Här får ni receptet på en brutalt god Caesarsallad helt i min smak. Istället för parmesan så använde jag en god lagrad svensk hårdost och toppade med knapriga frön och citronmarinerad rödlök för en härlig smak och färg.
Ingredienser
Dressingen
- 1 st ägg
- 1,5 dl rapsolja
- 2 st sardeller
- 100 g riven lagrad hårdost Exempelvis Gäsenes Minimunk
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 tsk dijonsenap
- 0,5 msk citronsaft
Salladen
- 4 st kycklingfiléer helst ekologiska med skinn
- 1 st romansallad
- 250 g cocktailtomater
- 1 st rödlök
- 100 g Hyvlad ost
- 1 dl rostade pumpa- och solrosfrön
Instruktioner
Dressingen
- Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan. Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta nerifrån och upp tills all olja blivit vit och krämig.
- Lägg i tärnad ost och resten av ingredienserna. Mixa tills slätt.
Salladen
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek i smör tills färdiga.
- Riv sönder salladen, skiva tomat och rödlök. Marinera gärna löken i citronsaft i några minuter för en mild och fräsch smak.
- Blanda sallad, tomat och lök med dressingen. Toppa med kyckling, ost, frön och mer rödlök.
Tobbe säger
Hur gör du den citronmarinerade rödlöken?
JillW säger
Bara lägg den strimlade löken i pressad citron i några minuter ?
Maria Nilsson säger
Inspiration till dagens lunch, tack!
JillW säger
Varsågod! Ha en bra dag! 🙂
Marie säger
Kanongod dressing, tack för receptet?