En underbart god och sockerfri gräddglass med enbart fyra ingredienser - precis så som det alltid borde vara. God som den är med enbart äkta vanilj men går ju givetvis att smaksätta med det som du tycker om allra bäst.
Ingredienser
- 3 st äggulor
- 2 msk valfri sötning (jag använde xylitol)
- 3 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
Instruktioner
- Separera äggen och vispa ihop äggulor med sötning tills lite fluffigt.
- Koka upp grädden tillsammans med en delad och urskrapad vaniljstång och låt koka i några minuter tills grädden tjocknat något.
- Sänk värmen och häll i äggulorna med sötningen i den varma grädden. Vispa ihop och låt koka på ganska låg värme under omröring tills den blivit krämig.
- Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills helt kall.
- Häll över smeten i en glassmaskin eller lägg in i frysen och rör om då och då tills önskvärd konsistens.
Hanna säger
Kan man använda kokosgrädde istället för vispgrädde?
JillW säger
Ja det kan man säkert. Den blir nog inte riktigt lika krämig. Men jag ska absolut testa också 🙂