Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Toscamuffins á la LCHF

18 mars, 2018 av JillW 6 kommentarer

Toscakaka har varit en favorit sedan barnsben. Vet inte varför det tog så lång tid innan jag gav mig på ett försök att göra den helt utan socker och vetemjöl. Men den som väntar på något gott (väntar alltid för länge, right?). De blev i alla fall magiskt goda! Jag gjorde dem som minimuffins men går givetvis att göra som en stor kaka om man nu vill det.

stycken
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
  • Kakan
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 0,75 dl valfri sötning (rekommenderar sötströ eller xylitol)
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • Toppingen
  • 100 g mandelspån
  • 50 g smör
  • 2 msk fibersirap gold (använd den genomskinliga om känslig för gluten)
  • 1 krm salt
  • 2 msk grädde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
  • Kakan
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 0,75 dl valfri sötning (rekommenderar sötströ eller xylitol)
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • Toppingen
  • 100 g mandelspån
  • 50 g smör
  • 2 msk fibersirap gold (använd den genomskinliga om känslig för gluten)
  • 1 krm salt
  • 2 msk grädde
  1. Sätt ugnen på 150 grader (varmluft)
  2. Smält smöret och vispa ihop det med ägg, sötning, vanilj och bakpulver tills lite fluffigt.
  3. Vispa i resten av ingredienserna.
  4. Häll upp smeten i små muffinsformar och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått lite färg och är genomgräddade.
  5. Medan kakorna är i ugnen, rosta mandelspånen i en torr stekpanna tills de fått lite färg och börjar dofta gott. Tillsätt smöret och låt det bli lite brynt för en nötigare smak. Häll i sötning och grädde. Sänk temperaturen något och låt puttra tills vätskan början bli krämig och likna kolasås.
  6. Toppa de färdiggräddade muffinsarna (är det ens ett ord?) med nötkolablandningen. Låt svalna och ställ sedan in i kylen tills de har blivit helt kalla.

Tips! Variera gärna med blåbär eller hallon i kaksmeten för en somrigare variant.

RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Mjuka kakor, Påsk, Recept, Småkakor, Sötsaker

Kommentarer

  1. Carina Eriksson säger

    9 april, 2018 vid 20:53

    Hejsan!
    Har gjort dessa muffins flera gånger nu och alla som får dom till fikat vill alla ha receptet på dom. Så goda
    Tack för alla fina recept. Älskar verkligen din sida
    Kram

    Svara
    • JillW säger

      9 april, 2018 vid 21:13

      Vad kul! Då har du gjort dem fler gånger än vad jag gjort dem hehe. Men jag ska nog göra dem i helgen när jag ska ha fira min födelsedag 🙂

      Svara
  2. Andrea säger

    26 april, 2018 vid 12:23

    Hej!
    De ser jätte goda ut.
    Undrsr hur många kolhydrater är, eftersom jag är noga att äta lchf strikt.
    Andrea

    Svara
    • JillW säger

      1 maj, 2018 vid 21:17

      Hej! Jag räknar inte kolhydrater men om man tycker att det är viktigt att äta strikt så bör man nog inte äta några desserter överhuvudtaget.

      Svara
  3. Tine säger

    14 maj, 2018 vid 08:33

    Hej!
    Om man vill göra det här som en stor kaka, hur länge borde jag ha den i ugnen då?
    Ska bli kul att prova!

    Svara
    • JillW säger

      4 juni, 2018 vid 07:51

      Ca 20-30 minuter beroende på form 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2019 jillsmat.se