Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

LCHF-mazaringrottor

29 mars, 2020 av Jill Wallentin 12 Comments

LCHF-mazaringrottor

Jill Wallentin
De här socker- och glutenfria kakorna påminner verkligen om en mix mellan hallongrottor och mazariner – två av mina favoritbakverk. De är mjuka och lite sega i konsistensen och smakar ljuvligt. Variera med annan sylt, bär, eller varför inte toppa med flagad mandel?
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 22 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör , mjukt
  • 1 dl xylitol eller annan valfri sockerfri sötning
  • 2 st äggulor
  • 3 droppar bittermandelessens
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sockerfri hallonsylt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa först ihop smör, sötning, äggulor, bakpulver, bittermandelessens, vaniljpulver och salt. Häll i mandelmjölet och blanda ordentligt.
  • Rulla bollar av degen med händerna. Cirka 2 cm i diameter. Lägg dem i små muffinsformar på en ugnsplåt.
  • Tryck med fingret, eller med en liten sked, på varje kaka så det blir en liten grop. Fyll varje grop med en liten klick hallonsylt.
  • Grädda i ca 20 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
  • Kakorna är mjuka när de kommer ut från ugnen men stelnar något när de svalnat. Förvara i en burk i kylen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Recept, Småkakor, Sötsaker

« Sockerfri lemon lime curd
Jills socker- och glutenfria rabarbertosca (LCHF) »

Comments

  1. Viveca Samuelsson says

    1 april, 2020 at 21:42

    Hej! Kakorna ser jättegoda ut! Funderar på att bjuda på jobbet. Jag har sukrin melis hemma, vet du om jag kan använda det och i samma mängd som i ditt recept?
    Mvh Viveca

    Svara
    • JillW says

      1 april, 2020 at 23:19

      Hej! Ja det ska gå bra. Lycka till och hoppas att dina kollegor gillar kakorna 😉

      Svara
  2. Anna says

    3 april, 2020 at 10:29

    Jag har testat dem. Så otroligt smarriga! Påminner om både mazariner och smulpaj på något sätt 🙂

    Svara
  3. Carina says

    28 juli, 2020 at 15:45

    Supergoda!! Dock gjorde jag 25 st och de vart lite geggig i mimtten så ska prova med varmluft istället. Tack Jill!!

    Svara
    • JillW says

      28 juli, 2020 at 20:43

      Hej! Ja jag har varmluftsugn så det blir nog bättre 🙂

      Ha det gott!

      Svara
  4. Anneli says

    28 juli, 2020 at 17:13

    Hur mäter du dropparna av bittermandeln?! Har du en pipett eller vad uppskattar du det blir i krm?

    Svara
    • JillW says

      28 juli, 2020 at 20:43

      Jag kör bara lite på känn. Men det blir kanske 1 krm.

      Lycka till!

      Svara
  5. Annchristine says

    25 augusti, 2021 at 12:48

    Supergoda! Jag gjorde halv sats och det blev 15 st. Hade lite mer bittermandel i än vad du har för jag giller den smaken

    Svara
  6. Bitchen Marie says

    25 mars, 2022 at 04:50

    En orsak till att baka sockerfritt är för att man är diabetiker. Nör man är diabetiker är högt blodsocker något man måste undvika. Annars dör man i förtid pga skador i kroppen.

    Xylitol höjer blodsockret och är därför ej bra för diabetiker.
    Även övriga sockeralkoholer höjer, dvs:
    maltitol,
    mannitol,
    sorbitol,
    laktitol,
    isomalt och
    Erytritol.
    (och alla sockerarter påverkar blodsockret exv sackaros, laktos, maltos, fruktos, glukos (=druvsocker/dextros), invertsocker, honung, sirap)

    Svara
    • Jill Wallentin says

      25 mars, 2022 at 07:52

      Hej!
      Xylitol fungerar fint för de flesta, även diabetiker då det höjer blodsockret ungefär lika mycket som om man äter ett salladsblad. Man kan givetvis använda exempelvis erytrithol eller stevia istället som för de flesta har noll påverkan på blodsockret.

      Svara
  7. Carina Knutsson says

    8 april, 2022 at 14:14

    Kan man byta ut bittermandelessensen mot mald bittermandel och hur många isåfall?

    Svara
    • Jill Wallentin says

      8 april, 2022 at 14:35

      Hej! Det går bra. Ca 4-5 stycken kanske?
      Lycka till!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se