Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Vecka 1 med nytt viktminskningsupplägg

3 augusti, 2014 av Jill Wallentin 8 kommentarer

jilltestar_2

Ja, det har väl bokstavligen blivit lite för mycket av det goda på sistone. Inte för att jag helt har spårat ut, men det blir lite här och lite där samtidigt som att jag har en tendens att äta för stora portioner bara för att det är gott, fast jag är mätt.

Eftersom jag blir som jag kallar det för ”babushkatjock” (nej, jag vet att jag inte är ”tjock” men ni förstår vad jag menar), ni vet en sån där rysk docka där det finns en liten docka i mitten och sen bygger man bara på, fast proportionerna är exakt den samma. Jag får ju lixom inte bara mage, eller bredare höfter. Jag växer bara åt alla håll samtidigt, typ. Därför märker jag inte lika lätt när jag går upp i vikt för kläderna passar rätt länge haha. Jag kunde exempelvis använda de flesta byxor som jag hade när jag var som störst när jag vägde 13 kg mindre.

Fick ärligt talat ett litet uppvaknande när jag såg klippet från Nyhetsmorgon. Kände inte riktigt igen mig själv och när jag sedan vägde mig (högst motvilligt) så hade jag ju mycket riktigt gått upp några kilon sedan sist.

Visst, att gå upp några kilo under sommaren då man ”unnar” sig lite extra är ju inga konstigheter utan snarare normalt och naturligt enligt mig. Men har ingen större lust att köpa en storlek större i kläder då det skulle bli lite för dyrt för min plånbok.

Så efter jag läst Timothy Feriss bok 4-timmarskroppen så blev jag taggad att testa en lite modifierad viktminskningsmetod. Fortfarande lågkolhydratkost och ingen svält givetvis, men han hade lite intressanta tips och infallsvinklar som jag tänkte att jag lika gärna kunde testa.

 

Upplägget var följande som jag skrev på Instagram den 28 juli:

1. Utesluta mejerier (förutom smör/ghee) 6 dagar i veckan. Detta kommer vara det svåraste eftersom jag äter rätt mycket mejerier annars men jag misstänker att detta är en av anledningarna i kombination med annat som orsakat en smygande viktuppgång.

2. Äta en proteinrik frukost inom 30 minuter efter uppvaknande (som exempelvis 2 stekta ägg med spenat). Detta förmodas öka förbränningen.

3. Dricka mer vatten. Helst iskallt med citronsaft i (ökar förbränning sänker GI).

4. Äta ca 1,5 tsk kanel varje dag (sänker GI).

5. Träna helkroppsövningar typ kettlebellsvings, marklyft etc 2 gånger/vecka.

6. Introducera baljväxter i form av svarta bönor och linser i kosten, dock max 1 dl/dag (innehåller en hel del kolisar men intressant att testa).

7. 3 dagar/mån är ”parantesdagar”. Då får jag äta vad jag vill så länge det är utan socker och gluten (detta är enligt Timothy en förutsättning för att gå ner snabbt, fast enligt honom ska man äta exakt vilket skräp som helst). 1 dag/mån tänker jag dock att jag ”kan” äta gluten och socker om jag vill. Annars som de andra ”parantesdagarna”.

 

Hur har det då gått än så länge?

Det har gått bra att följa kosten. Har dock känt mig hungrigare än annars men det beror förmodligen på att jag ätit något mindre än vad jag brukar också. Bönorna och linserna har varit gott (och nej jag har inte blivit gasig vilket många tydligen tror) och trevligt med lite variation. Det har också gått bra med det mejerifria, fast jag tycker att det är lite mer omständligt och jag måste tänka till lite extra innan jag lagar mat, vilket visserligen är en kul utmaning.

Exempel på en matdag har varit:
Frukost: 2 ägg, stekta i ghee, spenat, kaffe med kanel
Lunch: Kycklingsallad med linser och aioli
Middag: Lax med kokt broccoli och hollandaise

Har mest druckit vatten med citron i men även lite Pepsi Max har slunkit ner (nej jag vet att det inte är hälsokost).

Testade att räkna ut näringsvärdet på en dag och det blev förvånansvärt lite! Dock så var fördelningen mellan fett, protein och kolhydrater bra enligt mig, trots linserna.

jilltestar_3

Träning
Har bestått av ett cirkelträningspass på ca 1,5 tim i tisdags och 80 benböj och 80 marklyft med skivstång i morse samt hundpromenader.

Resultat efter en vecka
Kändes som att ingenting hade hänt, men imorse så visade vågen på -1 kg och på måttbandet -2 cm i midjan, – 5cm (lita alltid mest på måttband och spegelbild, vågen kan vara vilseledande pg a vätska, muskler, maginnehåll) på tjockaste delen på magen och -1 cm runt tjockaste delen på låret. Så är rätt nöjd ändå. Inga biggest looser resultat direkt, men sen så har jag kanske 5 kg att gå ner också, inte 50, och då går det betydligt långsammare. Men jag har ju ingen brådska heller och andra sidan.

Lite om modifiering till nästa vecka
Kommer att ändra upplägget något till nästa vecka då jag inte kommer att äta bönor/linser varje dag som jag gjort nu. Det blir tråkigt det med.

Sen tänkte jag att istället för att ha en ”fuskdag”, som Timothy Feriss kallar det, i veckan så tänkte jag hålla mig till att äta mejerier då. Det vill säga inte exempelvis potatis eller ris. Så 5 dagar mejerifritt och 2 dagar med mejerier (om jag vill). Det viktigaste anser jag är att dra ner på mejerierna och minska portionerna för min del.

Känns så onödigt att vräka i sig massa kolhydrater ”bara för att”. Ok om jag är sugen så visst, men inte annars. Som idag när jag var på min väns baby shower så tog jag en liten bit av den hembakade tårtan och en kaka. Kände mig väldigt nöjd efter det. Åt det mest för att jag är nyfiken på nya smaker, inte efter sockercravings. Lösgodis känns bara onödigt då det bara är massa konstigheter i det och jag vet ju redan hur det smakar. Men enligt Timothy ska man vräka i sig hur mycket som helst under ”fuskdagen” men jag kunde inte ens komma på något som jag var sugen på till kvällen. Så det blir ost och kex med lite marmelad på samt bär och kanske lite grädde. Jag får se 🙂

Ny uppdatering kommer nästa vecka!

jilltestar_1

 

 

 

 

 

Arkiverad under: Blogg, Kost, Viktnedgång

TV-debut i TV4 Nyhetsmorgon!

13 juli, 2014 av Jill Wallentin 11 kommentarer

jillsmat_Jill Wallentin Wollberg_Per Nyberg_Nyhetsmorgon_TV4

Ja, ibland blir det verkligen inte som man hade tänkt sig. Men det kan även innebära någonting väldigt bra. Jag blev nämligen uppringd under fredagen av TV4 som frågade om jag hade möjlighet att hoppa in istället för den kock som hade fått förhinder till lördagens Nyhetsmorgon – det vill säga dagen efter…

Jag blev minst sagt paff och hörde mig själv tacka nej då jag skulle bila ner till Skåne då för att gå på min vän Magdas babyshower. Efter jag la på luren ringde jag genast till mannen som bekräftade min ”brain fart”. När jag tänkte efter så insåg jag att Magda skulle bli mer sur över att jag tackade nej till en sådan chans än att jag inte kom på hennes babyshower.

Så jag kastade mig på luren och ringade upp till TV4. Kvinnan svarade att de redan hade hunnit ringa runt då jag inte kunde, men att hon skulle ringa upp och informera om hur det skulle bli inom en timme.

När de äntligen ringde så sa de att de gärna ville att jag skulle komma och att jag hade en timme på mig att bestämma vilka tre recept som jag ville laga under programmet. Temat var lättlagade sommarrätter som går att svänga ihop i såväl sommarstuga som husvagn.

Tänkte att det var bäst att inte komplicera det för mycket så bestämde mig rätt snart för ostpanerad omelett, varmrökt laxsallad och en mejerifri hallonsmoothie. Jag fick också reda på att jag var tvungen att ta med mig allt själv. Varenda ingrediens, rekvisita, tallrikar etc. Ingen stress haha.

Snart sjönk faktumet in att jag om mindre än ett dygn skulle leka tv-kock i Sveriges största TV-kanal! Få gånger i mitt liv har jag varit så nervös. Är förvånad över att jag ändå lyckades sova i tre timmar.

Strax före 7 var jag, mannen och all mat och prylar på plats utanför Tegeluddsvägen. Ju närmare sändning det blev desto mindre nervös blev jag faktiskt, som tur var.

Efter jag hade blivit sminkad och fått håret fixat så skulle jag fixa i ordning på mitt bord. Helt plötsligt så kommer det en vindpust (Nyhetsmorgon spelas in på deras tak under sommaren) och min klänning blåser upp så jag visar hela rumpan för Niklas Strömstedt och hans band som var där och spelade under morgonen. Då var isen bruten i varje fall haha.

jillsmat_niklasstromstedt

Jag känner mig ändå rätt nöjd med min insats med tanke på att det var min tv-debut och jag hade så extremt lite tid att förbereda mig på. Men som alltid så kommer man på alla de smarta grejerna som man borde ha sagt EFTERÅT. Hade exempelvis velat ge programledaren Per bra argument på varför mättat fett är ofarligt istället för att det finns olika skolor (vilket inte säger någonting). Som att mättat fett finns i bröstmjölk så det vore väl märkligt om det som är det mest naturliga som vi kan äta är farligt för oss. Men, men… Man lär sig till nästa gång att be om frågorna innan så att man är lite mer förberedd.

Helt sjukt också vilka ticks man har för sig som man aldrig någonsin gör eller säger annars. Tydligen sa jag ”Jajjemen!” typ varannan mening haha. Tror nog inte att jag har sagt det någon gång tidigare. Men någon gång ska väl vara den första.

Filmklippet kan se ni här om ni vill och vågar 🙂

 

Arkiverad under: Blogg, I media

TÄVLING: Vinn en egen Tefal Actifry värde 1.990 kronor!

15 juni, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jillsmat_tefal_actifry_1

Jag fick frågan om jag ville testa Tefals Actifry som är en slags kombination mellan en ugn och en fritös. Även om jag knappast har plats för fler leksaker i mitt kök så kunde jag ju inte tacka nej. Alltid spännande att testa någonting nytt!

Jag bestämde mig för att göra pommes av rotselleri och sötpotatis (nej det är inte LCHF jag vet). Istället för vegetabilisk olja så testade jag att fritera i ghee tillsammans med vitlök och timjan.

Jag skalade och skar rotfrukterna i stavar, sköljde dem i vatten och torkade av dem med en kökshandduk. Sedan var det bara att lägga i rotfrukterna tillsammans med kryddor och vitlök i med ca 1 msk ghee (poängen med apparaten är att man inte behöver använda litervis av fett som man annars behöver göra vid fritering), trycka på on och ställa in timern.

Jag trodde dock att maskinen skulle stänga av sig av sig själv, men det verkade den inte göra. Så mina pommes blev lite väl välgräddade haha. MEN de blev faktiskt riktigt, riktigt goda ändå. Krispiga och härliga. Mannen gav dem också tummen upp. Jag satte timern på 45 minuter men hade säkert räckt med 30-35 min.

Till rotfrukterna serverade jag citronkyckling som jag gjorde i ugnen och sås av skyn och crème fraiche. Så gott!

 

Var med och tävla!

Om du också vill ha det lite trängre i köket så gå in på min facebooksida och skriv under tävlingsinlägget varför just du ska vinna en egen Actifry från Tefal värde 1.990 kronor!

Lycka till! 🙂

 

 

Jillsmat_tefal_actifry_3

Arkiverad under: Blogg, Tävling

Sen när blev man tjock av grönsaker?!

1 juni, 2014 av Jill Wallentin 45 kommentarer

jillsmat_jill_gronsaker

Ok, jag kan inte låtsas som ingenting länge. Fick nyss en kommentar på min Instagram från en ung tjej som inte ätit några grönsaker alls under de senaste 13 dagarna eftersom hon nu äter ”strikt” för att hon ”har många kilon kvar”…

Och för någon dag sedan så berättade en kvinna för mig som just börjat med LCHF att hon blir oerhört förvirrad av alla olika råd som hon bombarderas av dagligen på sociala medier ”Sluta ät mejerier!”, ”Ät inga röda grönsaker!”, ”Fasta!”, ”Ät mer fett!” osv.

Jag blir ärligt talat så oerhört ledsen, trött och rädd när jag hör detta. Dessutom har dessa personer (som säkert i all välmening bara vill hjälpa till) ingen aning om hur personens bakgrund ser ut när de lättvindigt öser ”bantingstips” över denna främling. En utbränd person eller någon som tidigare haft ätstörningar bör knappast fasta eller räkna kolhydrater exempelvis. Vad är det för budskap som sänds ut till folk som desperat vill bli smala nuförtiden? Vad hände med den sunda livsstilen som vi brukade kalla LCHF? För om detta är ”riktig” LCHF så vill jag inte ha någonting med det att göra framöver.

  Är nu i efterhand väldigt glad över att jag tog beslutet att skriva ”Lågkolhydratkost” istället för LCHF på min kokbok ”Jills mat efter säsong” (och det är säkert de som nollar också glada för).

För så här är det, man kan gå ner i vikt alldeles utmärkt MED grönsaker (nu snackar vi inte rotfrukter utan grönsaker). Det gjorde jag exempelvis. Jag kanske inte gick ner 5 kg på en vecka, men eftersom det hade tagit min kropp flera år att lägga på sig den övervikt som jag då hade kändes det heller inte rimligt att jag skulle tappa alla dessa kilon på några få veckor.

Argumentet att inuiterna eller andra urtidsfolk levde enbart på animaliska produkter stämmer inte heller. Läs mer om det på Jonas Bergqvists blogg. Dessutom så åt man av HELA djuret, även inälvorna som innehåller mycket näringsämnen. Det enda sättet att få i sig C-vitamin på genom animaliskföda är om man äter rå sköldkörtel. Och vad jag vet är det inte så många som nollar som mumsar på detta framför tv:n en fredagskväll. Även om vi klarar oss utan att äta några kolhydrater så innebär det inte att det är optimalt under en lång tid. Vi är gjorda för att kunna äta kolhydrater, ibland mer och ibland mindre, beroende på säsong och tillgång.

Jag som är licensierad kostrådgivare skulle aldrig någonsin råda en person att ta bort alla grönsaker för att gå ner i vikt. I min värld går det emot alla principer. Faktum är också att en alldeles för snabb viktnedgång (över 1 kg i veckan) till och med kan vara farlig för kroppen eftersom vi binder mycket gifter och slaggprodukter i fettväven som måste renas innan de försvinner från kroppen vilket innebär en stor påfrestning för våra organ. Många studier har också visat att långsam viktminskning är den som är mest hållbar i längden. Det vill säga att om man går ner väldigt mycket i vikt under en kort tid så är sannolikheten väldigt stor att man går upp i vikt igen. Tyvärr.

Problemet om man utesluter alla grönsaker, förutom att man går miste om viktiga vitaminer, mineraler (och inte minst matglädje), är att kroppen blir ÄNNU känsligare för kolhydrater. Det innebär att tillslut kan man i princip enbart leva på kött och smör för att inte samla på sig en massa vätska och må dåligt (för att inte tala om det dåliga samvetet för att man faktiskt råkade äta några jordgubbar!). För mig är det extremt viktigt att se sin kosthållning i ett långsiktigt perspektiv. Är det ett sådant liv man vill leva när man lägger på sig vikt bara av att äta lite bär, nötter eller grönsaker som råkar innehålla mer än 5 % kolhydrater? Tror man att man inte kommer gå upp i vikt när man börjar äta mer liberalt igen? Vad händer när man blir gravid? Får barn?

  Jag förstår verkligen att det är lockande att rasa i vikt. Men för mig är en diet baserad enbart på kött och fett inte bättre än att banta med Nutrilett shake.

Vart tog den hälsosamma livsstilen vägen? Förlåt, men jag blir så ledsen när folk uppenbarligen tror att man blir tjock av grönsaker. Det är knappast där som problemet ligger. Jag kan garantera att till 99 % så är det någonting annat som ligger bakom viktuppgången. De extra kilona beror knappast på några broccolibuketter till lunch eller ett gäng paprikabitar till middag.

Mest sannolikt är det att man helt enkelt äter för mycket (även om livsmedlet innehåller under 5 % kolhydrater). Anledningen till att jag inte är supersmal beror med största sannolikhet på detta. Men jag älskar mat och det är viktigare för mig att må bra inifrån och ut än att kunna köpa en storlek mindre i jeans. Jag äter väldigt varierat. På det sättet kan jag känna mig säker på att jag får i mig alla de näringsämnen som just min kropp behöver, samtidigt som jag njuter av god och vackert färgrik mat.

Men säg att jag skulle vilja gå ner 5 kilo i vikt för att jag vill komma i min brudklänning (jag sålde i och försig min så jag har inte det problemet). Då skulle jag bara minska på mina portioner och möjligtvis öka något på fettet för mättnadens skull. Jag skulle inte utesluta något. Möjligtvis minska lite på mejerierna. Men annars äta på samma sätt som innan. Dessutom hade jag lagt till ett extra träningspass i veckan (tränar 2 gånger/veckan nu). Jag är övertygad om att denna metod passar de flesta. Jag är inte unik.

Att det funkar för många att köra fakir, nollning, ”riktig LCHF” eller vad man nu vill kalla det tror jag beror på att det är oerhört enkelt att följa eftersom man är så begränsad i sitt urval av mat. Samma grej som att äta en bar eller shake. Man behöver inte fundera över vad man ska äta och det är inte heller lika lätt (eller kul) att överäta enbart kött och fett.

Och nu när jag ändå håller på så vill jag råda er som ändå vill göra detta (och givetvis ni andra också) att äta betydligt mindre rött kött, gris och charkprodukter. Rött kött innehåller betydligt mer omega 6 vilket är inflammationsdrivande (dock bättre kvot i gräsbetatkött). Grisgött innehåller arakidonsyra som även den ökar inflammation och smärta. Charkprodukter som korv och bacon innehåller oftast mängder av tillsatser och konserveringsämnen som exempelvis nitrit (E 250) som har visat sig vara cancerframkallande vid djurförsök. Så här svarar KRAV på sin hemsida om nitrit är farligt:

” Ja. Nitrit kan omvandlas till nitrosaminer i magen vilket ökar risken att få cancer. Forskning visar att den som äter mycket charkprodukter med nitrit löper ökad risk att få cancer i matstrupe och magsäck, urinblåsecancer samt cancer i tjock- och ändtarm. Barn till mammor som äter mycket charkprodukter med nitrit under graviditeten löper ökad risk att drabbas av hjärntumör.”

Försök äta mycket fet fisk som lax, sill och makrill som inte bara gör oss mätta utan ger oss en extra boost av omega 3 som till motsats av omega 6 sänker inflammationer i kroppen. Ägg är fantastiska rent näringsmässigt (välj ekologiska för mer omega 3). Skaldjur innehåller också mängder av mineraler och vitaminer. Förutom att fågel är ett bra miljöalternativ så innehåller det bland annat tryptofan (mest andel i kalkon) som hjälper oss att öka produktionen av våra må-bra-hormon serotonin och melatonin.

Bland de mest näringsrika grönsakerna som finns är alla typer av kål som ger oss massor av c-vitamin (mer än i apelsin). De är även snåla på kolhydrater. Om ni av någon anledning inte kan äta grönsaker, ät C-vitamintillskott. Dock inte i brusform då det inte kan tas upp effektivt av våra kroppar utan vaskas ut i toan.

Ja, det här blev ju ett lite längre inlägg än vad jag hade tänkt haha. Klockan är nu 01:30. Men det jag önskar är bara att man stannar upp och tar sig en funderare. Känns det här rätt för just mig? Hur länge kommer jag att orka äta såhär? Som ni vet så vill jag att vi alltid ska fokusera på hälsa framför rasande viktnedgång.

Jag är ledsen om någon känner att jag har trampat dem på tårna. Det är givetvis inte min mening. Men kände bara att jag var tvungen att säga hur jag känner inför detta och berätta hur jag ser det från min synvinkel.

Det enda jag vill är att ALLA ska må så bra som de bara kan. Inte bara nu, utan resten av livet. Att vi och våra familjer på ett sunt sätt ska kunna njuta av hälsosam mat, lagad från grunden med kärlek.

 

Vad tycker ni?

 

Puss och god natt!  <3

 

Arkiverad under: Blogg, Kost

#LCHFsthlm2014 mitt och Magdas tredje och största event hittills!

26 maj, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

LCHFsthlm2014_webb__27

Efter flera månader av planering och förberedelser så var det äntligen dags för mitt och Magdas tredje och största event hittills – #LCHFsthlm2014!

Det var varmt i luften och solen gassade när våra förväntansfulla deltagare anlände till eventet i Sollentuna. Vissa hade rest ända ifrån Lund, Falun och till och med från Lycksele för att komma på vårt event! Helt otroligt!

Vi insåg någon dag innan eventet att vi var tvungna att ha extra hjälp med fix under dagen och som tur var så fick vi ovärderlig hjälp från Emelie från Worth it Lifestyle som var där och bland annat bjöd på en supergod lemonad sötad med stevia som deltagarna kunde svalka sig med innan eventet drog igång på riktigt.

 

LCHFsthlm2014_webb__11

Föreläsningar x 3
På tidigare events har vi hyrt in väldigt duktiga föreläsare som Jonas Bergqvist och Anna Hallén. Men denna gång så tog vi modet till oss och höll i föreläsningarna själva!

Min föreläsning Gör om, gör rätt inledde dagen. I föreläsningen jämförde jag hur vi levde förr i tiden med hur vi lever nu, inte enbart gällande kost utan även familjesituation, krav, miljö etc. För att sedan gå in på hur vi i dagens moderna samhälle kan ge vår kropp dess bästa förutsättningar för att hålla sig frisk, glad och lycklig livet ut. Även om den glutenfria lågkolhydratskosten enligt mig är grunden så är det knappast lösningen på alla problem. Jag gick även igenom resten av pusselbitarna som är oerhört viktiga för att vi ska kunna uppleva vår personliga optimala hälsa och välbefinnande. Givetvis pratade jag även om mina hjärtefrågor som handlar om hur man inte bara tar hänsyn till sig själv utan även för djur och natur genom att göra medvetna val i matbutiken.

Sedan höll Mattias Ribbing som är trefaldig svensk mästare i minne en uppskattad kortare föreläsning om lågkolhydratkost och minne. Han bjöd sedan deltagarna på sitt nystartade företags, Succeeder, Bulletproof Coffee.

 

LCHFsthlm2014_webb__14

Vi hade verkligen tur med vädret och vi kunde avnjuta fikat som bestod av socker- och glutenfria rabarberkakor med kardemumma med vaniljgrädde ute i solen. Receptet på kakorna hittar ni här fast utan kardemumma. Ingredienserna kom från den inspirerande matbutiken på nätet MatHem, Mindresukker (Sukrin Gold och kokosmjöl) och Lindroos (Fiberhusk). Man kunde även njuta av Worth it Lifestyles hälsokaffe och naturella valnötter från Sevan.

 

Efter fikapausen så var det dags för höggravida Magda Dedics föreläsning som handlade om Lågkolhydratkost för hela familjen och hur man kan gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt utan att sätta kroppen i svält eller få näringsbrist. Hon berättade bland annat om Anna Halléns handmodell och gav tips på bra alternativ till snabbmat. Fast det var Magdas första föreläsning så var hon fantastiskt underhållande och avslappnad. En väldigt uppskattad föreläsning med andra ord.

LCHFsthlm2014_webb__28

Provsmakning
Efter dagens sista föreläsning så stod provsmakningsbordet uppdukat med massor av godsaker! Bland annat glutenfri focaccia som jag bakat (recept hittar ni här), bredbar Labneh och Greklands populäraste fetaost av märket Dodoni från Sevan, Casablanca Chicken, yoghurtsås med mynta, baba ganoush och syrlig sallad från SOOK Streetfood (som förövrigt kom tvåa i helgens Street Food SM i Kungsträdgården). Det mest spännande inslaget var nog algsalladen från Risberg import som verkligen fick blandade recensioner. Allt från ”Godast av allt!” till ”Detta var absolut ingenting för mig!”. Kul hur olika smaklökar man har. Man kunde även smaka på Kimchi, även den från Risberg import. Det bjöds även på de goda spröda frökexen från Huså Bröd som Birgitta Höglund hjälpt dem att ta fram, Celsius, rysk yoghurt med SteviaDrops från Sweet Leaf och bars från Nutri-Nicks.

LCHFsthlm2014_webb__33

Prisutdelning
Dagen avrundades med utlottning av priser till ett totalt värde av hela 8 000 kronor! Det roligaste tyckte vi var att alla vann ett pris! Det gick till så att vi drog deltagarnas namn ur en burk och den personen fick sedan välja vilket pris som de ville ha från bordet. Man kunde bland annat vinna en fullproppad kasse från Mathem.se, vinstpaket från webbshoppen Liveo, exklusiva produkter från Succeeder, orientaliska livsmedel från Sevan, sötning och matmuffins från Mindresukker, asiatiska läckerheter från Risberg import, LCHF och träning från Jonas Bergqvist, flera exemplar av min kokbok Jills mat efter säsong från Pagina förlag, bakmixer från Blending Bliss, SteviaDrops från Sweet Leaf,  Cocosa kokosfett från Soma Nordic, Xylitol från Worth it Lifestyle, Mattias Ribbings böcker Vägen till maxade betyg och Vägen till mästarminne och eventets mest kittlande inslag, nämligen en ”Rabbit” (massagestav) från Lustjakt.se. Som sagt, hälsa handlar ju inte bara om vad vi stoppar i munnen 😉 (ha ha ha)

LCHFsthlm2014_webb__36

Goodie bags
Sist men inte minst så fick deltagarna sina välfyllda goodie bags till ett värde av över 500 kronor (exklusive värdekuponger och rabatter)! De innehöll magnesium av bästa kvalité från Helhetshälsa, sjögräsnudlar från Risberg import, Fiberhusk från Lindroos, Ghee och valnötter från Sevan, kokosfett från Soma Nordic,  spröda frökex från Huså Bröd, energidryck från Celsius, Cake in a Cup i olika smaker från Mindresukker och Xylitol från Worth it Lifestyle. Förutom allt detta fanns det värdekuponger och rabatter från MatHem, Blending Bliss, MF hälsoutbildningar, LCHF-butiken, Liveo och Lustjakt.se.

 

Ett varmt tack…
Vi vill förutom våra härliga deltagare tacka alla våra sponsorer som bidragit med massor av fantastiska produkter och erbjudanden till eventet! Tack till min underbara man Eric, Emelie och Charlotte för all hjälp under dagen och ett extra varmt tack till våra fyra premium sponsorer Lindroos, Helhetshälsa, Risberg import och SOOK Streetfood. På grund av er kunde vi hålla ett något längre biljettpris till eventet så att fler hade möjlighet att komma.

Vi hoppas att både sponsorer och deltagare är taggade för fler event i framtiden!

 

Ps. Ni som var med på eventet, dela gärna med er av era blogginlägg och bilder i Facebookgruppen Jills mat EVENTS och fyll gärna i vårt frågeformulär som ni ska ha fått på mejlen om eventet så att vi kan bli ännu bättre till nästa gång.

 

Fler bilder från eventet:

 

Arkiverad under: Blogg, Event

Make-over, 30 års-party och kompismys

28 april, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill_buffe

Den här helgen har verkligen varit fantastisk på många sätt! Höjdpunkten var min 30 års-fest med tema ”Kändis” på lördagen som jag hade tillsammans med mina närmaste vänner och familj.

Under fredagen så försökte jag förbereda så mycket som möjligt inför festen med att bland annat göra ”birdy burgers” av 5 kg kalkon och kycklingfärs *pust*. Det gick dock betydligt lättare än vad jag hade trott med en sån där hamburgerpress. Jag tillagade dem sedan i ugnen i cirka tio minuter, så att de stabiliserade sig ordentligt. Sen grillade vi dem precis innan vi skulle äta dagen efter. Det blev riktigt lyckat!

Efter att burgarna var preppade så åkte jag till Wärns Salonger i Solna där jag för första gången fick en soldusch/spray tan! Jag var lite orolig för att jag skulle se ut som en morot eller bli lika brun som en body builder. Men som tur var så blev det otroligt fin färg. Efter 10 minuter hade man samma djupa fina färg som man får efter flera veckors solsemester, utan att behöva bränna sig. Sjukt häftigt! Kommer absolut att göra detta igen när man vill känna sig lite extra fräsch.

På kvällen hämtade jag upp mina underbara skånetjejer Josefin och Magda från flygplatsen som skulle bo hos oss över helgen. Förutom att vi hade jäkligt kul så hjälpte de mig oerhört mycket inför festen med allt från bakning till städning. Helt fantastiska är de!

Innan festen satte igång smet jag iväg till Wärns Salonger igen för att Malin, som äger salongen, skulle hjälpa mig med min omvandling till Sandy i Grease. På 1½ timme gjorde hon en fin håruppsättning, smink och hann till och med måla mina naglar med gellack! Sedan skyndade jag mig hem för att byta om och göra i ordning det sista innan gästerna kom.

Det var helt sjukt kul att se hur alla gästerna hade gått all in för kändis-temat! På festen kom bland annat grannen i Beck, Pingu, Tant brun, Anna Anka och preggo Brittan.

Jag bjöd på det ekologiska Charles de Fere som välkomstdrink samt en underbart god alkoholfri sangria med granatäppeljuice. Sen blev det grillade birdy burgers med olika tillbehör. Bland annat hemgjord coleslaw, jalapeñodressing och guacamole. Efterrätterna var inte direkt LCHF. Utan det blev bland annat min favorittårta, en fluffig marängtårta (typ pavlova) med grädde, svenska jordgubbar (ja det fanns faktiskt redan), hallon och blåbär. Maräng är just något som jag aldrig lyckats få till smakmässigt med annat än riktigt socker så då blir det the real deal de få gånger som jag äter det. Sen gjorde jag en glutenfri banana brownie med grädde och Magda bjöd på en av mina favoritbakelser – karpatka.

Man märker ju ganska snabbt att kroppen inte mår bra av sådana stora mängder kolhydrater, alkohol och gluten. Magen svullnar upp som en ballong. Så jag och Josefin vaggade runt under söndagen och såg verkligen sympatigravida ut.

Som att vi inte hade ätit tillräckligt med onyttigheter under lördagen så toppade vi det med en pangfrukost ute i solskenet på favvostället Såstaholm. Sedan visade jag tjejerna allt vad man behöver se i Stockholm. Nämligen Sollentunas stolthet Bögs Gård. Sedan köpte vi med oss lite gotte och åkte ner till vattnet vid Tegelhagen och låg där på en filt och snackade skit, solade och hade det bra.

Tiden går fort när man har roligt. Nu sitter man här själv i sitt kontor igen fast med fler fina minnen att tänka tillbaka på 🙂

 

Ps. Malin berättade att under hela maj så har Wärns Salonger specialerbjudande på bland annat spray tan och gellack för enbart 200 kronor! Passa på vettja 😉  Mer info hittar ni här.

 

Bilder från i helgen:

 

Arkiverad under: Blogg

Podavsnitt med mig och Benny Ottosson

22 april, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

cropped-feelgood

För någon vecka sedan så blev jag intervjuad av supertrevliga Benny Ottosson till hans pod om kost, träning och livet. Nu ligger podavsnittet live!

Känns verkligen märkligt att höra sin egen röst. Sist jag lyssnade på min egen röst var när jag spelade in egna radioprogram på min bandspelare som 6-åring. Rösten har ändrats en del sedan dess, som tur är. Var supernervös främst innan intervjun och som alltid kommer man på massa smarta saker som man skulle sagt efter intervjun. Ja, ja men träning ger färdighet 🙂

Ni har även möjlighet att vinna ett signerat ex av min kokbok Jills mat efter säsong. Podden och tävlingsregler hittar ni här!

Skriv gärna vad ni tyckte efter ni har lyssnat 🙂

 

Arkiverad under: Blogg, I media

En fartfylld helg med Sveriges hälsoelit

7 april, 2014 av Jill Wallentin 3 kommentarer

Glad över att båten inte skönk!

Det enda som jag hade inplanerat denna helg var att jag skulle städa och tvätta fönstren. MEN det blev ändrade planer…

Hade egentligen inte tänkt följa med på årets LCHF-kryssning då jag inte riktigt hade råd och jag har redan lyssnat på de flesta av föreläsarna tidigare. Men efter fredagens middag där jag bland annat träffade Jonas Bergqvist, Åse Falkman Fredriksson och Monique Forslund som gett ut böcker på samma förlag som jag som berättade att de skulle följa med så blev jag sugen. Lyckades på lördagsmorgonen få tag på biljetter till ett bra pris från Anders Vaim (som tidigare drev LCHF-podden) som istället tillbringade helgen på BB tillsammans med sin andra hälft – grattis till bebisen! Lyckades också förvånande nog locka med min man på båten!

 På kryssningen var i stort sätt ALLA LCHF-profiler ombord så jag skämtade lite om att nu jäklar hade Viktväktarna sin chans att sänka LCHF till botten haha. Som tur var så klarade vi oss från några attentat!

På terminalen mötte vi de snygga partypinglorna Åse Falkman Fredriksson, Anna Hallén, Maria Helander och Gunilla som bland annat arrangerar hälsoresor tillsammans. I kön till båten träffade vi sköningen Martin (minlchfresa) och hans trevliga kompis Christian (chrille_chili).

På lördagskvällen så var det inga föreläsningar utan enbart middag och mingel. Middagsbuffén var tyvärr en besvikelse enligt mig. De hade trängt in allt för många på samma sittning så det fanns inte ens sittplatser till alla. Stackars My Westerdahl fick bland annat sitta inklämd vid barnstolarna med tallriken i knät. Att sitta tillsammans med ett större gäng var nästan omöjligt och vissa fick vänta med att äta till vid 22 tiden för att få plats (bland annat Åse (56kilo) och Anna Hallén). Jag och mannen hittade dock till slut platser intill två trevliga damer som också var med på kryssningen för första gången.

Vill inte låta som en gnällspik men maten hade minst sagt förbättringspotential. Det värsta var att kockarna hävdade att allt var LCHF vilket det absolut inte var. Speciellt inte efterrätten som innehöll smördeg = vetemjöl. Den var däremot sockerfri men det är ju inte samma sak som LCHF. Så många smaskade ju i sig denna i tron att det verkligen var LCHF. Undrar hur många som fick ont i magen av denna? Jag hoppade dock över den och tog en kaffe med vispad grädde istället.

Efter middagen så vart det mingel. Träffade bland annat de härliga Instagramtjejerna Michaela (Kostologik), Charlotte (motbattreliv), Anna (annaslchf), Linda (denfetasanningen), Malin (malinkrusemark) och hennes man.

Vaknade på morgonen med svullen mage och magknip. Något skumt måste jag fått i mig dagen innan. Inte kul med kramper i magen en dag som denna. Redan klockan 9 började den första föreläsningen på lördagen så då var man glad över att man tog det lugnt med alkoholen dagen innan. Självklart så var det Andreas Eenfeldt (Kostdoktorn) som inledde dagens föreläsningsfrosseri. Bra, lättförståeligt och informativt som vanligt. Det märks att hans coachinglektioner har gett resultat. Efter det lyssnade vi på otroligt duktiga och inspirerande Ann Fernholm berätta om hur sockret påverkar våra kroppar. I höst kommer ut med en ny spännande bok om tarmfloran (om man skulle sagt till mig att jag skulle tycka att den bok om tarmar skulle vara intressant för typ 10 år sedan hade jag nog inte riktigt trott på dem haha).

De mest intressanta föreläsningarna under dagen var enligt mig Moniques om bra mat för barn samt My Westerdahls föreläsning om mål och självkänsla. Helt fantastiskt att det var hennes första riktiga föreläsning! Så underhållande, gripande och intressant att höra henne berätta om sin viktresa. Sen var ju givetvis Mattias Ribbing och Jonas Bergqvist proffsiga som vanligt men dem har jag ju lyssnat på förut.

Tack till Kolhydrater i fokus som arrangerade kryssningen och till alla er underbara människor som jag fick äran att träffa under denna helg.

 

Här kommer några bilder från helgen:

 

 

Arkiverad under: Blogg

Receptbroschyr till SEVAN

25 mars, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

sevan_broschyr

Sevan AB har idag närmare 400 utvalda kvalitetsprodukter som de importerar främst från Östra Medelhavet. När det var dags att ta fram en inspirationsbroschyr om deras 100 %-iga granatäppeljuice så kontaktade de mig…

Jag ÄLSKAR sådana här uppdrag! De passar mig, som ni förstår, som handen i handsken! Det är så kul att kunna skapa någonting helt från grunden. Från recept till foto och formgivning.

Jag hjälpte dem att ta fram fem spännande recept innehållande granatäppeljuice, stylade och fotade sedan de olika dryckerna. Sedan formgav jag broschyren på tolv sidor i A6 storlek.

Broschyrerna hänger nu ute i butikerna (främst i storstäderna) intill SEVANs granatäppeljuicer. Håll utkik 🙂

Ni kan också spana in broschyren här om ni vill: A6 Broschyr_granatäppeljuice

Detta bildspel kräver JavaScript.

Är ni också intresserade av att marknadsföra era produkter på ett snyggt och lockande sätt?
Tveka inte att höra av er så återkommer jag med en offert inom 48 timmar.

 

Här skickar du in din offertförfrågan!

Kontakta mig genom formuläret nedan så återkopplar jag till er inom två arbetsdagar.

Arkiverad under: Blogg, Grafisk formgivning

iUSBÄRAREN nr 1 är tryckt och klar!

25 mars, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag har fått äran att formge iUSBÄRAREN som ges ut av Juridiska Föreningen vid Stockholms universitet sedan 1959.

Utgivning sker fyra gånger per år och tidningen skickas kostnadsfritt till alla Juridiska föreningens medlemmar samt till anställda på Juridicum vid Stockholms Universitet. Tidningen skickas även till alla domstolar i Sverige samt vissa utvalda advokatbyråer, myndigheter och bibliotek (främst i Stockholmsregionen).

Jag har i detta nummer också ett reportage som handlar om att tanka hjärnan med rätt bränsle samt ett tillhörande recept.

Eftersom jag tidigare arbetat med magasin som produktionschef och AD/formgivare under flera år så går arbetet snabbt och smidigt. Riktigt skönt gäng på redaktionen också som gör det extra roligt att jobba.

 

Behöver ditt företag hjälp med att formge er kundtidning,
förstärkning på layoutavdelningen eller hjälp att ta fram nya designmallar?

Tveka inte att höra av er så återkommer jag med en offert inom 48 timmar.

 

Här skickar du in din offertförfrågan!

Kontakta mig genom formuläret nedan så återkopplar jag till er inom två arbetsdagar.

 

Arkiverad under: Blogg, Grafisk formgivning

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Följ mig på Instagram

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴 När BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴

När en tidigare uppdragsgivare frågade om jag ville komma till resortet @dusitbunchabyriya för att hjälpa dem stärka sitt varumärke, kunde jag inte tacka nej (ni vet ju hur mycket jag älskar Thailand) 👩🏼‍💻🏝️.

Mitt uppdrag var att bygga en helt ny flerspråkig hemsida, koppla ihop den med deras bokningssystem och skapa en proffsig bild- och videobank 🎥📸. Det blev också en hel del grafisk formgivning och framtagning av nytt gästmaterial – allt från kartor till skyltar – för att skapa tydligare kommunikation och bidra till en ännu bättre gästupplevelse.

Att jobba i en ny kultur har varit både utmanande och berikande – och tack vare att ägaren och hotellchefen litade på mig fullt ut har jag kunnat jobba extremt effektivt, vilket resulterade i en krossad deadline på nästan en hel månad 👊🏻😎. Kika gärna på hemsidan (kommer lägga in mer rörligt etc): dusitbunchakohtaoresort.com

Personalen fick mig att känna mig som hemma, och jag har nog aldrig sovit så gott som i min Wooden Chalet-bungalow 😴. Man är ju inte direkt bortskämd med sköna sängar i Thailand 😂.

Jag stannade nästan två veckor längre än planerat 😇. Det är svårt att lämna en plats med magiska solnedgångar, en massa grymma prisvärda restauranger, fantastiska stränder och top notch snorkling 🐠🤿.

Jag är säker på att det jobb jag utfört för resortet kommer göra skillnad – och jag ser fram emot att följa resultaten med fler direktbokningar och nöjdare gäster. 

Hoppas på att komma tillbaka när de tagit över restaurangen, och den nya poolen och strandvillorna är klara 🚀🌅.

Har du chansen att jobba utomlands en period – just do it! 💪 Otroligt utvecklande och minnen för livet.

Och tro det eller ej – jag har lagat mat EN gång på sex veckor, så nu längtar jag faktiskt hem till köket och att sätta igång receptfabriken igen inför nästa omgång av JillsMat30 som startar 1 juni 😋👩🏼‍🍳

Ps. Kommer lägga upp en till Reel senare med mina bästa tips om Koh Tao 🤓. 

#kohtao #nangyuan #businessandpleasure #dusitbunchabyriya #workabroad #resortconsultant #digitalnomadlife #brandingproject #grafiskformgivning #egenföretagare #thailand
⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA ⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA

Vad tyckte egentligen deltagarna i första omgången av QUEEN? 😅

Fick de några resultat? Gillade de maten? 🙄

Spoiler: JA! 👊🏼💥

Här är de topp 6 mest populära måltiderna från JillsMat30 QUEEN – hälsoprogrammet som sätter njutning och kvinnan i fokus – på riktigt 🤤.

Tillsammans med Veronica Aderö @kostvagenveronica , erfaren hälsocoach expert på kvinnohälsa genom livets alla faser, kör vi nu en sista omgång med start 28 april 💪🏼👸🏼.

👉 Må som en drottning – med fantastiskt god mat och vanor du vill behålla 💚

 📲 Läs mer och anmäl dig på jillsmat.se/shop (finns även på Benify)

Hoppas vi ses! 🤗

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #hälsoprogram #glutenfritt #lågkolhydratkost #njutning #balans #queenmode #hormonbalans #klimakteriet #pms #kvinnohälsa #recept
LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV 👸🏼👑

JillsMat30 QUEEN är tillbaka – med läckra vårmenyer (+ massa bonusrecept 😋) och kvinnohälsa i fokus! 🌸
Tillsammans med proffset @kostvagenveronica guidar vi dig till hormonell balans, mer energi och en starkare, skönare kropp – med mat du älskar och goda vanor du vill behålla 💪😜.

🗓️ Start 28 april – sista chansen!

✨ Det här får du:
✔️ 200+ fantastiskt goda, glutenfria, lättlagade, lågkolhydratrecept
✔️ Veckomenyer (+ inköpslistor), bonusrecept & e-kokboken Jills mat efter säsong
✔️ Underhållande kursmaterial & dagligt stöd och inspo i FB-grupp
✔️ Roliga, effektiva träningspass du kan utföra hemma

💬 Sagt av tidigare deltagare:
”På 3 veckor så har jag tappat 5 kg och 8 cm i midjan!”
”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi!”
”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”
”Noll uppblåst mage. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”
”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”
”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

👉🏼 Läs mer & boka: jillsmat.se/shop

💰 Glöm inte ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!
⭐️ Fler omdömen hittar du på Trustpilot. 

Vi ses i QUEEN! 💚
/ Jill & Veronica

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #friskvård #träninghemma #hormonellbalans #hälsoprogram #lowcarb #hälsa #recept
IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG… 🎈👱‍♀️

För första gången firar jag min födelsedag utan vare sig familj, partner eller Simba (😩). Dessutom på andra sidan jordklotet 🌏. Jag var lite tveksam till att åka iväg över påsk och födelsedag, men va fan – ägghalvor, vitsippor och prinsesstårta i all ära, det har jag ju upplevt förr 😅. Och de jag älskar finns (förhoppningsvis) kvar när jag kommer hem ❤️.

Ska inte ljuga – det känns lite extra sugigt att vakna upp ensam på sin födelsedag, även i ett tropiskt paradis 😔🏝️. MEN jag har det sjukt bra här. Jobbet flyter på bättre än förväntat och jag känner mig faktiskt mindre ensam här än hemma 😅. Här möts jag av leenden varje dag, känner mig värdefull och träffar nya människor på ett mer naturligt sätt än hemma 😌.

Jag var ju lite orolig inför den här resan, och ekonomiskt är det ingen succé – flygbiljetten åt upp det mesta 💸. Men jag är så jäkla stolt över att jag gör detta. Att jag inte låter rädsla styra över mitt liv. Jag har typ två veckor kvar här och jag kommer se till att få ut det mesta av min tid här 💪😎.

Min vän Linsley (som är hotellchef på hotellet jag jobbar för här) har gett mig den finaste födelsedagspresenten: vi ska ut och dyka på söndag med en egen dykinstruktör! 🥹 Första gången någonsin 🤪. Jag har velat länge men inte riktigt vågat. Men nu jävlar. Livet är för kort för att vara en fegis 😤. Det finns så mycket att uppleva bara man släpper sargen 🐠🤿🦈🐢.

Planen för idag är lite oklar, men den kommer garanterat innehålla god mat, lite äventyr och definitivt massage 🥰.

🎁 Vill du ge mig (och framförallt dig själv!) en present? Gå med i mitt program #Jillsmat30 Queen eller tipsa någon som vill förbättra sin hälsa och sitt välmående – med fantastiskt god mat och vanor du faktiskt vill behålla. Start 28 april. Länk i bio eller på jillsmat.se/shop (finns även på Benify) 💕

Och tack – på riktigt – för att du följer mig 🙏. Även om jag aldrig träffat de flesta av er känns det som jag har luren full av vänner 24/7. Det betyder mer än ni tror 😘.

41 bast alltså, hur gick det till? 🤪

Kärlek,
Jill 🫶🏼

#birthdaygirl #födelsedag #livet #egenföretagare #lågkolhydratkost #thailand #khotao #lowcarb
NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼 (Reklam för NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼

(Reklam för egen verksamhet). 
Första omgången blev en succé 💥. Nu är JillsMat30 QUEEN tillbaka med läckra vårmenyer, inspiration och fördjupning i kvinnohälsa tillsammans med @kostvagenveronica – en erfaren hälsocoach specialiserad på kvinnohälsa och hormonell balans 😌✨.

🗓️ Vi startar den 28 april – och det är sista chansen innan sommaren!

Lär dig hur du kan balansera hormoner, öka energin och stärka kroppen – med hjälp av maten du äter och genom hållbara livsstilsförändringar 😋.

✨ Det här ingår:
✔️ 200+ ruggigt goda, lättlagade, glutenfria lågkolhydratrecept packade med näring – varav veckomenyer med praktiska inköpslistor, bonusrecept och e-kokboken Jills mat efter säsong

✔️ Stöttande och inspirerande Facebookgrupp där du kan ställa frågor – alla dagar i veckan

 ✔️ Underhållande och lättförståeligt kursmaterial med praktiska tips om hur du kan må som en drottning genom livets olika faser som kvinna

✔️ Roliga träningspass du kan utföra hemma

Så här har kvinnor som varit med i första omgången av programmet skrivit i gruppen 😍:

✨ ”På 3 veckor så har jag tappat lite drygt 5 kg och 8 cm i midjan!”

✨ ”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi! Så tack Jill och Veronica för att ni gör detta!”

✨ ”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”

✨ ”Det som jag märker störst skillnad på är min mage. Noll uppblåst, vilket jag var ganska ofta tidigare. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”

✨ ”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”

✨ ”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

💰 Glöm inte att använda ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!

👉🏼 Länk i bio eller Jillsmat.se/shop för att läsa mer och säkra din plats!

Hoppas vi ses! 💚

/Jill och Veronica 

#reklam #jillsmat30 #hälsa #kostrådgivning #hälsoprogram #lågkolhydratkost #lowcarb #lchf #glutenfritt #hormonellbalans #hormoner #kvinnohälsa #träning #hållbarkost #recept
😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA Här bj 😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA

Här bjuder jag på ett guldkantsrecept från mina njutbara hälsoprogram #JillsMat30 ✨. En otroligt god och lättbakad kladdkaka med smak av semla 🤤. Givetvis både glutenfri och sockerfri så att du mår gott även efteråt. Perfekt till lyxfikat! ☕️ 

📍 Spara gärna receptet, dela och gilla om du “Jillar” ❤️

INGREDIENSER
3 ägg
1,25 dl sockerfri sötning, ex. Sukrin, Sötströ, Nick’s, xylitol
150 g smör, smält
3 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
1 krm salt
4 droppar bittermandelessens (🔁 2–3 malda bittermandlar)
1 tsk Fiberhusk (finns i glutenfria hyllan)

TOPPING
3 dl vispgrädde
0,5 dl rostade mandelspån 

1️⃣ Sätt ugnen på 150°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop äggen med sötningen. Häll i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.

3️⃣ Häll smeten i en smörad eller oljad form, gärna med borttagbara kanter. 

4️⃣ Grädda i 20 min, eller tills kakan är gräddad i kanterna men lite “dallrig” i mitten. 

5️⃣ Låt svalna och lägg sedan över kakan på ett fat.

6️⃣ Vispa grädden fluffig men inte för hård. Bred ut grädden eller spritsa över kakan. Toppa med rostade mandelspån. Njut!

💚Om du vill läsa mer om mina program och kurser kika på jillsmat.se/shop eller länk via bio. Finns även på Benify. 

Ät gott och må väl! 🫶🏼

Kram
/Jill 

#lågkolhydratkost #lowcarb #lavkarbo #lchf #keto #sockerfritt #glutenfritt #recept #fika #semla #semlor #kladdkaka #diabetes #hälsa #hållbarkost #foodgasm #foodporn #lyxfika #baka
RECEPT – “Fuskbrûlée” med blåbär 🫐💙

Tänk dig något mittemellan en krämig cheesecake och en brûlée – fast utan sockerytan 🤤. Den här desserten är underbart god, lågkolhydrat, sockerfri och superenkel att fixa med bara några få ingredienser – och det bästa? Du kan njuta av den utan att ditt blodsocker skjuter i höjden! 💪😍 (Om du nu vill använda vanligt socker istället fungerar det såklart också 😉)

👥4 portioner

INGREDIENSER
250 g mascarpone
2 äggulor
2 msk sockerfri sötning ex Sötströ eller Nick’s som är en mix av erytritol och stevia
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
100 g färska blåbär

1️⃣ Sätt ugnen på 180°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop mascarpone, äggulor, sötning, vaniljpulver och salt till en slät smet.

3️⃣ Rör ner blåbären och fördela i små ugnsformar.

4️⃣ Grädda i ca 15 min tills ytan är gyllene.

5️⃣ Låt svalna och njut – funkar lika bra kall som ljummen!

🍓Toppa gärna med färska bär och citronmeliss eller mynta för extra smak och färg!

💡 Tips! Går att förbereda i förväg och servera direkt från kylen.

Glöm inte att spara receptet, dela och gilla om du Jillar! ❤️

Tagga någon som borde testa detta! 👇💬

#lågkolhydrat #sockerfri #lchf #blodsockervänlig #dessertinspo #enkelmat #jillsmat #brulee #dessert #diabetes #kostrådgivning #glutenfritt #blåbär #dessert #foodgasm #keto #ketodessert #lowcarb
NYHETER! JILLS MAT + BENIFEX (Benify) = SANT 💚 NYHETER! JILLS MAT + BENIFEX (Benify) = SANT 💚

Goda nyheter mina vänner! Om din arbetsgivare är ansluten till Benifex (fd. Benify) kan du enkelt söka på ”Jills mat” och anmäla dig till mina program och kurser – utan att behöva göra egna utlägg! 🙌🏼💰

🗓️ Nästa programstart: #Jillsmat30 Queen 10/3-2025

Det här programmet är för alla kvinnor som vill leva sitt bästa liv, njuta av riktigt god mat och skapa hälsosamma vanor som håller i längden. Du förtjänar att må bra, inifrån och ut – och jag och @kostvagenveronica som är expert på kvinnohälsa visar dig hur! 💪🏼😎🥦🐟🥚🍆🧀🍗

Nya programstarter samt självgående kurser läggs upp löpande 💫. 

Om din arbetsgivare inte är ansluten så kan du som vanligt köpa mina tjänster på jillsmat.se/shop. Har du friskvårdsbidrag kan du lämna in ditt kvitto och få pengarna tillbaka från din arbetsgivare. 

Jag hoppas vi ses i nästa omgång! 🫶🏼

Kram/
Jill 

#kostrådgivning #lågkolhydratkost #glutenfritt #hälsa #recept #träning #hälsoprogram #friskvård #friskvårdsbidrag #lchf #klimakteriet #kvinnohälsa #pcos #diabetes #ibs
👸🏼 JILLSMAT30 QUEEN – Ät och må som en d 👸🏼 JILLSMAT30 QUEEN – Ät och må som en drottning!
 📅 Start: 10 mars

Det ultimata hälsoprogrammet för alla kvinnor som vill njuta sig till bättre hälsa genom livet! 😋

JillsMat30 Queen ger dig verktygen att balansera hormoner, öka energin, komma i form och stärka kroppen med njutbar kost och kunskap.

🍽️ Flexibla vårmenyer – Glutenfri, proteinrik lågkolhydratkost som är enkel att laga och fantastiskt god. Ingen vägning eller räkning – bara mat som gör gott!

 🥗 Praktiska inköpslistor och uppåt 200 recept för enkel planering och massor av variation.

🌮 Fördjupning i kvinnohälsa – Lär dig hur kost och livsstilsförändringar som sömn, stresshantering, sex och återhämtning kan påverka din hormonella balans, energi och välbefinnande genom hela livet.

⭐ Bonus! Veronica Aderö (@kostvagenveronica ) – Hälsocoach och expert på kvinnohälsa och klimakteriet. Hon har hjälpt över 1000 kvinnor och delar sina bästa tips exklusivt i programmet!

💬 Exklusiv Facebook-grupp – Stöd, pepp och svar på dina frågor.

📖 Min e-kokbok “Jills mat efter säsong” (värde 199 kr)

🏋️‍♀️ Effektiva träningspass framtagna av PT-proffset @marcsfitnesslab – Stärk kroppen enkelt och roligt, hemma eller på gymmet.

Ge dig själv bästa förutsättningarna för att må som en drottning – nu och framåt! 💪🔥

💸 Använd ditt friskvårdsbidrag!
Finns på Benify/Benifex. 📲 Anmäl dig nu på jillsmat.se/shop eller via länken i bio!

Känner du någon som borde haka på? Tagga och dela! 💚

Vi ses väl? 🤗

Kram, 
Jill och Veronica

#lågkolhydratkost #hållbarhälsa #hälsa #recept #glutenfritt #hormoner #highprotein #recept #kvinnohälsa #klimakteriet #pcos #pms #foodporn #hälsoprogram #kostrådgivning #träning #sömn #stress
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …