Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Glutenfria frörutor med ost

16 september, 2017 av Jill Wallentin 9 Comments

Glutenfria frörutor med ost

Jill Wallentin
Supergoda och lättbakade frörutor som är lite som en mix mellan ett mjukt bröd och kex. Snåla inte med dina favoritpålägg och du har en mättande och supergod frukost. Blir extra krispiga och goda om du rostar dem!
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 16 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör eller neutral kokosolja
  • 3 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl chiafrön eller linfrön
  • 150 g riven ost
  • 1 dl pofiber
  • 2 tsk fiberhusk

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
  • Smält smöret och vispa ihop tillsammans med ägg, salt och bakpulver.
  • Häll i resten av ingredienserna och blanda ihop. låt stå och svälla i några minuter.
  • Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Det enklaste sättet är att lägga ett ark bakplåtspapper ovanpå och sen kavla ut smeten till ett jämnt lager.
  • Toppa eventuellt med extra frön och grädda i ugnen tills brödet fått fin färg i cirka 15-20 minuter.
  • Skär i rutor, ät och njut!

Anteckning

Perfekt att skära i rutor och frysa in. 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Bröd, Frukost/Brunch, Nötfritt, Recept

« Sockerfria kokostoppar
Halloumipommes med avokadodipp »

Comments

  1. Petra says

    16 september, 2017 at 16:59

    Låter supergott! 🙂
    Har du något tips på vad jag kan byta ut pumpafrön emot? 🙂

    Svara
    • JillW says

      16 september, 2017 at 17:01

      Hej Petra! Du kan byta ut mot vilka frön som helst som du har hemma. Eller så tar du bara samma mängd med extra solrosfrön 🙂

      Svara
      • Petra says

        17 september, 2017 at 21:44

        Oj vad goda dom blev ? Ny favorit!

        Svara
  2. Nancy says

    21 september, 2017 at 15:32

    Hej,
    Är det viktigt för ett bra resultat med osten, eller funkar det lika fint utan?

    Svara
    • JillW says

      21 september, 2017 at 15:51

      Hej! Osten är nog rätt viktig faktiskt för både smak och konsistens. Men funkar säkert utan.

      Svara
  3. Monica Ohlsson says

    26 september, 2017 at 13:49

    Hur förvarar man brödet och hur länge håller det sig utan att mögla?

    Svara
    • JillW says

      25 november, 2017 at 11:42

      Förvara dem i kylskåpet så håller det sig i en vecka. Eller så fryser du in och plockar fram vid behov 🙂

      Svara
  4. Janita says

    16 februari, 2019 at 09:16

    Hej, any suggestions on what to use instead of po fiber as I can’t find it in Australia. Thanks!

    Svara
    • JillW says

      19 februari, 2019 at 19:54

      Hi! You could probably use the same amount of almond flour and double the amount of psyllium husk powder ?

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se