Jills mat

Njut dig till bättre hälsa med glutenfria lågkolhydratrecept och program

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Lax- och kräftfylld sjötunga med vitvinsås och smörstekta grönsaker

22 februari, 2020 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
En riktigt smakrik och lyxig rätt som samtidigt är lättlagad. Den kommer garanterat imponera på middagsgästerna! Har du svårt att få tag i sjötunga går det superbra med rödspätta. Variera med grönsaker i säsong.
5 from 1 vote
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Fisken

  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • nymalen svartpeppar
  • 350 g kräftstjärtar
  • 4 st sjötungafiléer eller dubbelt så många små rödspättafiléer
  • 2 dl vitt vin
  • 25 g smör

Vitvinsås

  • 3 dl grädde
  • 1 dl fiskspad
  • 0,5 msk fiskfond
  • 1 dl dill , finhackad
  • salt och peppar , smaka av

Grönsakerna

  • 150 g sockerärtor
  • 150 g små plommontomater
  • 1 st purjolök , tvättad och skuren i slantar
  • 1 knippe ärtskott
  • 50 g smör
  • 0,25 tsk vitlökspulver
  • salt

Garnering

  • 1 st citron , skivad
  • 1 knippe dill

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär laxfilén i kuber och mixa tillsammans med salt, cayennepeppar och ägg. Häll i lite av grädden i taget och mixa till en jämn färs. Lägg undan en del av kräftstjärtarna och hacka resten grovt. Blanda med laxfärsen (mixa ej).
  • Dela sjötungafiléerna en gång på längden och lägg dem som en cirkel i en smörad ugnsform. Fyll ringen med laxfärs. Om du istället använder tunna spättafiléer, lägg då istället en klick på varje filé och rulla ihop till en ”dolme”. Lägg dem i ugnsformen.
  • Häll på vinet och klicka över smör. Salta och peppra. Täck med smör- eller bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i cirka 30 minuter.
  • Koka upp grädden och fiskfond i en kastrull. Häll i en del av spadet när fisken varit inne i ugnen i minst 20 minuter. Låt såsen koka tills den blivit krämig. Lägg i finhackad dill och smaka av med salt och peppar.
  • Skär purjolöken i slantar och stek i smör i en stor stekpanna tillsammans med sockerärtor, tomater och kryddor endast i någon minut så att grönsakerna behåller sin spänst.
  • Servera fisken tillsammans med sås och grönsaker. Dekorera med kräftstjärtarna, citronskivor och dill.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

Glutenfritt LCHF-julbröd

15 december, 2019 av Jill Wallentin 14 kommentarer

Jill Wallentin
Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick senap. Jag gräddade dem i miniformar men det går givetvis lika bra att baka dem i en vanlig brödform.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 5 st ägg ekologiska
  • 50 g smör , smält
  • 1 msk fibersirap gold
  • 1 dl sockerfri julmust
  • 3 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
  • 1,5 dl linfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalaya salt
  • 0.5 tsk ingefära
  • 0.5 tsk nejlika

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop äggen tillsammans med det smälta smöret, fibersirap och julmust.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål och vispa sedan snabbt ihop med äggblandningen. Låt stå och svälla i några minuter.
  • Bred ut degen i en formbrödform, gärna med bakplåtspapper i så blir det superlätt att ta upp det när det är klart.
  • Grädda i ugnen i cirka 40 minuter eller till färdiggräddat.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Jul, Recept

Sockerfri brylépudding

28 augusti, 2019 av Jill Wallentin 7 kommentarer

Jill Wallentin
En guilty pleasure som jag haft sedan barnsben är Ekströms sockerbomb brylépudding som man "tillagade" i mikrovågsugnen. Nej, det är varken fancy eller nyttigt. Så ni förstår inte hur lycklig jag är över att jag äntligen har fått till den perfekta sockerfria LCHF-versionen! Sagolikt krämig. En riktigt gräddig vaniljdröm som kommer imponera på gästerna trots att den är alldeles för lätt att laga... Enjoy!
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3 dl grädde
  • 2 dl lantmjölk
  • 4 msk valfri sötning (jag rekommenderar Sötströ eller xylitol)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 4 msk fibersirap gold

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 100 °C.
  • Koka upp grädde, mjölk, sötning, vanilj och salt i en kastrull. Låt småputtra i några minuter.
  • Vispa upp äggen i en stor skål.
  • Häll den varma gräddblandningen över äggen medans du vispar.
  • Häll i fibersirap gold i botten av portionsformarna. Smeta ut sirapen över hela botten och upp en bit på kanterna.
  • Häll i gräddblandningen i portionsskålarna (cirka 10 cm i diameter) och ställ in dem i ugnen. Grädda i ca 50 minuter eller tills smeten stabiliserat sig även i mitten men den dallar fortfarande till när du skakar lite på den.
  • Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills det är dags för servering. Ta en kniv och dra den runt kanten på brylépuddingarna. Lägg en liten tallrik över formen. Ta ett grepp runt formen och tallriken, vänd den upp och ner och skaka ganska hårt tills du hör att den lossnar. Servera och njut!

Näringsinnehåll

Kalorier: 352kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 9g | Fat: 33g | Kalium: 208mg | Vitamin A: 1421IU | Vitamin C: 0.5mg | Kalcium: 136mg
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Nyår, Recept, Sötsaker

Mejerifri kokosglass med vanilj

6 augusti, 2019 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Den här ljuvligt goda och superkrämiga kokosglassen innehåller varken några mejeriprodukter eller vanligt socker. Om du vill lyxa till det lite extra kan du servera glassen tillsammans med min sockerfria LCHF-granola.
Om du klarar av sötare frukter passar mango marinerad i limejuice och zest fantastiskt fint till den tropiska kokossmaken.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 400 ml kokosmjölk eller grädde (gärna Garants eller Santa Marias extra creamy)
  • 4 st äggulor
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk valfri sötning (gärna xylitol/björksocker)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner
 

  • Separera äggen (spara äggvitorna och förvara i kylen). Häll i kokosmjölken i en kastrull på medelhög värme. Vispa ner äggulorna och resten av ingredienserna.
  • Det ska inte koka, sänk då värmen. Vispa tills smeten börjar tjockna. Låt den sedan svalna först i rumstemperatur. Häll över i en stor skål eller burk och ställ in i kylskåpet tills smeten är helt kall.
  • Glass blir ju helt klart bäst i en glassmaskin. Om du har en sådan, häll i smeten och låt den göra sin grej tills glassen fått önskvärd konsistens. Om du inte har en glassmaskin, ställ in glassen i frysen. Efter cirka en halvtimme, ta ut den och rör runt. Upprepa tills önskvärd konsistens.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Mejerifritt, Recept, Sötsaker

LCHF-granola

13 april, 2019 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Toppa rysk- eller turkisk yoghurt med min mammas kryddiga och knapriga granola så är helgfrukosten räddad. Även supergott som strössel till glass. Lägg gärna till en näve färska bär för extra smak och lyxig känsla.
Skriv ut receptet
Måltid Frukost
Portioner 12

Ingredienser
  

  • 2 dl mandlar
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 dl linfrön
  • 3 msk xylitol, sötströ eller fibersirap gold
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 3 msk kokosolja , smält

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Hacka mandel och hasselnötter grovt. Blanda tillsammans med fröna på en bakplåt.
  • Blanda ihop sötning och kryddor i en liten skål. Blanda med nöt- och frömixen. Häll över smält kokosolja och blanda allt ordentligt.
  • Rosta i ugnen i 30 minuter. Rör gärna runt med en stekspade efter halva tiden så att granolan blir jämnt rostad. Låt svalna och servera tillsammans med en fet yoghurt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Recept

Jills kärleksmums LCHF-style

8 oktober, 2018 av Jill Wallentin 14 kommentarer

Jill Wallentin
Kärleksmums, mockarutor eller snoddas – kärt barn har många namn. Originalet innehåller nästan 1 liter(!) socker men dessa är både fria från socker och gluten men ändå smakar de faktiskt otroligt likt originalet. De små men naggande goda rutorna av kärlek innehåller endast 1 g kolhydrater per styck. Perfekt saftiga med kraftig chokladsmak. Smakar extra gott tillsammans med en kopp stark espresso.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 48 små rutor

Ingredienser
  

Kakan

  • 150 g smör smält
  • 3 st ägg
  • 1 dl xylitol sötströ eller motsvarande
  • 1 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver

Glasyren

  • 50 g smör
  • 2 msk grädde
  • 3 msk starkt kaffe
  • 100 g mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)

Topping

  • 0,5 dl kokosflingor

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader (varmluftsugn)
  • Smält smöret och vispa ihop med ägg och sötning tills lite fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en ugnsform med höga kanter ca 35x27 och häll i smeten. Bred ut den jämnt över hela botten och grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  • Gör glasyren genom att koka upp smör, grädde och kaffe i en kastrull. Lägg i chokladen och sänk värmen. Rör runt tills chokladen smält helt och glasyren är jämn och fin. Låt svalna något.
  • Häll glasyren över kakan och toppa med kokosflingorna. Ställ in kakan i kylen och låt svalna helt. Skär kakan i rutor med en vass kniv. Njut.

Anteckning

Näringsinnehåll per styck: 1 g kolhydrater, 7 g fett, 1 g protein (75 kcal)
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Sötsaker

Köttfärsås med kalkon och spetskålspasta

23 augusti, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En riktig vardagsklassiker i min smak. Här är pastan utbytt mot smörstekt spetskål och köttfärssåsen som är gjord av kalkonfärs har en kraftig men samtidigt len smak av tomat, vitlök, örter och lite hetta från chili. Så gott och enkelt!
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g kalkonfärs
  • 3 st vitlöksklyftor , pressade
  • 1 st gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilipaste om du gillar hetta
  • 1 tsk salt
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk sockerfri ketchup eller finhackade soltorkade tomater
  • 0,5 dl grädde
  • nymalen svartpeppar
  • smör eller olivolja att steka i
  • 1 st spetskålshuvud
  • 1 dl riven ost

Instruktioner
 

  • Stek färsen i smör eller olivolja tillsammans med pressad vitlök, finhackad lök, tomatpuré, salt och chilipaste tills brynt.
  • Häll i tomatpuré, kryddor och ev sockerfri ketchup. Smaka av med salt. Låt puttra på låg värme.
  • Strimla spetskålen och stek den i smör tills den börjar bli mjuk. Salta och peppra.
  • Servera spetskålspastan med köttfärssåsen och toppa med riven ost och gärna färsk basilika.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Blue cheese chicken salad

18 augusti, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Kycklingsallad deluxe med blue cheese-dressing och knaperstekt bacon. En riktigt läcker och matig sallad som du säkert kommer vilja göra om och om igen. Dressingen svänger du ihop på nolltid och passar även till kött och grillade grönsaker.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 2 st kycklingfiléer , helst ekologiska med skinn
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Blue cheese-dressing

  • 100 g ädelost , gärna grädd
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl grädde eller vatten att späda med
  • 1 tsk vitlökspulver eller vitlöksklyfta
  • 0,5 msk citronsaft
  • salt och nymalen svartpeppar , smaka av

Sallad

  • 1 st romansallad
  • 2 st tomater
  • 1 liten rödlök
  • 1 st avokado
  • 100 g kycklingbacon , knaperstekt
  • 40 g ädelost
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Krydda kycklingfiléerna på båda sidorna och stek i smör tills de är ordentligt tillagade. Lägg gärna på ett lock under de första 10 minuterna så går det snabbare. Stek tills skinnet är krispigt och fått fin färg.
  • Skär kycklingbacon i småbitar och stek i samma stekpanna som kycklingen stektes i tills krispigt. Salta om det behövs.
  • Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Mixa om du vill att den ska bli slät. Justera mängden grädde eller vatten tills du får den konsistens som du vill ha. Smaka av med salt och peppar.
  • Tvätta och skär salladen i strimlor. Skala och dela rödlöken på mitten. Skär i strimlor. Tärna tomaterna och avokadon.
  • Lägg sallad och rödlök i en skål, blanda i dressingen tills allt är täckt. Lägg upp i djupa tallrikar, lägg på tomat och avokado. Skär upp kycklingen i skivor och lägg ovanpå salladen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och avsluta med några varv med svartpepparkvarnen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Texmex-burgare med LCHF-bröd

22 juli, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Det här är kort och gott en fantastisk burgare. Underbart saftigt kött, smält cheddar, rökig chipotledressing, guacamole, majo och jalapeños för extra sting. Brödet som omfamnar denna härlighet är stekt i skyn och fettet från burgarna vilket ger dem en frasig yta och massor av smak. Burgarna blir extra goda om du grillar dem. Stek då bröden i smör.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Tex-Mex
Portioner 4 burgare

Ingredienser
  

Burgarna

  • 500 g kycklingfärs , eller annan valfri färs
  • 50 g smör
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 skivor cheddarost

Bröden

  • 2 msk smör , smält
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 st ägg
  • 0,5 dl färskost (typ Philadelphia)
  • 6 msk pofiber (finns att köpa i glutenfria hyllan)
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt

Guacamole

  • 1 avokado
  • 3 körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 liten rödlök
  • 0,5 dl hackad koriander
  • 1 tsk limejuice
  • salt och peppar , smaka av

Chipotledressing

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 tsk chipotlechili
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • salt och peppar , smaka av

Vid servering

  • 2 jalapeños , fint skivade
  • 4 msk majonnäs
  • 4 salladsblad

Instruktioner
 

  • Gör burgarna genom att skära smöret i små tärningar. Blanda smöret med färs, grädde och kryddor och forma till burgare.
  • Stek burgarna i smör i en het stekpanna eller på grillen tills de är ordentligt tillagade (om kyckling eller kalkon). Lägg på osten när burgarna börjar bli klara och låt den smälta.
  • Mixa samtliga ingredienser till guacamolen och smaka av med salt och peppar.
  • Blanda samman ingredienserna till chipotledressingen. Smaka av med salt och peppar.

Bröden

  • Smält smöret, fördela det i stora och breda muggar eller portionsformar (som tål att vara i mikrovågsugn). Smörj kanterna. Strö ut sesamfrön i formarna.
  • Vispa ihop samtliga ingredienser till bröden i en skål tills smeten blivit jämn. Fördela smeten i formarna. Mikra ett bröd i taget i 2 minuter på 700 watt.
  • Dela bröden på mitten och stek dem i stekflottet efter du stekt klart burgarna tills de fått fin färg och blivit frasiga.

Servering

  • Lägg upp bröden på tallrikar. Toppa med chipotledressing, kött, guacamole, majonnäs, jalapeños och sallad. Lägg på andra brödskivan, tryck till lite. Njut.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Fågel, Grillat, Måltid, Recept

Nötfritt mikrobröd

30 juni, 2018 av Jill Wallentin 13 kommentarer

Nötfritt mikrobröd
Jill Wallentin
Jag har aldrig direkt känt ett sug av att baka i mikrovågsugnen. Men testade mig fram för att hitta det perfekta mikrobrödet. Efter en hel del laborerande blev detta resultatet. Ett väldigt "brödlikt" bröd utan vare sig mandel- eller kokosmjöl som enbart innehåller 1,5 g kolhydrater per portion (1 bröd delat på mitten). Det här måste du testa!
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 (1 bröd som du delar på mitten)

Ingredienser
  

  • 15 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 msk färskost (typ Philadelphia)
  • 1,5 msk pofiber (finns att köpa i glutenfria hyllan)
  • ¼ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner
 

  • Smält smöret i en kopp med bred botten eller i en liten portionsform med höga kanter (ca 8 cm i diameter).
  • Om du vill snåla med disken vispar du ihop de blöta ingredienserna inkl. smöret direkt i koppen med en gaffel och sen vispar du i de torra. Eller så vispar du ihop allt i en större skål med en ordentlig handvisp vilket är betydligt enklare - speciellt om du vill göra flera bröd på en gång.
  • Mikra brödet i 2 minuter på full effekt (ca 700 watt).
  • Lossa brödet från formen, dela det på mitten eller flera gånger om du gjort brödet i en smalare kopp/form. Rosta tills brödet fått en fin färg och krispig yta.
  • Njut tillsammans med rikligt med pålägg så har du en mättande frukost eller brunch på bara några minuter.

Anteckning

TIPS! Variera gärna med att tillsätta vallmo-, sesamfrön eller brödkrydda. Toppen som hambugerbröd!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Recept

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 32
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

jillsmat

🫦 Njutbar glutenfri, proteinrik lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Livet och resor

🎁💚 GÅ MED I JILLSMAT30 JUL & NYÅR - MÅ GOTT & GÖR 🎁💚 GÅ MED I JILLSMAT30 JUL & NYÅR - MÅ GOTT & GÖR GOTT 

Årets mysigaste hälsoprogram är tillbaka! JillsMat30 Jul & Nyår hjälper dig att njuta av julens smaker och avsluta året med en lättare, skönare känsla i kroppen – full av energi 🎄✨

Programmet var så uppskattat förra året att många vill gå igen – trots att det är samma recept! 😆🫶🏼
Du får recept för hela december – från lättlagade vardagsrätter och mer hälsosamma julbordsfavoriter till festliga nyårsrätter 🥂🎆. Allt är lågkolhydrat, proteinrikt, glutenfritt och enkelt att laga.

Även i år vill jag ge tillbaka 💚
För varje 10:e betalande deltagare bjuder jag in en person kostnadsfritt – för att fler ska få chansen att förbättra sin hälsa och uppleva glädjen och gemenskapen.

💌 Vill du ansöka om en gratisplats?
Om du är sjukskriven, arbetslös eller av ekonomiska skäl inte kan delta – mejla en kort motivering till mail@jillsmat.se. Platserna lottas ut bland ansökningarna.

💫 Vill du sprida lite extra julglädje?
 Jag lottar även ut en plats bland er som:
 1️⃣ delar det här inlägget i en story och taggar @jillsmat eller återpublicerar det på ditt konto
 2️⃣ och kommenterar här med er favoritjulrätt eller julbak 😋💚

 💌Jag kontaktar vinnarna innan programstart.

I programmet kommer du dessutom ha chans att vinna fina priser från mig och bland annat @5vemore och @puradioliva! 🫒🏋🏼‍♀️🎁

💡 PS: Glöm inte att använda ditt friskvårdsbidrag innan årsskiftet!

 Jag finns på Epassi och Benify – sök på Jills mat.

👉 Läs mer och anmäl dig via länken i bio eller på jillsmat.se/shop

Hoppas vi får fira jul ihop! 💚👱🏻‍♀️

Ha det gott!/
Jill

#reklam #jillsmat30 #hälsoprogram #lågkolhydratkost #glutenfritt #julprogram #hälsa #njutning #matglädje #kostrådgivning #epassi #benify #lowcarb #lchf #keto #protein #klimakteriet #kvinnohälsa #recept #foodporn
🍫 RECEPT: LOW-CARB KLADDKAKA 🍫 Barnsligt god klad 🍫 RECEPT: LOW-CARB KLADDKAKA 🍫

Barnsligt god kladdkaka – en dröm för alla chokladälskare som vill undvika gluten och socker! 😍 Med jordnötssmör och mörk choklad får den en fyllig, djup smak och perfekt kladdighet 🤎

Det här är ett av favoritrecepten från mitt självgående hälsoprogram – JillsMat AIRFRYER FLEX, som du kan köra när du vill ⚡. 

📌 Glöm inte att spara receptet till senare och gilla gärna om du “Jillar”! 🫶🏼

6 portioner 

INGREDIENSER 
75 g smör, mjukt
0,5 dl jordnötssmör (🔁 valfritt nötsmör)
2 ägg
0,5–0,75 dl valfri sockerfri sötning som ex. Nick’s, Sukrin, Sötströ, xylitol
0,5 dl kakao
1,5 dl mandelmjöl (🔁 0,75 dl kokosmjöl)
1 krm salt
1 msk vatten
0,5 tsk vaniljpulver
30 g mörk choklad (minst 80%), hackad

1️⃣ Smöra en form (ca 16 x 20 cm)

2️⃣ Vispa ihop smör, jordnötssmör, ägg och sötning tills jämnt.

3️⃣ Rör ner kakao, mandelmjöl, salt, vatten och vaniljpulver.

4️⃣ Vänd i chokladen och fördela smeten i formen.

5️⃣ Airfryer: 160°C i ca 15 min – fast i kanterna, kladdig i mitten. Ugn: 175°C i ca 12–15 min – håll koll så att mitten fortfarande är mjuk.

6️⃣ Låt svalna något innan servering. Servera gärna med vispad grädde, sockerfri vaniljglass och färska bär.

👉 Läs mer och gå med i JillsMat AIRFRYER FLEX eller i något av mina JillsMat30-program på jillsmat.se/shop

Ha det gott! 🤗
/Jill

#jillsmat #airfryerrecept #lowcarb #lågkolhydratkost #glutenfritt #sockerfritt #hälsosamkost #hälsosamlivsstil #foodie #hälsorecept #chokladälskare #kladdkaka #dessertinspo #bakainspo #sockerfritt #jillsmatairfryerflex #lchf #airfryer
💪👸🥂 JILLSMAT QUEEN TO X-MAS (spara 500 kr! 🥳) Hur 💪👸🥂 JILLSMAT QUEEN TO X-MAS (spara 500 kr! 🥳)

Hur vill du må på nyår? 🤔
Slutkörd med en uppblåst mage och kläder som stramar – eller med en lätt och skön känsla i kroppen, fylld med energi och glädje… som en riktig Queen helt enkelt? 💃👑 Valet är ditt.

Det är inte en magisk quick fix, men med rätt mat, mindset och upplägg kan du avsluta året på topp ✨

JillsMat Queen to X-mas ger dig TVÅ program som hänger ihop perfekt:

👑 JillsMat30 Queen – för kvinnor som vill förstå sin kropp bättre och hitta balansen genom mat, hormonhälsa och mindset. Tillsammans med @kostvagenveronica , expert på kvinnohälsa och klimakteriet, får du läckra veckomenyer, kursmaterial och pepp för att skapa hållbara vanor 😋.

Förvänta dig mer energi, minskat midjemått och en sund, stabil viktnedgång.

🎄 Jul & Nyår – en maffig kollektion av mina bästa recept för jul och nyår! Allt från juliga bakverk i hälsosam tappning till härliga förslag för både julbordet och nyårsmenyn. Dessutom framröstade nya favoriter, tävlingar och massor av julmys 😍.

👉 Kampanjpris: 1.490 kr (ord. 1.990 kr)
Spara 500 kr!

Finns även på Epassi – utnyttja ditt friskvårdsbidrag 💚

Har du redan gått med i Queen och vill vara med i julprogrammet?
💌 DM:a mig så får du såklart halva priset du också.

🗓️ Start 1 november – platserna är öppna nu!
🔗 Länk i bio eller via jillsmat.se/shop

Hoppas vi ”ses”! 🫶🏼
/ Jill, lic. Kost- & näringsrådgivare och livsnjutare

#jillsmat30 #njutbarhälsa #hälsoprogram #kvinnohälsa #hormonbalans #klimakteriet #lågkolhydratkost #glutenfritt #julprogram #hälsosamjul #balansochnjutning #nyårsmål #lågkolhydratkost #lowcarb #glutenfritt #sockerfritt #lchf #highprotein #kostrådgivning #recept
👑 Missa inte sista JillsMat30 Queen för i år! 🗓️ S 👑 Missa inte sista JillsMat30 Queen för i år!
🗓️ START 1 NOVEMBER 2025

Känner du att något har förändrats i kroppen? 😩
Att du inte riktigt känner igen dig själv längre – kanske i samband med klimakteriet, stress eller bara av att livet kommit emellan?

✨ Gör som hundratals andra kvinnor som förbättrat sin hälsa, återfått matglädjen och känner sig bekväma i sin kropp igen med JillsMat30 Queen 👸💕

Ett 30-dagars digitalt hälsoprogram för dig som vill njuta dig till bättre form, sund viktnedgång, mer energi och ökad hormonell balans 😍.

Du får fantastiskt god, näringsrik mat, konkreta verktyg och inspiration för att må som en drottning – inifrån och ut 💪.

💫 Vad du kan förvänta dig:
✅ Sund viktnedgång – utan kaloriräkning eller hunger
✅ Mer energi och stabilare humör
✅ Förbättrad matsmältning och maghälsa
✅ Mindre sötsug, PMS och klimakteriebesvär
✅ Ökad självkänsla, livslust och matglädje

🍽️ Du får:
• Över 200 recept + min e-kokbok Jills mat efter säsong
• Glutenfri, proteinrik lågkolhydratkost – lättlagad och njutbar
• Roliga träningspass du kan göra hemma
• En sluten Facebookgrupp med daglig pepp och inspiration

💜 Med hälsocoachen och hormonexperten @kostvagenveronica , som hjälpt över 1000 kvinnor att må bättre.

💸 Använd ditt friskvårdsbidrag via ePassi eller Benify – sök på Jills Mat och boka din plats direkt.

👉 Läs mer och anmäl dig på jillsmat.se/shop

Hoppas vi ”ses”! 

/Jill och Veronica 

#jillsmat30queen #hormonellbalans #lågkolhydratkost #lowcarb #klimakteriet #hormoner #recept #kostrådgivning #glutenfritt #välmående #njutningifokus #hälsosamlivsstil #friskvårdsbidrag #benify
💪👸 MISSA INTE SISTA OMGÅNGEN JILLSMAT30 QUEEN FÖR 💪👸 MISSA INTE SISTA OMGÅNGEN JILLSMAT30 QUEEN FÖR I ÅR!

🗓️ Start 1 november 2025

JillsMat30 Queen är tillbaka! 🥳 Gå med i det populära hälsoprogrammet för oss kvinnor som älskar mat – men ändå vill ha resultat som både syns och känns. 

Under 30 dagar får du njutbar, hormonvänlig mat, inspiration och verktyg som hjälper dig att skapa hälsosamma vanor du faktiskt vill behålla 😋.

Ta din chans att prioritera din hälsa och ditt välmående – på ett hållbart sätt 💚.

Programmet leds tillsammans med @kostvagenveronica – expert på kvinnohälsa, som har hjälpt tusentals kvinnor att förstå och stötta sina hormoner genom rätt kost och livsstil.

Det här programmet är extra effektivt för dig som är i förklimakteriet, klimakteriet eller har hormonella obalanser som PCOS eller PMS.

Men även för dig som bara vill må ditt allra bästa och gå ner i vikt, få en lugn mage, stabilt blodsocker, mer energi och hitta tillbaka till matglädjen 🤗.

🍽️ Veckomenyer + bonusrecept – totalt uppåt 200 recept (proteinrik, glutenfri, lågkolhydratkost)
📘 E-kokboken Jills mat efter säsong ingår
🏋️‍♀️ Anpassningsbar hemmaträning – stärk kroppen utifrån dina förutsättningar
💬 Stöd, pepp och gemenskap i vår exklusiva Facebookgrupp

👉 Gå med i sista Queen-omgången för i år – start 1 november!

📲 Swipa för att se några av de mest populära recepten från programmet – och vad tidigare deltagare sagt ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.

💜 Jills mat finns på både Benify och Epassi – glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Boka din plats idag 👉 www.jillsmat.se/shop

#jillsmat30 #lågkolhydratkost #glutenfritt #lowcarb #lavkarbo #träning #hälsa #hållbarhälsa #kostrådgivning #highprotein #kvinnohälsa #hormoner #klimakteriet #ibs #diabetes #viktnedgång
🍎😋 RECEPT: Sockerfri turboäppelmos Ett enkelt och 🍎😋 RECEPT: Sockerfri turboäppelmos

Ett enkelt och riktigt gott recept på hemmagjord äppelmos – helt utan tillsatt socker! Här mixas äpplena vilket gör att du slipper skala dem eller sila och samtidigt får ett mos som är rikare på fibrer – bra både för magen och för ett jämnare blodsocker 🤗. 

Servera gärna tillsammans med proteinrika tillbehör som grekisk yoghurt, keso, lågkolhydratpannkakor eller som tillbehör till fläsk eller vilt för en mer balanserad måltid och längre mättnad 💪.

💡 Spara receptet med bokmärket och gilla gärna om du “Jillar”! 🙏💛

INGREDIENSER
ca 1 kg äpplen, gärna röda för fin färg (utan kärnhus)
0,5 dl vatten
2 msk sockerfri sötning t.ex. erytritol, stevia eller xylitol (valfritt)
1 tsk kanel eller 0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
0,5 citron, saften 

1️⃣ Skär äpplena i mindre bitar med skalet kvar och ta bort kärnhusen.

2️⃣ Lägg äppelbitarna i en kastrull tillsammans med vatten, sötning (om du använder), och eventuell smaksättning.

3️⃣ Låt koka upp och sedan sjuda på låg värme tills äpplena är helt mjuka. Rör om då och då så det inte bränns vid i botten. 

4️⃣ Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt citronsaften.

5️⃣ Mixa moset slätt med stavmixer. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning eller citron.

6️⃣Häll upp i rena burkar och förvara i kylen eller frys in i portioner.

Ha det gott! 💚

/Jill

Ps. Vill du ha mer inspiration och stöd för att kunna njuta dig till bättre hälsa? Signa upp dig till mitt nyhetsbrev eller kika på mina populära 30-dagarsprogram. Länkar finns i min bio eller skicka DM 💌. 

#recept #lågkolhydratkost #lchf #keto #glutenfritt #highprotein #protein #proteinrikt #frukost #hållbarhälsa #kostrådgivning #foodporn #foodgasm #hormonbalans #äpple #mellis #äppelmos #snabbarecept #äppelmos
Följ på Instagram

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se