Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Nötfritt mikrobröd

30 juni, 2018 av Jill Wallentin 11 Comments

Nötfritt mikrobröd

Nötfritt mikrobröd

Jill Wallentin
Jag har aldrig direkt känt ett sug av att baka i mikrovågsugnen. Men testade mig fram för att hitta det perfekta mikrobrödet. Efter en hel del laborerande blev detta resultatet. Ett väldigt "brödlikt" bröd utan vare sig mandel- eller kokosmjöl som enbart innehåller 1,5 g kolhydrater per portion (1 bröd delat på mitten). Det här måste du testa!
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 (1 bröd som du delar på mitten)

Ingredienser
  

  • 15 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 msk färskost (typ Philadelphia)
  • 1,5 msk pofiber (finns att köpa i glutenfria hyllan)
  • ¼ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner
 

  • Smält smöret i en kopp med bred botten eller i en liten portionsform med höga kanter (ca 8 cm i diameter).
  • Om du vill snåla med disken vispar du ihop de blöta ingredienserna inkl. smöret direkt i koppen med en gaffel och sen vispar du i de torra. Eller så vispar du ihop allt i en större skål med en ordentlig handvisp vilket är betydligt enklare - speciellt om du vill göra flera bröd på en gång.
  • Mikra brödet i 2 minuter på full effekt (ca 700 watt).
  • Lossa brödet från formen, dela det på mitten eller flera gånger om du gjort brödet i en smalare kopp/form. Rosta tills brödet fått en fin färg och krispig yta.
  • Njut tillsammans med rikligt med pålägg så har du en mättande frukost eller brunch på bara några minuter.

Anteckning

TIPS! Variera gärna med att tillsätta vallmo-, sesamfrön eller brödkrydda. Toppen som hambugerbröd!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Bröd, Recept

« LCHF-citronmousse
Texmex-burgare med LCHF-bröd »

Comments

  1. Anna says

    16 juli, 2018 at 09:00

    Tack för ett fantastiskt recept! Brödet är jättegott!

    Svara
  2. Barbro Reher Ernlund says

    5 augusti, 2018 at 13:48

    Hej Jill!
    Tack för en fantastikt receptsamling som du delar med dig av, goda och fina recept?
    Det ser så enkelt och gott ut brödet du har gjort, skulle vilja baka det men äter för tillfället en AIP kost och har så svårt att hitta bra och gott bröd, därför har jag en fråga till dig?
    Jag vet att du inte har sådana recept men undrar om du har förslag på några mat och bak recept enligt AIP paleo, där man lägga till, dra ifrån eller utesluta. Det är så svårt och hitta goda brödrecept.

    Svara
    • JillW says

      6 augusti, 2018 at 17:09

      Hej! Jag har tyvärr inga förslag att ge dig då jag främst bakar bröd som innehåller ägg, frön, mejerier och nötmjöl :/ Lycka till!

      Svara
  3. Anita says

    14 augusti, 2018 at 10:53

    Wow. Mycket gott. gjorde raskt 3 till att ha på lager i kylen.. Tack !

    Svara
  4. Madelen Rytterstam says

    17 oktober, 2018 at 14:20

    Jag har gjort flera olika brödsorter och detta var det absolut godaste! Tack för receptet!

    Svara
  5. Liselotte Fahlström says

    1 december, 2018 at 14:46

    Kan man frysa in dessa ?

    Svara
    • JillW says

      23 mars, 2019 at 18:10

      Absolut!

      Svara
  6. Philippa says

    18 mars, 2019 at 08:24

    Jag har ingen microvågsugn, kan man baka dom i vanlig ugn? Isåfall hur många grader och hur länge ska dom vara inne i ugnen?

    Svara
    • JillW says

      23 mars, 2019 at 18:10

      Hej!
      Konsistensen blir annorlunda i ugnen men fungerar absolut. Grädda i ca 10 min i 180 grader. Lycka till!

      Svara
  7. Mia says

    23 mars, 2019 at 09:01

    Supergott bröd! Helt klart en favorit till frukosten!

    Svara
  8. Mia says

    26 juni, 2019 at 09:39

    Supergott!
    Delar på det här brödet på mitten. Räcker till frukost. Sparar andra halvan till senare. Mums! Gott att rosta!!! Tack för superbra nötfritt recept!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se