Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Tonfiskröra i avokadohalva

15 mars, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Tonfiskröra i avokadohalva

Jill Wallentin
En härlig och mättande frukost som visserligen kanske inte är den mest miljömedvetna pg a långa transporter för både avokado och tonfisk, så kanske inget man bör äta varje dag. Men det finns givetvis mer eller mindre bra alternativ att välja mellan. Jag väljer ekologisk avokado för att slippa kemikalierna och MSC-märkt tonfisk för ett hållbart fiske. Närproducerat blir tyvärr lite svårare att hitta.
Skriv ut receptet
Måltid Frukost
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 200 g tonfisk i vatten MSC-märkt
  • 2 st inlagda gurkor (utan socker som exempelvis polsk, eller vildgurka)
  • 1 st salladslök
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,25 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 st avokado ekologisk

Instruktioner
 

  • Finhacka de inlagda gurkorna och salladslök. Blanda samman med resten av ingredienserna förutom avokadon. Smaka av med salt.
  • Dela avokadon på mitten. Ta ur kärnan. Skär bort en skiva av botten så står den stadigt. Fyll med tonfiskröran och toppa med extra salladslök och nymalen svartpeppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Frukost/Brunch, Nötfritt, Recept, Snabblagat

« Sötpotatis- och kålrotspommes med hot dip
Glutenfria spenatvåfflor med laxröra och räkor »

Kommentarer

  1. Susanne säger

    26 mars, 2017 kl. 21:12

    Denna gjorde jag som ”brunch” idag. Såååå gott, tack för all inspiration♥️

    Svara
    • JillW säger

      26 mars, 2017 kl. 21:32

      Kul att höra! 🙂 Kram

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se