
Glutenfria spenatvåfflor med laxröra, räkor och avokado
En betydligt nyttigare våffelvariant med spenat som jag toppade med handskalade räkor, avokado, citron, dill och en läcker röra med kallrökt lax och färskriven pepparrot.
Ingredienser
Våfflorna
- 2 st ägg
- 1 dl grädde
- 1 dl färskost
- 65 g babyspenat
- 2 dl riven ost
- 0,5 dl mandelmjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 0,5 tsk salt
Laxröran
- 200 g kallrökt lax
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk majonnäs
- 1 msk dill finhackad
- 1 tsk citronsaft
- 1 msk pepparrot färskriven
Instruktioner
Våfflorna
- Mixa samtliga ingredienser till en jämn smet. Låt stå och dra i några minuter.
- Lägg en klick smör i våffeljärnet och grädda tills de fått färg.
Laxröran
- Skär laxen i små bitar. Blanda ihop med övriga ingredienser. Smaka av med eventuellt mer salt och citron.
- Toppa våfflan med laxröra, avokado, räkor, citron och dill.
En annan version av det som är mina barns favoritlag, grönsaksvåffla med laxröra. Ska absolut testas.