
Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick senap. Jag gräddade dem i miniformar men det går givetvis lika bra att baka dem i en vanlig brödform.
Ingredients
- 5 st ägg ekologiska
- 50 g smör , smält
- 1 msk fibersirap gold
- 1 dl sockerfri julmust
- 3 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
- 1,5 dl linfrön
- 0,5 dl pumpafrön
- 0,5 dl solrosfrön
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk himalaya salt
- 0.5 tsk ingefära
- 0.5 tsk nejlika
Instructions
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Vispa ihop äggen tillsammans med det smälta smöret, fibersirap och julmust.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål och vispa sedan snabbt ihop med äggblandningen. Låt stå och svälla i några minuter.
- Bred ut degen i en formbrödform, gärna med bakplåtspapper i så blir det superlätt att ta upp det när det är klart.
- Grädda i ugnen i cirka 40 minuter eller till färdiggräddat.