Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Rödspätta med dill och kaviar

28 maj, 2017 av Jill Wallentin 4 Comments

Rödspätta med dill och kaviar

Jill Wallentin
En fantastiskt god och lättlagad fiskrätt som fick oss båda att verkligen skrapa tallrikarna och formen rena från den goda såsen. Kaviar innehåller visserligen lite socker (mängden varierar mellan olika märken men innehåller ändå mindre kolhydrater än exempelvis mörk choklad). Men som smaksättning fungerar den utmärkt då den ger en god, fyllig och lite rökig smak.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 800 g rödspättafiléer
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk kaviar
  • 1 dl färsk dill hackad
  • 2 st salladslök
  • 1,5 dl grädde
  • 120 g körsbärstomater
  • 0,5 tsk salt smaka av
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 150 g ost riven

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader (varmluft)
  • Rör ihop crème fraiche med finhackad dill och salladslök, kaviar och kryddor.
  • Lägg en liten klick av blandningen i varje spättafilé, rulla ihop och lägg i en ugnsform.
  • Häll över grädden, delade körsbärstomater och toppa med den rivna osten.
  • Ställ in i ugnen och tillaga i 30 minuter tills osten fått en fin färg.
  • Servera gärna tillsammans med en god sallad eller kokad blomkål.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

« Low-carbonara
Rabarberkompott med jordgubb & chia »

Comments

  1. gunilla says

    1 oktober, 2017 at 18:05

    Hej Jill!

    Nu blev jag besviken, har du skrivit fel I receptet, totalt smaklölst, synd…

    V hl Gunilla

    Svara
    • JillW says

      1 oktober, 2017 at 18:18

      Hej Gunilla! Trist att du tyckte det. Jag antar att smaken beror väldigt mycket på vilken sorts kaviar och ost man använder. Den kaviar vi brukar ha hemma är väldigt salt och rökig i smaken och jag använder alltid smakrika lagrade ostar som exempelvis Västerbottensost eller brännvinsost.

      Svara
  2. Carina Eriksson says

    9 april, 2018 at 20:51

    Hejsan!
    Gjorde denna rätt i dag till middag, och jag säger WOW. Det var super gott. Min man och jag tyckte detta var jättegott och vi kommer göra denna flera gånger.
    Tack så mycket för det toppen goda receptet <3
    Kram

    Svara
    • JillW says

      9 april, 2018 at 21:11

      Vad kul att ni gillade receptet! 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se