Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Glutenfritt LCHF-julbröd

15 december, 2019 av Jill Wallentin 14 kommentarer

Jill Wallentin
Ett fantastiskt gott och saftigt bröd som påminner om julvört fast utan varken mjöl eller vanlig sirap. Otroligt gott tillsammans med smör, kalkonskinka och en klick senap. Jag gräddade dem i miniformar men det går givetvis lika bra att baka dem i en vanlig brödform.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 5 st ägg ekologiska
  • 50 g smör , smält
  • 1 msk fibersirap gold
  • 1 dl sockerfri julmust
  • 3 dl mandelmjöl eller en något mindre mängd av sesam- eller kokosmjöl om nötfritt.
  • 1,5 dl linfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalaya salt
  • 0.5 tsk ingefära
  • 0.5 tsk nejlika

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop äggen tillsammans med det smälta smöret, fibersirap och julmust.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål och vispa sedan snabbt ihop med äggblandningen. Låt stå och svälla i några minuter.
  • Bred ut degen i en formbrödform, gärna med bakplåtspapper i så blir det superlätt att ta upp det när det är klart.
  • Grädda i ugnen i cirka 40 minuter eller till färdiggräddat.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Jul, Recept

Sockerfri brylépudding

28 augusti, 2019 av Jill Wallentin 7 kommentarer

Jill Wallentin
En guilty pleasure som jag haft sedan barnsben är Ekströms sockerbomb brylépudding som man "tillagade" i mikrovågsugnen. Nej, det är varken fancy eller nyttigt. Så ni förstår inte hur lycklig jag är över att jag äntligen har fått till den perfekta sockerfria LCHF-versionen! Sagolikt krämig. En riktigt gräddig vaniljdröm som kommer imponera på gästerna trots att den är alldeles för lätt att laga... Enjoy!
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3 dl grädde
  • 2 dl lantmjölk
  • 4 msk valfri sötning (jag rekommenderar Sötströ eller xylitol)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 4 msk fibersirap gold

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 100 °C.
  • Koka upp grädde, mjölk, sötning, vanilj och salt i en kastrull. Låt småputtra i några minuter.
  • Vispa upp äggen i en stor skål.
  • Häll den varma gräddblandningen över äggen medans du vispar.
  • Häll i fibersirap gold i botten av portionsformarna. Smeta ut sirapen över hela botten och upp en bit på kanterna.
  • Häll i gräddblandningen i portionsskålarna (cirka 10 cm i diameter) och ställ in dem i ugnen. Grädda i ca 50 minuter eller tills smeten stabiliserat sig även i mitten men den dallar fortfarande till när du skakar lite på den.
  • Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills det är dags för servering. Ta en kniv och dra den runt kanten på brylépuddingarna. Lägg en liten tallrik över formen. Ta ett grepp runt formen och tallriken, vänd den upp och ner och skaka ganska hårt tills du hör att den lossnar. Servera och njut!

Näringsinnehåll

Kalorier: 352kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 9g | Fat: 33g | Kalium: 208mg | Vitamin A: 1421IU | Vitamin C: 0.5mg | Kalcium: 136mg
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Nyår, Recept, Sötsaker

Mejerifri kokosglass med vanilj

6 augusti, 2019 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Den här ljuvligt goda och superkrämiga kokosglassen innehåller varken några mejeriprodukter eller vanligt socker. Om du vill lyxa till det lite extra kan du servera glassen tillsammans med min sockerfria LCHF-granola.
Om du klarar av sötare frukter passar mango marinerad i limejuice och zest fantastiskt fint till den tropiska kokossmaken.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 400 ml kokosmjölk eller grädde (gärna Garants eller Santa Marias extra creamy)
  • 4 st äggulor
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk valfri sötning (gärna xylitol/björksocker)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner
 

  • Separera äggen (spara äggvitorna och förvara i kylen). Häll i kokosmjölken i en kastrull på medelhög värme. Vispa ner äggulorna och resten av ingredienserna.
  • Det ska inte koka, sänk då värmen. Vispa tills smeten börjar tjockna. Låt den sedan svalna först i rumstemperatur. Häll över i en stor skål eller burk och ställ in i kylskåpet tills smeten är helt kall.
  • Glass blir ju helt klart bäst i en glassmaskin. Om du har en sådan, häll i smeten och låt den göra sin grej tills glassen fått önskvärd konsistens. Om du inte har en glassmaskin, ställ in glassen i frysen. Efter cirka en halvtimme, ta ut den och rör runt. Upprepa tills önskvärd konsistens.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Mejerifritt, Recept, Sötsaker

LCHF-granola

13 april, 2019 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Toppa rysk- eller turkisk yoghurt med min mammas kryddiga och knapriga granola så är helgfrukosten räddad. Även supergott som strössel till glass. Lägg gärna till en näve färska bär för extra smak och lyxig känsla.
Skriv ut receptet
Måltid Frukost
Portioner 12

Ingredienser
  

  • 2 dl mandlar
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 dl linfrön
  • 3 msk xylitol, sötströ eller fibersirap gold
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 3 msk kokosolja , smält

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Hacka mandel och hasselnötter grovt. Blanda tillsammans med fröna på en bakplåt.
  • Blanda ihop sötning och kryddor i en liten skål. Blanda med nöt- och frömixen. Häll över smält kokosolja och blanda allt ordentligt.
  • Rosta i ugnen i 30 minuter. Rör gärna runt med en stekspade efter halva tiden så att granolan blir jämnt rostad. Låt svalna och servera tillsammans med en fet yoghurt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Recept

Jills kärleksmums LCHF-style

8 oktober, 2018 av Jill Wallentin 14 kommentarer

Jill Wallentin
Kärleksmums, mockarutor eller snoddas – kärt barn har många namn. Originalet innehåller nästan 1 liter(!) socker men dessa är både fria från socker och gluten men ändå smakar de faktiskt otroligt likt originalet. De små men naggande goda rutorna av kärlek innehåller endast 1 g kolhydrater per styck. Perfekt saftiga med kraftig chokladsmak. Smakar extra gott tillsammans med en kopp stark espresso.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 48 små rutor

Ingredienser
  

Kakan

  • 150 g smör smält
  • 3 st ägg
  • 1 dl xylitol sötströ eller motsvarande
  • 1 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver

Glasyren

  • 50 g smör
  • 2 msk grädde
  • 3 msk starkt kaffe
  • 100 g mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)

Topping

  • 0,5 dl kokosflingor

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader (varmluftsugn)
  • Smält smöret och vispa ihop med ägg och sötning tills lite fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en ugnsform med höga kanter ca 35x27 och häll i smeten. Bred ut den jämnt över hela botten och grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  • Gör glasyren genom att koka upp smör, grädde och kaffe i en kastrull. Lägg i chokladen och sänk värmen. Rör runt tills chokladen smält helt och glasyren är jämn och fin. Låt svalna något.
  • Häll glasyren över kakan och toppa med kokosflingorna. Ställ in kakan i kylen och låt svalna helt. Skär kakan i rutor med en vass kniv. Njut.

Anteckning

Näringsinnehåll per styck: 1 g kolhydrater, 7 g fett, 1 g protein (75 kcal)
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Sötsaker

Köttfärsås med kalkon och spetskålspasta

23 augusti, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En riktig vardagsklassiker i min smak. Här är pastan utbytt mot smörstekt spetskål och köttfärssåsen som är gjord av kalkonfärs har en kraftig men samtidigt len smak av tomat, vitlök, örter och lite hetta från chili. Så gott och enkelt!
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g kalkonfärs
  • 3 st vitlöksklyftor , pressade
  • 1 st gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilipaste om du gillar hetta
  • 1 tsk salt
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk sockerfri ketchup eller finhackade soltorkade tomater
  • 0,5 dl grädde
  • nymalen svartpeppar
  • smör eller olivolja att steka i
  • 1 st spetskålshuvud
  • 1 sl riven ost

Instruktioner
 

  • Stek färsen i smör eller olivolja tillsammans med pressad vitlök, finhackad lök, tomatpuré, salt och chilipaste tills brynt.
  • Häll i tomatpuré, kryddor och ev sockerfri ketchup. Smaka av med salt. Låt puttra på låg värme.
  • Strimla spetskålen och stek den i smör tills den börjar bli mjuk. Salta och peppra.
  • Servera spetskålspastan med köttfärssåsen och toppa med riven ost och gärna färsk basilika.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Blue cheese chicken salad

18 augusti, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Kycklingsallad deluxe med blue cheese-dressing och knaperstekt bacon. En riktigt läcker och matig sallad som du säkert kommer vilja göra om och om igen. Dressingen svänger du ihop på nolltid och passar även till kött och grillade grönsaker.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 2 st kycklingfiléer , helst ekologiska med skinn
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Blue cheese-dressing

  • 100 g ädelost , gärna grädd
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl grädde eller vatten att späda med
  • 1 tsk vitlökspulver eller vitlöksklyfta
  • 0,5 msk citronsaft
  • salt och nymalen svartpeppar , smaka av

Sallad

  • 1 st romansallad
  • 2 st tomater
  • 1 liten rödlök
  • 1 st avokado
  • 100 g kycklingbacon , knaperstekt
  • 40 g ädelost
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Krydda kycklingfiléerna på båda sidorna och stek i smör tills de är ordentligt tillagade. Lägg gärna på ett lock under de första 10 minuterna så går det snabbare. Stek tills skinnet är krispigt och fått fin färg.
  • Skär kycklingbacon i småbitar och stek i samma stekpanna som kycklingen stektes i tills krispigt. Salta om det behövs.
  • Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Mixa om du vill att den ska bli slät. Justera mängden grädde eller vatten tills du får den konsistens som du vill ha. Smaka av med salt och peppar.
  • Tvätta och skär salladen i strimlor. Skala och dela rödlöken på mitten. Skär i strimlor. Tärna tomaterna och avokadon.
  • Lägg sallad och rödlök i en skål, blanda i dressingen tills allt är täckt. Lägg upp i djupa tallrikar, lägg på tomat och avokado. Skär upp kycklingen i skivor och lägg ovanpå salladen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och avsluta med några varv med svartpepparkvarnen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Texmex-burgare med LCHF-bröd

22 juli, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Det här är kort och gott en fantastisk burgare. Underbart saftigt kött, smält cheddar, rökig chipotledressing, guacamole, majo och jalapeños för extra sting. Brödet som omfamnar denna härlighet är stekt i skyn och fettet från burgarna vilket ger dem en frasig yta och massor av smak. Burgarna blir extra goda om du grillar dem. Stek då bröden i smör.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Tex-Mex
Portioner 4 burgare

Ingredienser
  

Burgarna

  • 500 g kycklingfärs , eller annan valfri färs
  • 50 g smör
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 skivor cheddarost

Bröden

  • 2 msk smör , smält
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 st ägg
  • 0,5 dl färskost (typ Philadelphia)
  • 6 msk pofiber (finns att köpa i glutenfria hyllan)
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt

Guacamole

  • 1 avokado
  • 3 körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 liten rödlök
  • 0,5 dl hackad koriander
  • 1 tsk limejuice
  • salt och peppar , smaka av

Chipotledressing

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 tsk chipotlechili
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • salt och peppar , smaka av

Vid servering

  • 2 jalapeños , fint skivade
  • 4 msk majonnäs
  • 4 salladsblad

Instruktioner
 

  • Gör burgarna genom att skära smöret i små tärningar. Blanda smöret med färs, grädde och kryddor och forma till burgare.
  • Stek burgarna i smör i en het stekpanna eller på grillen tills de är ordentligt tillagade (om kyckling eller kalkon). Lägg på osten när burgarna börjar bli klara och låt den smälta.
  • Mixa samtliga ingredienser till guacamolen och smaka av med salt och peppar.
  • Blanda samman ingredienserna till chipotledressingen. Smaka av med salt och peppar.

Bröden

  • Smält smöret, fördela det i stora och breda muggar eller portionsformar (som tål att vara i mikrovågsugn). Smörj kanterna. Strö ut sesamfrön i formarna.
  • Vispa ihop samtliga ingredienser till bröden i en skål tills smeten blivit jämn. Fördela smeten i formarna. Mikra ett bröd i taget i 2 minuter på 700 watt.
  • Dela bröden på mitten och stek dem i stekflottet efter du stekt klart burgarna tills de fått fin färg och blivit frasiga.

Servering

  • Lägg upp bröden på tallrikar. Toppa med chipotledressing, kött, guacamole, majonnäs, jalapeños och sallad. Lägg på andra brödskivan, tryck till lite. Njut.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Fågel, Grillat, Måltid, Recept

Nötfritt mikrobröd

30 juni, 2018 av Jill Wallentin 11 kommentarer

Nötfritt mikrobröd
Jill Wallentin
Jag har aldrig direkt känt ett sug av att baka i mikrovågsugnen. Men testade mig fram för att hitta det perfekta mikrobrödet. Efter en hel del laborerande blev detta resultatet. Ett väldigt "brödlikt" bröd utan vare sig mandel- eller kokosmjöl som enbart innehåller 1,5 g kolhydrater per portion (1 bröd delat på mitten). Det här måste du testa!
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 (1 bröd som du delar på mitten)

Ingredienser
  

  • 15 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 msk färskost (typ Philadelphia)
  • 1,5 msk pofiber (finns att köpa i glutenfria hyllan)
  • ¼ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner
 

  • Smält smöret i en kopp med bred botten eller i en liten portionsform med höga kanter (ca 8 cm i diameter).
  • Om du vill snåla med disken vispar du ihop de blöta ingredienserna inkl. smöret direkt i koppen med en gaffel och sen vispar du i de torra. Eller så vispar du ihop allt i en större skål med en ordentlig handvisp vilket är betydligt enklare - speciellt om du vill göra flera bröd på en gång.
  • Mikra brödet i 2 minuter på full effekt (ca 700 watt).
  • Lossa brödet från formen, dela det på mitten eller flera gånger om du gjort brödet i en smalare kopp/form. Rosta tills brödet fått en fin färg och krispig yta.
  • Njut tillsammans med rikligt med pålägg så har du en mättande frukost eller brunch på bara några minuter.

Anteckning

TIPS! Variera gärna med att tillsätta vallmo-, sesamfrön eller brödkrydda. Toppen som hambugerbröd!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Recept

LCHF-citronmousse

1 maj, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Tröttnat på chokladmousse? Ok, kanske inte. Men ibland kan det ju vara kul att testa något annat. Den här citronmoussen är riktigt god och fräsch. Perfekt som en somrig dessert, gärna toppad med en näve färska bär och kanske lite rostade nötter.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st äggulor
  • 1 dl grädde till krämen
  • 1 msk valfri sötning (jag använde sötströ)
  • 25 g smör
  • 1 st citron saften och rivet skal
  • 3 dl grädde att vispa

Instruktioner
 

  • Värm försiktigt upp äggulorna tillsammans med grädde och sötning i en kastrull på medelhög värme. Det får inte koka. Rör om med en visp tills krämigt.
  • Stäng av värmen och lägg i smör, citronsaft och rivet citronskal. Rör om tills smöret har smält och låt kallna. Ställ sedan in i kylskåpet.
  • Vispa grädden fluffig, men inte för hård. Vänd sedan ner den kalla citronkrämen i grädden och blanda samman. Lägg upp i portionsskålar och ställ in dem i kylen i någon timme. Moussen kan givetvis även ätas på en gång men den blir lite fastare i konsistensen om den får bli riktigt kall.
  • Toppa eventuellt citronmoussen med färska bär, rostade nötter, rivet citronskal eller citronmeliss vid servering.

Anteckning

Tips! Vispa gärna äggvitorna fluffiga och blanda dem med moussen för en extra luftig mousse.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Påsk, Recept, Sötsaker

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 32
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Följ mig på Instagram

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓 En barnsligt RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓

En barnsligt god glass – helt utan socker och tillsatser – som du skakar ihop på bara några minuter. Du behöver ingen glassmaskin, bara en burk och lite 💪. Välj dina egna smaksättningar och toppings för att trolla ihop din egen favorit 😋.

📌Glöm inte att spara receptet till senare. Dela och gilla gärna om du “Jillar” 🙏. 

1 portion

INGREDIENSER
1,5 dl vispgrädde, 40%
1 äggula
1 msk sockerfri sötning, helst xylitol, obs giftigt för hundar (eller exempelvis Sötströ, Nick’s, Sukrin)
½ tsk vaniljpulver + några droppar vaniljextrakt/arom
1 krm salt

1️⃣ Häll alla ingredienser i en glasburk med lock (minst 3–4 dl).

2️⃣ Skruva på locket ordentligt.

3️⃣ Skaka burken kraftigt i minst 5 minuter tills blandningen blir fluffig (eller fuska med en elvisp 😇).

4️⃣ Ställ burken i frysen i minst 2,5 timme. Rör gärna runt ibland för en jämnare konsistens.

5️⃣ Ta ut burken ca 5 minuter före servering så glassen hinner mjukna något. Toppa med dina favorittoppingar och ät direkt ur burken. 

SMAKSÄTTNINGSFÖRSLAG (tillsätt innan du skakar):
🍫 Choklad & jordnöt – 1 msk kakao och 2 msk hackade salta jordnötter
 🍓 Bär – 2 msk mosade bär, ex blåbär, jordgubbar eller hallon
 🥜 Nötkräm – 1 msk sockerfri nötsmör (jordnöt, hasselnöt, mandel)
 ☕️ Kaffe – 1 tsk espressopulver eller snabbkaffe
 🍋 Citron – Rivet skal från ½ citron + 1 tsk citronsaft
 🥥 Kokos – 1 msk riven kokos + byt ev. ut halva grädden mot kokosgrädde
 🍪 Cookie dough – Små bitar av sockerfri kakdeg eller hackad mörk choklad
 🌿 Mintchoklad – Några droppar pepparmyntsextrakt + hackad sockerfri choklad

TOPPA GÄRNA MED:
🍓 färska eller tinade mosade bär
🍫 sockerfri choklad, hackad eller riven
🥜 rostade nötter
🥥 kokosflingor

Vilka smaker hade du gjort? 😋

Ta hand om dig! 
/Jill 

#lågkolhydratkost #sockerfritt #glutenfritt #recept #lchf #keto #lavkarbo #sugarfree #glass #icecream #sommar #efterrätt #hållbarhälsa #hälsa #foodporn #foodgasm #matsomgörgott #diabetes #lågkolhydrat
HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳 Det h HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳

Det här är för oss som älskar mat. På riktigt 🫦.
Vi som aldrig skulle stå ut med att vara hungriga, räkna kalorier eller äta tråkigt. Inte ens om vi fick betalt 😝.

Men om du älskar att tugga dig igenom torr kyckling, dricka pulver ur shaker och leva efter siffror i en app – då kan du scrolla vidare 😝.

💚 I mina hälsoprogram går hälsa och njutning hand i hand. Det är ett avslappnat upplägg utan pekpinnar – men med massor av kunskap, gemenskap, inspiration och glimten i ögat.

Du lär dig att göra medvetna val som fungerar för just DIG – och får resultat som både känns och syns, och som faktiskt håller.

🥑 Programmen passar de flesta – men gör extra stor skillnad för dig som har:
✓ övervikt
✓ diabetes (eller har anlag för att få det )
Obs! Många behöver trappa ner eller till och med avsluta sin medicinering i samband med kostomläggningen – rådgör med din läkare.

✓ klimakteriebesvär
✓ låg energi, kort stubin
✓ sötsug eller behov av att småäta
✓ känslig mage eller IBS
✓ celiaki eller vill undvika gluten

🏋️‍♀️ I programmen ingår även:
 – Kul och effektiv träning, framtagen av VIP-PT:n @marcsfitnesslab 
 – Daglig pepp, inspiration och stöd i en sluten Facebookgrupp (du kan självklart delta även utan Facebook)

💬 Några ord från tidigare deltagare:
”Bästa programmet! Mina förklimakteriebesvär är som bortblåsta, har tappat i vikt, magen är lugn och maten är helt magisk.”

”Det passar alla – även med kräsna barn, fullt schema och noll lust att räkna något.”

”Jag har fått ordning på mina blodvärden och känner att det här är något jag vill fortsätta med – inte bara i 30 dagar.”

”Programmet hjälpte mig att hitta matglädje utan stress. Det här är hållbart på riktigt.”

❤️ Det här är inte en quick fix. Det är en investering i dig själv – i din hälsa, matglädje och livskvalitet.

👉 Är det här något för dig? Läs mer och anmäl dig till nästa program eller självgående Flex-kurs på jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify.

Ps. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Ta hand om dig! 🫶🏼
/Jill
FÅ SNABBA RESULTAT SOM KÄNNS & SYNS 💪🏼😋 FÅ SNABBA RESULTAT SOM KÄNNS & SYNS 💪🏼😋

Mer energi, lugnare mage, minskat sötsug och viktnedgång – det är vad de flesta märker redan efter bara några dagar i mina program 😌. 

Det är otroligt vad som händer när kroppen får det den behöver – och ännu mer fantastiskt att maten är så god att både du och familjen vill fortsätta njuta av maten även när programmet är slut 😋🍴. 

Det här handlar inte om en diet. Det är ett sätt att må bra – och njuta hela vägen 💚.

Nu är succén JillsMat SOMMAR tillbaka – med över 140 recept (varav 40 helt nya!) för en sommar fylld av njutning, näring och feelgood. Inget räknande. Inga pekpinnar. Bara magiskt god mat och inspiration hela vägen ☀️😎.

START 1 JUNI
🍓 Sommarmat, picknick, drinkar & grill (glutenfri lågkolhydratkost)
💪 Träningspass du kan utföra hemma eller i utegym
👯‍♀️ Peppande FB-grupp – med möjlighet till IRL-träffar
📚 Bonus: e-kokbok med 100 extra recept
✅ Använd ditt friskvårdsbidrag (finns även på Benify)

👉 Läs mer & boka via jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify 

Hoppas jag får hänga med dig i sommar! 🤗

Kram/
Jill 

#jillsmat #jillsmatsommar #lowcarb #lågkolhydratkost #friskvård #glutenfritt #sockerfritt #hållbarkost #hälsa #träning
BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴 När BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴

När en tidigare uppdragsgivare frågade om jag ville komma till resortet @dusitbunchabyriya för att hjälpa dem stärka sitt varumärke, kunde jag inte tacka nej (ni vet ju hur mycket jag älskar Thailand) 👩🏼‍💻🏝️.

Mitt uppdrag var att bygga en helt ny flerspråkig hemsida, koppla ihop den med deras bokningssystem och skapa en proffsig bild- och videobank 🎥📸. Det blev också en hel del grafisk formgivning och framtagning av nytt gästmaterial – allt från kartor till skyltar – för att skapa tydligare kommunikation och bidra till en ännu bättre gästupplevelse.

Att jobba i en ny kultur har varit både utmanande och berikande – och tack vare att ägaren och hotellchefen litade på mig fullt ut har jag kunnat jobba extremt effektivt, vilket resulterade i en krossad deadline på nästan en hel månad 👊🏻😎. Kika gärna på hemsidan (kommer lägga in mer rörligt etc): dusitbunchakohtaoresort.com

Personalen fick mig att känna mig som hemma, och jag har nog aldrig sovit så gott som i min Wooden Chalet-bungalow 😴. Man är ju inte direkt bortskämd med sköna sängar i Thailand 😂.

Jag stannade nästan två veckor längre än planerat 😇. Det är svårt att lämna en plats med magiska solnedgångar, en massa grymma prisvärda restauranger, fantastiska stränder och top notch snorkling 🐠🤿.

Jag är säker på att det jobb jag utfört för resortet kommer göra skillnad – och jag ser fram emot att följa resultaten med fler direktbokningar och nöjdare gäster. 

Hoppas på att komma tillbaka när de tagit över restaurangen, och den nya poolen och strandvillorna är klara 🚀🌅.

Har du chansen att jobba utomlands en period – just do it! 💪 Otroligt utvecklande och minnen för livet.

Och tro det eller ej – jag har lagat mat EN gång på sex veckor, så nu längtar jag faktiskt hem till köket och att sätta igång receptfabriken igen inför nästa omgång av JillsMat30 som startar 1 juni 😋👩🏼‍🍳

Ps. Kommer lägga upp en till Reel senare med mina bästa tips om Koh Tao 🤓. 

#kohtao #nangyuan #businessandpleasure #dusitbunchabyriya #workabroad #resortconsultant #digitalnomadlife #brandingproject #grafiskformgivning #egenföretagare #thailand
⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA ⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA

Vad tyckte egentligen deltagarna i första omgången av QUEEN? 😅

Fick de några resultat? Gillade de maten? 🙄

Spoiler: JA! 👊🏼💥

Här är de topp 6 mest populära måltiderna från JillsMat30 QUEEN – hälsoprogrammet som sätter njutning och kvinnan i fokus – på riktigt 🤤.

Tillsammans med Veronica Aderö @kostvagenveronica , erfaren hälsocoach expert på kvinnohälsa genom livets alla faser, kör vi nu en sista omgång med start 28 april 💪🏼👸🏼.

👉 Må som en drottning – med fantastiskt god mat och vanor du vill behålla 💚

 📲 Läs mer och anmäl dig på jillsmat.se/shop (finns även på Benify)

Hoppas vi ses! 🤗

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #hälsoprogram #glutenfritt #lågkolhydratkost #njutning #balans #queenmode #hormonbalans #klimakteriet #pms #kvinnohälsa #recept
LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV 👸🏼👑

JillsMat30 QUEEN är tillbaka – med läckra vårmenyer (+ massa bonusrecept 😋) och kvinnohälsa i fokus! 🌸
Tillsammans med proffset @kostvagenveronica guidar vi dig till hormonell balans, mer energi och en starkare, skönare kropp – med mat du älskar och goda vanor du vill behålla 💪😜.

🗓️ Start 28 april – sista chansen!

✨ Det här får du:
✔️ 200+ fantastiskt goda, glutenfria, lättlagade, lågkolhydratrecept
✔️ Veckomenyer (+ inköpslistor), bonusrecept & e-kokboken Jills mat efter säsong
✔️ Underhållande kursmaterial & dagligt stöd och inspo i FB-grupp
✔️ Roliga, effektiva träningspass du kan utföra hemma

💬 Sagt av tidigare deltagare:
”På 3 veckor så har jag tappat 5 kg och 8 cm i midjan!”
”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi!”
”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”
”Noll uppblåst mage. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”
”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”
”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

👉🏼 Läs mer & boka: jillsmat.se/shop

💰 Glöm inte ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!
⭐️ Fler omdömen hittar du på Trustpilot. 

Vi ses i QUEEN! 💚
/ Jill & Veronica

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #friskvård #träninghemma #hormonellbalans #hälsoprogram #lowcarb #hälsa #recept
IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG… 🎈👱‍♀️

För första gången firar jag min födelsedag utan vare sig familj, partner eller Simba (😩). Dessutom på andra sidan jordklotet 🌏. Jag var lite tveksam till att åka iväg över påsk och födelsedag, men va fan – ägghalvor, vitsippor och prinsesstårta i all ära, det har jag ju upplevt förr 😅. Och de jag älskar finns (förhoppningsvis) kvar när jag kommer hem ❤️.

Ska inte ljuga – det känns lite extra sugigt att vakna upp ensam på sin födelsedag, även i ett tropiskt paradis 😔🏝️. MEN jag har det sjukt bra här. Jobbet flyter på bättre än förväntat och jag känner mig faktiskt mindre ensam här än hemma 😅. Här möts jag av leenden varje dag, känner mig värdefull och träffar nya människor på ett mer naturligt sätt än hemma 😌.

Jag var ju lite orolig inför den här resan, och ekonomiskt är det ingen succé – flygbiljetten åt upp det mesta 💸. Men jag är så jäkla stolt över att jag gör detta. Att jag inte låter rädsla styra över mitt liv. Jag har typ två veckor kvar här och jag kommer se till att få ut det mesta av min tid här 💪😎.

Min vän Linsley (som är hotellchef på hotellet jag jobbar för här) har gett mig den finaste födelsedagspresenten: vi ska ut och dyka på söndag med en egen dykinstruktör! 🥹 Första gången någonsin 🤪. Jag har velat länge men inte riktigt vågat. Men nu jävlar. Livet är för kort för att vara en fegis 😤. Det finns så mycket att uppleva bara man släpper sargen 🐠🤿🦈🐢.

Planen för idag är lite oklar, men den kommer garanterat innehålla god mat, lite äventyr och definitivt massage 🥰.

🎁 Vill du ge mig (och framförallt dig själv!) en present? Gå med i mitt program #Jillsmat30 Queen eller tipsa någon som vill förbättra sin hälsa och sitt välmående – med fantastiskt god mat och vanor du faktiskt vill behålla. Start 28 april. Länk i bio eller på jillsmat.se/shop (finns även på Benify) 💕

Och tack – på riktigt – för att du följer mig 🙏. Även om jag aldrig träffat de flesta av er känns det som jag har luren full av vänner 24/7. Det betyder mer än ni tror 😘.

41 bast alltså, hur gick det till? 🤪

Kärlek,
Jill 🫶🏼

#birthdaygirl #födelsedag #livet #egenföretagare #lågkolhydratkost #thailand #khotao #lowcarb
NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼 (Reklam för NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼

(Reklam för egen verksamhet). 
Första omgången blev en succé 💥. Nu är JillsMat30 QUEEN tillbaka med läckra vårmenyer, inspiration och fördjupning i kvinnohälsa tillsammans med @kostvagenveronica – en erfaren hälsocoach specialiserad på kvinnohälsa och hormonell balans 😌✨.

🗓️ Vi startar den 28 april – och det är sista chansen innan sommaren!

Lär dig hur du kan balansera hormoner, öka energin och stärka kroppen – med hjälp av maten du äter och genom hållbara livsstilsförändringar 😋.

✨ Det här ingår:
✔️ 200+ ruggigt goda, lättlagade, glutenfria lågkolhydratrecept packade med näring – varav veckomenyer med praktiska inköpslistor, bonusrecept och e-kokboken Jills mat efter säsong

✔️ Stöttande och inspirerande Facebookgrupp där du kan ställa frågor – alla dagar i veckan

 ✔️ Underhållande och lättförståeligt kursmaterial med praktiska tips om hur du kan må som en drottning genom livets olika faser som kvinna

✔️ Roliga träningspass du kan utföra hemma

Så här har kvinnor som varit med i första omgången av programmet skrivit i gruppen 😍:

✨ ”På 3 veckor så har jag tappat lite drygt 5 kg och 8 cm i midjan!”

✨ ”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi! Så tack Jill och Veronica för att ni gör detta!”

✨ ”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”

✨ ”Det som jag märker störst skillnad på är min mage. Noll uppblåst, vilket jag var ganska ofta tidigare. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”

✨ ”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”

✨ ”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

💰 Glöm inte att använda ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!

👉🏼 Länk i bio eller Jillsmat.se/shop för att läsa mer och säkra din plats!

Hoppas vi ses! 💚

/Jill och Veronica 

#reklam #jillsmat30 #hälsa #kostrådgivning #hälsoprogram #lågkolhydratkost #lowcarb #lchf #glutenfritt #hormonellbalans #hormoner #kvinnohälsa #träning #hållbarkost #recept
😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA Här bj 😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA

Här bjuder jag på ett guldkantsrecept från mina njutbara hälsoprogram #JillsMat30 ✨. En otroligt god och lättbakad kladdkaka med smak av semla 🤤. Givetvis både glutenfri och sockerfri så att du mår gott även efteråt. Perfekt till lyxfikat! ☕️ 

📍 Spara gärna receptet, dela och gilla om du “Jillar” ❤️

INGREDIENSER
3 ägg
1,25 dl sockerfri sötning, ex. Sukrin, Sötströ, Nick’s, xylitol
150 g smör, smält
3 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
1 krm salt
4 droppar bittermandelessens (🔁 2–3 malda bittermandlar)
1 tsk Fiberhusk (finns i glutenfria hyllan)

TOPPING
3 dl vispgrädde
0,5 dl rostade mandelspån 

1️⃣ Sätt ugnen på 150°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop äggen med sötningen. Häll i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.

3️⃣ Häll smeten i en smörad eller oljad form, gärna med borttagbara kanter. 

4️⃣ Grädda i 20 min, eller tills kakan är gräddad i kanterna men lite “dallrig” i mitten. 

5️⃣ Låt svalna och lägg sedan över kakan på ett fat.

6️⃣ Vispa grädden fluffig men inte för hård. Bred ut grädden eller spritsa över kakan. Toppa med rostade mandelspån. Njut!

💚Om du vill läsa mer om mina program och kurser kika på jillsmat.se/shop eller länk via bio. Finns även på Benify. 

Ät gott och må väl! 🫶🏼

Kram
/Jill 

#lågkolhydratkost #lowcarb #lavkarbo #lchf #keto #sockerfritt #glutenfritt #recept #fika #semla #semlor #kladdkaka #diabetes #hälsa #hållbarkost #foodgasm #foodporn #lyxfika #baka
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se