Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Åses nya bok: Ät & njut!

17 januari, 2015 av Jill Wallentin 2 kommentarer

_edited_1
_edited_2
_edited_3
_edited_4
_edited_5
56kilos nya bok - Ät & njut!

När jag precis hade skaffat Instagram så insåg jag snabbt att det var vissa nyckelpersoner inom lågkolhydratkost som man skulle ha koll på. Du följer väl 56 kilo? Eh, 56 vem? Jag hade noll koll.

Men efter ett tag insåg man ju att Åse Falkman Fredriksson (som hon heter på riktigt) som hade varit med i gamet länge. Hon har testat och experimenterat med det mesta och har till slut hittat, inte bara ett sätt att äta, utan att leva på som är lik den filosofi som jag själv lever efter. Ät naturlig glutenfri lågkolhydratkost som bas men det ska aldrig bli en börda. Du ska äta det för att du vill och mår bra av det och om du är i balans klarar de flesta av att gå utanför ramarna ibland när man själv väljer det.

Hon är dessutom öppen för nya tankar och idéer vilket enligt mig är sunt och klokt. Bara för att man tror sig veta vad som är optimalt just nu behöver inte det betyda att det är det för alla eller ens för en själv ett par år framåt.

Jag och Åse lärde så småningom känna varandra inte bara genom Instagram, utan även i den riktiga världen (haha). Vi blev också boksvägerskor då vi gett ut böcker på samma bokförlag, Pagina. Hon är verkligen superhärlig och vi har alltid kul när vi ses. Lustigt hur Instagram har kunnat på verka ens liv så mycket. Jag är så tacksam 🙂

Nu är det ju så att Åse har gjort det igen. Hon har tillsammans med Pagina förlag gett ut sin tredje bok – Ät & njut!. Denna gång innehåller boken även recept för kropp och själ. Så förutom 80 smarriga recept så får man tips om allt från träning till make-up.

Eftersom jag själv jobbar med grafisk formgivning och foto (gjorde själv min kokbok t.ex.) så blev jag riktigt glad när jag bläddrade i boken. Det är lätt den snyggaste av Åses böcker hittills! Kul att det är Åses man som formgivit den också. Bra jobbat! Fotografierna och illustrationerna är också superfina.

Man blir riktigt hungrig och sugen av att bläddra bland recepten. Vad sägs om exempelvis lime- och passionscheesecake, chicken cordon bleu med honung- och senapsås och mousserande sparrissoppa? Mums! Hoppas jag blir bjuden på middag hos Åse snart *blink, blink*.

Så ett stort grattis Åse och Pagina till en jättebra bok! Tummen upp!

Ps. Här kan ni bland annat köpa den om ni är sugna: Bokus

 

 

 

 

Arkiverad under: Blogg, Bokrecensioner

« Saffransskagen med chili
Labnehfylld kycklingfilé med ugnsgrönsaker »

Kommentarer

  1. Kajsa Hübinette säger

    19 januari, 2015 kl. 00:17

    Spännande! Gillar hennes blog, får så gott som all min lchf inspiration från henne o dej. Måste börja följa henne på insta oxå! Du kanske kan be om att få provlaga o dela med dej av något recept?

    Svara
  2. Sofies LCHF säger

    15 maj, 2015 kl. 10:01

    Snyggt! Det ser ut att vara illustrationer av duktiga Tove Larris 🙂 Illustratörer blir väldigt sällan uppmärksammande i sådana här sammanhang… Snygg bok och väldigt fina illustrationer 😀

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …