Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kokosmuffins med björnbär

19 september, 2013 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Här kommer ett riktigt smarrigt recept på glutenfria lågkolhydratmuffins utan nötter. De blev kladdiga i mitten och krispiga utanpå, precis så som jag gillar det.
Skriv ut receptet
Total tid 20 minuter minuter
Måltid Bakverk
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 2 st ägg
  • 2 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 75 g smör
  • 1,5 dl grädde
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 225 g björnbär färska eller frysta

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg och sötning fluffigt.
  • Blanda samman med smält smör och resten av ingredienserna. Klicka ner i muffinsformar. Toppa eventuellt med rostade kokosflingor.
  • Grädda i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

Pumpabrownies med paranötter

5 september, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Saftiga pumpabrownies med krispiga paranötter – en god och näringsrik twist på klassiska brownies. Perfekta som sockerfritt fika eller nyttigare dessert under hösten.
Det finns många olika sorters pumpor. Den vanligaste typen av pumpa innehåller under 3 % kolhydrater, men butternut squashen innehåller ungefär 10 %.
Den är något sötare och krämigare i konsistensen så om ni använder den så kan ni dra ner något på sötningen. Jag är säker på att ni kommer att gilla denna saftiga och kryddiga kaka! Servera gärna med en klick grädde. Byt till kokosmjöl om nötallergisk.
Skriv ut receptet
Total tid 50 minuter minuter
Måltid Bakverk
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 2 dl pumpa puré
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 2 dl mandelmjöl (eller 1½ dl kokosmjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 15 st paranötter

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Dela pumpan och skrapa ur innanmätet. Skär bort det hårda skalet. Dela sedan pumpan i mindre bitar och koka i vatten tills den blivit mjuk, cirka 15 minuter.
  • Mixa fruktköttet till puré. Smält smöret och blanda tillsammans med resten av ingredienserna, förutom paranötterna.
  • Bred ut smeten i en fyrkantig form med höga kanter, cirka 20 x 25 cm (en rund vanlig form fungerar givetvis lika bra). Strö över de hackade paranötterna.
  • Grädda i cirka 35 minuter.
  • Låt svalna. Serveras med fördel kall.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

Rabarberkaka med vaniljgrädde

1 juni, 2013 av Jill Wallentin 7 kommentarer

Jill Wallentin
Rabarber är ju så gott och innehåller också lite kolhydrater (under 3 g/100 g). Här kommer receptet på en en supergod kaka som gärna avnjutes tillsammans med hemgjord vaniljgrädde.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 12 portioner

Ingredienser
  

Kakan

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 1 dl mascarpone créme fraiche eller färskost
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,5 dl Sukrin Gold (eller annan valfri sötning)
  • 1 dl mandelmjöl *
  • 1 dl kokosmjöl (helst fiber)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk

Ovanpå

  • 2 st rabarberstjälkar
  • 2 msk Sukrin Gold (eller annan valfri sötning)
  • smör

Vaniljgrädde

  • 3 dl grädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 msk Sukrin melis (eller annan valfri sötning)

Instruktioner
 

Kakan

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Smält smöret och vispa samman med resten av ingredienserna.
  • Dra bort det "trådiga" skalet på rabarbern och skär i små bitar. Smöra formen, Bred över kaksmeten.
  • Lägg på några klickar smör, rabarbern och strössla över Sukrin Gold.
  • Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått en fin färg.

Vaniljgrädde

  • Vispa grädden fluffig men inte hård. Blanda i vanilj och sötning.

Anteckning

* Eller 0,5 dl extra kokosmjöl om nötfritt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Nötfritt, Recept, Sötsaker

Jills goda apelsinkaka med mascarponefluff

7 mars, 2013 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Jill Wallentin
En otroligt saftig och smakrik kaka som är både socker- och glutenfri. Det speciella med den här kakan är att man använder sig utav hela apelsiner vilket ger kakan naturlig sötma, smak och en fantastisk gul färg.
Skriv ut receptet
Total tid 50 minuter minuter
Måltid Bakverk, Efterrätt
Kök Spanskt
Portioner 1 kaka

Ingredienser
  

Apelsinkakan

  • 2 st ekologiska apelsiner (små typ clementinstorlek)
  • 50 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 1 krm vaniljpulver

Mascarponefluff

  • 2 dl grädde
  • 1 dl mascarpone
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk Sukrin melis (eller annan florliknande sötning)
  • rivet skal från en apelsin

Instruktioner
 

Kakan

  • Ställ in ugnen på 150 grader.
  • Tvätta apelsinerna. Lägg dem i en kastrull med vatten, koka upp. Låt sedan koka i 15 minuter.
  • Skär apelsinerna i bitar och pilla bort kärnorna. Mixa apelsinerna (med skal och allt) i en matberedare tills allt blivit finfördelat, som en puré. Lägg i smöret och fortsätt mixa. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Smöra en form och häll i smeten.
  • Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått lite färg och har stabiliserat sig. Låt svalna innan servering.

Mascarponefluff

  • Vispa grädden fluffig. Blanda samman med mascarpone och tillsätt resten av ingredienserna.

Anteckning

TIPS! Kakan går utmärkt att göra som muffins samt att förvara i kylskåp eller frysa in.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Mjuka kakor, Påsk, Recept, Sötsaker

Äppelkaka med hemgjord vaniljsås

17 februari, 2013 av Jill Wallentin 3 kommentarer

Jill Wallentin
Sockerfri och glutenfri äppelkaka med hemgjord vaniljsås – ett gott och hälsosamt fikabröd med saftiga äpplen och kanel, helt utan socker och gluten.
Skriv ut receptet
Total tid 40 minuter minuter
Måltid fika
Kök Svenskt
Portioner 12 portioner

Ingredienser
  

Kakan

  • 2 st ägg
  • 2 dl Sukrin Gold (eller annan valfri sötning)
  • 100 g smör smält
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mandelmjöl *
  • 1 dl kokosmjöl (eller 1,5 dl extra mandelmjöl)
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Ovanpå

  • 1 st äpple
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 msk Sukrin Gold
  • 25 g smör

Vaniljsås

  • 2,5 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1,5 msk valfri sötning (lika sött som socker)

Instruktioner
 

Kakan

  • Ställ in ugnen på 175 °C.
  • Smöra en form. Vispa ihop smör och sötning. Blanda därefter i resten av ingredienserna. Bred ut smeten i formen.
  • Skala och kärna ur ett äpple. Dela det i ca 3 mm tjocka klyftor. Blanda sötning med kryddorna på ett fat och vänd sedan klyftorna däri, lägg dem sedan i ett mönster på kakan. Strössla över det överblivna "kryddsockret" och lägg några klickar med smör på kakan.
  • Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

Vaniljsås

  • Häll i grädden i en kastrull med medelhög värme. Knäck i ägget och vispa ihop.
  • Blanda i övriga ingredienser och vispa tills såsen kokat upp. Sänk värmen. Låt sjuda under omröring tills såsen blivit lite tjockare i konsistensen.
  • Tillsätt eventuellt en knivsudd guarkärnmjöl och mixa såsen om du vill ha den tjockare. Låt svalna något före servering.

Anteckning

* Om du är allergisk mot mandel, ta då 2 dl kokosmjöl istället.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

Mumsiga chokladrutor med rostad kokos

27 januari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Mumsiga LCHF-rutor med choklad och rostad kokos – perfekta för dig som vill ha ett sockerfritt och lågkolhydratvänligt fika. De smakar fantastiskt både varma och kalla, med en härlig konsistens som påminner om fudge. Enkla att göra och perfekta att förvara i kylen för när sötsuget slår till.
Skriv ut receptet
Total tid 15 minuter minuter
Måltid Bakverk
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

Kakan

  • 100 g smör
  • 1,5 dl valfri sötning
  • 2 st ägg
  • 1 dl mandelmjöl eller ½ dl kokosmjöl om nötfritt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt

Toppingen

  • 1 dl kokosflingor
  • 25 g smör
  • 1 msk valfri sötning
  • 1 st äggula

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret. Vispa samman ägg och sötning. Vispa i resten av ingredienserna. Häll ner i en smörad form, helst fyrkantig, som du "brödar" med kokosflingor.
  • Rosta kokosflingorna till toppingen i en stekpanna tills gyllene.
  • Blanda samman med sötning och äggula. Klicka kokossmeten över kakan. Grädda i cirka 10 minuter.
  • Ställ in formen i kylen när kakan svalnat tills helt kall. Skär den sedan i rutor och avnjut med en klick grädde.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Mjuka kakor, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Mumsiga pepparkaksmuffins

10 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Få saker triggar julkänslorna  lika starkt som doften från pepparkakskryddor. Dessa muffins är fantastiskt saftiga och goda. Helt otroligt att de varken innehåller socker eller mjöl.
Skriv ut receptet
Total tid 20 minuter minuter
Måltid Bakverk
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 1 dl crème fraiche eller fet yoghurt
  • 2 dl grädde
  • 2 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk nejlika
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 °C.
  • Smält smöret och rör ihop med äggen. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ihop allt.
  • Klicka smeten ner i de smörade formarna och grädda i cirka 15 minuter.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

Saffransmuffins med mandelkräm

10 december, 2012 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Supergoda och saftiga muffins med saffran utan både socker och vetemjöl. Pricken över i är den mumsiga mandelkrämen. Perfekta till adventsfikat!
Skriv ut receptet
Total tid 20 minuter minuter
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 12 st

Ingredienser
  

Kaksmeten

  • 75 g smör smält
  • 2 st ägg
  • 250 g kesella
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 g saffran
  • 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl

Mandelkrämen

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk valfri sötning (lika sött som socker)
  • 2 msk grädde
  • 3 droppar bittermandelessens

Garnering

  • 1 dl mandelspån

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Vispa samman det smälta smöret med ägg, kesella, fiberhusk, bakpulver och saffran. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i ungefär en kvart.
  • Gör mandelkrämen genom att bara blanda ihop ingredienserna.
  • Klicka ner saffranssmeten i smörade och mandelmjölsbröade formar. Gör en grop i varje där du klickar i lite mandelkräm. Toppa med mandelspån.
  • Grädda i cirka 10-15 minuter eller tills ingenting fastnar på provstickan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

Mumsiga kardemummamuffins

9 december, 2012 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Jag gjorde om mitt favoritrecept på kardemummamuffins till en socker- och glutenfri variant – och resultatet blev fantastiskt gott!
Skriv ut receptet
Total tid 25 minuter minuter
Måltid Bakverk
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl yoghurt minst 10% fetthalt
  • 2 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • hackad mandel

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret och rör ihop samtliga ingredienser.
  • Klicka smeten ner i formarna och toppa med hackad mandel.
  • Grädda i cirka 15 minuter eller tills färdiga.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

Äppelcupcakes med vaniljtopping

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_appelcupcake

Här kommer ett recept på glutenfria och sockerfria cupcakes som är riktigt smarriga. Det rivna äpplet och yoghurten gör dem extra saftiga och goda.

…

Läs mer

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀 Efter alla de RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀

Efter alla dessa år var det dags: en egen video på min vansinnigt goda ostpanerade omelett! 🤤 Ni får även se ett klipp från när jag lagade den i @nyhetsmorgon i slutet av videon 🫣. Märkligt nog blev jag inte inbjuden igen… 😂🤪

Den krispiga ostbotten tar omeletten till en heeeelt ny nivå – du MÅSTE testa! 😋 Perfekt till frukost eller lunch, med en bra balans av protein och fett som håller dig mätt och nöjd i många timmar.

📌 Spara gärna receptet med bokmärket så du hittar tillbaka, och dela eller gilla om du “Jillar” 🫶🏼

DU BEHÖVER
ca 6 skivor lagrad ost
2 ägg
2 msk grädde
salt och svartpeppar

FÖRSLAG PÅ FYLLNINGAR
▪️ Rökt kalkon, oregano, tomat, färskost, babyspenat
▪️ Kallrökt lax, färskost, babyspenat
▪️ Basilika, mozzarella
▪️ Chèvre, ruccola

SÅHÄR GÖR DU

1️⃣ Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
 
2️⃣ Hetta upp en medelstor non-stick-stekpanna.

3️⃣ Hyvla ost och täck botten av pannan. Stek på medelhög värme tills osten smält och bubblar.

4️⃣ Häll över äggblandningen, stek någon minut utan att röra om. Sänk värmen, lägg fyllning på ena halvan. När äggsmeten börjar stelna men fortfarande är lite lös på toppen, vik över så den blir som en halvmåne.
 
5️⃣ Stek en minut till. Klart att njuta!

💬 Du som lagat den innan – vilken är din favoritfyllning? Tipsa gärna i kommentarerna! 🤗👇

Ha det gott! 💚
 / Jill

#lågkolhydratkost #nyhetsmorgon #lchf #lavkarbo #lowcarb #ost #ägg #omelett #recept #glutenfritt #frukost #hållbarkost #hälsa #healthyfood #keto
HUR ALLT STARTADE… 🐣 Häromdagen när jag gi HUR ALLT STARTADE… 🐣

Häromdagen när jag gick igenom alla recept och inlägg på jillsmat.se blev jag påmind om vilken jäkla resa det varit 😅.

Allt började 2009 när jag jobbade som AD/produktionschef på lokala månadsmagasin i Stockholm. Jag gjorde bl.a matuppslag i varje nummer, och min (vedervärdiga) chef döpte dem till “Jills mat”. 
Namnet har hängt med sedan dess 😁.

Runt samma tid gled jag in på LCHF av en slump när en kollega fick tips från sin dietist att skippa kolhydraterna. Jag testade, kilona rasade trots att jag åt gott – fattade ingenting 🤯. Vad var detta för magi?! HUR var det möjligt? Klart jag startade Instagram – sånt kan man inte gatekeepa! 💃🏼

👩‍🍳 2013 startade jag eget bolag, utbildade mig till avancerad kost- & näringsrådgivare (@paleo_institute) och släppte min första kokbok. Hade till och med en egen LCHF-avdelning på @citygross i Bromma 😂

🧀 Lagat mat i @nyhetsmorgon (satte nästan eld på min/mammas ostpanerade omelett och råkade moona Niklas Strömstedt 🍑🙃).

📸 Varit på omslaget till @expressen LCHF-magasin (katastrofbild 😆).

🎤 Lagat mat på scen med @doggelitoofficial i @tyresocentrum 😂 (skulle varit Paolo Roberto, men glad att det blev Dogge 😅).

👩‍💻 Jobbat 6 år på Diet Doctor (fd. Kostdoktorn) där jag blev proffs på att skapa goda, enkla och hälsosamma recept.

🥩 Åt inte däggdjur på 15 år. Under covid började jag igen när jag “blev tvungen” att provlaga recept åt Diet Doctor hemifrån och insåg att jag som receptansvarig bör veta hur man tillagar alla sorters protein.

🚀 Våren 2023 satsade jag fullt på mitt eget företag för att leva livet jag vill och hjälpa fler till njutbar hälsa.

✈️ Började resa själv när jag blev singel – blev hooked och jobbar nu även för hotell med marknadsföring etc.

🍽 Grunden har alltid varit glutenfri lågkolhydratkost, men jag har moderniserat den till en njutbar, hållbar kost.

💫 Förra året startade jag digitala hälsoprogram som hittills hjälpt hundratals att äta medvetet, gott och näringsrikt.

Nu ser jag fram emot nya äventyr och att hjälpa fler matälskare leva sitt liv fullt ut 💫.

Tack alla ni som stöttat mig längs vägen ❤️. Hur hittade du hit? Kommentera gärna 🥰

/Jill
RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓 Socker- & g RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓

Socker- & glutenfria wraps med kardemumma, vaniljkräm och jordgubbar – larvigt goda och perfekta till sommarfikat! 🤤

 📌 Spara gärna receptet & dela med en vän som borde baka dessa till dig! 😜

👩‍🍳 4 wraps | ⏰ 20 min 

KARDEMUMMAWRAPS
4 ägg
4 msk grädde
2 msk mandelmjöl (alt kokosmjöl)
2 tsk fiberhusk
1 msk sockerfri sötning (xylitol, erytritol eller stevia – t.ex. Sötströ, Sukrin eller Nick’s)
0,5 tsk kardemumma
1 krm salt

▫️Vispa ihop, låt svälla några min. Bred ut rundlar (ca 18 cm) på bakplåtspapper. Grädda i 175°C (varmluft) ca 5 min. Låt svalna.

VANILJKRÄM
1 ägg + 2 äggulor
2 dl grädde
2 msk sockerfri sötning (samma som till wrapsen)
0,5 tsk vaniljpulver

▫️Rör ihop i kastrull på låg värme tills krämen tjocknar (OBS! får ej koka). Kyl.

FYLLNING 
2 dl vispad grädde
200 g jordgubbar
Färsk mynta

▫️Bred ut vaniljkräm, toppa med grädde och jordgubbar. Rulla ihop och dela ev. på mitten för 6 lagom stora bitar 💚.

Hoppas du “Jillar” 😋

Ha det gott!
/Jill

#lowcarb #lavkarbo #sockerfritt #glutenfritt #jordgubbar #jillsmat #hälsosamt #recept #lågkolhydratkost #fika #glutenfree #lchf #keto
📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för e 📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för exklusiv 1:1-coaching… 💬

…för dig som vill ha min hjälp – med fullt fokus på dig, din vardag och din hälsa 🤗.

Tillsammans skapar vi ett upplägg som är hållbart – för just DIG 🫵🏼.

Du får bland annat:
 🍽️ Individanpassade veckomenyer – baserade på dina mål, smakpreferenser och eventuella allergier

📲 Löpande stöd via chatt – med pepp, påminnelser och möjlighet att ställa frågor när du behöver det

👩🏼‍💻 Videosamtal – med struktur, inspiration och konkreta verktyg

👩🏼‍🍳 Personliga möten (om det funkar geografiskt) – där vi kan laga mat ihop eller ses för att handla

💪🏼 Tillgång till mina träningspass – enkla, effektiva och gjorda för att kunna utföras hemma

Jag kommer bara att coacha ett fåtal åt gången – så du får den uppmärksamhet och det stöd du faktiskt behöver.

Det här är för dig som vill göra en förändring som håller. Med mindre stress, mer energi – och mat du älskar 😋.

📩 Skicka mig ett DM eller mejla till mail@jillsmat.se så ser vi om det här kan vara något för dig ☺️.

Ta hand om dig så länge! 💚

/Jill, lic. kost- och näringsrådgivare

#jillsmat #hållbarhälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #antiinflammatoriskt #lowcarb #recept #träning #coaching #hälsa #kostrådgivning #friskvård
RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓 En barnsligt RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓

En barnsligt god glass – helt utan socker och tillsatser – som du skakar ihop på bara några minuter. Du behöver ingen glassmaskin, bara en burk och lite 💪. Välj dina egna smaksättningar och toppings för att trolla ihop din egen favorit 😋.

📌Glöm inte att spara receptet till senare. Dela och gilla gärna om du “Jillar” 🙏. 

1 portion

INGREDIENSER
1,5 dl vispgrädde, 40%
1 äggula
1 msk sockerfri sötning, helst xylitol, obs giftigt för hundar (eller exempelvis Sötströ, Nick’s, Sukrin)
½ tsk vaniljpulver + några droppar vaniljextrakt/arom
1 krm salt

1️⃣ Häll alla ingredienser i en glasburk med lock (minst 3–4 dl).

2️⃣ Skruva på locket ordentligt.

3️⃣ Skaka burken kraftigt i minst 5 minuter tills blandningen blir fluffig (eller fuska med en elvisp 😇).

4️⃣ Ställ burken i frysen i minst 2,5 timme. Rör gärna runt ibland för en jämnare konsistens.

5️⃣ Ta ut burken ca 5 minuter före servering så glassen hinner mjukna något. Toppa med dina favorittoppingar och ät direkt ur burken. 

SMAKSÄTTNINGSFÖRSLAG (tillsätt innan du skakar):
🍫 Choklad & jordnöt – 1 msk kakao och 2 msk hackade salta jordnötter
 🍓 Bär – 2 msk mosade bär, ex blåbär, jordgubbar eller hallon
 🥜 Nötkräm – 1 msk sockerfri nötsmör (jordnöt, hasselnöt, mandel)
 ☕️ Kaffe – 1 tsk espressopulver eller snabbkaffe
 🍋 Citron – Rivet skal från ½ citron + 1 tsk citronsaft
 🥥 Kokos – 1 msk riven kokos + byt ev. ut halva grädden mot kokosgrädde
 🍪 Cookie dough – Små bitar av sockerfri kakdeg eller hackad mörk choklad
 🌿 Mintchoklad – Några droppar pepparmyntsextrakt + hackad sockerfri choklad

TOPPA GÄRNA MED:
🍓 färska eller tinade mosade bär
🍫 sockerfri choklad, hackad eller riven
🥜 rostade nötter
🥥 kokosflingor

Vilka smaker hade du gjort? 😋

Ta hand om dig! 
/Jill 

#lågkolhydratkost #sockerfritt #glutenfritt #recept #lchf #keto #lavkarbo #sugarfree #glass #icecream #sommar #efterrätt #hållbarhälsa #hälsa #foodporn #foodgasm #matsomgörgott #diabetes #lågkolhydrat
HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳 Det h HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳

Det här är för oss som älskar mat. På riktigt 🫦.
Vi som aldrig skulle stå ut med att vara hungriga, räkna kalorier eller äta tråkigt. Inte ens om vi fick betalt 😝.

Men om du älskar att tugga dig igenom torr kyckling, dricka pulver ur shaker och leva efter siffror i en app – då kan du scrolla vidare 😝.

💚 I mina hälsoprogram går hälsa och njutning hand i hand. Det är ett avslappnat upplägg utan pekpinnar – men med massor av kunskap, gemenskap, inspiration och glimten i ögat.

Du lär dig att göra medvetna val som fungerar för just DIG – och får resultat som både känns och syns, och som faktiskt håller.

🥑 Programmen passar de flesta – men gör extra stor skillnad för dig som har:
✓ övervikt
✓ diabetes (eller har anlag för att få det )
Obs! Många behöver trappa ner eller till och med avsluta sin medicinering i samband med kostomläggningen – rådgör med din läkare.

✓ klimakteriebesvär
✓ låg energi, kort stubin
✓ sötsug eller behov av att småäta
✓ känslig mage eller IBS
✓ celiaki eller vill undvika gluten

🏋️‍♀️ I programmen ingår även:
 – Kul och effektiv träning, framtagen av VIP-PT:n @marcsfitnesslab 
 – Daglig pepp, inspiration och stöd i en sluten Facebookgrupp (du kan självklart delta även utan Facebook)

💬 Några ord från tidigare deltagare:
”Bästa programmet! Mina förklimakteriebesvär är som bortblåsta, har tappat i vikt, magen är lugn och maten är helt magisk.”

”Det passar alla – även med kräsna barn, fullt schema och noll lust att räkna något.”

”Jag har fått ordning på mina blodvärden och känner att det här är något jag vill fortsätta med – inte bara i 30 dagar.”

”Programmet hjälpte mig att hitta matglädje utan stress. Det här är hållbart på riktigt.”

❤️ Det här är inte en quick fix. Det är en investering i dig själv – i din hälsa, matglädje och livskvalitet.

👉 Är det här något för dig? Läs mer och anmäl dig till nästa program eller självgående Flex-kurs på jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify.

Ps. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Ta hand om dig! 🫶🏼
/Jill
Följ på Instagram

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …