Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Halloumipommes med avokadodipp

14 oktober, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Var beredd på att det här kommer bli din nya craving. Så gott, snabbfixat och dessutom low carb! Perfekt som snacks eller lat middag framför tv:n. Supergod tillsammans med avokadodipp.
Skriv ut receptet
Måltid Snacks
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

Halloumipommes

  • 150 g halloumi
  • valfri neutral olja

Avokadodipp

  • 1 st avokado
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek eller tabasco/hot sauce
  • 1 msk koriander finhackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Skär halloumin på längden till stavar. Torka av med papper (annars kommer det skvätta ordentligt när du lägger dem i oljan)
  • Hetta upp oljan till ungefär 180 grader i din fritös eller stekpanna med höga kanter. Temperaturen är bra om det fräser ordentligt när du lägger i halloumin. Om du friterar i stekpanna räcker det med att du häller i olja så det täcker ungefär halva höjden av halloumistavarna när du lägger i dem i pannan. Vänd dem gärna med en "pincettång" i metall när de börjar få fin färg. De är klara när de är gyllenbruna och krispiga runt om.
  • Kärna ur avokadon och mosa den tillsammans med crème fraiche och övriga ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  • Dippa och njut!

Anteckning

Servera direkt. Annars blir de hårda och tråkiga.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Snacks, Tillbehör, Vegetariskt

Glutenfria frörutor med ost

16 september, 2017 av Jill Wallentin 9 kommentarer

Jill Wallentin
Supergoda och lättbakade frörutor som är lite som en mix mellan ett mjukt bröd och kex. Snåla inte med dina favoritpålägg och du har en mättande och supergod frukost. Blir extra krispiga och goda om du rostar dem!
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 16 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör eller neutral kokosolja
  • 3 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl chiafrön eller linfrön
  • 150 g riven ost
  • 1 dl pofiber
  • 2 tsk fiberhusk

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
  • Smält smöret och vispa ihop tillsammans med ägg, salt och bakpulver.
  • Häll i resten av ingredienserna och blanda ihop. låt stå och svälla i några minuter.
  • Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Det enklaste sättet är att lägga ett ark bakplåtspapper ovanpå och sen kavla ut smeten till ett jämnt lager.
  • Toppa eventuellt med extra frön och grädda i ugnen tills brödet fått fin färg i cirka 15-20 minuter.
  • Skär i rutor, ät och njut!

Anteckning

Perfekt att skära i rutor och frysa in. 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Frukost/Brunch, Nötfritt, Recept

Sockerfria kokostoppar

27 augusti, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En glutenfri fikaklassiker som i det här receptet även är fri från socker. Lika lätta att göra som att äta. Goda med mörk choklad men det är absolut inte nödvändigt - de är riktigt smarriga ändå.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 20 stycken

Ingredienser
  

  • 75 g smör halvsmält
  • 2 st ägg
  • 2 msk valfri sötning (exempelvis xylitol, stevia eller erytritol)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 dl kokosflingor
  • 50 g mörk choklad sockerfri, smält
  • 2 tsk kokosolja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop smör med ägg, sötning och vanilj.
  • Blanda i kokosflingorna och låt smeten stå och svälla i några minuter.
  • Forma till små toppiga kokosberg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Grädda i cirka 7-10 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna.
  • Smält chokladen och kokosoljan försiktigt i mikrovågsugn eller i vattenbad.
  • Doppa kokostopparna i chokladen och ställ tillbaka dem på bakplåtspappret. Ringla eventuellt över resten av den smälta chokladen. Ställ in kokostopparna i kylen tills chokladen stelnat. Servera och njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Safarigryta

19 augusti, 2017 av Jill Wallentin 6 kommentarer

Jill Wallentin
Min variant av mammas gamla klassiker från min barndom, safaripanna som hon kallade den. En riktig smaksensation! Jag är tacksam över att vi i princip aldrig åt klassisk husmanskost när jag växte upp. Min mamma gillade att testa nya rätter stup i kvarten (min bror var dock inte lika förtjust), precis som jag. Äpplet faller inte långt från päronträdet…
Hon brukade servera grytan med ris, mangochutney och russin men det valde jag att hoppa över. Använde istället lite mango för extra sötma men det kan man ju helt klart hoppa över om man vill.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Afrikanskt
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Grytan

  • 1 kg kycklinglårfilé eller högrev tärnad i ca 2,5 cm cm kuber
  • 2 st gul lök
  • 400 g passerade tomater
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk curry
  • 0,5 msk oregano
  • 2 tsk nejlika malen
  • 2 tsk kryddpeppar malen
  • 0,5 tsk salt smaka av i slutet
  • 200 g baby spenat eller valfri annan grönsak som haricots verts, paprika, blomkål etc

Tillbehör

  • 0,5 dl kokosflingor
  • 1 dl rostade mandlar
  • 2 dl yoghurt, 10 %
  • färsk koriander

Mangosalsa

  • 2 dl mango går bra med tinad fryst
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 msk röd chili , strimlad
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Skala och skär löken i klyftor. Lägg dem i grytan tillsammans med resten av ingredienserna (förutom spenat som du lägger i strax före servering). Blanda ihop. Använd gärna slow cooker (crock-pot) på "high" i ca 4 timmar. Annars går det bra att använda en vanlig gryta, eller helst järngryta, med lock som du låter puttra på låg värme tills köttet är så mört att det börjar falla sönder.
  • Blanda ihop mango med hackad koriander och chili.
  • Servera grytan tillsammans med tillbehören och kanske även blomkålsris eller en god sallad.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Taco Meatza

19 augusti, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Vad gör man om man inte riktigt kan bestämma sig för om man är mest sugen på pizza eller tacos? Jo man gör en taco meatza såklart! Fattar inte att det tog så lång tid innan jag knåpade ihop detta gastronomiska mästerverk.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Tex-Mex
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

Botten

  • 500 g kalkonfärs eller annan valfri färs
  • 1 st ägg
  • 1 msk tacokrydda sockerfri
  • 0,75 tsk salt (om det inte finns i tacokryddan)

Topping i ugnen

  • 2,5 dl salsasås
  • 200 g ost riven
  • 0,5 dl jalapeños skivade

Topping vid servering

  • 2 st avokado
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st lime
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • chiliflakes

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader (varmluft)
  • Rör ihop färsen med ägg och kryddor.
  • Bred ut färsen till tunna platta cirklar på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Tillaga i 10 minuter i ugnen.
  • Ta ut bottnarna och toppa med salsasås, ost och jalapeños. Grädda i ytterligare 10-15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
  • Skär löken och avokadon i skivor som du lägger på pizzorna. Toppa med koriander, lime och kryddor. Njut!

Anteckning

Tips! Gör gärna din egen tacokrydda utan socker och tillsatser. Här hittar du mitt recept >>.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Varm spenat- och kronärtskocksdipp

13 augusti, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
När jag var på affärsresa i San Diego åt jag en riktigt god dipp med smält ost, spenat och kronärtskocka. Där serverades den med tortillachips men jag valde att göra ostchips och grönsaksstavar istället som är betydligt mer kolhydratssnåla. Perfekt som partysnacks eller plock framför tv:n. Så fort jag kom hem testade jag att göra min egen dippvariant - här kommer receptet!
Skriv ut receptet
Måltid Tilltugg
Kök Amerikanskt
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

  • 200 g parmesanost
  • 60 g babyspenat eller annan sort
  • 240 g kronärtkockshjärtan
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g färskost
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 tsk chili justera efter smak
  • salt efter smak
  • nymalen svartpeppar efter smak

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180 grader (varmluft).
  • Mixa samtliga ingredienser och smaka av med salt, peppar och chili.
  • Häll upp i en ugnsform och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter.
  • Serveras förslagsvis varm tillsammans med ostchips och grönsaksstavar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Snacks

Mejerifri bountyglass

18 juni, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En superkrämig kokosglass med choklad som smakar Bounty. Eftersom kokos är ganska sött i sig så behövs det knappt någon sötning. Använd annars den sorts sötning som du föredrar. Jag använde lite fibersirap och xylitol.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Kokosglassen

  • 4 dl kokosgrädde eller extra krämig kokosmjölk
  • 3 st äggulor
  • 2 msk fibersirap eller annan valfri sötning
  • 1 msk xylitol eller annan valfri sötning
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl kokosflingor

Choklad

  • 50 g mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)
  • 1 msk kokosfett

Instruktioner
 

  • Koka upp kokosgrädden i en kastrull och låt småkoka under omröring i cirka 5 minuter.
  • Vispa ihop äggulor, sötning, vaniljpulver och salt.
  • Ta bort kastrullen från värmen. Häll i äggblandningen i kokosmjölken och vispa ihop. Ställ tillbaka kastrullen på medelhög värme. Vispa under omröring tills krämigt.
  • Tillsätt kokosflingorna och låt glassmeten svalna. Ställ sedan in i kylskåpet tills helt kall. Häll då ner smeten i glassmaskin eller ställ in i frysen och rör runt då och då tills önskvärd konsistens.
  • Smält chokladen och blanda med kokosfettet. Häll över glassen vid servering och toppa gärna med färska bär och kokosflingor.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Recept, Sötsaker

LCHF-gräddglass

17 juni, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
En underbart god och sockerfri gräddglass med enbart fyra ingredienser - precis så som det alltid borde vara. God som den är med enbart äkta vanilj men går ju givetvis att smaksätta med det som du tycker om allra bäst.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 3 st äggulor
  • 2 msk valfri sötning (jag använde xylitol)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång

Instruktioner
 

  • Separera äggen och vispa ihop äggulor med sötning tills lite fluffigt.
  • Koka upp grädden tillsammans med en delad och urskrapad vaniljstång och låt koka i några minuter tills grädden tjocknat något.
  • Sänk värmen och häll i äggulorna med sötningen i den varma grädden. Vispa ihop och låt koka på ganska låg värme under omröring tills den blivit krämig.
  • Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills helt kall.
  • Häll över smeten i en glassmaskin eller lägg in i frysen och rör om då och då tills önskvärd konsistens.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Recept, Sötsaker

Rabarberkompott med jordgubb & chia

28 maj, 2017 av Jill Wallentin 8 kommentarer

Jill Wallentin
Somrigare än så här blir det knappast! Krämig rabarberkompott med smak av vanilj, kola och jordgubb. Chiafröna gör krämen lite fastare i konsistensen samtidigt som den blir lite matigare. Med en klick lättvispad grädde på toppen är det en riktig sommardröm.
Rabarber är ju så surt att viss sötning behövs. Men om du hittat riktigt söta jordgubbar behövs det knappt. Smaka av och söta efter dina egna preferenser.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 300 g rabarber skalade och hackade
  • 0,5 dl valfri sötning (jag sötade med xylitol)
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk chiafrön
  • 150 g jordgubbar

Instruktioner
 

  • Skala och hacka rabarbern. Lägg smöret i en kastrull tillsammans med sötning och vanilj tills det blir kolafärgat. Tillsätt rabarbern och chiafrön.
  • Låt puttra under omröring tills rabarbern blivit mjuk.
  • Skär jordgubbarna i mindre bitar och lägg dem i kastrullen. Låt puttra i ytterligare en minut. Låt svalna.
  • Servera krämen ljummen eller kall tillsammans med lättvispad grädde.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Recept, Sötsaker

Rödspätta med dill och kaviar

28 maj, 2017 av Jill Wallentin 3 kommentarer

Jill Wallentin
En fantastiskt god och lättlagad fiskrätt som fick oss båda att verkligen skrapa tallrikarna och formen rena från den goda såsen. Kaviar innehåller visserligen lite socker (mängden varierar mellan olika märken men innehåller ändå mindre kolhydrater än exempelvis mörk choklad). Men som smaksättning fungerar den utmärkt då den ger en god, fyllig och lite rökig smak.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 800 g rödspättafiléer
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk kaviar
  • 1 dl färsk dill hackad
  • 2 st salladslök
  • 1,5 dl grädde
  • 120 g körsbärstomater
  • 0,5 tsk salt smaka av
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 150 g ost riven

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader (varmluft)
  • Rör ihop crème fraiche med finhackad dill och salladslök, kaviar och kryddor.
  • Lägg en liten klick av blandningen i varje spättafilé, rulla ihop och lägg i en ugnsform.
  • Häll över grädden, delade körsbärstomater och toppa med den rivna osten.
  • Ställ in i ugnen och tillaga i 30 minuter tills osten fått en fin färg.
  • Servera gärna tillsammans med en god sallad eller kokad blomkål.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • …
  • 36
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

ANNONS

ANNONS

Följ mig på Instagram

jillsmat

🫦 Njutbara lågkolhydratrecept & livet
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Driver design- & contentbyrå
🫶🏼 Skev humor, hundar, resa & musik

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋
”ABS ARE MADE IN THE KITCHEN”… eller? 👩🏼‍🍳🏋🏼‍♀️ Vad du stoppar i munnen är helt klart avgörande för hur du kommer att må och forma din kropp. MEN om du vill må ännu bättre och få en starkare kropp som håller längre behöver du använda den 😅. 

Det innebär inte att du måste gå till ett gym och lyfta vikter, även om styrketräning är viktig för muskeluppbyggnad och ökad ämnesomsättning. Du kommer långt med egen kroppsvikt. Viktigast är att få in daglig rörelse. Ut och gå, gärna tidigt på morgonen. Var kreativ och lekfull med din träning. Gör utfall mellan lyktstolparna, hoppa upp på bänkar, gör pullups i en gren etc. Som min kollega brukar kalla det ”tant-parkour” 😂. Sätt på musik och dansa loss i vardagsrummet eller varför inte medans du lagar mat? 😜 Ha kul! Larva dig! 

Det är även hälsosamt att svettas då det rensar ut slaggprodukter 💦. Älskar känslan efter ett svettigt pass! Om du kör högintensivt så håller du även en högre förbränning resten av dagen ⚡️. Jag gillar att träna intensivt i ca 45 min minst tre gånger i veckan. Har inte tid med mer. 

Jag har ett väldigt stillasittande jobb så jag måste få in träningen, plus promenader med Simba såklart, för att må bra. Känner stor skillnad i allt från hur magen fungerar till att jag slipper värk i rygg etc 😌. 

Har du svårt för att komma igång? Börja med promenader och typ 10 min övningar varje dag som du gör hemma. Typ armhävningar, situps, squats, plankan etc. Sätt på skön musik så går det lättare. Det gör skillnad! 🎶🕺🏽

Ha en fin söndag mina vänner 🤗

#hälsosamlivsstil #träning #träningstips #workout #hållbarhälsa #lowcarb #keto #lchf
GÖR ENKELT EN 🍌🪰-FÄLLA Jag kan ju knappast GÖR ENKELT EN 🍌🪰-FÄLLA
Jag kan ju knappast vara ensam om att ha en smärre invasion av dessa små irriterande as i köket så här års, eller hur? 😩 

Förutom att lägga undan frukt och grönt i kylen för tillfället kan du göra egna fällor som är riktigt effektiva! Gör gärna flera på en gång och placera dem på olika platser. 

📌 Spara gärna tipset, sprid och gilla om du ”Jillar” 🙏🏼

Måtten är inte superviktiga men på ett ungefär: 
1 dl vatten
1 msk vinäger (valfri sort men helst röd)
1 tsk diskmedel
0,5 msk honung eller sirap 

Blanda i ett glas eller burk och ställ fram. 

Lycka till! 🙌🏼

#husmorstips #bananflugor #matlagning #recept #tips
🧄🥩 GARLIC STEAK BITES 🥗 Det här är en 🧄🥩 GARLIC STEAK BITES 🥗

Det här är en rätt som jag nästan alltid gör när jag köpt en riktigt fin bit ekologisk högrev 😌👌🏼. 

Jag är ju en sån som inte gillar att äta samma maträtt flera dagar i rad så jag brukar ofta skära av en bit av högreven som jag gör steak bites av och resten steker jag och lägger i slow-cookern till nån härlig gryta 🍲. 

Att göra steak bites av högrev fungerar förvånansvärt bra. Det gäller bara att hitta en fin bit som har så mycket marmorering (insprängt fett) som möjligt. Annars är risken stor att köttet blir segt. 

Att göra steak bites är ruggigt enkelt och gott. Jag brukar servera dem med en god dressing eller varför inte en klick bearnaisesås? 😋

🩷 gärna om du “Jillar” och spara receptet med bokmärket till senare 🙏🏼. 

INGREDIENSER
högrev, marmorerad och helt KRAV-märkt 
smör 
vitlöksklyftor, hackade
salt och nymalen svartpeppar

1️⃣ Låt köttet ligga framme i någon timme så att det blir rumstempererat. Skär det sedan i kuber, cirka 2,5 cm stora. 

2️⃣ Preppa dina tillbehör.

3️⃣ Hetta upp en stor stekpanna på hög värme (utan smör). Lägg i köttet. Salta och peppra ordentligt. Rör runt så att kryddorna hamnar överallt. Stek tills köttet börjar bli brynt. Lägg sedan i en ordentlig klick med smör och vitlöken. Blanda runt och stek tills köttet fått fin färg överallt och vitlöken börjar få lite färg. 

4️⃣ Servera gärna dina steak bites med en god sallad och dressing eller sås. 

Hoppas du “Jillar”! 🫶🏼

#recept #högrev #halsosammat #hållbarkost #lowcarb #lchf #keto #foodporn #steakbites
ERBJUDANDE I SAMARBETE MED @reyou.sweden 💚 Som ERBJUDANDE I SAMARBETE MED @reyou.sweden 💚

Som många av er redan vet jobbar jag som konsult på deltid för @johannescullberg nya bolag RE:YOU. Jag har bland annat tagit fram deras visuella identitet och byggt upp deras receptbank. Så kul uppdrag! 🤗

Det är väldigt skönt att jobba med personer med samma syn på hållbar hälsa. Exempelvis att fokus bör ligga på kvaliteten på det man äter istället för att räkna kalorier. Att man inte behöver ett gym för att träna och hur viktigt det är för återhämtning att tillbringa tid i naturen 🌲🌅. 

Behöver du motivation och inspiration till att komma igång med hälsosamma vanor som håller? 🍗🥗🧘🏼‍♀️💪🏼

Då rekommenderar jag varmt att du lär dig hur du tar makten över din hälsa genom att boka in dig på en av RE:YOUs hälsoprogram som jag varit med och utformat - Hållbar viktnedgång, Stresstark eller Klimakteriebalans. 

I samtliga program får du kostupplägg med många av mina recept (inklusive flera från min slutsålda kokbok Jills mat efter säsong) 😎✌🏼📕.

Nästa programstart är den 28 september så gå in på www.reyou.co omedelbums och läs mer. 🚀 

➡️ Använd koden JILL300 i kassan för 300 kr rabatt.

#hållbarhälsa #reyou #hälsosammarecept #recept #mat #hälsa #glutenfritt #lowcarb #hälsosammavanor
SOLO-ROADTRIP 2023 🚘 Den här sommaren blev ju SOLO-ROADTRIP 2023 🚘
Den här sommaren blev ju inte direkt som jag hade tänkt mig. Pga separationen och nystart av mitt bolag hade jag ingen inplanerad semester. Så jag bestämde mig spontant att dra på en liten roadtrip söderut - själv. Första gången någonsin. Men det blev en av mina bästa semesterveckor någonsin ☺️. 

Det var oerhört värdefullt att få så mycket tid att ”tvingas” tänka ordentligt, reflektera över livet och drömma om framtiden då man varken har någon att snacka med bredvid sig i bilen eller kan distrahera sig med mobilen. Bästa terapin! 😅 Så tips för dig som går igenom något jobbigt i livet och behöver processa för att komma ut starkare på andra sidan - åk iväg på semester själv ❤️

Jag träffade också både nya bekantskaper och gamla vänner. Människor som på olika sätt gav mig ny energi och lärdomar. Många otroligt starka, varma, roliga och smarta kvinnor som jag ser upp till - @annahallensinsta , @56kilo.se , @erikamckellar och @magda.berggren ❤️

Måste nästan säga att höjdpunkten på resan var att få lära känna en av mina följare, @annsoderberg1 och hennes familj, som bjöd hem mig då hon läste att jag gick igenom en separation och behövde komma iväg ❤️. Så otroligt modigt och fint. En på miljonen. Vi klickade på en sekund. Fiskade makrill, drack bubbel och kollade på intressanta saker som hände på klipporna 🍑🤣. Minne för livet! 

En klyscha men livet är kort. Våga leva det fullt ut här och nu 🫶🏼

Hoppas ni får en fin vecka! Solen ska äntligen kika fram har jag hört ☀️ 

Kärlek ❤️

📍Uddevalla
📍Helsingborg 
📍Lund
📍Trensum
📍Kristianstad
📍Malmö
📍Kalmar
🌯 PROTEIN-TORTILLAS - GLUTENFRIA & LOW-CARB H 🌯 PROTEIN-TORTILLAS - GLUTENFRIA & LOW-CARB 

Här kommer äntligen receptet som ni väntat på! 😜Goda och enkla tortillabröd som innehåller få kolhydrater men däremot en massa protein. De är mjuka och hållbara dessutom! 😎

Spara gärna receptet till senare och 🩷 om du “Jillar”. 

6 små tortillas eller 4 större 

INGREDIENSER
4 ägg
150 g riven mozzarellaost (ej den färska bollen)
0,5 dl whey protein (naturell) eller ärtprotein (naturell)
1 msk fiberhusk
1 nypa salt 

1️⃣ Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) och ta fram en plåt med bakplåtspapper (helst ugnsduk för jämnare yta).

2️⃣ Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät smet.

3️⃣ Använd en slickepott för att forma smeten till runda tortillabröd (ca 17 cm) på bakplåtspappret. Ju tunnare du gör dem desto lättare blir de att vika. Om du gör fler än två behöver du fler plåtar, alternativt göra dem i omgångar.

4️⃣ Grädda i ugnen i 5 minuter eller tills smeten har satt sig. Ta ut från ugnen. Använd en stekspade för att lossa bröden från bakplåtspappret.

5️⃣ Fyll med valfri fyllning.

💡TIPS! Förläng tiden med ca 10 minuter så blir de krispiga. Klipp i trekanter och tadaaa du har fått nachochips! 

Förvara dem i kylen i en plastpåse så håller de sig fräscha och mjuka i flera dagar. 

Hoppas du “Jillar”! 🩷

#recept #hållbarkost #lowcarb #keto #highprotein #tortillas #glutenfritt #glutenfree #foodporn
Min nya vän, ambulanssjuksköterskan @soderberg_j Min nya vän, ambulanssjuksköterskan @soderberg_jesper från Uddevalla, visar hur han gör sin smarriga dunderfrulle… 💪🏼🤣 Se och lär. 

Ps. Sorry ladies. @annsoderberg1 har redan norpat honom 😅. 

#frukost #hälsosammat #recept #foodporn
🍓OSTKAKA MED KARDEMUMMA 🍓 Den här ostkakan 🍓OSTKAKA MED KARDEMUMMA 🍓

Den här ostkakan är magiskt god, superkrämig och nyttigare än originalet. Den smakar som en cheesecake utan botten. Dessutom är den väldigt lätt att göra! Servera gärna med mosade bär eller sockerfri sylt och grädde 😜. 

Spara gärna via bokmärket 👆🏼och 🩷 om du “Jillar”.

6 portioner

INGREDIENSER
3 ekologiska ägg
2 msk sötning (exempelvis sötströ eller xylitol)
200 g färskost
300 g cottage cheese (Keso)
1 dl grädde eller mjölk
½ tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
Ev. några droppar bittermandelessens för en mer traditionell ostkaka-smak

1️⃣ Sätt ugnen på 180 grader (varmluft).
2️⃣ Vispa ihop ägg och sötning. Rör sedan ihop med resten av ingredienserna.
3️⃣ Häll över smeten i eller i en form.
4️⃣ Grädda i ugnen i cirka 25 minuter eller tills smeten stabiliserat sig.
5️⃣ Låt ostkakan svalna och ät den ljummen eller ställ in i kylen och servera den kall (jag gillar de mest när de är kalla).
6️⃣ Vispa grädden. Servera med bär eller sockerfri sylt. Njut.

Ps. Om du testar mina recept så blir jag superglad om du lägger upp ett inlägg och taggar mig 🙏🏼.

#hållbarkost #healthyfood #sockerfritt #lchf #keto #lowcarb #lavkarbo #glutenfritt #efterrätt #ostkaka #foodporn #recept
TANKAR OM KOST & HÄLSA ☕️💭 Jag har börja TANKAR OM KOST & HÄLSA ☕️💭

Jag har börjat äta frukost oftare igen för att se om det ökar min ämnesomsättning. Har ju som grund ätit två mål om dagen i säkert 11 år och skippat frullen. Mest för att jag inte brukar bli hungrig förens runt lunch, men också för att spara lite tid på morgonen 🫣. 

Det är ju allmänt känt att om man äter mindre lär sig kroppen att jobba med det den får. Den saktar alltså ner ämnesomsättningen för att få allt du stoppar i dig att räcka längre. Smart. Dock inte så kul om man skulle vilja komma i sina favoritjeans igen. Men kom ihåg att vad ”vi” anser är attraktivt har ingenting med hälsa att göra. Jag är övertygad om att kvinnor mår bättre av lite extra fluff här och där. Vårt främsta könshormon produceras till viss del i fettvävnaden så det känns rimligt. Och man vet ju att om en kvinna förlorar för mycket underhudsfett slutar även mensen komma vilket är ett tecken att saker och ting inte fungerar som det ska. 

Periodisk fasta har massor med hälsofördelar. Jag mår väldigt bra och blir extremt sällan sjuk (ta i 🪵). Fick covid utan vaccin i början av pandemin och det kändes som en mild förkylning som gick över på någon dag. Sen vet man ju inte exakt vad som beror på vad. Men jag är övertygad om att min kost, min syn på livet och att jag rör på mig regelbundet har en stor påverkan på min hälsa. 

Eftersom jag både vill ha ökad ämnesomsättning av ytliga skäl samtidigt som jag vill ha hälsofördelarna av periodisk fasta kommer jag äta tre mål några dagar i veckan och två mål några dagar. Ska bli intressant om det händer något ☺️. 

Det var flera som DM:ade mig som kände igen sig av att de lättare lägger på sig fett nu efter många år av periodisk fasta. Intressant! Jag uppdaterar hur det går! Dock inga viktrapporter. Sånt skit sysslar vi inte med här 😝

Ps. Ganska liberal frulle på bilden men ändå lågkolhydrat. Hela frullen innehåller ca 12 g kh. Det är ungefär lika mycket som i EN skiva vitt bröd. Och alla vet ju att ingen kan äta bara en skiva vitt bröd 😅…. Men det viktigaste är inte vad frukosten INTE innehåller utan VAD den innehåller. 

Ha en fin dag ☀️

#tankar #hållbarkost #lowcarb #periodiskfasta #frukost #ämnesomsättning
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se