En guilty pleasure som jag haft sedan barnsben är Ekströms sockerbomb brylépudding som man "tillagade" i mikrovågsugnen. Nej, det är varken fancy eller nyttigt. Så ni förstår inte hur lycklig jag är över att jag äntligen har fått till den perfekta sockerfria LCHF-versionen! Sagolikt krämig. En riktigt gräddig vaniljdröm som kommer imponera på gästerna trots att den är alldeles för lätt att laga... Enjoy!
Ingredienser
- 3 dl grädde
- 2 dl lantmjölk
- 4 msk valfri sötning (jag rekommenderar Sötströ eller xylitol)
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 tsk vaniljextrakt
- 1 krm salt
- 4 ägg
- 4 msk fibersirap gold
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 °C.
- Koka upp grädde, mjölk, sötning, vanilj och salt i en kastrull. Låt småputtra i några minuter.
- Vispa upp äggen i en stor skål.
- Häll den varma gräddblandningen över äggen medans du vispar.
- Häll i fibersirap gold i botten av portionsformarna. Smeta ut sirapen över hela botten och upp en bit på kanterna.
- Häll i gräddblandningen i portionsskålarna (cirka 10 cm i diameter) och ställ in dem i ugnen. Grädda i ca 50 minuter eller tills smeten stabiliserat sig även i mitten men den dallar fortfarande till när du skakar lite på den.
- Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills det är dags för servering. Ta en kniv och dra den runt kanten på brylépuddingarna. Lägg en liten tallrik över formen. Ta ett grepp runt formen och tallriken, vänd den upp och ner och skaka ganska hårt tills du hör att den lossnar. Servera och njut!
Näringsinnehåll
Kalorier: 352kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 9g | Fat: 33g | Kalium: 208mg | Vitamin A: 1421IU | Vitamin C: 0.5mg | Kalcium: 136mg