Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Glutenfria spenatvåfflor med laxröra och räkor

25 mars, 2017 av Jill Wallentin 1 kommentar

Glutenfria spenatvåfflor med laxröra, räkor och avokado

Jill Wallentin
En betydligt nyttigare våffelvariant med spenat som jag toppade med handskalade räkor, avokado, citron, dill och en läcker röra med kallrökt lax och färskriven pepparrot.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

Våfflorna

  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl färskost
  • 65 g babyspenat
  • 2 dl riven ost
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt

Laxröran

  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk dill finhackad
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk pepparrot färskriven

Instruktioner
 

Våfflorna

  • Mixa samtliga ingredienser till en jämn smet. Låt stå och dra i några minuter.
  • Lägg en klick smör i våffeljärnet och grädda tills de fått färg.

Laxröran

  • Skär laxen i små bitar. Blanda ihop med övriga ingredienser. Smaka av med eventuellt mer salt och citron.
  • Toppa våfflan med laxröra, avokado, räkor, citron och dill.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Frukost/Brunch, Måltid, Påsk, Recept, Snabblagat

« Tonfiskröra i avokadohalva
Matar du kroppens största organ med kemikalier? »

Kommentarer

  1. Jessica Seger säger

    29 mars, 2017 kl. 10:00

    En annan version av det som är mina barns favoritlag, grönsaksvåffla med laxröra. Ska absolut testas.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se