Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Blue cheese chicken salad

18 augusti, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Kycklingsallad deluxe med blue cheese-dressing och knaperstekt bacon. En riktigt läcker och matig sallad som du säkert kommer vilja göra om och om igen. Dressingen svänger du ihop på nolltid och passar även till kött och grillade grönsaker.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 2 st kycklingfiléer , helst ekologiska med skinn
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Blue cheese-dressing

  • 100 g ädelost , gärna grädd
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl grädde eller vatten att späda med
  • 1 tsk vitlökspulver eller vitlöksklyfta
  • 0,5 msk citronsaft
  • salt och nymalen svartpeppar , smaka av

Sallad

  • 1 st romansallad
  • 2 st tomater
  • 1 liten rödlök
  • 1 st avokado
  • 100 g kycklingbacon , knaperstekt
  • 40 g ädelost
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Krydda kycklingfiléerna på båda sidorna och stek i smör tills de är ordentligt tillagade. Lägg gärna på ett lock under de första 10 minuterna så går det snabbare. Stek tills skinnet är krispigt och fått fin färg.
  • Skär kycklingbacon i småbitar och stek i samma stekpanna som kycklingen stektes i tills krispigt. Salta om det behövs.
  • Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Mixa om du vill att den ska bli slät. Justera mängden grädde eller vatten tills du får den konsistens som du vill ha. Smaka av med salt och peppar.
  • Tvätta och skär salladen i strimlor. Skala och dela rödlöken på mitten. Skär i strimlor. Tärna tomaterna och avokadon.
  • Lägg sallad och rödlök i en skål, blanda i dressingen tills allt är täckt. Lägg upp i djupa tallrikar, lägg på tomat och avokado. Skär upp kycklingen i skivor och lägg ovanpå salladen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och avsluta med några varv med svartpepparkvarnen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

« Texmex-burgare med LCHF-bröd
Köttfärsås med kalkon och spetskålspasta »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se