Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills Mat SOMMAR – Receptet för en strålande hälsa ☀️ (START 1 JUNI)

5 maj, 2024 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Vill du uppleva din goaste sommar någonsin? Då är Jills Mat SOMMAR definitivt något för dig! Under två månader, juni och juli, bjuder jag på hälsosam matinspiration utan pekpinnar. Tillsammans med mig och förhoppningsvis ett stort gäng andra härliga foodies får du chansen att leva ditt bästa liv och gå in i hösten fylld med energi och en skön magkänsla.

Läs mer här och anmäl dig till sommarens mumsigaste och härligaste hälsoprogram! 

Arkiverad under: Okategoriserade

Tonfiskbiffar med avokadodipp och sallad

9 maj, 2023 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Att göra biffar av tonfisk på burk är både billigt och gott. De här serverade jag med en krämig avokadodipp med vitlök och en fräsch sallad. En enkel och nyttig rätt fullproppad med protein, nyttiga fetter och vitaminer.
Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 6 minuter minuter
Total tid 16 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 2

Ingredienser
  

Tonfiskburgare

  • 150 g tonfisk i vatten
  • 1 st ägg
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl riven ost , valfritt
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st salladslök , fint skuren
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja att steka i

Avokadodipp

  • 1 st avokado , mosad
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk citronjuice
  • salt och nymalen peppar

Sallad

  • 0,5 st romansallad
  • 2 st tomater
  • 0.5 st gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger

Instruktioner
 

  • Häll av allt vatten från tonfisken och krama ur den så att så mycket vätska som möjligt försvinner. Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskburgarna i en skål, förutom olivoljan.
  • Forma små tonfiskburgare av röran. Cirka 6 cm breda och 1 cm höga.
  • Hetta upp en stor stekpanna med olivolja. Stek burgarna på medelhög värme på båda sidor, cirka 3 minuter per sida, tills de fått en brynt yta.
  • Rör ihop ingredienserna till dippen i en skål.
  • Preppa salladen och servera tillsammans med biffarna och dippen.

Anteckning

http://www.jillsmat.se/wp-content/uploads/2023/05/Jillsmat_Tonfiskburgare_voiceover.mp4

Näringsinnehåll

Kalorier: 268kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 31g | Fat: 14g | Kalium: 273mg | Vitamin A: 668IU | Kalcium: 329mg
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Okategoriserade, Recept, Snabblagat

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …