Jills mat

Njut dig till bättre hälsa med glutenfria lågkolhydratrecept och program

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Stekt sill med blomkålsmos och brynt pepparrotssmör

27 maj, 2023 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En lite nyttigare variant av en riktig husmansklassiker. Stekt sill med ett krämigt blomkålsmos och brynt pepparrotssmör.
Sill är både billigt och innehåller massa nyttigt fett i form av omega-3 vilket bland annat är antiinflammatoriskt.
Istället för att panera i ströbröd gjorde jag en mix av frön, kryddor, persilja och citron. Så gott och glutenfritt!
Blomkålsmoset går supersnabbt att göra i mikron medan du pillar med firren. Det nötiga smöret med pepparrot är verkligen pricken över i:t.
Skriv ut receptet
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 15 minuter minuter
Total tid 21 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4

Ingredienser
  

Panerad sill

  • 400 g sillfilé
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 knippe persilja
  • 0,5 st citron , zest
  • 1-2 st ägg
  • 2 msk smör

Blomkålsmos

  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 4 msk grädde

Brynt pepparrotssmör

  • 100 g smör
  • 1 msk riven pepparrot

Instruktioner
 

  • Skär eller klipp bort ryggfenorna på sillen. Skölj av fisken och torka den med papper.
  • Häll i resten av de torra ingredienserna i en matberedare. Mixa till mjölliknande konsistens. Lägg frömixen på ett fat.
  • Vispa upp ägget i en skål och doppa sillfiléerna så de blir ordentligt täckta. Låt droppa av.
  • Vänd sillen i frömixen och stek dem sedan i smör i en stor stekpanna tills de har fått en fin krispig yta på båda sidor. Det tar enbart någon minut på varje sida.
  • Skölj blomkålen och trimma den om det behövs. Dela på mitten och lägg i en bunke med cirka 1 dl vatten. Salta. Lägg på en tallrik som lock och ställ in i mikron på maxeffekt i cirka 10 minuter eller tills blomkålen blivit mjuk.
  • Häll av eventuellt kvarvarande vatten och tillsätt smör och grädde. Mixa slät. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
  • Bryn smöret i en kastrull eller stekpanna tillsammans med pepparroten.
  • Servera sillen med blomkålsmoset och det brynta pepparrotssmöret. Om du vill kan du även dekorera med en citronklyfta, persilja och sockerfri lingonsylt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

Mexkryddade kycklingvingar med jalapeñodipp

16 maj, 2023 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Krispiga och smakrika kycklingvingar med världens godaste och enklaste dipsås med enbart 3 ingredienser! Såsen passar perfekt till allt grillat. Picklade jalapeños ger en perfekt hetta och man får också lite syrlighet från lagen på köpet. Att pressa jalapeños i vitlökspressen är ju lite av ett genidrag om jag får säga det själv. Om man vill göra dippen extra sexig kan man ju tillsätta lite limejuice och hackad koriander.
Servera gärna med en god sallad med avokado och tomat.
Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 30 minuter minuter
Total tid 40 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt
Portioner 2

Ingredienser
  

Kycklingvingar

  • 900 g kycklingvingar
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 st lime , juicen
  • 2 tsk vitlökspulver , eller färsk vitlök
  • 2 tsk chilipulver , mild
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar

Jalapeñodipp

  • 2 dl crème fraiche , alt majonnäs, yoghurt eller gräddfil.
  • 2 st vitlöksklyftor , pressade
  • 6 st inlagda jalapeñoskivor , pressade
  • salt och nymalen peppar

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 200 grader.
  • Häll i och blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingvingarna och massera in marinaden så den täcks överallt.
  • Häll över kycklingvingarna på en bakplåt med bakplåtspapper, alternativt bakplåt med galler.
  • Tillaga i ugnen i ca 30–40 minuter, eller tills skinnet på kycklingvingarna blivit krispigt.
  • Blanda ihop ingredienserna till dippen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Tonfiskbiffar med avokadodipp och sallad

9 maj, 2023 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
Att göra biffar av tonfisk på burk är både billigt och gott. De här serverade jag med en krämig avokadodipp med vitlök och en fräsch sallad. En enkel och nyttig rätt fullproppad med protein, nyttiga fetter och vitaminer.
Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 6 minuter minuter
Total tid 16 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 2

Ingredienser
  

Tonfiskburgare

  • 150 g tonfisk i vatten
  • 1 st ägg
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl riven ost , valfritt
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st salladslök , fint skuren
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja att steka i

Avokadodipp

  • 1 st avokado , mosad
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk citronjuice
  • salt och nymalen peppar

Sallad

  • 0,5 st romansallad
  • 2 st tomater
  • 0.5 st gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger

Instruktioner
 

  • Häll av allt vatten från tonfisken och krama ur den så att så mycket vätska som möjligt försvinner. Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskburgarna i en skål, förutom olivoljan.
  • Forma små tonfiskburgare av röran. Cirka 6 cm breda och 1 cm höga.
  • Hetta upp en stor stekpanna med olivolja. Stek burgarna på medelhög värme på båda sidor, cirka 3 minuter per sida, tills de fått en brynt yta.
  • Rör ihop ingredienserna till dippen i en skål.
  • Preppa salladen och servera tillsammans med biffarna och dippen.

Anteckning

http://www.jillsmat.se/wp-content/uploads/2023/05/Jillsmat_Tonfiskburgare_voiceover.mp4

Näringsinnehåll

Kalorier: 268kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 31g | Fat: 14g | Kalium: 273mg | Vitamin A: 668IU | Kalcium: 329mg
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Okategoriserade, Recept, Snabblagat

Glutenfria pizzapajer

6 maj, 2023 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Glutenfria LCHF pajer med pizzasmak
Jill Wallentin
Små utflyktsvänliga pajer med smak av pizza som går hem hos både liten som stor. Utan gluten och med få kolhydrater är det ett hälsosamt alternativ som passar utmärkt på en buffé.
Variera med din favoritfyllning. Exempelvis olika sorters ostar, champinjoner, paprika, salami, kronärtskocka etc.
Skriv ut receptet
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 15 minuter minuter
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Buffé
Kök Italienskt
Portioner 10 stycken

Ingredienser
  

Pajbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st ägg

Fyllningen

  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 150 g riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g rökt kalkon , skuren i mindre bitar
  • 10 st körsbärstomater , skivade
  • 2 tsk oregano

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 °C (varmluftsugn).
  • Mixa samman ingredienserna till pajbotten i en matberedare.
  • Tryck ut degen i formarna med fingrarna. Aluminiumformar håller formen bäst. Förgrädda bottnarna i ugnen i ca 8 minuter.
  • Vispa samman ägg, grädde och salt. Blanda i kalkon och ost.
  • Lägg i lite av fyllningen i alla pajformarna. Fördela tomaterna ovanpå och toppa sedan med resten av ägg- och ostblandningen. Krydda med oregano.
  • Grädda i ca 15 minuter eller tills pajerna fått fin färg och äggblandningen har stabiliserat sig.

Näringsinnehåll

Kalorier: 323kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 12g | Fat: 28g | Natrium: 307mg | Kalium: 71mg | Vitamin A: 384IU | Kalcium: 200mg
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Ketoburgare med pimientos fries och green & garlic dip

2 maj, 2023 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En fantastiskt god burgare som har extra allt (förutom kolhydrater). Brödet är utbytt mot krispig sallad och istället för pommes har jag stekt pimientos i baconfett. Den syrliga dippen med gräslök är verkligen pricken över i:t.
Skriv ut receptet
Förberedelser 5 minuter minuter
Tillagningstid 10 minuter minuter
Total tid 15 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 2

Ingredienser
  

  • 1 pkt bacon
  • 2 hamburgare (ca 150 g styck, gärna högrev)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 st hamburgerost (helst riktig cheddar)
  • 250 g Pimientos de padron (alt grön paprika skuren i stavar)

Dressing

  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 3 msk gräslök , finhackad
  • 1 vitlöksklyfta , pressad (eller vitlökspulver)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger , eller citronsaft
  • salt och nymalen svartpeppar

Servering

  • 4 salladsblad
  • 1 tomat , skivad
  • 0.5 rödlök , skivad

Instruktioner
 

  • Stek baconet i en stor stekpanna tills krispigt. Lyft ur från stekpannan och sätt åt sidan.
  • Stek pimientos i samma stekpanna tills de fått färg och blivit lite mjuka. Salta. Lyft ur stekpannan och håll varma.
  • Salta och peppra burgarna rikligt på båda sidor och stek burgarna så som du vill ha dem. Lägg på ostskivorna när du har vänt på burgarna och låt dem steka tills osten börjat smälta.
  • Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en skål.
  • Lägg burgarna på en bädd av salladsblad, toppa med en klick dressing, tomater, lök och bacon.
  • Servera med pimientos och resterande dip på sidan om. Njut!

Näringsinnehåll

Kalorier: 700kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 27g | Fat: 66g | Natrium: 697mg | Kalium: 907mg | Vitamin A: 6310IU | Vitamin C: 115mg | Kalcium: 233mg | Järn: 3mg
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Kött, Måltid, Recept

Smörig currysås på 3 minuter

13 oktober, 2022 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
Genom att använda en mix av smält smör och olja i såsen minskar man mängden omega-6 men behåller ändå oljans egenskaper som gör att såsen inte blir stenhård i kylen. Dessutom blir ju alltid godare med smör eller hur? Curry är en av mina favoritkryddor men såsen går givetvis att varieras med vilken smaksättning som helst.
Enklaste sättet att göra såsen är att använda en bra stavmixer. Om du inte redan har stavmixer rekommenderar jag att du investerar i en eftersom de är ett av de mest mångsidiga verktygen du kan ha i ditt kök. Inte bara kan du mixa ihop en magisk majonnäs eller bearnaisesås på några minuter, du slipper också extra disk genom att mixa soppor och såser släta direkt i kastrullen.
För att få bästa resultat, se till att köpa en som är kraftfull nog att hantera ingredienserna du kommer att använda. Jag rekommenderar också att du skaffar en mixer med flera hastighetsinställningar så att du kan justera effekten beroende på vad du gör. Eftersom det finns så många modeller att välja mellan rekommenderar jag att undersöka ett stavmixertest, där kan du också se vart du kan köpa stavmixern för bästa pris.
Skriv ut receptet
Förberedelser 1 minute min
Total tid 3 minuter minuter
Måltid Sås
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st ägg
  • 1,5 dl neutral olja
  • 100 g smör smält
  • 0,5 msk curry
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Knäck ägget i en hög mixerskål och häll i oljan.
  • Ställ stavmixern mot botten och mixa tills oljan och äggen blivit vitt och fluffigt. Mixa sedan sakta uppåt tills allt fått samma konsistens. Häll i det smälta smöret och fortsätt mixa på samma sätt.
  • Tillsätt kryddor och smaka av med eventuellt mer salt, curry eller chili.

Anteckning

Tips! Om såsen mot förmodan råkar skära sig, dvs den blir aldrig tjock. Knäck ett till ägg i en annan mixerskål och häll sakta över smör- och oljeblandningen medan du mixar så ska problemet vara löst.
 
Obs! Det här är ett sponsrat inlägg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Tillbehör

Jills socker- och glutenfria rabarbertosca (LCHF)

4 juli, 2020 av Jill Wallentin 4 kommentarer

Jill Wallentin
Inspirationen till den här ljuvliga LCHF-kakan kom ifrån mina toscamuffins, som enligt mig är bland det godaste jag ätit i LCHF-väg. Det här är en lite pimpad variant med rabarber och hasselnötter. Ljuvligt god som den är eller tillsammans med sockerfri vaniljkräm eller vaniljglass.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 8 bitar

Ingredienser
  

Kakan

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl valfri sötning (helst sötströ, sukrin gold eller xylitol)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • 5 dl rabarber , skurna i 5 mm stora bitar
  • 1 msk valfri sötning (helst sötströ, sukrin gold eller xylitol)

Toscatoppingen

  • 100 g mandelspån
  • 100 g hasselnötter , grovt hackade
  • 50 g smör
  • 3 msk fibersirap gold
  • 3 msk grädde
  • 2 krm salt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader (varmluft)
  • Smält smöret och vispa ihop det med ägg, sötning, vanilj och bakpulver tills lite fluffigt. Vispa i resten av ingredienserna.
  • Bred ut smeten i en smörad pajform. Fördela ut rabarbern i ett jämnt lager över kaksmeten och strössla över lite extra sötning.
  • Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills kakan fått lite färg och rabarbern blivit mjuk.
  • Medan kakan är i ugnen, rosta mandelspånen och hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg och börjar dofta gott.
  • Tillsätt smöret och låt det bli lite brynt för en nötigare smak. Häll i sötning, salt och grädde. Sänk temperaturen något och låt puttra tills vätskan början bli krämig och liknar kolasås.
  • Bred ut toscasmeten över den färdiggräddade rabarberkakan. Låt svalna och ställ sedan in i kylen tills servering.

Anteckning

Variera gärna med blåbär eller hallon istället för rabarber. Då kan man även minska lite på sötningen eftersom de är sötare än rabarber.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

LCHF-mazaringrottor

29 mars, 2020 av Jill Wallentin 20 kommentarer

Jill Wallentin
De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen och smakar ljuvligt. Variera med annan sylt, bär, eller varför inte toppa med flagad mandel?
5 from 3 votes
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 22 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör , mjukt
  • 1 dl xylitol eller annan valfri sockerfri sötning
  • 2 st äggulor
  • 3 droppar bittermandelessens
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sockerfri hallonsylt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa först ihop smör, sötning, äggulor, bakpulver, bittermandelessens, vaniljpulver och salt. Häll i mandelmjölet och blanda ordentligt.
  • Rulla bollar av degen med händerna. Cirka 2 cm i diameter. Lägg dem i små muffinsformar på en ugnsplåt.
  • Tryck med fingret, eller med en liten sked, på varje kaka så det blir en liten grop. Fyll varje grop med en liten klick hallonsylt.
  • Grädda i ca 20 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
  • Kakorna är mjuka när de kommer ut från ugnen men stelnar något när de svalnat. Förvara i en burk i kylen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Sockerfri lemon lime curd

29 mars, 2020 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Den här syrliga och magiskt krämiga lemon lime curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor eller istället för marmelad på nybakade LCHF-frallor till helgfrukosten. Håller sig flera veckor i kylen i burk med tätt förslutande lock.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 400 g

Ingredienser
  

  • 2 st citroner , zest och juice
  • 1 st lime , zest och juice
  • 1,5 dl xylitol eller annan valfri sockerfri sötning
  • 300 g smör
  • 9 st äggulor

Instruktioner
 

  • Riv av det yttersta skalet (zesten) på citron och lime. Dela dem på mitten och pressa ur saften med en citruspress eller genom att trycka in en gaffel i fruktköttet och vrida om medans du pressar. Se till så att inga kärnor kommer med.
  • Koka upp zest, juice och sötning i en kastrull. Sänk värmen.
  • Lägg i smöret och låt smälta.
  • Separera äggen och spara äggvitorna till ett annat tillfälle. Lägg äggulorna i en skål. Vispa.
  • Häll i lite åt gången av den varma smörblandningen i äggulorna medans du vispar. När du ungefär hällt i hälften kan du hälla blandningen med äggulorna tillbaka i kastrullen medans du vispar.
  • Curden är klar när den blivit krämig i konsistensen. Viktigt att den inte kokar då kommer det bli äggröra istället. Den blir ännu krämigare och fastare i konsistensen när den svalnar.
  • Häll upp i burkar med tätt förslutande lock och förvara i kylen tills servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Sötsaker

Glutenfria hasselnötskakor utan socker

24 mars, 2020 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker eller vanligt vetemjöl. De är riktigt enkla att göra dessutom.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 26 kakor

Ingredienser
  

  • 100 g smör , mjukt
  • 1 dl xylitol eller sötströ
  • 0,5 dl Sukrin Gold
  • 1 st äggula
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl hasselnötsmjöl

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).
  • Blanda först ihop smör, sötning, äggula, bakpulver, vaniljpulver och salt. Häll i nötmjölen och blanda ordentligt.
  • Rulla bollar av degen med händerna. Cirka 2 cm i diameter.
  • Sprid ut dem på två ugnsplåtar med bakplåtspapper på. Med hjälp av en gaffel, tryck till kakorna så att de plattas till och får ett fint mönster.
  • Grädda i ca 15 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
  • Kakorna är mjuka när de kommer ut från ugnen men stelnar när de svalnat. Lägg in dem i kylskåpet om du vill ha dem extra hårda och knapriga.

Anteckning

Choklad och hasselnötter är ju en magisk kombo så om du vill lyxa till det lite extra kan du ringla över eller doppa kakorna i smält mörk sockerfri choklad. Eller varför inte hacka chokladen grovt och blanda det i smeten?
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 32
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

jillsmat

🫦 Njutbar glutenfri, proteinrik lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Livet och resor

🎁💚 GÅ MED I JILLSMAT30 JUL & NYÅR - MÅ GOTT & GÖR 🎁💚 GÅ MED I JILLSMAT30 JUL & NYÅR - MÅ GOTT & GÖR GOTT 

Årets mysigaste hälsoprogram är tillbaka! JillsMat30 Jul & Nyår hjälper dig att njuta av julens smaker och avsluta året med en lättare, skönare känsla i kroppen – full av energi 🎄✨

Programmet var så uppskattat förra året att många vill gå igen – trots att det är samma recept! 😆🫶🏼
Du får recept för hela december – från lättlagade vardagsrätter och mer hälsosamma julbordsfavoriter till festliga nyårsrätter 🥂🎆. Allt är lågkolhydrat, proteinrikt, glutenfritt och enkelt att laga.

Även i år vill jag ge tillbaka 💚
För varje 10:e betalande deltagare bjuder jag in en person kostnadsfritt – för att fler ska få chansen att förbättra sin hälsa och uppleva glädjen och gemenskapen.

💌 Vill du ansöka om en gratisplats?
Om du är sjukskriven, arbetslös eller av ekonomiska skäl inte kan delta – mejla en kort motivering till mail@jillsmat.se. Platserna lottas ut bland ansökningarna.

💫 Vill du sprida lite extra julglädje?
 Jag lottar även ut en plats bland er som:
 1️⃣ delar det här inlägget i en story och taggar @jillsmat eller återpublicerar det på ditt konto
 2️⃣ och kommenterar här med er favoritjulrätt eller julbak 😋💚

 💌Jag kontaktar vinnarna innan programstart.

I programmet kommer du dessutom ha chans att vinna fina priser från mig och bland annat @5vemore och @puradioliva! 🫒🏋🏼‍♀️🎁

💡 PS: Glöm inte att använda ditt friskvårdsbidrag innan årsskiftet!

 Jag finns på Epassi och Benify – sök på Jills mat.

👉 Läs mer och anmäl dig via länken i bio eller på jillsmat.se/shop

Hoppas vi får fira jul ihop! 💚👱🏻‍♀️

Ha det gott!/
Jill

#reklam #jillsmat30 #hälsoprogram #lågkolhydratkost #glutenfritt #julprogram #hälsa #njutning #matglädje #kostrådgivning #epassi #benify #lowcarb #lchf #keto #protein #klimakteriet #kvinnohälsa #recept #foodporn
🍫 RECEPT: LOW-CARB KLADDKAKA 🍫 Barnsligt god klad 🍫 RECEPT: LOW-CARB KLADDKAKA 🍫

Barnsligt god kladdkaka – en dröm för alla chokladälskare som vill undvika gluten och socker! 😍 Med jordnötssmör och mörk choklad får den en fyllig, djup smak och perfekt kladdighet 🤎

Det här är ett av favoritrecepten från mitt självgående hälsoprogram – JillsMat AIRFRYER FLEX, som du kan köra när du vill ⚡. 

📌 Glöm inte att spara receptet till senare och gilla gärna om du “Jillar”! 🫶🏼

6 portioner 

INGREDIENSER 
75 g smör, mjukt
0,5 dl jordnötssmör (🔁 valfritt nötsmör)
2 ägg
0,5–0,75 dl valfri sockerfri sötning som ex. Nick’s, Sukrin, Sötströ, xylitol
0,5 dl kakao
1,5 dl mandelmjöl (🔁 0,75 dl kokosmjöl)
1 krm salt
1 msk vatten
0,5 tsk vaniljpulver
30 g mörk choklad (minst 80%), hackad

1️⃣ Smöra en form (ca 16 x 20 cm)

2️⃣ Vispa ihop smör, jordnötssmör, ägg och sötning tills jämnt.

3️⃣ Rör ner kakao, mandelmjöl, salt, vatten och vaniljpulver.

4️⃣ Vänd i chokladen och fördela smeten i formen.

5️⃣ Airfryer: 160°C i ca 15 min – fast i kanterna, kladdig i mitten. Ugn: 175°C i ca 12–15 min – håll koll så att mitten fortfarande är mjuk.

6️⃣ Låt svalna något innan servering. Servera gärna med vispad grädde, sockerfri vaniljglass och färska bär.

👉 Läs mer och gå med i JillsMat AIRFRYER FLEX eller i något av mina JillsMat30-program på jillsmat.se/shop

Ha det gott! 🤗
/Jill

#jillsmat #airfryerrecept #lowcarb #lågkolhydratkost #glutenfritt #sockerfritt #hälsosamkost #hälsosamlivsstil #foodie #hälsorecept #chokladälskare #kladdkaka #dessertinspo #bakainspo #sockerfritt #jillsmatairfryerflex #lchf #airfryer
💪👸🥂 JILLSMAT QUEEN TO X-MAS (spara 500 kr! 🥳) Hur 💪👸🥂 JILLSMAT QUEEN TO X-MAS (spara 500 kr! 🥳)

Hur vill du må på nyår? 🤔
Slutkörd med en uppblåst mage och kläder som stramar – eller med en lätt och skön känsla i kroppen, fylld med energi och glädje… som en riktig Queen helt enkelt? 💃👑 Valet är ditt.

Det är inte en magisk quick fix, men med rätt mat, mindset och upplägg kan du avsluta året på topp ✨

JillsMat Queen to X-mas ger dig TVÅ program som hänger ihop perfekt:

👑 JillsMat30 Queen – för kvinnor som vill förstå sin kropp bättre och hitta balansen genom mat, hormonhälsa och mindset. Tillsammans med @kostvagenveronica , expert på kvinnohälsa och klimakteriet, får du läckra veckomenyer, kursmaterial och pepp för att skapa hållbara vanor 😋.

Förvänta dig mer energi, minskat midjemått och en sund, stabil viktnedgång.

🎄 Jul & Nyår – en maffig kollektion av mina bästa recept för jul och nyår! Allt från juliga bakverk i hälsosam tappning till härliga förslag för både julbordet och nyårsmenyn. Dessutom framröstade nya favoriter, tävlingar och massor av julmys 😍.

👉 Kampanjpris: 1.490 kr (ord. 1.990 kr)
Spara 500 kr!

Finns även på Epassi – utnyttja ditt friskvårdsbidrag 💚

Har du redan gått med i Queen och vill vara med i julprogrammet?
💌 DM:a mig så får du såklart halva priset du också.

🗓️ Start 1 november – platserna är öppna nu!
🔗 Länk i bio eller via jillsmat.se/shop

Hoppas vi ”ses”! 🫶🏼
/ Jill, lic. Kost- & näringsrådgivare och livsnjutare

#jillsmat30 #njutbarhälsa #hälsoprogram #kvinnohälsa #hormonbalans #klimakteriet #lågkolhydratkost #glutenfritt #julprogram #hälsosamjul #balansochnjutning #nyårsmål #lågkolhydratkost #lowcarb #glutenfritt #sockerfritt #lchf #highprotein #kostrådgivning #recept
👑 Missa inte sista JillsMat30 Queen för i år! 🗓️ S 👑 Missa inte sista JillsMat30 Queen för i år!
🗓️ START 1 NOVEMBER 2025

Känner du att något har förändrats i kroppen? 😩
Att du inte riktigt känner igen dig själv längre – kanske i samband med klimakteriet, stress eller bara av att livet kommit emellan?

✨ Gör som hundratals andra kvinnor som förbättrat sin hälsa, återfått matglädjen och känner sig bekväma i sin kropp igen med JillsMat30 Queen 👸💕

Ett 30-dagars digitalt hälsoprogram för dig som vill njuta dig till bättre form, sund viktnedgång, mer energi och ökad hormonell balans 😍.

Du får fantastiskt god, näringsrik mat, konkreta verktyg och inspiration för att må som en drottning – inifrån och ut 💪.

💫 Vad du kan förvänta dig:
✅ Sund viktnedgång – utan kaloriräkning eller hunger
✅ Mer energi och stabilare humör
✅ Förbättrad matsmältning och maghälsa
✅ Mindre sötsug, PMS och klimakteriebesvär
✅ Ökad självkänsla, livslust och matglädje

🍽️ Du får:
• Över 200 recept + min e-kokbok Jills mat efter säsong
• Glutenfri, proteinrik lågkolhydratkost – lättlagad och njutbar
• Roliga träningspass du kan göra hemma
• En sluten Facebookgrupp med daglig pepp och inspiration

💜 Med hälsocoachen och hormonexperten @kostvagenveronica , som hjälpt över 1000 kvinnor att må bättre.

💸 Använd ditt friskvårdsbidrag via ePassi eller Benify – sök på Jills Mat och boka din plats direkt.

👉 Läs mer och anmäl dig på jillsmat.se/shop

Hoppas vi ”ses”! 

/Jill och Veronica 

#jillsmat30queen #hormonellbalans #lågkolhydratkost #lowcarb #klimakteriet #hormoner #recept #kostrådgivning #glutenfritt #välmående #njutningifokus #hälsosamlivsstil #friskvårdsbidrag #benify
💪👸 MISSA INTE SISTA OMGÅNGEN JILLSMAT30 QUEEN FÖR 💪👸 MISSA INTE SISTA OMGÅNGEN JILLSMAT30 QUEEN FÖR I ÅR!

🗓️ Start 1 november 2025

JillsMat30 Queen är tillbaka! 🥳 Gå med i det populära hälsoprogrammet för oss kvinnor som älskar mat – men ändå vill ha resultat som både syns och känns. 

Under 30 dagar får du njutbar, hormonvänlig mat, inspiration och verktyg som hjälper dig att skapa hälsosamma vanor du faktiskt vill behålla 😋.

Ta din chans att prioritera din hälsa och ditt välmående – på ett hållbart sätt 💚.

Programmet leds tillsammans med @kostvagenveronica – expert på kvinnohälsa, som har hjälpt tusentals kvinnor att förstå och stötta sina hormoner genom rätt kost och livsstil.

Det här programmet är extra effektivt för dig som är i förklimakteriet, klimakteriet eller har hormonella obalanser som PCOS eller PMS.

Men även för dig som bara vill må ditt allra bästa och gå ner i vikt, få en lugn mage, stabilt blodsocker, mer energi och hitta tillbaka till matglädjen 🤗.

🍽️ Veckomenyer + bonusrecept – totalt uppåt 200 recept (proteinrik, glutenfri, lågkolhydratkost)
📘 E-kokboken Jills mat efter säsong ingår
🏋️‍♀️ Anpassningsbar hemmaträning – stärk kroppen utifrån dina förutsättningar
💬 Stöd, pepp och gemenskap i vår exklusiva Facebookgrupp

👉 Gå med i sista Queen-omgången för i år – start 1 november!

📲 Swipa för att se några av de mest populära recepten från programmet – och vad tidigare deltagare sagt ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.

💜 Jills mat finns på både Benify och Epassi – glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Boka din plats idag 👉 www.jillsmat.se/shop

#jillsmat30 #lågkolhydratkost #glutenfritt #lowcarb #lavkarbo #träning #hälsa #hållbarhälsa #kostrådgivning #highprotein #kvinnohälsa #hormoner #klimakteriet #ibs #diabetes #viktnedgång
🍎😋 RECEPT: Sockerfri turboäppelmos Ett enkelt och 🍎😋 RECEPT: Sockerfri turboäppelmos

Ett enkelt och riktigt gott recept på hemmagjord äppelmos – helt utan tillsatt socker! Här mixas äpplena vilket gör att du slipper skala dem eller sila och samtidigt får ett mos som är rikare på fibrer – bra både för magen och för ett jämnare blodsocker 🤗. 

Servera gärna tillsammans med proteinrika tillbehör som grekisk yoghurt, keso, lågkolhydratpannkakor eller som tillbehör till fläsk eller vilt för en mer balanserad måltid och längre mättnad 💪.

💡 Spara receptet med bokmärket och gilla gärna om du “Jillar”! 🙏💛

INGREDIENSER
ca 1 kg äpplen, gärna röda för fin färg (utan kärnhus)
0,5 dl vatten
2 msk sockerfri sötning t.ex. erytritol, stevia eller xylitol (valfritt)
1 tsk kanel eller 0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
0,5 citron, saften 

1️⃣ Skär äpplena i mindre bitar med skalet kvar och ta bort kärnhusen.

2️⃣ Lägg äppelbitarna i en kastrull tillsammans med vatten, sötning (om du använder), och eventuell smaksättning.

3️⃣ Låt koka upp och sedan sjuda på låg värme tills äpplena är helt mjuka. Rör om då och då så det inte bränns vid i botten. 

4️⃣ Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt citronsaften.

5️⃣ Mixa moset slätt med stavmixer. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning eller citron.

6️⃣Häll upp i rena burkar och förvara i kylen eller frys in i portioner.

Ha det gott! 💚

/Jill

Ps. Vill du ha mer inspiration och stöd för att kunna njuta dig till bättre hälsa? Signa upp dig till mitt nyhetsbrev eller kika på mina populära 30-dagarsprogram. Länkar finns i min bio eller skicka DM 💌. 

#recept #lågkolhydratkost #lchf #keto #glutenfritt #highprotein #protein #proteinrikt #frukost #hållbarhälsa #kostrådgivning #foodporn #foodgasm #hormonbalans #äpple #mellis #äppelmos #snabbarecept #äppelmos
Följ på Instagram

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se