
Smörig currysås på 3 minuter
Genom att använda en mix av smält smör och olja i såsen minskar man mängden omega-6 men behåller ändå oljans egenskaper som gör att såsen inte blir stenhård i kylen. Dessutom blir ju alltid godare med smör eller hur? Curry är en av mina favoritkryddor men såsen går givetvis att varieras med vilken smaksättning som helst.
Ingredienser
- 1 st ägg
- 1,5 dl neutral olja
- 100 g smör smält
- 0,5 msk curry
- 1 tsk chiliflakes
- 0,5 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Knäck ägget i en hög mixerskål och häll i oljan.
- Ställ stavmixern mot botten och mixa tills oljan och äggen blivit vitt och fluffigt. Mixa sedan sakta uppåt tills allt fått samma konsistens. Häll i det smälta smöret och fortsätt mixa på samma sätt.
- Tillsätt kryddor och smaka av med eventuellt mer salt, curry eller chili.
Anteckning
Tips! Om såsen mot förmodan råkar skära sig, dvs den blir aldrig tjock. Knäck ett till ägg i en annan mixerskål och häll sakta över smör- och oljeblandningen medan du mixar så ska problemet vara löst.
Hej,
Tack för detta smarriga recept! Kommer bli sommarens tillbehör..