersom jag gärna vill att maten ska smaka mycket och att man även ska hålla sig mätt, gick jag loss lite mer i kryddskåpet och ökade på med smör, ost och ägg. Smaklig måltid!
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Afrikanskt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st butternut squash eller pumpa
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 500 g passerade tomater
  • 65 g babyspenat
  • 6 st ägg
  • 200 g mozzarella eller exempelvis fetaost
  • 1 knippe färsk koriander

Instruktioner
 

  • Skär bort skalet och skrapa ur kärnorna från butternut squashen. Skär i ca 2 cm stora tärningar.
  • Stek i smör i kastrull med höga kanter. I med kryddorna. Stek i cirka 5 minuter.
  • Häll i de passerade eller krossade tomaterna. Blanda och låt koka under lock i cirka 10 minuter.
  • Blanda ner babyspenaten. Gör små gropar i grytan och knäck i äggen. Salta och peppra lite extra samt riv över osten. På med locket och låt småputtra i cirka 10 minuter tills äggen har stabiliserat sig men fortfarande är krämiga och goda.
  • Toppa med färsk koriander och extra chili. Servera och njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Nötfritt, Recept, Vegetariskt

Kalkonburgare med grillad sallad och hamburgermajo

13 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En underbart god och nyttig middag som jag nästan kan garantera att den faller hela familjen i smaken. Kalkonfärsen hittar man oftast i frysdisken men går givetvis att byta ut mot vilken färs ni vill.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

Kalkonburgarna

  • 500 g kalkonfärs
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk sockerfri senap Ex. dijon eller French's classic yellow
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver

Hamburgermajo

  • 1 st ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 0,75 tsk ättika 24%
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 msk sockerfri ketchup ev. tomatpuré + eventuell sötning
  • 1 dl sockerfri finhackad inlagd gurka ex. vildgurka eller polsk inlagd gurka
  • nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk salt smaka av

Tillbehör

  • 1 st romansallad
  • 3 st tomater
  • ost
  • rödlök

Instruktioner
 

Kalkonburgarna

  • Finhacka löken och blanda samman med färsen och resten av ingredienserna.
  • Forma färsen till burgarna och stek i valfritt matfett på båda sidor tills färdiga. Lägg på ost när du vänt dem en gång så osten hinner smälta.

Hamburgermajon

  • Knäck ner ett ägg i en hög och smal mixerskål. Häll i oljan.
  • Ställ stavmixern i botten och mixa på högsta effekt sakta nerifrån och upp tills det blivit majonnäs.
  • Blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt.

Salladen

  • Skär salladen i klyftor och stek tillsammans med tomathalvorna i grillpanna med olja på hög värme tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör

Den perfekta ostbrickan

9 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Få saker är väl så uppskattat som en riktigt schysst ostbricka? Perfekt till minglet eller helgmyset med familjen. Förutom sina favoritostar så är det härligt att även fylla upp brickan med annat smått och gott. Här kommer recept och förslag på vad du kan pimpa din nyttiga och goda ostbricka med. Enjoy!

  • Glutenfria ostkex
  • Frökex
  • Ostbollar med tryffel, kalkonbacon och rosmarin
  • Någon slags marmelad, exempelvis sockerfri tranbärsmarmelad
  • Heta mikromandlar
  • Färska bär, fikon och örter
  • Smör (givetvis)
  • Oliver av olika sort
  • Cocktailtomater
  • Paprika och gurka (kan användas istället för kex)
  • Picklade grönsaker
  • Oliver
  • Och givetvis dina favoritostar. Jag är själv inget jättefan av dessertostar utan föredrar hellre några riktigt goda, krämiga och smakrika hårdostar. Mina favoriter Bondmoran och Gäsene Special kommer ifrån Gäsene mejeri.

 

 

Arkiverad under: Förrätt, Recept, Snabblagat, Snacks, Tillbehör

  • « Föregående sida
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • …
  • 31
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Följ mig på Instagram

jillsmat

🫦 Njutbara lågkolhydratrecept & livet
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Driver design- & contentbyrå
🫶🏼 Skev humor, hundar, resa & musik

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋
🍩🎄 MUNKBOLLAR MED SAFFRAN Underbart goda g 🍩🎄 MUNKBOLLAR MED SAFFRAN 

Underbart goda glutenfria “munkbollar” aka “donut holes” (lät inte lika bra på svenska med munkhål, då kändes till och med bollar bättre 😅🫣) med smak av saffran och mandelmassa. Det perfekta adventsfikat! 🕯️ Otroligt hur likt det smakar munkar trots att de vare sig innehåller vetemjöl eller socker 🤤. 

📌 Spara gärna med bokmärket, dela och ❤️ om du “Jillar” 😉

16 stycken 

INGREDIENSER
3 dl (120 g) mandelmjöl
4 msk sötning (ex sötströ, sukrin eller xylitol)
½ tsk bikarbonat
1 påse saffran, mortlad
150 g riven mozzarella, ej den runda färska
2 msk färskost ex Philadelhiaost
1 stort ägg
1 tsk vitvinsvinäger
2-3 droppar bittermandelessens (valfritt)
Frityrolja (exempelvis rapsolja), så mycket som behövs för att täcka bollarna
2 msk sötning (ex sötströ, sukrin eller xylitol), att rulla dem i

1️⃣ Häll i alla torra ingredienser: mandelmjöl, sötning, bikarbonat och saffran i en stor skål eller i matberedaren. Blanda ihop.
2️⃣ Lägg mozzarellan och färskosten i en skål och värm i mikrovågsugnen tills smält (alternativt i en kastrull på medelvärme). Rör ihop.
3️⃣ Tillsätt ostmixen, ägget, vitvinsvinäger, och bittermandelessensen till de torra ingredienserna. Blanda samman till en smidig deg genom att knåda med händerna eller använd en matberedare med degkrokar.
4️⃣ Dela upp degen och rulla till bollar med händerna; de ska vara cirka 4 cm i diameter.
5️⃣ Hetta upp oljan i en liten kastrull till max 160 grader. Fritera munkbollarna i omgångar tills de har fått en gyllenbrun färg. De blir snabbt mörka så håll koll. Vänd dem försiktigt medan de friteras så de får en jämn färg runt om. Ta bort dem från kastrullen med en hålslev eller gaffel och lägg dem på en tallrik med hushållspapper som kan suga upp överflödig olja.
6️⃣ Rulla munkbollarna i sötning medan de fortfarande är varma. Ät och njut gärna medan de fortfarande är ljumma.

Hoppas att det här receptet blir en ny favorit! 🤗 Du hittar det även på jillsmat.se 👩🏼‍💻

Kärlek/
Jill
🤎 FRÖKEX (gluten- & nötfria)

Det här är världens bästa basrecept som jag använt i säkert 14 år nu. Har nästan alltid en burk med frökex i köket som ett nyttigare alternativ till vanligt knäckebröd eller kex 😋. 

Så gott och smidigt att äta till en enkel frukost eller mellanmål tillsammans med proteinrikt pålägg så som färskost med rökt kalkon, smör och ägg eller makrill i tomatsås 🥚🐟🍖.

Jag brukar alltid göra en dubbel sats när jag ändå håller på eftersom det tar rätt lång tid, även om det kräver väldigt lite aktiv prepptid. De håller hur länge som helst.

📌 Spara gärna med bokmärket, dela och gilla och du “Jillar” 🙏🏼❤️.

1 plåt 

1,5 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
0,5 msk fiberhusk
0,5 msk kokosolja
2 krm salt
3 dl kokhett vatten

1️⃣ Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Tillsätt kokhett vatten och rör ihop. Låt stå i rumstemperatur tills linfröna sugit åt sig av vätskan, cirka 30-60 minuter.
2️⃣ Ställ in ugnen på 120 grader (varmluftsugn annars ca 140 grader).
3️⃣ Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, förslagsvis med en slickepott. Eller så kan du lägga ett extra ark med bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten.
4️⃣ Grädda kexen i en timme. Öppna helst ugnsluckan en gång i kvarten för att släppa ut fukten.
Höj temperaturen till 140 grader (varmluftsugn annars ca 160 grader) och grädda i ytterligare en timme tills den blivit helt torr.
5️⃣ Lyft ut plåten ur ugnen och vänd det enorma kexet upp och ner, dra bort pappret och bryt sedan till mindre bitar. Förvara i burk i rumstemperatur.

💡TIPS! Tillsätt eventuellt någon ytterligare kryddning som exempelvis kummin, brödkrydda eller chilipulver etc

Hoppas du tycker om receptet! 💚

/Jill

#lågkolhydratkost #lchf #keto #lowcarb #glutenfritt #sockerfritt #hållbarkost #foodporn #kex #recept #nyttigarecept #hälsa #hållbarhälsa #glutenfree #lavkarbo
💚 JILLS MAT EFTER SÄSONG – NU SOM E-KOKBOK 🥳 

Reklam: Som många av er vet så gav jag ut en kokbok 2013. Den sålde slut relativt snabbt och sedan dess har jag ofta fått förfrågningar av dem som försöker få tag på den. Därför bestämde jag mig för att uppdatera den och ge ut kokboken i digitalt format 😎. Jag vet att det inte är samma känsla med en e-bok men bättre än inget, right? 😅📗

VAD DU FÅR
✔ 100+ läckra glutenfria lågkolhydratrecept anpassade efter säsong.
✔ Handfasta tips och råd om hur du som konsument kan göra medvetna val i matbutiken.
✔ Lättförståelig faktadel om varför vi mår bra av att dra ner på intaget av kolhydrater.

💡Har gjort PDF-en interaktiv så att ni smidigt kan bläddra mellan recepten från receptregistret och tillbaka. 

Tack förresten för input om priset. Jag fick förslag från 99–700 kr (😂❤️) men bestämde mig för att landa på 199 kr. Passa på att köpa inför jul för flera härliga recept! 

✔ Red velvet almond cake
✔ Saffransmuffins 
✔ Kalkonköttbullar med tranbärssylt
✔ Granatglögg mm

Om den här säljer ok så tänkte jag satsa på att ta fram nya roliga digitala produkter som jag vet att ni kommer att älska. 

Varmt tack till dig som köper och stöttar mig så att jag kan fortsätta sprida matglädje som gör gott inifrån och ut! 💚

Länken hittar ni i bion @jillsmat eller gå in på jillsmat.se/shop

Kärlek 🫶🏼 
/Jill

#recept #jillsmateftersäsong #keto #lchf #lågkolhydratkost #glutenfritt #miljövänligt #cleaneating #sockerfritt #närodlat #krav #ekologiskt
SNABBLAGAD GULASCHSOPPA 🥣 Min supergoda och kry SNABBLAGAD GULASCHSOPPA 🥣
Min supergoda och kryddiga variant av den ungerska klassikern gulasch som är perfekt att laga till många eller förbereda som matlådor 😋. Variera eller mixa morötterna med andra rotfrukter som exempelvis kålrot eller rotselleri 🥕🧅🧄. 

📌 Dela, spara och gilla om du ”Jillar” 😉🫶🏼

6 portioner 

INGREDIENSER 
2 gul lök, tärnad
4 vitlöksklyftor, finhackad
2 st medelstora morötter, tärnade (alt rotselleri eller kålrot)
2 st röda paprikor, tärnade
700 g nötfärs
50 g smör eller olivolja
2 msk paprikapulver
2 msk torkad oregano
½ msk kummin, gärna mortlad
0,5 msk rökt paprikapulver (valfritt)
1/2 tsk cayennepeppar
1-2 tsk salt
1 tsk peppar, svart
1 burk (400 g) krossade tomater
1-2 köttbuljongtärning eller motsvarande
8 dl vatten

SERVERING 
3 dl smetana eller crème fraiche 
färsk persilja, till garnering
Nymald svartpeppar

1️⃣ Skala och finhacka lök, vitlök, morötter och paprikor.
2️⃣ Hetta upp en stor gryta eller kastrull med smör. Stek lök och vitlök mjukt på medelhög värme.
3️⃣ Lägg i köttfärsen och kryddor och bryn under omrörning tills kött och lök börjat brynas.
4️⃣ Tillsätt paprika och morötter. Rör om. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning.
5️⃣ Höj värmen igen så att soppan får koka upp och puttra i cirka 10 minuter. Sänk värmen och låt sjuda i minst 20 minuter.
6️⃣ Smaka av och tillsätt eventuellt mer vatten och kryddor. 
7️⃣ Servera med en klick smetana och finhackad persilja och nymalen svartpeppar.

💡TIPS! 
Du kan även tillaga denna soppa i en slow-cooker. Följ då stegen fram till steg 4 och häll istället i resten av ingredienserna i slow-cookern. Ställ in på “high” och i minst 2 timmar. 

Du kan även använda tärnad högrev. Tillagningstiden förlängs då med minst 3 timmar för att få köttet mört. 

💚📝 Receptet hittar på även på Jillsmat.se (länk via bion @jillsmat )

Hoppas det smakar! 😘

Ps. Lägg gärna upp och tagga mig om du testar receptet. Så kul att se!

/Jill

#lowcarb #keto #lågkolhydratkost #gulashsoppa #gulasch #hållbarkost #recept #recipe #soup #foodporn #healthyfood #hälsosammat #soppa #slowcooker
REKLAM FÖR MIN VERKSAMHET 💚 Ska vi koka ihop n REKLAM FÖR MIN VERKSAMHET
💚 Ska vi koka ihop något härligt tillsammans? 🧑‍🍳

Hallå där! 
Jag är nu redo att ta mig an 1-2 nya sköna kunder, gärna inom mat, hälsa eller hotellindustrin. Med flera års erfarenhet inom mat- och health tech-branschen erbjuder jag med en unik kompetensmix till (mat)bordet. Min drivkraft är att förbättra människors liv genom att inspirera och göra det enkelt för alla att äta bättre genom smakfulla upplevelser.

Mitt smörgåsbord av skills:
🥗 Recept: Lic. kost- och näringsrådgivare och receptninja. Skapar uppskattade recept som gör gott i både kropp och själ. Både för den svenska och den amerikanska marknaden. 

🍽️ Content: Engagerande och inspirerande copy, videos och fotografier.

🎨 Design: Skapar visuella identiteter och estetiskt tilltalande upplevelser både för tryck och digitala plattformar.

🚀 Digital marknadsföring: Utvecklar konverterande annonser samt lönsamma samarbeten på mitt Instagram-konto, jillsmat.

📈 Management/produktutveckling: Mer än 8 års erfarenhet av effektivt ledarskap och leverans av innovativa lösningar som användarna älskar. 

Varför välja mig? 🤔
Jag har bevisat min förmåga att leverera tjänster effektivt och prisvärt samtidigt som jag bibehåller en hög kvalitetsnivå. Kollegor och kunder upplever mig som en positiv och inspirerande samarbetspartner.

Sagt av min senaste kund 💬: 
Johannes Cullberg, VD och grundare av RE:YOU:
”Jill är en person som överraskar mig. Professionell ut i fingerspetsarna, men dessutom glad, väldigt trevlig och välkomnande. Det är exceptionellt sällan jag upplever att personer överträffar mina förväntningar gång på gång, men det gör verkligen Jill. Att arbeta med henne gör mig glad!” 

Låt oss skapa tillsammans 🚀
Är du redo att lyfta din mat- och hälsobusiness till nya höjder? Jag är redo att hjälpa till. Kontakta mig direkt så kan vi diskutera hur vi tillsammans kan skapa något riktigt bra! ✨🥗

Dela gärna 🙏🏼. 

Mer info finns på matdesign.nu

#MatKonsult #DigitalHealth #GrafiskDesign #MatContent #MatEntreprenör
Du, tack för att du har hängt kvar, trots att mi Du, tack för att du har hängt kvar, trots att mitt fokus inte varit på recept och lågkolhydratkost under tiden jag var i Thailand 🙏🏼💚. Trodde ärligt talat att jag skulle tappa ännu fler följare än vad jag gjorde 😅. 

Men det viktigaste för mig har aldrig varit antalet följare utan att gå min egen väg och inspirera andra att leva ett hälsosamt och berikat liv. Det innebär att mitt konto inte enbart handlar vad man stoppar i munnen, utan allt möjligt som gör livet extra härligt men jag delar även med mig av livets motgångar och mina lärdomar🎢✨. 

Många av er har dock frågat mig om tips från min resa, så jag har satt ihop ett blogginlägg med mina bästa Hua Hin-tips för att knyta ihop säcken 🌴🧳. 

Givetvis en hel del mattips men även tankar om att resa ensam och praktiska tips som du inte vill missa om du planerar en resa till Hua Hin 😎. 

Checka in jillsmat.se! Länk i bio. 📝🌐 

Ps. Oroa dig inte. Inom kort kommer det komma massa nyttiga gottigheter både här och på jillsmat.se.

#HuaHin #ThailandTips #food #hållbarkost #lågkolhydratkost #lowcarb #muaythai #hållbarlivsstil #egenföretagare
#AD 💙 HOTEL REVIEW – BABA BEACH CLUB 💙
📍Cha-Am, Hua Hin Thailand

My journey through Thailand’s hotel scene keeps delivering fantastic surprises, and @bababeachclub.huahin is no exception 😎. Honestly I was a bit worried that this place was going to be a bit too trendy and hip for me 🫣. But let me reassure you – it’s got a welcoming, laid-back vibe that fits like a glove. No rigid dress codes here, thank goodness! 😅

I settled into their Beachfront Pool Suite – an absolute dream 😍. With your very own plunge pool offering private ocean view, it’s a retreat perfect for couples. (Boohoo for me, flying solo on this adventure 😭.)

Fancy a floating breakfast? 😌 Add an extra 300 THB (about 90 SEK). Eating in the pool may be a bit unconventional, but it’s delightfully fun 🦦 ☕️🥓. Alternatively, savor a generous breakfast buffet with your clothes on in the main building, featuring Thai specialties and western classics.

Dining in my room was a treat, especially the fragrant Paneng curry 🍜. The gym was jaw-dropping with its own boxing ring and equipment – a fitness lover’s dream 🥊💪🏼🤩.

Yes, the food and spa treatments are a bit pricier, but it’s a 5-star hotel, worth the splurge 💰. The quality speaks for itself. Plus, rooms are a great value, and massages, even though a bit more expensive, are top-notch and still cheaper than in Sweden.

With a serene, expansive beach, you won’t want to leave 🌊. I highly recommend Baba Beach Club for a top-notch beachfront escape in Hua Hin. Impeccable service and hospitality await, and I can’t wait to return! 🤗🧳

P.S. This review is a collaboration, but my thoughts are always genuine. No financial compensation, no influence. Enjoy my review! Sawadee kaa! 🌺🙏

#Collaboration #BabaBeachClub #LuxuryEscape #TravelReview #HotelReview #ThaiFood #FoodPorn #FloatingBreakfast #FiveStarHotel #Thailand #HuaHin
#AD 💆🏼‍♀️ WELLNESS AT BABA BEACH CLUB #AD 💆🏼‍♀️ WELLNESS AT BABA BEACH CLUB 🌴
📍Hua Hin, Thailand 

@bababeachclub.huahin , a 5-star haven on Cha-Am Beach in Hua Hin, recently treated us to their new wellness experience, and it was pure paradise 😌

To start, we got to handpick our massage preferences, choosing everything from pressure to fragrance – a detail that we appreciated as scent enthusiasts 👃🌸

The traditional Thai stretch was a welcome relief after our long walks on the beach and workouts, followed by a revitalizing steam sauna, a refreshing coffee scrub, and a truly outstanding 60-minute oil massage that transported us to another dimension 🪐✨

Our skin felt incredibly soft and refreshed, thanks to both the exfoliation and essential massage oils 🧖‍♀️

To top it off, a three-course lunch awaited us, and to our surprise, it was not only delicious but also healthy and fresh, even the desserts! 😋

Now, the best part – in Sweden, an experience like this would cost a small fortune. But here, at Baba Beach Club, it’s priced at just 3,800 THB (about 1150 kr) - remarkable value for a 5-star retreat. 💰

I’m already planning for another dose of relaxation before leaving this tropical paradise! ☀️

P.S. This review is a collaboration, but rest assured, my thoughts are always genuine. No financial compensation, no influence - just genuine delight! Enjoy my review! ✨

#Collab #Wellness #BabaBeachClub #spa #vacation #traveltips #huahin #thailand #healthyfood #foodporn
#AD ⭐️ HOTEL REVIEW – PUTAHRACSA ⭐️ 📍 #AD ⭐️ HOTEL REVIEW – PUTAHRACSA ⭐️
📍 Hua Hin, Thailand

Nestled by Hua Hin beach and close to the city center, this 5-star gem, @putahracsa, radiates a homely and relaxed atmosphere. I had the joy of reconnecting with the General Manager, whom I got to know during my last trip to Thailand. @llmedor ’s warm influence on the staff created a delightful experience. The staff’s genuine joy at work made our stay comfortable and inviting. 😊🏨

We were fortunate to try out a Pool Villa with a divine jacuzzi, offering privacy and thoughtful details. The plush beds, fluffy towels, nightly turn-down service, and calming essential oils set the mood for relaxation. 🌺🛏️

On the second night, we had the privilege of staying in one of their Deluxe rooms across the street, featuring more pools, a spa, gym, and a volleyball court. The unique room details added to the charm. 🏊‍♂️🏋️‍♀️

The highlight was the outstanding Thai cuisine, especially the red curry with duck and khao soi with soft shell crab 🦀🤤. Breakfast options include a buffet or à la carte dining. 🍽️🍳

While drinks leaned on the pricey side, their deliciousness and live music during afternoons and dinners elevated the atmosphere. 🍹🎵

Highly recommended for a top-notch hotel experience with great service, delicious food, and a friendly atmosphere near the beach and city center. 🏖️🏙️

P.S. This review is a collaboration, but my thoughts are always genuine. No financial compensation, no influence. Enjoy my review! 

Sawadee kaa! 🌺🙏 

#collaboration #PutahracsaHuaHin #LuxuryEscape #TravelReview #vacation #fivestarhotel #hotel #thailand #huahin #boutiqehotel #thaifood #foodporn
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …