Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Godaste formbrödet

4 december, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Ett supergott formbröd med lite kolhydrater, utan gluten och med mycket trevlig konsistens. Brödet går väldigt bra att frysa och rosta när man blir sugen.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 1 formbröd

Ingredienser
  

  • 6 st ägg
  • 3 dl yoghurt med hög fetthalt
  • 1 dl grädde
  • 75 g smör smält
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl pofibrer
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 tsk brödkrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 160 grader (varmluft).
  • Vispa ihop äggen, yoghurten, grädden och smöret.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa ihop det sedan i äggsmeten. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
  • Täck formen med smörpapper och klicka ner smeten. Toppa med sesamfrön och solrosfrön.
  • Grädda i ugnen i ca 1 timme.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Recept

Blomkålsris med saffran och rödbär

27 november, 2016 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Jill Wallentin
Det mest typiska för det persiska köket måste ändå vara deras ris och saffran. Om man försöker dra ner på kolhydraterna får tyvärr riset stryka på foten. Men den goda smaken från saffranet kan vi ändå njuta av tillsammans med blomkål som är ett betydligt nyttigare alternativ. Rödbär hittar du i närmaste ”orientlivs”.
Skriv ut receptet
Måltid Tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 pkt saffran
  • 1,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 msk rödbär (zereshk på persiska)

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 150 grader.
  • Riv eller mixa blomkålen grovt och blanda med resten av ingredienserna (förutom bären) på en ugnsplåt med höga kanter.
  • Tillaga i ugn i cirka 20 minuter. Rör om och lägg upp på ett fat. Toppa med rödbär.

Anteckning

Tips! Passar utmärkt till min persiska kyckling i ugn.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Snabblagat, Tillbehör

Pumpapudding

23 oktober, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Pumpa är snålt på kolhydrater men ger en härlig naturlig sötma som passar perfekt till efterrätter. Som exempelvis i denna kryddiga pumpapudding.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 dl pumpa puré
  • 2 st ägg
  • 100 g färskost
  • 1 dl Sukrin Gold eller annan typ av sötning*
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Dela pumpan och skrapa ur innanmätet. Skär bort det hårda skalet. Dela sedan pumpan i mindre bitar och koka i vatten tills den blivit mjuk, cirka 15 minuter.
  • Mixa fruktköttet till puré. Blanda samman med resten av ingredienserna.
  • Häll upp i fyra ugnståliga formar och grädda i 20–30 minuter i ugnen.
  • Låt svalna och ställ gärna kallt över natten.
  • Servera med en klick grädde.

Anteckning

* Eftersom pumpan är relativt söt kan man utesluta eller minska på sötningen om man helst vill vara utan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Recept, Sötsaker

Persisk kärlekskaka

21 augusti, 2016 av Jill Wallentin 4 kommentarer

Jill Wallentin
Inspirationen till den här supergoda kakan kommer från en Persisk kaka som kallas för "love cake". Varför den kallas så vet jag inte men antar att det beror på att den är så god att man blir varm i mathjärtat när man äter den. Min variant är utan socker och med vackra pistagenötter. Servera gärna med en klick yoghurt med hög fetthalt. 
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Persiskt
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

  • 300 g mandelmjöl ekologiskt
  • 1 dl björksocker eller annan valfri sötning
  • 1 dl Sukrin Gold eller annan valfri sötning
  • 150 g smör ekologiskt
  • 2 krm salt
  • 2 st ägg ekologiska
  • 2,5 dl yoghurt Gärna cypriotisk med hög fetthalt
  • 0,5 tsk muskotnöt mald
  • 2 msk mandel skivad
  • 2 msk pistage skivad

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 150 grader (varmluft).
  • Blanda samman mandelmjölet med sötning smör och salt.
  • Dela degen på mitten och tryck ut den i en kak- eller pajform så att den täcker botten och en bit upp på kanterna.
  • Blanda resten av mandelmjölsblandningen med yoghurt, muskotnöt och ägg. Häll den i formen. Toppa med mandel- och pistage.
  • Grädda i cirka 30 minuter tills kakan fått en fin färg.
  • Låt kakan svalna innan servering och servera med en klick yoghurt. Njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Vispat smör med vitlök, rosépeppar och timjan

13 augusti, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Vet inte varför det tagit mig så lång tid att göra vispat smör, eller "restaurangsmör" som vissa kallar det. Det går supersnabbt att göra och går att variera i det oändliga. Extra fint blir det om du spritsar ut dem och förvarar i kylskåpet till ett tag innan servering. Perfekt tillbehör till grillat.
Skriv ut receptet
Måltid Tillbehör
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 400 g smör ekologiskt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk rosépeppar mortla
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 msk färsk timjan finhackad

Instruktioner
 

  • Smält 1/4 av smöret. Häll i smöret i en vispskål.
  • Skär resten av smöret i mindre bitar som du sedan tillsätter några i taget under tiden som du vispar med elvisp.
  • Vispa tills vitt och fluffigt. Tillsätt valfri smaksättning.
  • Lägg över i skål eller spritsa ut på bakplåtspapper. Förvara i kylen och ta fram cirka 10 minuter innan servering.

Anteckning

Tips! Perfekt att steka i för extra smak.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Grillat, Recept, Snabblagat, Tillbehör

Pulled Chicken Asian Style, limeaioli och savoykål

9 augusti, 2016 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Det här är så gott och nyttigt så man nästan blir tårögd. Fantastiska asiatiska smaker av ingefära, vitlök och chili tillsammans med den syrliga limeaiolin är magi för smaklökarna. Kycklingen tillagas enklast och mest energisnålt i en Crock Pot eller liknande långtidskokare.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Thailändskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 st vitlöksklyftor grovt hackade
  • 4 msk färsk ingefära grovt strimlad
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 st lime pressad juice
  • 2 msk fisksås smaka av
  • 2 tsk sesamolja

Wokad savoykål

  • 1 st savoykålshuvud
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt smaka av
  • 1 msk rostade sesamfrön

Limeaioli

  • 1 st ägg ekologiskt
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 st lime rivetskal och saft
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt smaka av

Dekoration/topping

  • thaibasilika
  • röd chili

Instruktioner
 

Kycklingen

  • Lägg i kycklingen och resten av ingredienserna i en långtidskokare eller i en gjutjärnsgryta* och blanda. Ställ in långtidskokaren på cirka 3 timmar på varmaste läget.
  • Rör runt och dra sedan sönder kycklingen med två gafflar och blanda ihop.

Wokad savoykål

  • Dela kålen på mitten och strimla tunt. Woka sedan snabbt i olja, salt och sesamfrön.

Limeaiolin

  • Knäck ägget i en hög och smal mixerskål. Häll i oljan. Mixa med stavmixer nerifrån och upp tills vitt och fluffigt. Smaka av med eventuellt mer salt.

Anteckning

* Om du inte har en långtidskokare så kan du även göra Pulled Chicken i en gjutjärnsgryta. Sänk då värmen efter du har stekt kycklingen och alla ingredienser i någon minut så att det bara småputtrar (hellre för låg värme än för hög). Sätt aluminiumfolie över grytan och sedan på med locket så att det håller så tätt som möjligt. Efter cirka 2 timmar ska kycklingen gå att dra sönder med två gafflar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

LCHF-cheesecake med pekan, smörkola och bär

28 juli, 2016 av Jill Wallentin 6 kommentarer

Jill Wallentin
Vill du imponera på dina gäster ska du göra den här härliga cheesecaken med smak av pekannötter och smörkola. Toppa med bär efter säsong.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

Pekanbotten

  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 200 g pekannötter
  • 2 msk valfri sötning gärna xylitol

Fyllningen

  • 2 dl crème fraiche
  • 600 g färskost av Philadelphiaost typ
  • 3 st ägg ekologiska
  • 1 dl valfri sötning gärna xylitol
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 st citron saften

Smörkolatopping

  • 50 g smör
  • 2 msk Sukrin Gold
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt

Garnering

  • Blandade bär efter säsong
  • citronmeliss

Instruktioner
 

Botten

  • Ställ in ugnen på 150 grader (varmluftsugn).
  • Mixa pekannötterna och rosta dem i en torr stekpanna tills det börjar dofta gott.
  • Smält smöret och blanda samman med samtliga ingredienser till botten.
  • Bred ut smeten i en bakform med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
  • Öka temperaturen på ugnen till 200 grader (varmluftsugn)
  • Vispa samman färskost, crème fraiche och ägg. Blanda i sötning, vanilj och citronsaft.
  • Häll smeten i bakformen med botten. Slå den lite lätt mot bänken för att få bort eventuella luftbubblor.
  • Grädda cheesecaken i 10 minuter. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och fortsätt grädda i ca 25 minuter. Då ska kakan "dallra" lite när man skakar den.
  • Stäng av ugnen men låt kakan stå kvar med öppen lucka. Låt svalna i 2 timmar. Ställ sedan in den i kylskåpet.

Smörkolatopping

  • Koka samman smör och sötning tills gyllene. Häll i vispgrädden och koka tills den tjocknar något, cirka 10 minuter. Låt svalna och häll den sedan ovanpå cheesecaken. Toppa med färska bär och citronmeliss.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Grekisk kyckling i ugn

16 juli, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Här kommer mitt recept på en lättlagad, god och nyttigt rätt som tillagar sig själv i ugnen - perfekt eller hur? Minimalt med disk dessutom eftersom allt tillagas och serveras i samma form.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Grekiskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 900 g kycklinglår
  • 75 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk timjan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Grönsakerna

  • 2 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 st lökar
  • 500 g passerade tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl kalamata oliver
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Vid servering

  • 100 g babyspenat
  • 200 g fetaost
  • 4 dl fet yogurt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader (varmluftsugn).
  • Smält smöret. Blanda i salt, pressad vitlök, timjan, oregano och peppar. Pensla kycklingen med smörblandningen både innanför och utanpå skinnet.
  • Skär upp grönsakerna. Lägg dem i en stor ugnsform med höga kanter. Häll över de passerade tomaterna, olivolja, vitlök och kryddor. Blanda ihop.
  • Lägg kycklinglåren ovanpå grönsakerna och ställ in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills kycklingen fått fin färg och grönsakerna är mjuka.
  • Smula över fetaost och lägg över babyspenat. Servera gärna med en klick fet yoghurt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Rödbetssoppa med ingefära och smetana

2 juli, 2016 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
En fantastisk god och vacker soppa med en fräsch smak av ingefära. Servera gärna i små snapsglas som mumsig och färgsprakande förrätt. Rödbetor har inte bara en otroligt vacker färg, de innehåller även en massa nyttigheter. Nitrater har exempelvis visat sig öppna upp kärl till muskler och hjärna vilket leder till ökad fysik prestation.
Skriv ut receptet
Måltid Förrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Rödbetssoppan

  • 500 g kokta rödbetor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk ingefära färskriven
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron saften
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Topping

  • Smetana eller fet yoghurt
  • persilja

Instruktioner
 

  • Koka rödbetorna tills mjuka (eller köp färdigkokta). Skala dem och mixa tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
  • Häll upp i serveringsglas eller skålar. Toppa med smetana, nymalen svartpeppar och en persiljekvist.

Anteckning

 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Förrätt, Måltid, Nötfritt, Recept, Vegetariskt

Jordgubbssallad med picklad lök och getostdressing

1 juli, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Ingen sommar utan jordgubbar eller hur? Här kommer en matig variant i form av en härlig sallad med knapriga nötter och krämig getostdressing. God som tillbehör till grillat.
Skriv ut receptet
Måltid Sallad
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Picklad lök

  • 1 st silverlök eller annan valfri sort
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk valfri sötning gärna xylitol
  • 0,5 tsk salt

Getostdressing

  • 150 g getost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Salladen

  • 225 g jordgubbar
  • 150 g babyspenat
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 dl valnötter rostade
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Dela löken på mitten och skär den i tunna strimlor. Lägg dem i en skål och blanda med vinäger, sötning och salt. Låt stå och dra i minst en halvtimme innan servering.
  • Mixa samman ingredienserna till dressingen.
  • Skär jordgubbarna i klyftor. Lägg på ett fint fat tillsammans med babyspenaten. Toppa med den picklade löken, valnötter, nymalen svartpeppar och kallpressad rapsolja.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Grillat, Måltid, Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

  • « Föregående sida
  • 1
  • …
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • …
  • 36
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

ANNONS

ANNONS

Följ mig på Instagram

jillsmat

🫦 Njutbara lågkolhydratrecept & livet
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Driver design- & contentbyrå
🫶🏼 Skev humor, hundar, resa & musik

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋
🤎 LOW-CARB KANELBULLAR MED GLASYR 🤎 De hä 🤎 LOW-CARB KANELBULLAR 
MED GLASYR 🤎

De här bullarna är ruggigt goda och går betydligt snabbare att baka än vanliga bullar då man slipper all jäsning. Man kan knappt tro att de är både glutenfria och sockerfria 😍.

📌 Glöm inte att spara med bokmärket, gilla och skicka gärna receptet vidare till någon som du tycker ska kunna njuta av en riktigt god kanelbulle och må gott efteråt 😘. 

12 stycken

Bulldeg
170 g riven mozzarella (ej den färska bollvarianten)
2 msk färskost (typ Philadelphiaost)
1 ägg
2,5 dl (120 g) mandelmjöl
4 msk erythritol i puderform (ex. Sukrin melis)
2 msk kokosmjöl
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk bikarbonat

Fyllning
125 g smör, mjukt
1 msk malen kanel
4 msk erythritol i puderform (ex. Sukrin melis)

Glasyr
4 msk erythritol i puderform (ex. Sukrin melis)
1½ msk vatten

1️⃣ Sätt ugnen på 185 grader. 

2️⃣ Värm mozzarella och färskost i en liten skål i mikron. Rör tills det smälter ihop.Tillsätt resten av ingredienserna till bulldegen och blanda ihop ordentligt. Använd gärna en elvisp med degkrokar.

3️⃣ Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Degen ska bli ca 30 x 25 cm stor och 3 mm tjock. Ta bort det övre bakplåtspappret.

4️⃣ Blanda ihop kanel, sötning och mjukt smör i en skål. 

5️⃣ Bred ut fyllningen över degen med en slickepott. 

6️⃣ Rulla ihop degen från långsidan med hjälp av bakplåtspappret (liknande teknik som när man rullar maki sushi). Låt rullen vila i kylskåpet i 20 min så blir det lättare att skära. 

7️⃣ Skär rullen i 12 bitar med en vass kniv. Lägg bullarna i bullformar. Grädda i ugnen i 10–12 minuter eller tills gyllene. Låt svalna.

8️⃣ Rör ihop sötning och vatten med en sked i en liten skål. Ringla över glasyren över bullarna och låt stelna en stund innan servering.

Hoppas du ”Jillar” 😉❤️

#LCHF #keto #lowcarb #glutenfritt #sockerfritt #hållbarkost #recept #kanelbulle #gofika
VEM ÄR JILL? 🤔💭 Kom på att jag aldrig rikt VEM ÄR JILL? 🤔💭
Kom på att jag aldrig riktigt presenterat mig ordentligt för er – även om jag delar med mig av det mesta av mitt liv här på mitt konto 😅. So here we go! 👇🏻

BOR: Hus i Sollentuna (förort norr om Stockholm).

FAMILJ: Inga barn. Endast min älskade chihuahua Simba som jag har delad vårdnad med mitt ex 🐕. Mina föräldrar, min 4 år äldre brorsa och hans familj bor alla i Sollentuna. Varit gift 2 gånger, förlovad 3 (har blivit kallad för the ring collector 😆💍). Just nu “between relationships” 😑. Har varit i relationer i 24 år av mitt liv så att vara själv är inte riktigt min grej 😬. Men hoppas fortfarande på att hitta min ”Ride or die”. Hur jävla svårt ska det vara? 😝

ÅLDER: Född 1984. Vädur ♈️🔥 

JOBB: Driver eget företag inom design, marknadsföring, produktutveckling och content med fokus på mat och hälsa. Utbildad kost- och näringsrådgivare med fokus på low-carb och paleo. Har tidigare jobbat som produktchef, produktionschef och Art Director inom healthtech, hotell- och reklambranschen. Min största kund just nu är @reyou.sweden som drivs @johannescullberg . 

MENINGEN MED LIVET: Att lämna den här jorden lite bättre än när jag kom till den och ha så roligt som möjligt under tiden 💃. 

ÄTER HELST: Glutenfri lågkolhydratkost som grund. Ätit det sedan 2009 då jag mår bäst av den typen av mat. Älskar käk som smakar mycket! Så exempelvis indisk och thailändsk mat är klara favoriter. 

FAVORITPROTEIN: Kycklinglår med skinn, anka och räkor. 

3 SAKER SOM ALLTID FINNS I MIN KYL: Smör, ägg och grönsaker. 

GUILTY PLEASURE: Ekströms bruléepudding 🫣. 

TRÄNAR: Ca 3 gånger i veckan. Fokus på styrka i olika former 💪🏼. Även mycket promenader. 

GÖR HELST: Förutom att äta god mat… resa, vara kreativ, fota, umgås med dem jag gillar, sjunga, vara ute i naturen, dansa, hänga på landet, plöja serier, filmer mm. 

MUSIKSMAK: Främst old school Rn’B och hip hop, soul och afrobeats men även typ singer-songwriter poplåtar man kan sjunga till. 

Är det något mer ni undrar är det bara att fråga! 😘

Skriv gärna några rader och presentera er själva också! Vore kul att läsa! 🤗

#presentation #ommig #lågkolhydratkost #lowcarb #keto #livet
”ABS ARE MADE IN THE KITCHEN”… eller? 👩🏼‍🍳🏋🏼‍♀️ Vad du stoppar i munnen är helt klart avgörande för hur du kommer att må och forma din kropp. MEN om du vill må ännu bättre och få en starkare kropp som håller längre behöver du använda den 😅. 

Det innebär inte att du måste gå till ett gym och lyfta vikter, även om styrketräning är viktig för muskeluppbyggnad och ökad ämnesomsättning. Du kommer långt med egen kroppsvikt. Viktigast är att få in daglig rörelse. Ut och gå, gärna tidigt på morgonen. Var kreativ och lekfull med din träning. Gör utfall mellan lyktstolparna, hoppa upp på bänkar, gör pullups i en gren etc. Som min kollega brukar kalla det ”tant-parkour” 😂. Sätt på musik och dansa loss i vardagsrummet eller varför inte medans du lagar mat? 😜 Ha kul! Larva dig! 

Det är även hälsosamt att svettas då det rensar ut slaggprodukter 💦. Älskar känslan efter ett svettigt pass! Om du kör högintensivt så håller du även en högre förbränning resten av dagen ⚡️. Jag gillar att träna intensivt i ca 45 min minst tre gånger i veckan. Har inte tid med mer. 

Jag har ett väldigt stillasittande jobb så jag måste få in träningen, plus promenader med Simba såklart, för att må bra. Känner stor skillnad i allt från hur magen fungerar till att jag slipper värk i rygg etc 😌. 

Har du svårt för att komma igång? Börja med promenader och typ 10 min övningar varje dag som du gör hemma. Typ armhävningar, situps, squats, plankan etc. Sätt på skön musik så går det lättare. Det gör skillnad! 🎶🕺🏽

Ha en fin söndag mina vänner 🤗

#hälsosamlivsstil #träning #träningstips #workout #hållbarhälsa #lowcarb #keto #lchf
GÖR ENKELT EN 🍌🪰-FÄLLA Jag kan ju knappast GÖR ENKELT EN 🍌🪰-FÄLLA
Jag kan ju knappast vara ensam om att ha en smärre invasion av dessa små irriterande as i köket så här års, eller hur? 😩 

Förutom att lägga undan frukt och grönt i kylen för tillfället kan du göra egna fällor som är riktigt effektiva! Gör gärna flera på en gång och placera dem på olika platser. 

📌 Spara gärna tipset, sprid och gilla om du ”Jillar” 🙏🏼

Måtten är inte superviktiga men på ett ungefär: 
1 dl vatten
1 msk vinäger (valfri sort men helst röd)
1 tsk diskmedel
0,5 msk honung eller sirap 

Blanda i ett glas eller burk och ställ fram. 

Lycka till! 🙌🏼

#husmorstips #bananflugor #matlagning #recept #tips
🧄🥩 GARLIC STEAK BITES 🥗 Det här är en 🧄🥩 GARLIC STEAK BITES 🥗

Det här är en rätt som jag nästan alltid gör när jag köpt en riktigt fin bit ekologisk högrev 😌👌🏼. 

Jag är ju en sån som inte gillar att äta samma maträtt flera dagar i rad så jag brukar ofta skära av en bit av högreven som jag gör steak bites av och resten steker jag och lägger i slow-cookern till nån härlig gryta 🍲. 

Att göra steak bites av högrev fungerar förvånansvärt bra. Det gäller bara att hitta en fin bit som har så mycket marmorering (insprängt fett) som möjligt. Annars är risken stor att köttet blir segt. 

Att göra steak bites är ruggigt enkelt och gott. Jag brukar servera dem med en god dressing eller varför inte en klick bearnaisesås? 😋

🩷 gärna om du “Jillar” och spara receptet med bokmärket till senare 🙏🏼. 

INGREDIENSER
högrev, marmorerad och helt KRAV-märkt 
smör 
vitlöksklyftor, hackade
salt och nymalen svartpeppar

1️⃣ Låt köttet ligga framme i någon timme så att det blir rumstempererat. Skär det sedan i kuber, cirka 2,5 cm stora. 

2️⃣ Preppa dina tillbehör.

3️⃣ Hetta upp en stor stekpanna på hög värme (utan smör). Lägg i köttet. Salta och peppra ordentligt. Rör runt så att kryddorna hamnar överallt. Stek tills köttet börjar bli brynt. Lägg sedan i en ordentlig klick med smör och vitlöken. Blanda runt och stek tills köttet fått fin färg överallt och vitlöken börjar få lite färg. 

4️⃣ Servera gärna dina steak bites med en god sallad och dressing eller sås. 

Hoppas du “Jillar”! 🫶🏼

#recept #högrev #halsosammat #hållbarkost #lowcarb #lchf #keto #foodporn #steakbites
ERBJUDANDE I SAMARBETE MED @reyou.sweden 💚 Som ERBJUDANDE I SAMARBETE MED @reyou.sweden 💚

Som många av er redan vet jobbar jag som konsult på deltid för @johannescullberg nya bolag RE:YOU. Jag har bland annat tagit fram deras visuella identitet och byggt upp deras receptbank. Så kul uppdrag! 🤗

Det är väldigt skönt att jobba med personer med samma syn på hållbar hälsa. Exempelvis att fokus bör ligga på kvaliteten på det man äter istället för att räkna kalorier. Att man inte behöver ett gym för att träna och hur viktigt det är för återhämtning att tillbringa tid i naturen 🌲🌅. 

Behöver du motivation och inspiration till att komma igång med hälsosamma vanor som håller? 🍗🥗🧘🏼‍♀️💪🏼

Då rekommenderar jag varmt att du lär dig hur du tar makten över din hälsa genom att boka in dig på en av RE:YOUs hälsoprogram som jag varit med och utformat - Hållbar viktnedgång, Stresstark eller Klimakteriebalans. 

I samtliga program får du kostupplägg med många av mina recept (inklusive flera från min slutsålda kokbok Jills mat efter säsong) 😎✌🏼📕.

Nästa programstart är den 28 september så gå in på www.reyou.co omedelbums och läs mer. 🚀 

➡️ Använd koden JILL300 i kassan för 300 kr rabatt.

#hållbarhälsa #reyou #hälsosammarecept #recept #mat #hälsa #glutenfritt #lowcarb #hälsosammavanor
SOLO-ROADTRIP 2023 🚘 Den här sommaren blev ju SOLO-ROADTRIP 2023 🚘
Den här sommaren blev ju inte direkt som jag hade tänkt mig. Pga separationen och nystart av mitt bolag hade jag ingen inplanerad semester. Så jag bestämde mig spontant att dra på en liten roadtrip söderut - själv. Första gången någonsin. Men det blev en av mina bästa semesterveckor någonsin ☺️. 

Det var oerhört värdefullt att få så mycket tid att ”tvingas” tänka ordentligt, reflektera över livet och drömma om framtiden då man varken har någon att snacka med bredvid sig i bilen eller kan distrahera sig med mobilen. Bästa terapin! 😅 Så tips för dig som går igenom något jobbigt i livet och behöver processa för att komma ut starkare på andra sidan - åk iväg på semester själv ❤️

Jag träffade också både nya bekantskaper och gamla vänner. Människor som på olika sätt gav mig ny energi och lärdomar. Många otroligt starka, varma, roliga och smarta kvinnor som jag ser upp till - @annahallensinsta , @56kilo.se , @erikamckellar och @magda.berggren ❤️

Måste nästan säga att höjdpunkten på resan var att få lära känna en av mina följare, @annsoderberg1 och hennes familj, som bjöd hem mig då hon läste att jag gick igenom en separation och behövde komma iväg ❤️. Så otroligt modigt och fint. En på miljonen. Vi klickade på en sekund. Fiskade makrill, drack bubbel och kollade på intressanta saker som hände på klipporna 🍑🤣. Minne för livet! 

En klyscha men livet är kort. Våga leva det fullt ut här och nu 🫶🏼

Hoppas ni får en fin vecka! Solen ska äntligen kika fram har jag hört ☀️ 

Kärlek ❤️

📍Uddevalla
📍Helsingborg 
📍Lund
📍Trensum
📍Kristianstad
📍Malmö
📍Kalmar
🌯 PROTEIN-TORTILLAS - GLUTENFRIA & LOW-CARB H 🌯 PROTEIN-TORTILLAS - GLUTENFRIA & LOW-CARB 

Här kommer äntligen receptet som ni väntat på! 😜Goda och enkla tortillabröd som innehåller få kolhydrater men däremot en massa protein. De är mjuka och hållbara dessutom! 😎

Spara gärna receptet till senare och 🩷 om du “Jillar”. 

6 små tortillas eller 4 större 

INGREDIENSER
4 ägg
150 g riven mozzarellaost (ej den färska bollen)
0,5 dl whey protein (naturell) eller ärtprotein (naturell)
1 msk fiberhusk
1 nypa salt 

1️⃣ Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) och ta fram en plåt med bakplåtspapper (helst ugnsduk för jämnare yta).

2️⃣ Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät smet.

3️⃣ Använd en slickepott för att forma smeten till runda tortillabröd (ca 17 cm) på bakplåtspappret. Ju tunnare du gör dem desto lättare blir de att vika. Om du gör fler än två behöver du fler plåtar, alternativt göra dem i omgångar.

4️⃣ Grädda i ugnen i 5 minuter eller tills smeten har satt sig. Ta ut från ugnen. Använd en stekspade för att lossa bröden från bakplåtspappret.

5️⃣ Fyll med valfri fyllning.

💡TIPS! Förläng tiden med ca 10 minuter så blir de krispiga. Klipp i trekanter och tadaaa du har fått nachochips! 

Förvara dem i kylen i en plastpåse så håller de sig fräscha och mjuka i flera dagar. 

Hoppas du “Jillar”! 🩷

#recept #hållbarkost #lowcarb #keto #highprotein #tortillas #glutenfritt #glutenfree #foodporn
Min nya vän, ambulanssjuksköterskan @soderberg_j Min nya vän, ambulanssjuksköterskan @soderberg_jesper från Uddevalla, visar hur han gör sin smarriga dunderfrulle… 💪🏼🤣 Se och lär. 

Ps. Sorry ladies. @annsoderberg1 har redan norpat honom 😅. 

#frukost #hälsosammat #recept #foodporn
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se