Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Low-carbonara

23 april, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En betydligt mer hälsosam variant av den annars kolhydratsladdade pastarätten som verkligen ger skäl för sitt namn CARBonara. Här med näringsrik blomkål, knaperstekt kycklingbacon, champinjoner och parmesan. Toppa gärna med det klassiska ägget också om du gillar det.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Blomkålen

  • 1 st blomkålshuvud
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • 1 dl parmesan riven
  • 1 tsk salt

Topping

  • 100 g kycklingbacon , eller annan valfri bacon
  • 150 g champinjoner
  • 30 g smör att steka i
  • 1 dl parmesan riven
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • färsk basilika

Instruktioner
 

  • Skär blomkålen i mindre bitar, även stjälkarna.
  • Koka i vatten tills den börjar bli mjuk, ca 15 minuter.
  • Skär bacon och champinjoner i mindre bitar och stek dem i smör tills de fått fin färg. Krydda.
  • När blomkålen kokat klart, häll av vattnet och låt de ånga av. Ställ tillbaka kastrullen på plattan med blomkålen och tillsätt smör, grädde och salt. Låt koka på medelhög värme tills såsen blivit krämig. Tillsätt 1 dl av parmesanen och blanda.
  • Lägg upp den krämiga blomkålen i djupa tallrikar och toppa med baconblandningen och extra parmesan vid servering. Krydda också gärna med nymald svartpeppar och en kvist färsk basilika för en extra färgklick.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Recept för en godare påsk

13 april, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Här har jag samlat några av mina favoritrecept som passar perfekt under påsken. Vad sägs om heta deviled eggs, västerbottenostlangos,  ramslökssill med citron eller en kycklinggul apelsinkaka utan gluten eller socker? Vad ni än stoppar i er under påsken hoppas jag att ni får en riktigt skön och energigivande helg. Allt gott!

 

Örtsill med citron

Apelsinkaka

Djävulsägg

Ramslöksill

Ugnsomelett

Sillbakelser

Langos

Krabbröra

Ostpaj

Inkokt lax

Ostbricka

Getostpaj

Gumröra

Påskgodis

Smörgåsbakelser

 

 

Arkiverad under: Påsk, Recept

Matar du kroppens största organ med kemikalier?

28 mars, 2017 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Just det här inlägget handlar för ovanlighetens skull inte om mat. Men faktum är att det som vi har på kroppen också har en väldigt stor påverkan på vår hälsa. Huden är nämligen vårt största organ och den absorberar allt som vi kladdar in den med.

…

Läs mer

Arkiverad under: Blogg

Glutenfria spenatvåfflor med laxröra och räkor

25 mars, 2017 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
En betydligt nyttigare våffelvariant med spenat som jag toppade med handskalade räkor, avokado, citron, dill och en läcker röra med kallrökt lax och färskriven pepparrot.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

Våfflorna

  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl färskost
  • 65 g babyspenat
  • 2 dl riven ost
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt

Laxröran

  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk dill finhackad
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk pepparrot färskriven

Instruktioner
 

Våfflorna

  • Mixa samtliga ingredienser till en jämn smet. Låt stå och dra i några minuter.
  • Lägg en klick smör i våffeljärnet och grädda tills de fått färg.

Laxröran

  • Skär laxen i små bitar. Blanda ihop med övriga ingredienser. Smaka av med eventuellt mer salt och citron.
  • Toppa våfflan med laxröra, avokado, räkor, citron och dill.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Frukost/Brunch, Måltid, Påsk, Recept, Snabblagat

Tonfiskröra i avokadohalva

15 mars, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
En härlig och mättande frukost som visserligen kanske inte är den mest miljömedvetna pg a långa transporter för både avokado och tonfisk, så kanske inget man bör äta varje dag. Men det finns givetvis mer eller mindre bra alternativ att välja mellan. Jag väljer ekologisk avokado för att slippa kemikalierna och MSC-märkt tonfisk för ett hållbart fiske. Närproducerat blir tyvärr lite svårare att hitta.
Skriv ut receptet
Måltid Frukost
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 200 g tonfisk i vatten MSC-märkt
  • 2 st inlagda gurkor (utan socker som exempelvis polsk, eller vildgurka)
  • 1 st salladslök
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,25 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 st avokado ekologisk

Instruktioner
 

  • Finhacka de inlagda gurkorna och salladslök. Blanda samman med resten av ingredienserna förutom avokadon. Smaka av med salt.
  • Dela avokadon på mitten. Ta ur kärnan. Skär bort en skiva av botten så står den stadigt. Fyll med tonfiskröran och toppa med extra salladslök och nymalen svartpeppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Frukost/Brunch, Nötfritt, Recept, Snabblagat

Sötpotatis- och kålrotspommes med hot dip

14 mars, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Brutalt gott och enkelt att laga - det är min melodi. Här har jag blandat sötpotatis, som trots allt innehåller rätt mycket kolhydrater (ca 20% kh vilket är mer än vanlig potatis fast den har lägre GI), med den betydligt mer kolhydratsnåla (6,4% kh) kålroten. Till det mixade jag ihop en ruggigt god dip med sting i.
Skriv ut receptet
Måltid Snacks
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Pommes

  • 1 st sötpotatis medelstor
  • 1 st kålrot
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Spicy Hot Dip

  • 1 st ägg
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk ättika 24%
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk jalapeños i lag
  • 0,5 tsk salt smaka av

Instruktioner
 

Pommes

  • Sätt ugnen på 185 grader (varmluft).
  • Tvätta sötpotatis och kålrot. De behöver inte skalas om man inte orkar. Mycket näring sitter nämligen i skalet. Skär dem i stavar.
  • Sprid ut dem på en ugnsplåt. Blanda med olja och kryddor. Tillaga i ugn i cirka 40 minuter eller tills de blivit mjuka och fått fin färg.

Spicy Hot Dip

  • Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan.
  • Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta uppåt tills all olja blivit vit och fluffig majonnäs. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa igen. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Snacks, Tillbehör, Vegetariskt

Semmelrulltårta

26 februari, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Semlan, ett av våra mest uppskattade svenska bakverk som numera finns i alla möjliga olika sorters smaker och former som dessutom börjar säljas tidigare för varje år som går. Kul tycker vissa, hemskt tycker de som är lite mer konservativt lagda och vill hålla sig till traditionerna.
Jag tycker ju att det bara är kul med all denna kreativitet (även om jag inte direkt är ett fan av socker och gluten). Så här kommer min variant på semla som dessutom givetvis är både fri från gluten och socker. Tycker ni inte om semmelsmaken så funkar botten att använda att fylla med vad du vill, bara fantasin sätter gränserna.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

Botten

  • 3 st ägg
  • 50 g smör smält
  • 0,5 dl valfri sötning (jag använde xylitol)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 msk fiberhusk

Mandelmassan

  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 msk valfri sötning (jag använde xylitol)
  • 1 krm bittermandelessens
  • 1 dl vatten eller grädde

Fyllning

  • 2,5 dl grädde

Ovanpå

  • 1 msk Sukrin melis eller annan florlikandne sötning

Instruktioner
 

Botten

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Vispa ägg och sötning till luftigt. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en jämn smet. Låt stå i några minuter och svälla.
  • Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills den fått lite färg och är genomgräddad. Låt svalna på en blöt/fuktig skärbräda (botten lossnar enklare från pappret då).

Mandelmassan

  • Blanda samman ingredienserna och bred ut mandelmassan över den avsvalnade botten.

Grädden

  • Vispa grädden ganska hårt men utan att den blir klumpig. Bred ut grädden över mandelmassan.

Sista momentet

  • Rulla ihop rulltårtan försiktigt medan du drar bort bakplåtspappret.
  • Skär i bitar och pudra över med sukrin melis. Servera, njut.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Godaste Caesarsalladen

24 februari, 2017 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Jill Wallentin
Här får ni receptet på en brutalt god Caesarsallad helt i min smak. Istället för parmesan så använde jag en god lagrad svensk hårdost och toppade med knapriga frön och citronmarinerad rödlök för en härlig smak och färg.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Dressingen

  • 1 st ägg
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 st sardeller
  • 100 g riven lagrad hårdost Exempelvis Gäsenes Minimunk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk citronsaft

Salladen

  • 4 st kycklingfiléer helst ekologiska med skinn
  • 1 st romansallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 100 g Hyvlad ost
  • 1 dl rostade pumpa- och solrosfrön

Instruktioner
 

Dressingen

  • Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan. Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta nerifrån och upp tills all olja blivit vit och krämig.
  • Lägg i tärnad ost och resten av ingredienserna. Mixa tills slätt.

Salladen

  • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek i smör tills färdiga.
  • Riv sönder salladen, skiva tomat och rödlök. Marinera gärna löken i citronsaft i några minuter för en mild och fräsch smak.
  • Blanda sallad, tomat och lök med dressingen. Toppa med kyckling, ost, frön och mer rödlök.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Snabblagat

Fish Tacos med het ostdip

23 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En riktig 10-poängare om ni frågar mig. En riktig smakexplosion med den goda och starka ostdippen till som verkligen blev pricken över i. Servera gärna med en god sallad, koriander, guacamole och ostchips.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Tex-Mex
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Fisken

  • 700 g vit fisk (jag använde skreitorsk)
  • 2 msk kokosolja att steka i
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st rödlök
  • 3 tsk chilipulver (den milda varianten)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 st lime saften

Het ostdip

  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g riven ost
  • 2 msk jalapeños i lag
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk paprikapulver

Instruktioner
 

Fisken

  • Skär fisken i mindre bitar och stek i kokosolja tillsammans med pressad vitlök, strimlad rödlök och resten av kryddorna. När fisken börjar bli klar. Pressa över lime.

Het ostdip

  • Lägg i crème fraiche och ost i en kastrull. Värm på medelhög värme tills osten smält. Blanda under tiden.
  • Tillsätt jalapeños och kryddor. Mixa slät med stavmixer.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

Shakshuka Jill-style

23 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En riktigt god, nyttig och lättlagad rätt som härstammar från Nordafrika. Eftersom jag gärna vill att maten ska smaka mycket och att man även ska hålla sig mätt, gick jag loss lite mer i kryddskåpet och ökade på med smör, ost och ägg. Smaklig måltid!
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Afrikanskt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st butternut squash eller pumpa
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 500 g passerade tomater
  • 65 g babyspenat
  • 6 st ägg
  • 200 g mozzarella eller exempelvis fetaost
  • 1 knippe färsk koriander

Instruktioner
 

  • Skär bort skalet och skrapa ur kärnorna från butternut squashen. Skär i ca 2 cm stora tärningar.
  • Stek i smör i kastrull med höga kanter. I med kryddorna. Stek i cirka 5 minuter.
  • Häll i de passerade eller krossade tomaterna. Blanda och låt koka under lock i cirka 10 minuter.
  • Blanda ner babyspenaten. Gör små gropar i grytan och knäck i äggen. Salta och peppra lite extra samt riv över osten. På med locket och låt småputtra i cirka 10 minuter tills äggen har stabiliserat sig men fortfarande är krämiga och goda.
  • Toppa med färsk koriander och extra chili. Servera och njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Nötfritt, Recept, Vegetariskt

  • « Föregående sida
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • …
  • 36
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

ANNONS

ANNONS

Följ mig på Instagram

jillsmat

🫦 Njutbara lågkolhydratrecept & livet
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Driver design- & contentbyrå
🫶🏼 Skev humor, hundar, resa & musik

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋
🤎 LOW-CARB KANELBULLAR MED GLASYR 🤎 De hä 🤎 LOW-CARB KANELBULLAR 
MED GLASYR 🤎

De här bullarna är ruggigt goda och går betydligt snabbare att baka än vanliga bullar då man slipper all jäsning. Man kan knappt tro att de är både glutenfria och sockerfria 😍.

📌 Glöm inte att spara med bokmärket, gilla och skicka gärna receptet vidare till någon som du tycker ska kunna njuta av en riktigt god kanelbulle och må gott efteråt 😘. 

12 stycken

Bulldeg
170 g riven mozzarella (ej den färska bollvarianten)
2 msk färskost (typ Philadelphiaost)
1 ägg
2,5 dl (120 g) mandelmjöl
4 msk erythritol i puderform (ex. Sukrin melis)
2 msk kokosmjöl
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk bikarbonat

Fyllning
125 g smör, mjukt
1 msk malen kanel
4 msk erythritol i puderform (ex. Sukrin melis)

Glasyr
4 msk erythritol i puderform (ex. Sukrin melis)
1½ msk vatten

1️⃣ Sätt ugnen på 185 grader. 

2️⃣ Värm mozzarella och färskost i en liten skål i mikron. Rör tills det smälter ihop.Tillsätt resten av ingredienserna till bulldegen och blanda ihop ordentligt. Använd gärna en elvisp med degkrokar.

3️⃣ Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Degen ska bli ca 30 x 25 cm stor och 3 mm tjock. Ta bort det övre bakplåtspappret.

4️⃣ Blanda ihop kanel, sötning och mjukt smör i en skål. 

5️⃣ Bred ut fyllningen över degen med en slickepott. 

6️⃣ Rulla ihop degen från långsidan med hjälp av bakplåtspappret (liknande teknik som när man rullar maki sushi). Låt rullen vila i kylskåpet i 20 min så blir det lättare att skära. 

7️⃣ Skär rullen i 12 bitar med en vass kniv. Lägg bullarna i bullformar. Grädda i ugnen i 10–12 minuter eller tills gyllene. Låt svalna.

8️⃣ Rör ihop sötning och vatten med en sked i en liten skål. Ringla över glasyren över bullarna och låt stelna en stund innan servering.

Hoppas du ”Jillar” 😉❤️

#LCHF #keto #lowcarb #glutenfritt #sockerfritt #hållbarkost #recept #kanelbulle #gofika
VEM ÄR JILL? 🤔💭 Kom på att jag aldrig rikt VEM ÄR JILL? 🤔💭
Kom på att jag aldrig riktigt presenterat mig ordentligt för er – även om jag delar med mig av det mesta av mitt liv här på mitt konto 😅. So here we go! 👇🏻

BOR: Hus i Sollentuna (förort norr om Stockholm).

FAMILJ: Inga barn. Endast min älskade chihuahua Simba som jag har delad vårdnad med mitt ex 🐕. Mina föräldrar, min 4 år äldre brorsa och hans familj bor alla i Sollentuna. Varit gift 2 gånger, förlovad 3 (har blivit kallad för the ring collector 😆💍). Just nu “between relationships” 😑. Har varit i relationer i 24 år av mitt liv så att vara själv är inte riktigt min grej 😬. Men hoppas fortfarande på att hitta min ”Ride or die”. Hur jävla svårt ska det vara? 😝

ÅLDER: Född 1984. Vädur ♈️🔥 

JOBB: Driver eget företag inom design, marknadsföring, produktutveckling och content med fokus på mat och hälsa. Utbildad kost- och näringsrådgivare med fokus på low-carb och paleo. Har tidigare jobbat som produktchef, produktionschef och Art Director inom healthtech, hotell- och reklambranschen. Min största kund just nu är @reyou.sweden som drivs @johannescullberg . 

MENINGEN MED LIVET: Att lämna den här jorden lite bättre än när jag kom till den och ha så roligt som möjligt under tiden 💃. 

ÄTER HELST: Glutenfri lågkolhydratkost som grund. Ätit det sedan 2009 då jag mår bäst av den typen av mat. Älskar käk som smakar mycket! Så exempelvis indisk och thailändsk mat är klara favoriter. 

FAVORITPROTEIN: Kycklinglår med skinn, anka och räkor. 

3 SAKER SOM ALLTID FINNS I MIN KYL: Smör, ägg och grönsaker. 

GUILTY PLEASURE: Ekströms bruléepudding 🫣. 

TRÄNAR: Ca 3 gånger i veckan. Fokus på styrka i olika former 💪🏼. Även mycket promenader. 

GÖR HELST: Förutom att äta god mat… resa, vara kreativ, fota, umgås med dem jag gillar, sjunga, vara ute i naturen, dansa, hänga på landet, plöja serier, filmer mm. 

MUSIKSMAK: Främst old school Rn’B och hip hop, soul och afrobeats men även typ singer-songwriter poplåtar man kan sjunga till. 

Är det något mer ni undrar är det bara att fråga! 😘

Skriv gärna några rader och presentera er själva också! Vore kul att läsa! 🤗

#presentation #ommig #lågkolhydratkost #lowcarb #keto #livet
”ABS ARE MADE IN THE KITCHEN”… eller? 👩🏼‍🍳🏋🏼‍♀️ Vad du stoppar i munnen är helt klart avgörande för hur du kommer att må och forma din kropp. MEN om du vill må ännu bättre och få en starkare kropp som håller längre behöver du använda den 😅. 

Det innebär inte att du måste gå till ett gym och lyfta vikter, även om styrketräning är viktig för muskeluppbyggnad och ökad ämnesomsättning. Du kommer långt med egen kroppsvikt. Viktigast är att få in daglig rörelse. Ut och gå, gärna tidigt på morgonen. Var kreativ och lekfull med din träning. Gör utfall mellan lyktstolparna, hoppa upp på bänkar, gör pullups i en gren etc. Som min kollega brukar kalla det ”tant-parkour” 😂. Sätt på musik och dansa loss i vardagsrummet eller varför inte medans du lagar mat? 😜 Ha kul! Larva dig! 

Det är även hälsosamt att svettas då det rensar ut slaggprodukter 💦. Älskar känslan efter ett svettigt pass! Om du kör högintensivt så håller du även en högre förbränning resten av dagen ⚡️. Jag gillar att träna intensivt i ca 45 min minst tre gånger i veckan. Har inte tid med mer. 

Jag har ett väldigt stillasittande jobb så jag måste få in träningen, plus promenader med Simba såklart, för att må bra. Känner stor skillnad i allt från hur magen fungerar till att jag slipper värk i rygg etc 😌. 

Har du svårt för att komma igång? Börja med promenader och typ 10 min övningar varje dag som du gör hemma. Typ armhävningar, situps, squats, plankan etc. Sätt på skön musik så går det lättare. Det gör skillnad! 🎶🕺🏽

Ha en fin söndag mina vänner 🤗

#hälsosamlivsstil #träning #träningstips #workout #hållbarhälsa #lowcarb #keto #lchf
GÖR ENKELT EN 🍌🪰-FÄLLA Jag kan ju knappast GÖR ENKELT EN 🍌🪰-FÄLLA
Jag kan ju knappast vara ensam om att ha en smärre invasion av dessa små irriterande as i köket så här års, eller hur? 😩 

Förutom att lägga undan frukt och grönt i kylen för tillfället kan du göra egna fällor som är riktigt effektiva! Gör gärna flera på en gång och placera dem på olika platser. 

📌 Spara gärna tipset, sprid och gilla om du ”Jillar” 🙏🏼

Måtten är inte superviktiga men på ett ungefär: 
1 dl vatten
1 msk vinäger (valfri sort men helst röd)
1 tsk diskmedel
0,5 msk honung eller sirap 

Blanda i ett glas eller burk och ställ fram. 

Lycka till! 🙌🏼

#husmorstips #bananflugor #matlagning #recept #tips
🧄🥩 GARLIC STEAK BITES 🥗 Det här är en 🧄🥩 GARLIC STEAK BITES 🥗

Det här är en rätt som jag nästan alltid gör när jag köpt en riktigt fin bit ekologisk högrev 😌👌🏼. 

Jag är ju en sån som inte gillar att äta samma maträtt flera dagar i rad så jag brukar ofta skära av en bit av högreven som jag gör steak bites av och resten steker jag och lägger i slow-cookern till nån härlig gryta 🍲. 

Att göra steak bites av högrev fungerar förvånansvärt bra. Det gäller bara att hitta en fin bit som har så mycket marmorering (insprängt fett) som möjligt. Annars är risken stor att köttet blir segt. 

Att göra steak bites är ruggigt enkelt och gott. Jag brukar servera dem med en god dressing eller varför inte en klick bearnaisesås? 😋

🩷 gärna om du “Jillar” och spara receptet med bokmärket till senare 🙏🏼. 

INGREDIENSER
högrev, marmorerad och helt KRAV-märkt 
smör 
vitlöksklyftor, hackade
salt och nymalen svartpeppar

1️⃣ Låt köttet ligga framme i någon timme så att det blir rumstempererat. Skär det sedan i kuber, cirka 2,5 cm stora. 

2️⃣ Preppa dina tillbehör.

3️⃣ Hetta upp en stor stekpanna på hög värme (utan smör). Lägg i köttet. Salta och peppra ordentligt. Rör runt så att kryddorna hamnar överallt. Stek tills köttet börjar bli brynt. Lägg sedan i en ordentlig klick med smör och vitlöken. Blanda runt och stek tills köttet fått fin färg överallt och vitlöken börjar få lite färg. 

4️⃣ Servera gärna dina steak bites med en god sallad och dressing eller sås. 

Hoppas du “Jillar”! 🫶🏼

#recept #högrev #halsosammat #hållbarkost #lowcarb #lchf #keto #foodporn #steakbites
ERBJUDANDE I SAMARBETE MED @reyou.sweden 💚 Som ERBJUDANDE I SAMARBETE MED @reyou.sweden 💚

Som många av er redan vet jobbar jag som konsult på deltid för @johannescullberg nya bolag RE:YOU. Jag har bland annat tagit fram deras visuella identitet och byggt upp deras receptbank. Så kul uppdrag! 🤗

Det är väldigt skönt att jobba med personer med samma syn på hållbar hälsa. Exempelvis att fokus bör ligga på kvaliteten på det man äter istället för att räkna kalorier. Att man inte behöver ett gym för att träna och hur viktigt det är för återhämtning att tillbringa tid i naturen 🌲🌅. 

Behöver du motivation och inspiration till att komma igång med hälsosamma vanor som håller? 🍗🥗🧘🏼‍♀️💪🏼

Då rekommenderar jag varmt att du lär dig hur du tar makten över din hälsa genom att boka in dig på en av RE:YOUs hälsoprogram som jag varit med och utformat - Hållbar viktnedgång, Stresstark eller Klimakteriebalans. 

I samtliga program får du kostupplägg med många av mina recept (inklusive flera från min slutsålda kokbok Jills mat efter säsong) 😎✌🏼📕.

Nästa programstart är den 28 september så gå in på www.reyou.co omedelbums och läs mer. 🚀 

➡️ Använd koden JILL300 i kassan för 300 kr rabatt.

#hållbarhälsa #reyou #hälsosammarecept #recept #mat #hälsa #glutenfritt #lowcarb #hälsosammavanor
SOLO-ROADTRIP 2023 🚘 Den här sommaren blev ju SOLO-ROADTRIP 2023 🚘
Den här sommaren blev ju inte direkt som jag hade tänkt mig. Pga separationen och nystart av mitt bolag hade jag ingen inplanerad semester. Så jag bestämde mig spontant att dra på en liten roadtrip söderut - själv. Första gången någonsin. Men det blev en av mina bästa semesterveckor någonsin ☺️. 

Det var oerhört värdefullt att få så mycket tid att ”tvingas” tänka ordentligt, reflektera över livet och drömma om framtiden då man varken har någon att snacka med bredvid sig i bilen eller kan distrahera sig med mobilen. Bästa terapin! 😅 Så tips för dig som går igenom något jobbigt i livet och behöver processa för att komma ut starkare på andra sidan - åk iväg på semester själv ❤️

Jag träffade också både nya bekantskaper och gamla vänner. Människor som på olika sätt gav mig ny energi och lärdomar. Många otroligt starka, varma, roliga och smarta kvinnor som jag ser upp till - @annahallensinsta , @56kilo.se , @erikamckellar och @magda.berggren ❤️

Måste nästan säga att höjdpunkten på resan var att få lära känna en av mina följare, @annsoderberg1 och hennes familj, som bjöd hem mig då hon läste att jag gick igenom en separation och behövde komma iväg ❤️. Så otroligt modigt och fint. En på miljonen. Vi klickade på en sekund. Fiskade makrill, drack bubbel och kollade på intressanta saker som hände på klipporna 🍑🤣. Minne för livet! 

En klyscha men livet är kort. Våga leva det fullt ut här och nu 🫶🏼

Hoppas ni får en fin vecka! Solen ska äntligen kika fram har jag hört ☀️ 

Kärlek ❤️

📍Uddevalla
📍Helsingborg 
📍Lund
📍Trensum
📍Kristianstad
📍Malmö
📍Kalmar
🌯 PROTEIN-TORTILLAS - GLUTENFRIA & LOW-CARB H 🌯 PROTEIN-TORTILLAS - GLUTENFRIA & LOW-CARB 

Här kommer äntligen receptet som ni väntat på! 😜Goda och enkla tortillabröd som innehåller få kolhydrater men däremot en massa protein. De är mjuka och hållbara dessutom! 😎

Spara gärna receptet till senare och 🩷 om du “Jillar”. 

6 små tortillas eller 4 större 

INGREDIENSER
4 ägg
150 g riven mozzarellaost (ej den färska bollen)
0,5 dl whey protein (naturell) eller ärtprotein (naturell)
1 msk fiberhusk
1 nypa salt 

1️⃣ Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) och ta fram en plåt med bakplåtspapper (helst ugnsduk för jämnare yta).

2️⃣ Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät smet.

3️⃣ Använd en slickepott för att forma smeten till runda tortillabröd (ca 17 cm) på bakplåtspappret. Ju tunnare du gör dem desto lättare blir de att vika. Om du gör fler än två behöver du fler plåtar, alternativt göra dem i omgångar.

4️⃣ Grädda i ugnen i 5 minuter eller tills smeten har satt sig. Ta ut från ugnen. Använd en stekspade för att lossa bröden från bakplåtspappret.

5️⃣ Fyll med valfri fyllning.

💡TIPS! Förläng tiden med ca 10 minuter så blir de krispiga. Klipp i trekanter och tadaaa du har fått nachochips! 

Förvara dem i kylen i en plastpåse så håller de sig fräscha och mjuka i flera dagar. 

Hoppas du “Jillar”! 🩷

#recept #hållbarkost #lowcarb #keto #highprotein #tortillas #glutenfritt #glutenfree #foodporn
Min nya vän, ambulanssjuksköterskan @soderberg_j Min nya vän, ambulanssjuksköterskan @soderberg_jesper från Uddevalla, visar hur han gör sin smarriga dunderfrulle… 💪🏼🤣 Se och lär. 

Ps. Sorry ladies. @annsoderberg1 har redan norpat honom 😅. 

#frukost #hälsosammat #recept #foodporn
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …