Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Taco Meatza

19 augusti, 2017 av Jill Wallentin Leave a Comment

Taco Meatza

Jill Wallentin
Vad gör man om man inte riktigt kan bestämma sig för om man är mest sugen på pizza eller tacos? Jo man gör en taco meatza såklart! Fattar inte att det tog så lång tid innan jag knåpade ihop detta gastronomiska mästerverk.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Tex-Mex
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

Botten

  • 500 g kalkonfärs eller annan valfri färs
  • 1 st ägg
  • 1 msk tacokrydda sockerfri
  • 0,75 tsk salt (om det inte finns i tacokryddan)

Topping i ugnen

  • 2,5 dl salsasås
  • 200 g ost riven
  • 0,5 dl jalapeños skivade

Topping vid servering

  • 2 st avokado
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st lime
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • chiliflakes

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader (varmluft)
  • Rör ihop färsen med ägg och kryddor.
  • Bred ut färsen till tunna platta cirklar på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Tillaga i 10 minuter i ugnen.
  • Ta ut bottnarna och toppa med salsasås, ost och jalapeños. Grädda i ytterligare 10-15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
  • Skär löken och avokadon i skivor som du lägger på pizzorna. Toppa med koriander, lime och kryddor. Njut!

Anteckning

Tips! Gör gärna din egen tacokrydda utan socker och tillsatser. Här hittar du mitt recept >>.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept

« Varm spenat- och kronärtskocksdipp
Safarigryta »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se