Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Glutenfritt LCHF-julbröd

15 december, 2019 av Jill Wallentin 14 kommentarer

Mejerifritt formbröd

Jill Wallentin
Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick senap. Jag gräddade dem i miniformar men det går givetvis lika bra att baka dem i en vanlig brödform.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 5 st ägg ekologiska
  • 50 g smör , smält
  • 1 msk fibersirap gold
  • 1 dl sockerfri julmust
  • 3 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
  • 1,5 dl linfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalaya salt
  • 0.5 tsk ingefära
  • 0.5 tsk nejlika

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop äggen tillsammans med det smälta smöret, fibersirap och julmust.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål och vispa sedan snabbt ihop med äggblandningen. Låt stå och svälla i några minuter.
  • Bred ut degen i en formbrödform, gärna med bakplåtspapper i så blir det superlätt att ta upp det när det är klart.
  • Grädda i ugnen i cirka 40 minuter eller till färdiggräddat.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Jul, Recept

« Sockerfri brylépudding
Lax- och kräftfylld sjötunga med vitvinsås och smörstekta grönsaker »

Kommentarer

  1. Annelee säger

    16 december, 2019 kl. 17:35

    Tack för receptet! Går det bra att frysa ner brödet och ta fram vid behov?

    Svara
    • JillW säger

      16 december, 2019 kl. 19:35

      Hej!
      Ja det går utmärkt! Det är även supergott och rosta. Hoppas du gillar brödet 🙂

      Svara
  2. Pirjo-Riitta säger

    16 december, 2019 kl. 17:46

    Googlade o det stod kornmalt extrakt??? e det glutenfritt?

    Svara
    • JillW säger

      16 december, 2019 kl. 19:37

      Hej!
      Det stämmer. Fibersirapen kan innehålla spår av gluten. De finns en genomskinlig variant också som är helt glutenfri men den har inte samma sirapsmak.

      Svara
  3. Caroline säger

    16 december, 2019 kl. 22:30

    Går det bra att mala fröna istället för att ha de hela? Är inte så förtjust i just frön i lchf-bröd 🙂

    Svara
    • JillW säger

      16 december, 2019 kl. 22:38

      Absolut! Det är en smaksak 😉

      Svara
  4. Helene säger

    17 december, 2019 kl. 18:15

    Funkar pofiber istället för mandelmjöl? Tycker inte om det eller kokos

    Svara
    • JillW säger

      17 december, 2019 kl. 18:47

      Har inte testat. Om du gör det, berätta gärna hur det blev! 🙂

      Svara
  5. Mari säger

    21 januari, 2020 kl. 09:10

    Det här är seriöst det godaste glutenfria brödet jag någonsin bakat. Och jag har bakat många 🙂 Love it!!

    Svara
    • JillW säger

      22 februari, 2020 kl. 18:38

      Shit vad kul! <3

      Svara
  6. Karolina säger

    22 november, 2020 kl. 00:49

    Ska de köras i 40 minuter i ugnen även om brödet bakas i miniformar? Eller bör man korta ner tiden då?

    Svara
    • JillW säger

      22 november, 2020 kl. 09:16

      Då behöver du korta ner tiden. Testa med provsticka efter ca 20 minuter 🙂 Hoppas du gillar brödet.

      Svara
  7. Jessica säger

    24 december, 2020 kl. 11:38

    Har precis gjort brödet i gör julafton. Superenkelt och supergott! Blev vanlig sirap och julmust och lite extra nejlika. Kommer nog gå åt fort på julbordet! God Jul!

    Svara
  8. Maria Korpi säger

    3 december, 2022 kl. 17:43

    Provade detta bröd inför Julbordet. Så gott blev det, kan varmt rekommendera detta recept.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se