Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

LCHF-mazaringrottor

29 mars, 2020 av Jill Wallentin 16 kommentarer

Jill Wallentin
De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen och smakar ljuvligt. Variera med annan sylt, bär, eller varför inte toppa med flagad mandel?
5 from 2 votes
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 22 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör , mjukt
  • 1 dl xylitol eller annan valfri sockerfri sötning
  • 2 st äggulor
  • 3 droppar bittermandelessens
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sockerfri hallonsylt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa först ihop smör, sötning, äggulor, bakpulver, bittermandelessens, vaniljpulver och salt. Häll i mandelmjölet och blanda ordentligt.
  • Rulla bollar av degen med händerna. Cirka 2 cm i diameter. Lägg dem i små muffinsformar på en ugnsplåt.
  • Tryck med fingret, eller med en liten sked, på varje kaka så det blir en liten grop. Fyll varje grop med en liten klick hallonsylt.
  • Grädda i ca 20 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
  • Kakorna är mjuka när de kommer ut från ugnen men stelnar något när de svalnat. Förvara i en burk i kylen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Sockerfri lemon lime curd

29 mars, 2020 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Den här syrliga och magiskt krämiga lemon lime curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor eller istället för marmelad på nybakade LCHF-frallor till helgfrukosten. Håller sig flera veckor i kylen i burk med tätt förslutande lock.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 400 g

Ingredienser
  

  • 2 st citroner , zest och juice
  • 1 st lime , zest och juice
  • 1,5 dl xylitol eller annan valfri sockerfri sötning
  • 300 g smör
  • 9 st äggulor

Instruktioner
 

  • Riv av det yttersta skalet (zesten) på citron och lime. Dela dem på mitten och pressa ur saften med en citruspress eller genom att trycka in en gaffel i fruktköttet och vrida om medans du pressar. Se till så att inga kärnor kommer med.
  • Koka upp zest, juice och sötning i en kastrull. Sänk värmen.
  • Lägg i smöret och låt smälta.
  • Separera äggen och spara äggvitorna till ett annat tillfälle. Lägg äggulorna i en skål. Vispa.
  • Häll i lite åt gången av den varma smörblandningen i äggulorna medans du vispar. När du ungefär hällt i hälften kan du hälla blandningen med äggulorna tillbaka i kastrullen medans du vispar.
  • Curden är klar när den blivit krämig i konsistensen. Viktigt att den inte kokar då kommer det bli äggröra istället. Den blir ännu krämigare och fastare i konsistensen när den svalnar.
  • Häll upp i burkar med tätt förslutande lock och förvara i kylen tills servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Sötsaker

Glutenfria hasselnötskakor utan socker

24 mars, 2020 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker eller vanligt vetemjöl. De är riktigt enkla att göra dessutom.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 26 kakor

Ingredienser
  

  • 100 g smör , mjukt
  • 1 dl xylitol eller sötströ
  • 0,5 dl Sukrin Gold
  • 1 st äggula
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl hasselnötsmjöl

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).
  • Blanda först ihop smör, sötning, äggula, bakpulver, vaniljpulver och salt. Häll i nötmjölen och blanda ordentligt.
  • Rulla bollar av degen med händerna. Cirka 2 cm i diameter.
  • Sprid ut dem på två ugnsplåtar med bakplåtspapper på. Med hjälp av en gaffel, tryck till kakorna så att de plattas till och får ett fint mönster.
  • Grädda i ca 15 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
  • Kakorna är mjuka när de kommer ut från ugnen men stelnar när de svalnat. Lägg in dem i kylskåpet om du vill ha dem extra hårda och knapriga.

Anteckning

Choklad och hasselnötter är ju en magisk kombo så om du vill lyxa till det lite extra kan du ringla över eller doppa kakorna i smält mörk sockerfri choklad. Eller varför inte hacka chokladen grovt och blanda det i smeten?
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Lax- och kräftfylld sjötunga med vitvinsås och smörstekta grönsaker

22 februari, 2020 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En riktigt smakrik och lyxig rätt som samtidigt är lättlagad. Den kommer garanterat imponera på middagsgästerna! Har du svårt att få tag i sjötunga går det superbra med rödspätta. Variera med grönsaker i säsong.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Fisken

  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • nymalen svartpeppar
  • 350 g kräftstjärtar
  • 4 st sjötungafiléer eller dubbelt så många små rödspättafiléer
  • 2 dl vitt vin
  • 25 g smör

Vitvinsås

  • 3 dl grädde
  • 1 dl fiskspad
  • 0,5 msk fiskfond
  • 1 dl dill , finhackad
  • salt och peppar , smaka av

Grönsakerna

  • 150 g sockerärtor
  • 150 g små plommontomater
  • 1 st purjolök , tvättad och skuren i slantar
  • 1 knippe ärtskott
  • 50 g smör
  • 0,25 tsk vitlökspulver
  • salt

Garnering

  • 1 st citron , skivad
  • 1 knippe dill

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär laxfilén i kuber och mixa tillsammans med salt, cayennepeppar och ägg. Häll i lite av grädden i taget och mixa till en jämn färs. Lägg undan en del av kräftstjärtarna och hacka resten grovt. Blanda med laxfärsen (mixa ej).
  • Dela sjötungafiléerna en gång på längden och lägg dem som en cirkel i en smörad ugnsform. Fyll ringen med laxfärs. Om du istället använder tunna spättafiléer, lägg då istället en klick på varje filé och rulla ihop till en ”dolme”. Lägg dem i ugnsformen.
  • Häll på vinet och klicka över smör. Salta och peppra. Täck med smör- eller bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i cirka 30 minuter.
  • Koka upp grädden och fiskfond i en kastrull. Häll i en del av spadet när fisken varit inne i ugnen i minst 20 minuter. Låt såsen koka tills den blivit krämig. Lägg i finhackad dill och smaka av med salt och peppar.
  • Skär purjolöken i slantar och stek i smör i en stor stekpanna tillsammans med sockerärtor, tomater och kryddor endast i någon minut så att grönsakerna behåller sin spänst.
  • Servera fisken tillsammans med sås och grönsaker. Dekorera med kräftstjärtarna, citronskivor och dill.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

Glutenfritt LCHF-julbröd

15 december, 2019 av Jill Wallentin 14 kommentarer

Jill Wallentin
Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick senap. Jag gräddade dem i miniformar men det går givetvis lika bra att baka dem i en vanlig brödform.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 5 st ägg ekologiska
  • 50 g smör , smält
  • 1 msk fibersirap gold
  • 1 dl sockerfri julmust
  • 3 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
  • 1,5 dl linfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalaya salt
  • 0.5 tsk ingefära
  • 0.5 tsk nejlika

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop äggen tillsammans med det smälta smöret, fibersirap och julmust.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål och vispa sedan snabbt ihop med äggblandningen. Låt stå och svälla i några minuter.
  • Bred ut degen i en formbrödform, gärna med bakplåtspapper i så blir det superlätt att ta upp det när det är klart.
  • Grädda i ugnen i cirka 40 minuter eller till färdiggräddat.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Jul, Recept

Sockerfri brylépudding

28 augusti, 2019 av Jill Wallentin 7 kommentarer

Jill Wallentin
En guilty pleasure som jag haft sedan barnsben är Ekströms sockerbomb brylépudding som man "tillagade" i mikrovågsugnen. Nej, det är varken fancy eller nyttigt. Så ni förstår inte hur lycklig jag är över att jag äntligen har fått till den perfekta sockerfria LCHF-versionen! Sagolikt krämig. En riktigt gräddig vaniljdröm som kommer imponera på gästerna trots att den är alldeles för lätt att laga... Enjoy!
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3 dl grädde
  • 2 dl lantmjölk
  • 4 msk valfri sötning (jag rekommenderar Sötströ eller xylitol)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 4 msk fibersirap gold

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 100 °C.
  • Koka upp grädde, mjölk, sötning, vanilj och salt i en kastrull. Låt småputtra i några minuter.
  • Vispa upp äggen i en stor skål.
  • Häll den varma gräddblandningen över äggen medans du vispar.
  • Häll i fibersirap gold i botten av portionsformarna. Smeta ut sirapen över hela botten och upp en bit på kanterna.
  • Häll i gräddblandningen i portionsskålarna (cirka 10 cm i diameter) och ställ in dem i ugnen. Grädda i ca 50 minuter eller tills smeten stabiliserat sig även i mitten men den dallar fortfarande till när du skakar lite på den.
  • Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills det är dags för servering. Ta en kniv och dra den runt kanten på brylépuddingarna. Lägg en liten tallrik över formen. Ta ett grepp runt formen och tallriken, vänd den upp och ner och skaka ganska hårt tills du hör att den lossnar. Servera och njut!

Näringsinnehåll

Kalorier: 352kcal | Kolhydrater: 6g | Protein: 9g | Fett: 33g | Kalium: 208mg | Vitamin A: 1421IU | Vitamin C: 0.5mg | Kalcium: 136mg
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Nyår, Recept, Sötsaker

Mejerifri kokosglass med vanilj

6 augusti, 2019 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Den här ljuvligt goda och superkrämiga kokosglassen innehåller varken några mejeriprodukter eller vanligt socker. Om du vill lyxa till det lite extra kan du servera glassen tillsammans med min sockerfria LCHF-granola.
Om du klarar av sötare frukter passar mango marinerad i limejuice och zest fantastiskt fint till den tropiska kokossmaken.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 400 ml kokosmjölk eller grädde (gärna Garants eller Santa Marias extra creamy)
  • 4 st äggulor
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk valfri sötning (gärna xylitol/björksocker)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner
 

  • Separera äggen (spara äggvitorna och förvara i kylen). Häll i kokosmjölken i en kastrull på medelhög värme. Vispa ner äggulorna och resten av ingredienserna.
  • Det ska inte koka, sänk då värmen. Vispa tills smeten börjar tjockna. Låt den sedan svalna först i rumstemperatur. Häll över i en stor skål eller burk och ställ in i kylskåpet tills smeten är helt kall.
  • Glass blir ju helt klart bäst i en glassmaskin. Om du har en sådan, häll i smeten och låt den göra sin grej tills glassen fått önskvärd konsistens. Om du inte har en glassmaskin, ställ in glassen i frysen. Efter cirka en halvtimme, ta ut den och rör runt. Upprepa tills önskvärd konsistens.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Mejerifritt, Recept, Sötsaker

LCHF-granola

13 april, 2019 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Toppa rysk- eller turkisk yoghurt med min mammas kryddiga och knapriga granola så är helgfrukosten räddad. Även supergott som strössel till glass. Lägg gärna till en näve färska bär för extra smak och lyxig känsla.
Skriv ut receptet
Måltid Frukost
Portioner 12

Ingredienser
  

  • 2 dl mandlar
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 dl linfrön
  • 3 msk xylitol, sötströ eller fibersirap gold
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 3 msk kokosolja , smält

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Hacka mandel och hasselnötter grovt. Blanda tillsammans med fröna på en bakplåt.
  • Blanda ihop sötning och kryddor i en liten skål. Blanda med nöt- och frömixen. Häll över smält kokosolja och blanda allt ordentligt.
  • Rosta i ugnen i 30 minuter. Rör gärna runt med en stekspade efter halva tiden så att granolan blir jämnt rostad. Låt svalna och servera tillsammans med en fet yoghurt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Recept

Jills kärleksmums LCHF-style

8 oktober, 2018 av Jill Wallentin 13 kommentarer

Jill Wallentin
Kärleksmums, mockarutor eller snoddas – kärt barn har många namn. Originalet innehåller nästan 1 liter(!) socker men dessa är både fria från socker och gluten men ändå smakar de faktiskt otroligt likt originalet. De små men naggande goda rutorna av kärlek innehåller endast 1 g kolhydrater per styck. Perfekt saftiga med kraftig chokladsmak. Smakar extra gott tillsammans med en kopp stark espresso.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 48 små rutor

Ingredienser
  

Kakan

  • 150 g smör smält
  • 3 st ägg
  • 1 dl xylitol sötströ eller motsvarande
  • 1 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver

Glasyren

  • 50 g smör
  • 2 msk grädde
  • 3 msk starkt kaffe
  • 100 g mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)

Topping

  • 0,5 dl kokosflingor

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader (varmluftsugn)
  • Smält smöret och vispa ihop med ägg och sötning tills lite fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en ugnsform med höga kanter ca 35x27 och häll i smeten. Bred ut den jämnt över hela botten och grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  • Gör glasyren genom att koka upp smör, grädde och kaffe i en kastrull. Lägg i chokladen och sänk värmen. Rör runt tills chokladen smält helt och glasyren är jämn och fin. Låt svalna något.
  • Häll glasyren över kakan och toppa med kokosflingorna. Ställ in kakan i kylen och låt svalna helt. Skär kakan i rutor med en vass kniv. Njut.

Anteckning

Näringsinnehåll per styck: 1 g kolhydrater, 7 g fett, 1 g protein (75 kcal)
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Sötsaker

Köttfärsås med kalkon och spetskålspasta

23 augusti, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En riktig vardagsklassiker i min smak. Här är pastan utbytt mot smörstekt spetskål och köttfärssåsen som är gjord av kalkonfärs har en kraftig men samtidigt len smak av tomat, vitlök, örter och lite hetta från chili. Så gott och enkelt!
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g kalkonfärs
  • 3 st vitlöksklyftor , pressade
  • 1 st gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilipaste om du gillar hetta
  • 1 tsk salt
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk sockerfri ketchup eller finhackade soltorkade tomater
  • 0,5 dl grädde
  • nymalen svartpeppar
  • smör eller olivolja att steka i
  • 1 st spetskålshuvud
  • 1 sl riven ost

Instruktioner
 

  • Stek färsen i smör eller olivolja tillsammans med pressad vitlök, finhackad lök, tomatpuré, salt och chilipaste tills brynt.
  • Häll i tomatpuré, kryddor och ev sockerfri ketchup. Smaka av med salt. Låt puttra på låg värme.
  • Strimla spetskålen och stek den i smör tills den börjar bli mjuk. Salta och peppra.
  • Servera spetskålspastan med köttfärssåsen och toppa med riven ost och gärna färsk basilika.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 31
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

ANNONS

ANNONS

Följ mig på Instagram

jillsmat

🫦 Njutbara lågkolhydratrecept & livet
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Driver design- & contentbyrå
🫶🏼 Skev humor, hundar, resa & musik

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋
🤎 LOW-CARB KANELBULLAR MED GLASYR 🤎 De hä 🤎 LOW-CARB KANELBULLAR 
MED GLASYR 🤎

De här bullarna är ruggigt goda och går betydligt snabbare att baka än vanliga bullar då man slipper all jäsning. Man kan knappt tro att de är både glutenfria och sockerfria 😍.

📌 Glöm inte att spara med bokmärket, gilla och skicka gärna receptet vidare till någon som du tycker ska kunna njuta av en riktigt god kanelbulle och må gott efteråt 😘. 

12 stycken

Bulldeg
170 g riven mozzarella (ej den färska bollvarianten)
2 msk färskost (typ Philadelphiaost)
1 ägg
2,5 dl (120 g) mandelmjöl
4 msk erythritol i puderform (ex. Sukrin melis)
2 msk kokosmjöl
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk bikarbonat

Fyllning
125 g smör, mjukt
1 msk malen kanel
4 msk erythritol i puderform (ex. Sukrin melis)

Glasyr
4 msk erythritol i puderform (ex. Sukrin melis)
1½ msk vatten

1️⃣ Sätt ugnen på 185 grader. 

2️⃣ Värm mozzarella och färskost i en liten skål i mikron. Rör tills det smälter ihop.Tillsätt resten av ingredienserna till bulldegen och blanda ihop ordentligt. Använd gärna en elvisp med degkrokar.

3️⃣ Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Degen ska bli ca 30 x 25 cm stor och 3 mm tjock. Ta bort det övre bakplåtspappret.

4️⃣ Blanda ihop kanel, sötning och mjukt smör i en skål. 

5️⃣ Bred ut fyllningen över degen med en slickepott. 

6️⃣ Rulla ihop degen från långsidan med hjälp av bakplåtspappret (liknande teknik som när man rullar maki sushi). Låt rullen vila i kylskåpet i 20 min så blir det lättare att skära. 

7️⃣ Skär rullen i 12 bitar med en vass kniv. Lägg bullarna i bullformar. Grädda i ugnen i 10–12 minuter eller tills gyllene. Låt svalna.

8️⃣ Rör ihop sötning och vatten med en sked i en liten skål. Ringla över glasyren över bullarna och låt stelna en stund innan servering.

Hoppas du ”Jillar” 😉❤️

#LCHF #keto #lowcarb #glutenfritt #sockerfritt #hållbarkost #recept #kanelbulle #gofika
VEM ÄR JILL? 🤔💭 Kom på att jag aldrig rikt VEM ÄR JILL? 🤔💭
Kom på att jag aldrig riktigt presenterat mig ordentligt för er – även om jag delar med mig av det mesta av mitt liv här på mitt konto 😅. So here we go! 👇🏻

BOR: Hus i Sollentuna (förort norr om Stockholm).

FAMILJ: Inga barn. Endast min älskade chihuahua Simba som jag har delad vårdnad med mitt ex 🐕. Mina föräldrar, min 4 år äldre brorsa och hans familj bor alla i Sollentuna. Varit gift 2 gånger, förlovad 3 (har blivit kallad för the ring collector 😆💍). Just nu “between relationships” 😑. Har varit i relationer i 24 år av mitt liv så att vara själv är inte riktigt min grej 😬. Men hoppas fortfarande på att hitta min ”Ride or die”. Hur jävla svårt ska det vara? 😝

ÅLDER: Född 1984. Vädur ♈️🔥 

JOBB: Driver eget företag inom design, marknadsföring, produktutveckling och content med fokus på mat och hälsa. Utbildad kost- och näringsrådgivare med fokus på low-carb och paleo. Har tidigare jobbat som produktchef, produktionschef och Art Director inom healthtech, hotell- och reklambranschen. Min största kund just nu är @reyou.sweden som drivs @johannescullberg . 

MENINGEN MED LIVET: Att lämna den här jorden lite bättre än när jag kom till den och ha så roligt som möjligt under tiden 💃. 

ÄTER HELST: Glutenfri lågkolhydratkost som grund. Ätit det sedan 2009 då jag mår bäst av den typen av mat. Älskar käk som smakar mycket! Så exempelvis indisk och thailändsk mat är klara favoriter. 

FAVORITPROTEIN: Kycklinglår med skinn, anka och räkor. 

3 SAKER SOM ALLTID FINNS I MIN KYL: Smör, ägg och grönsaker. 

GUILTY PLEASURE: Ekströms bruléepudding 🫣. 

TRÄNAR: Ca 3 gånger i veckan. Fokus på styrka i olika former 💪🏼. Även mycket promenader. 

GÖR HELST: Förutom att äta god mat… resa, vara kreativ, fota, umgås med dem jag gillar, sjunga, vara ute i naturen, dansa, hänga på landet, plöja serier, filmer mm. 

MUSIKSMAK: Främst old school Rn’B och hip hop, soul och afrobeats men även typ singer-songwriter poplåtar man kan sjunga till. 

Är det något mer ni undrar är det bara att fråga! 😘

Skriv gärna några rader och presentera er själva också! Vore kul att läsa! 🤗

#presentation #ommig #lågkolhydratkost #lowcarb #keto #livet
”ABS ARE MADE IN THE KITCHEN”… eller? 👩🏼‍🍳🏋🏼‍♀️ Vad du stoppar i munnen är helt klart avgörande för hur du kommer att må och forma din kropp. MEN om du vill må ännu bättre och få en starkare kropp som håller längre behöver du använda den 😅. 

Det innebär inte att du måste gå till ett gym och lyfta vikter, även om styrketräning är viktig för muskeluppbyggnad och ökad ämnesomsättning. Du kommer långt med egen kroppsvikt. Viktigast är att få in daglig rörelse. Ut och gå, gärna tidigt på morgonen. Var kreativ och lekfull med din träning. Gör utfall mellan lyktstolparna, hoppa upp på bänkar, gör pullups i en gren etc. Som min kollega brukar kalla det ”tant-parkour” 😂. Sätt på musik och dansa loss i vardagsrummet eller varför inte medans du lagar mat? 😜 Ha kul! Larva dig! 

Det är även hälsosamt att svettas då det rensar ut slaggprodukter 💦. Älskar känslan efter ett svettigt pass! Om du kör högintensivt så håller du även en högre förbränning resten av dagen ⚡️. Jag gillar att träna intensivt i ca 45 min minst tre gånger i veckan. Har inte tid med mer. 

Jag har ett väldigt stillasittande jobb så jag måste få in träningen, plus promenader med Simba såklart, för att må bra. Känner stor skillnad i allt från hur magen fungerar till att jag slipper värk i rygg etc 😌. 

Har du svårt för att komma igång? Börja med promenader och typ 10 min övningar varje dag som du gör hemma. Typ armhävningar, situps, squats, plankan etc. Sätt på skön musik så går det lättare. Det gör skillnad! 🎶🕺🏽

Ha en fin söndag mina vänner 🤗

#hälsosamlivsstil #träning #träningstips #workout #hållbarhälsa #lowcarb #keto #lchf
GÖR ENKELT EN 🍌🪰-FÄLLA Jag kan ju knappast GÖR ENKELT EN 🍌🪰-FÄLLA
Jag kan ju knappast vara ensam om att ha en smärre invasion av dessa små irriterande as i köket så här års, eller hur? 😩 

Förutom att lägga undan frukt och grönt i kylen för tillfället kan du göra egna fällor som är riktigt effektiva! Gör gärna flera på en gång och placera dem på olika platser. 

📌 Spara gärna tipset, sprid och gilla om du ”Jillar” 🙏🏼

Måtten är inte superviktiga men på ett ungefär: 
1 dl vatten
1 msk vinäger (valfri sort men helst röd)
1 tsk diskmedel
0,5 msk honung eller sirap 

Blanda i ett glas eller burk och ställ fram. 

Lycka till! 🙌🏼

#husmorstips #bananflugor #matlagning #recept #tips
🧄🥩 GARLIC STEAK BITES 🥗 Det här är en 🧄🥩 GARLIC STEAK BITES 🥗

Det här är en rätt som jag nästan alltid gör när jag köpt en riktigt fin bit ekologisk högrev 😌👌🏼. 

Jag är ju en sån som inte gillar att äta samma maträtt flera dagar i rad så jag brukar ofta skära av en bit av högreven som jag gör steak bites av och resten steker jag och lägger i slow-cookern till nån härlig gryta 🍲. 

Att göra steak bites av högrev fungerar förvånansvärt bra. Det gäller bara att hitta en fin bit som har så mycket marmorering (insprängt fett) som möjligt. Annars är risken stor att köttet blir segt. 

Att göra steak bites är ruggigt enkelt och gott. Jag brukar servera dem med en god dressing eller varför inte en klick bearnaisesås? 😋

🩷 gärna om du “Jillar” och spara receptet med bokmärket till senare 🙏🏼. 

INGREDIENSER
högrev, marmorerad och helt KRAV-märkt 
smör 
vitlöksklyftor, hackade
salt och nymalen svartpeppar

1️⃣ Låt köttet ligga framme i någon timme så att det blir rumstempererat. Skär det sedan i kuber, cirka 2,5 cm stora. 

2️⃣ Preppa dina tillbehör.

3️⃣ Hetta upp en stor stekpanna på hög värme (utan smör). Lägg i köttet. Salta och peppra ordentligt. Rör runt så att kryddorna hamnar överallt. Stek tills köttet börjar bli brynt. Lägg sedan i en ordentlig klick med smör och vitlöken. Blanda runt och stek tills köttet fått fin färg överallt och vitlöken börjar få lite färg. 

4️⃣ Servera gärna dina steak bites med en god sallad och dressing eller sås. 

Hoppas du “Jillar”! 🫶🏼

#recept #högrev #halsosammat #hållbarkost #lowcarb #lchf #keto #foodporn #steakbites
ERBJUDANDE I SAMARBETE MED @reyou.sweden 💚 Som ERBJUDANDE I SAMARBETE MED @reyou.sweden 💚

Som många av er redan vet jobbar jag som konsult på deltid för @johannescullberg nya bolag RE:YOU. Jag har bland annat tagit fram deras visuella identitet och byggt upp deras receptbank. Så kul uppdrag! 🤗

Det är väldigt skönt att jobba med personer med samma syn på hållbar hälsa. Exempelvis att fokus bör ligga på kvaliteten på det man äter istället för att räkna kalorier. Att man inte behöver ett gym för att träna och hur viktigt det är för återhämtning att tillbringa tid i naturen 🌲🌅. 

Behöver du motivation och inspiration till att komma igång med hälsosamma vanor som håller? 🍗🥗🧘🏼‍♀️💪🏼

Då rekommenderar jag varmt att du lär dig hur du tar makten över din hälsa genom att boka in dig på en av RE:YOUs hälsoprogram som jag varit med och utformat - Hållbar viktnedgång, Stresstark eller Klimakteriebalans. 

I samtliga program får du kostupplägg med många av mina recept (inklusive flera från min slutsålda kokbok Jills mat efter säsong) 😎✌🏼📕.

Nästa programstart är den 28 september så gå in på www.reyou.co omedelbums och läs mer. 🚀 

➡️ Använd koden JILL300 i kassan för 300 kr rabatt.

#hållbarhälsa #reyou #hälsosammarecept #recept #mat #hälsa #glutenfritt #lowcarb #hälsosammavanor
SOLO-ROADTRIP 2023 🚘 Den här sommaren blev ju SOLO-ROADTRIP 2023 🚘
Den här sommaren blev ju inte direkt som jag hade tänkt mig. Pga separationen och nystart av mitt bolag hade jag ingen inplanerad semester. Så jag bestämde mig spontant att dra på en liten roadtrip söderut - själv. Första gången någonsin. Men det blev en av mina bästa semesterveckor någonsin ☺️. 

Det var oerhört värdefullt att få så mycket tid att ”tvingas” tänka ordentligt, reflektera över livet och drömma om framtiden då man varken har någon att snacka med bredvid sig i bilen eller kan distrahera sig med mobilen. Bästa terapin! 😅 Så tips för dig som går igenom något jobbigt i livet och behöver processa för att komma ut starkare på andra sidan - åk iväg på semester själv ❤️

Jag träffade också både nya bekantskaper och gamla vänner. Människor som på olika sätt gav mig ny energi och lärdomar. Många otroligt starka, varma, roliga och smarta kvinnor som jag ser upp till - @annahallensinsta , @56kilo.se , @erikamckellar och @magda.berggren ❤️

Måste nästan säga att höjdpunkten på resan var att få lära känna en av mina följare, @annsoderberg1 och hennes familj, som bjöd hem mig då hon läste att jag gick igenom en separation och behövde komma iväg ❤️. Så otroligt modigt och fint. En på miljonen. Vi klickade på en sekund. Fiskade makrill, drack bubbel och kollade på intressanta saker som hände på klipporna 🍑🤣. Minne för livet! 

En klyscha men livet är kort. Våga leva det fullt ut här och nu 🫶🏼

Hoppas ni får en fin vecka! Solen ska äntligen kika fram har jag hört ☀️ 

Kärlek ❤️

📍Uddevalla
📍Helsingborg 
📍Lund
📍Trensum
📍Kristianstad
📍Malmö
📍Kalmar
🌯 PROTEIN-TORTILLAS - GLUTENFRIA & LOW-CARB H 🌯 PROTEIN-TORTILLAS - GLUTENFRIA & LOW-CARB 

Här kommer äntligen receptet som ni väntat på! 😜Goda och enkla tortillabröd som innehåller få kolhydrater men däremot en massa protein. De är mjuka och hållbara dessutom! 😎

Spara gärna receptet till senare och 🩷 om du “Jillar”. 

6 små tortillas eller 4 större 

INGREDIENSER
4 ägg
150 g riven mozzarellaost (ej den färska bollen)
0,5 dl whey protein (naturell) eller ärtprotein (naturell)
1 msk fiberhusk
1 nypa salt 

1️⃣ Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) och ta fram en plåt med bakplåtspapper (helst ugnsduk för jämnare yta).

2️⃣ Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät smet.

3️⃣ Använd en slickepott för att forma smeten till runda tortillabröd (ca 17 cm) på bakplåtspappret. Ju tunnare du gör dem desto lättare blir de att vika. Om du gör fler än två behöver du fler plåtar, alternativt göra dem i omgångar.

4️⃣ Grädda i ugnen i 5 minuter eller tills smeten har satt sig. Ta ut från ugnen. Använd en stekspade för att lossa bröden från bakplåtspappret.

5️⃣ Fyll med valfri fyllning.

💡TIPS! Förläng tiden med ca 10 minuter så blir de krispiga. Klipp i trekanter och tadaaa du har fått nachochips! 

Förvara dem i kylen i en plastpåse så håller de sig fräscha och mjuka i flera dagar. 

Hoppas du “Jillar”! 🩷

#recept #hållbarkost #lowcarb #keto #highprotein #tortillas #glutenfritt #glutenfree #foodporn
Min nya vän, ambulanssjuksköterskan @soderberg_j Min nya vän, ambulanssjuksköterskan @soderberg_jesper från Uddevalla, visar hur han gör sin smarriga dunderfrulle… 💪🏼🤣 Se och lär. 

Ps. Sorry ladies. @annsoderberg1 har redan norpat honom 😅. 

#frukost #hälsosammat #recept #foodporn
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se