Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Benbuljong av kyckling

26 mars, 2016 av Jill Wallentin 7 kommentarer

Benbuljong av kyckling

Jill Wallentin
Benbuljong innehåller mycket gelatin som innehåller höga halter av glycin som är en aminosyra (byggsten för protein). Glycin är väldigt bra för matsmältningen och hjälper till att reparera tarmen. Dessutom är det superbra för hår, hud och naglar samt en viktig källa av kalcium och mineraler.
Förutom dess läkande egenskaper så är det en fantastisk, och naturlig, smakförstärkare i soppor, såser och grytor. De allra flesta färdiga buljongerna och buljongtärningarna som man köper i affären är ofta allt annat än naturliga och innehåller dessutom ofta socker och gluten.
Det fungerar att koka i gjutjärnsgryta men att införskaffa sig en crockpot är dock att rekommendera då det är mer energisnålt samt säkrare att ha igång då det ska kokas så pass länge.
Skriv ut receptet
Måltid Tillbehör
Portioner 5 dl (cirka)

Ingredienser
  

  • 1 st ekologisk kyckling
  • 2 st röd lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 0,5 st ekologisk citron
  • 1 knippe färsk timjan
  • 1 st kanelstång
  • 0,5 st chili
  • 10 st svartpepparkorn
  • 3 tsk himalaya salt
  • 1,5 liter vatten eller till kycklingen nästan är täckt

Instruktioner
 

  • Lägg kycklingen i crockpoten. Lägg i resten av ingredienserna. Lök och morot hackas grovt.
  • Häll över vatten tills kycklingen nästan är helt täckt.
  • Låt koka på "high" i crockpoten i cirka 3 timmar.
  • Kycklingen kommer nu att bokstavligt talat falla sönder. Lyft ut kycklingen och låt den svalna något. Rensa bort det saftiga köttet och spara det.
  • Lägg i alla ben (knäck dem gärna), skinn och skrov tillbaka i grytan och koka i ytterligare 3 timmar.
  • Häll sedan över allt i en gjutjärngryta eller annan stor gryta. Låt det sedan stå och koka utan lock tills önskvärd styrka.
  • Sila av buljongen och häll den i en burk. Ställ in i kylskåpet under natten.
  • Om du nu förhoppningsvis har lyckats så har buljongen blivit geléaktig. Förvara som den är i kylskåpet i någon vecka. Alternativt så tar du bort fettlagret från ytan (som du kan spara och använda i såser, steka i etc) och sedan lägg ner buljonggelén i iskubsformar. Frys in och ta fram vid behov.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Tillbehör

Sockerfria dammsugarägg och trillingnötter

25 mars, 2016 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Sockerfria dammsugarägg och trillingnötter

Jill Wallentin
Älskar du också dammsugare? Ja då menar jag ju inte den där brummande städmaskinen utan det där gröna, avlånga och icke så nyttiga bakverket? Det gör jag i varje fall! Och är du också en av dem som tyckte att trillingnöten var det godaste i hela Aladdinasken (som de sedan pg a att den var för dyr att tillverkade helt plötsligt slutade med)? Här kommer mina busenkla recept på dessa godbitar fast givetvis helt utan socker!
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 25 stycken av varje (cirka)

Ingredienser
  

Dammsugarägg

  • 100 g sockerfri choklad
  • 1 msk kokosfett om chokladen är för trögflytande när smält
  • 25 st mandlar
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk valfri sötning (helst xylitol)
  • 2 msk grädde eller tills lagom marsipanlik konsistens
  • 3 droppar arrakessens
  • 3 droppar bittermandelessens
  • 3 droppar grön karamellfärg valfritt

Trillingnötter

  • 100 g hasselnötter
  • 100 g sockerfri choklad
  • 1 msk kokosfett

Instruktioner
 

Dammsugarägg

  • Smält chokladen i ett vattenbad. Om chokladen är för trögflytande när den är smält - tillsätt lite kokosfett så blir det lättare att doppa äggen.
  • Rosta mandlarna i en torr stekpanna.
  • Blanda samman mandelmjöl, sötning, arrak, bittermandel, eventuell karamellfärg och grädde tills det blir en marsipanlik konsistens som går att rulla.
  • Ta en mandel, täck den med mandelmassan och rulla den till en boll.
  • Doppa dem sedan i chokladen. Lägg på en bricka med bakplåtspapper på. Garnera eventuellt med riven vit choklad eller hackade nötter. Ställ in brickan i kylskåpet.
  • Servera när chokladen stelnat.

Trillingnötter

  • Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt kokosfettet.
  • Rosta nötterna i en torr stekpanna.
  • Gnid hasselnötterna mellan händerna när de svalnat så ramlar det mesta av skalet av.
  • Häll i alla nötterna i den smälta chokladen.
  • Ta upp tre nötter åt gången med en liten sked och lägg på en bricka med bakplåtspapper på.
  • Ställ in brickan i kylskåpet tills chokladen stelnat. Om du vill göra mönster ovanpå, likt originalet, spara då lite av chokladen som du sedan ringlar på när chokladen på nötterna stelnat. Ställ sedan in dem i kylen igen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Godis, Jul, Påsk, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Endivesnittar med cajunkrabbröra

20 mars, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Endivesnittar med cajunkrabbröra

Jill Wallentin
Här är en smakrik och lite annorlunda aptitretare. Av den långbenade kungskrabban får du ut mest kött för pengarna. Den norska kungskrabban är dessutom ett utmärkt miljöval då den har grön signal från WWF.
Skriv ut receptet
Måltid Förrätt
Portioner 30 stycken snittar

Ingredienser
  

  • 2 st endive
  • 200 g kungkrabbskött eller krabbkött på burk
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 st rödlök finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 tsk malet vitt senapsfrö
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk färsk timjan finhackad
  • 1 tsk oregano
  • salt

Instruktioner
 

  • Rensa ur köttet från kungskrabban och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
  • Skär av botten på endiven, lossa och bladen och skölj av dem.
  • Lägg upp på ett fat och klicka i en sked av den goda krabbröran på varje blad.
  • Toppa med lite extra cayennepeppar och färsk timjan och servera.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Påsk, Recept, Snabblagat

Glutenfri västerbottenostpaj med goda tillbehör

20 mars, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Glutenfri västerbottenostpaj med goda tillbehör

Jill Wallentin
En uppskattad klassiker i glutenfri tappning med goda tillbehör som kallrökt lax, crème fraiche, rom, räkor, dill och avokado. Ett hit på buffébordet!
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Glutenfri pajbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st ägg

Fyllningen

  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 200 g västerbottenost riven
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

Pajbotten

  • Ställ in ugnen på 180 °C.
  • Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen ( i matberedaren tar det endast några sekunder).
  • Bred ut pajdegen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter.

Fyllningen

  • Vispa ihop ägg, grädde, västerbottenost, salt och peppar. Häll i fyllningen i den förgräddade botten.
  • Grädda pajen i ca 20 minuter eller tills den stabiliserat sig och fått fin färg.
  • Låt svalna något och servera med dina favorittillbehör.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Påsk, Recept, Vegetariskt

Inkokt lax med ramslökshollandaise

20 mars, 2016 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Inkokt lax med ramslökshollandaise

Jill Wallentin
En svensk klassiker i lite ny tappning. Rätten serveras med en ljuvligt god hollandaisesås som du mixar ihop på under tre minuter.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Inkokt lax

  • 1 kg laxfilé
  • 2 liter vatten
  • 0,5 dl ättika
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 5 st lagerblad
  • 2 tsk senapsfrön
  • 1,5 msk salt
  • 1 st fänkål
  • 1 st morot
  • 1 knippe dill
  • 2 st rödlök

Ramslökshollandaise

  • 150 g smör
  • 1 dl rapsolja
  • 1 st ägg
  • 5 st ramslökstjälkar
  • 2 msk citronsaft
  • salt smaka av

Grönsakspasta

  • 500 g sparris
  • 2 st morötter
  • 1 st zucchini

Instruktioner
 

  • Koka upp vatten, ättika, kryddor, strimlad fänkål och morot i en stor kastrull och låt koka i 10 minuter.
  • Skär bort skinnet på laxen och dela den i cirka 3 x 3 cm stora kuber.
  • Lägg den strimlade löken i lagen och koka i ytterligare 5 minuter. Stäng av värmen.
  • Lägg i laxen och dillen i lagen och täck med plastfolie och lock. Låt stå tills den svalnat. Kan med fördel stå i kallt i kylskåpet över natten.

Ramslökshollandaise

  • Knäck ägget i en hög mixerskål (som man brukar få om man köper en mixer).
  • Smält smöret tills det börjar bubbla och allt smör är rinnande.
  • Ställ mixern i botten på den höga behållaren med ägg i och häll i smöret och oljan. Mixar sedan nerifrån och upp. Tänk att det understa lagret ska hinna bli ljust och krämigt innan du tar upp mixern.
  • Tillsätt sedan citronsaft och ramslök. Smaka av med salt.

Grönsakspasta

  • Strimla grönsakerna mot en skärbräda med en osthyvel och moroten med en potatisskalare om du inte har tillgång till en mandolin.
  • Koka i ca 3 minuter i saltat vatten.
  • Häll av vattnet och låt dem ånga av innan servering.

Anteckning

Tips! Laxen kan med fördel göras dagen innan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Påsk, Recept

Mustig fiskgryta med apelsin och saffransaioli

11 januari, 2016 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Mustig fiskgryta med apelsin och saffransaioli

Jill Wallentin
En av mina favoriträtter som är minst lika god på sommaren som på vintern. Perfekt bjudrätt om ni är många. Toppa gärna med handskalade räkor och dill från fänkålen för extra piff och smak. Sötman från apelsinen balanserar syran från tomaten så smaken blir rund och god.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 50 g smör
  • 400 g fänkål
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 500 g passerade tomater
  • 2 st apelsiner ekologiska, rivet skal och juice
  • 700 g laxfilé eller blanda gärna med annan fisk

Saffransaioli med chili

  • 1 st ägg ekologiskt
  • 2,5 dl rapsolja
  • 0,5 st citron saften
  • 1 pkt saffran
  • 1 tsk chili
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st vitlöksklyfta

Instruktioner
 

Fiskgrytan

  • Dela fänkålen på mitten och skär i tunna skivor. Spara den gröna dillen till dekoreringen. Stek fänkålen i smör i en stor gryta tillsammans med saffran, vitlök, vitt vin, timjan och salt tills mjuk.
  • Häll i tomat, rivet apelsinskal och saften från apelsinerna. Låt koka i några minuter.
  • Tärna laxfilén och lägg i grytan. Koka i några minuter på medelvärme tills laxen är genom lagad.
  • Smaka av och toppa gärna med handskalade räkor och dillen från fänkålen.

Saffransaiolin

  • Knäck ägget i en hög och smal mixerskål.
  • Häll i oljan.
  • Ställ mixern i botten av skålen och börja mixa sakta nedifrån och upp tills all olja har mixats samman med ägget och blivit vitt och fluffigt.
  • Smaksätt med saffran, citron, chili och vitlök. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept, Snabblagat

Zucchiniplättar med fetaost och chili

9 januari, 2016 av Jill Wallentin 1 kommentar

Zucchiniplättar med fetaost och chili

Jill Wallentin
En snabblagad rätt som är lite av ett mellanting mellan pannkakor, omelett och falska rårakor. Servera gärna tillsammans med en god sallad och tzatziki.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 2 msk sesammjöl eller mandelmjöl
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 st zucchini 1 zucchini = ca 260 g
  • nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Instruktioner
 

  • Vispa samman alla ingredienser förutom zucchini. Låt stå och svälla medan du river zucchinin.
  • Riv zucchinin mellangrovt och krama sedan ut så mycket vätska som du kan för att undvika att plättarna blir rinniga.
  • Klicka ut smeten som små plättar i en het stekpanna med smör. Ju mindre plättar du gör desto lättare är de att vända utan att de går sönder. Stek på båda sidor tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Nötfritt, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Sojafri vegofärs med avokadoröra

6 januari, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Sojafri vegofärs med avokadoröra

Jill Wallentin
Många försöker undvika sojaprodukter av olika skäl så jag tänkte att det måste gå att göra en god och nyttig färs på egen hand. Så här får ni nu ett härligt recept på en tacokryddad vegofärs! Jag serverade den tillsammans med en god sallad och avokadoröra.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Tex-Mex
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Färsen

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 st gul lök stor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st paprika stor
  • 5 st jalapeños
  • 1 tsk soyasås
  • 0,5 msk spiskummin
  • 0,5 msk chilipulver valfri styrka
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 4 st ägg ekologiska

Avokadoröra

  • 1 st avokado
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk limejuice
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • salt smaka av

Instruktioner
 

Färsen

  • Mixa solrosfrön och pumpafrön grovt. Stek i kokosolja tillsammans med hackad lök, vitlök, tärnad paprika, jalapeños och kryddor tills fröna fått lite färg.
  • Knäck i äggen och rör runt tills genomstekt.

Avokadoröran

  • Dela avokadon på mitten och ta ut kärnan. Gröp ur köttet med en sked.
  • Mosa eller mixa samman avokadon med crème fraiche, pressad lime och vitlök. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

Saffranscheesecake med mazarinbotten

13 december, 2015 av Jill Wallentin 18 kommentarer

Saffranscheesecake med mazarinbotten

Jill Wallentin
Det här kan faktiskt vara julens absolut godaste kaka! En perfekt krämig cheesecake med smak av saffran och mandelmassa – toppad med pistagenötter och mandel.
Så om ni bara ska baka en enda sötsak i jul (även om denna är både socker- och glutenfri) så röstar jag för det här receptet. Den är även väldigt lätt att göra. Dock så krävs det lite planering då den behöver bli helt kall innan servering så gör den gärna dagen innan så slipper du stressa.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

Mazarinbotten

  • 100 g smör
  • 1 st ägg
  • 4 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl valfri sötning (helst xylitol/björksocker)
  • 4 droppar bittermandelessens

Fyllningen

  • 600 g philadelphiaost
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 st ägg
  • 1 dl valfri sötning (helst xylitol/björksocker)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 st citron saften
  • 1 g saffran
  • 0,5 dl pistagenötter hackade/flagade
  • 0,5 dl mandel hackade/flagade

Instruktioner
 

Mazarinbotten

  • Ställ in ugnen på 150 grader (varmluftsugn).
  • Smält smöret och blanda samman med samtliga ingredienser till botten.
  • Bred ut smeten i en bakform med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills ytan fått lite färg.

Fyllningen

  • Öka temperaturen på ugnen till 200 grader (varmluftsugn)
  • Vispa samman färskost, crème fraiche och ägg. Blanda i sötning, vanilj, saffran och citronsaft.
  • Häll smeten i bakformen med botten. Slå den lite lätt mot bänken för att få bort eventuella luftbubblor. Toppa med nötterna.
  • Grädda cheesecaken i 10 minuter. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och fortsätt grädda i ca 25 minuter. Då ska kakan "dallra" lite när man skakar den.
  • Stäng av ugnen men låt kakan stå kvar med öppen lucka. Låt svalna i 2 timmar. Ställ sedan in den i kylskåpet innan servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Äppelglögg med äkta vanilj

5 december, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Äppelglögg med äkta vanilj

Jill Wallentin
En naturligt söt äppelglögg som passar både liten som stor.
Här hittar du ett annat härligt glöggrecept med granatäpple!
Skriv ut receptet
Måltid Dryck

Ingredienser
  

  • 7 dl äppelmust
  • 1 msk Apoteksgruppens glöggkrydda eller en påse glöggkryddor
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st kanelstänger

Instruktioner
 

  • Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Lägg dem i en kastrull tillsammans med äppelmust, glöggkrydda och kanelstänger. Koka upp och låt sedan stå och dra i minst 20 minuter före servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Dryck, Jul, Mejerifritt, Recept

  • « Föregående sida
  • 1
  • …
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • …
  • 30
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se