Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

LCHF 2.0 – fri från mejerier, soja och gluten

11 augusti, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

image1

I dagarna så släpptes Åse Falkman Fredriksson (56kilo) och Anna Hallén sin första gemensamma bok – LCHF 2.0 i samarbete med Tukan förlag. En bok fylld med matnyttig fakta om varför våra kroppar mår så bra av att även utesluta mejerier, gluten och sojaprodukter från vår kolhydratreducerade kost ofta kallad LCHF.

En välgjord bok både till utseende och innehåll med praktiska ikoner intill varje recept som visar vilka recept som passar just dig (vid diabetes, viktnedgång, vegetariskt etc).

Glutenfritt lagar jag alltid och soja använder jag enbart i sojasås så det är inget större problem. Men personligen äter och lagar jag ofta mat med mycket mejerier så kul att få inspiration av hälsosamma och goda recept utan just mejerier – både för miljön och hälsans skull. Även om just jag inte känner av några hälsonackdelar med mejerier förutom att jag märkt att jag lättare går ner i vikt när jag äter mejerifritt.

De recept som blev mest sugen på att prova var lax med pistasch och pestotäcke och kyckling med kronärtkocksröra. Mums!

Bra jobbat Åse, Anna och Tukan förlag! LCHF 2.0 är en riktigt fin och värdefull bok som borde finnas i alla hälsomedvetnas bokhylla 🙂

Ps. Ni som följer mig på Instagram (jillsmat) har fram till den 17 augusti möjligheten att vinna ett exemplar av boken! 

 

>> Om ni vill läsa mer om Annas och Åses nya bok LCHF 2.0 eller beställa den till kampanjpris så kan ni göra det här!

 

Arkiverad under: Blogg, Bokrecensioner

« Jills gumröra
Kladdkaka med apelsin, chili och flingsalt »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …