Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Pumpabrownies med paranötter

5 september, 2013 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_pumpabrownies

Det finns många olika sorters pumpor. Den vanligaste typen av pumpa innehåller under 3 % kolhydrater, men butternut squashen innehåller ungefär 10 %.

Den är något sötare och krämigare i konsistensen så om ni använder den så kan ni dra ner något på sötningen. Jag är säker på att ni kommer att gilla denna saftiga och kryddiga kaka! Servera gärna med en klick grädde. Byt till kokosmjöl om nötallergisk.

Pumpabrownies med paranötter

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 2 dl pumpa puré
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 2 dl mandelmjöl (eller 1½ dl kokosmjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 15 st paranötter

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Dela pumpan och skrapa ur innanmätet. Skär bort det hårda skalet. Dela sedan pumpan i mindre bitar och koka i vatten tills den blivit mjuk, cirka 15 minuter.
  • Mixa fruktköttet till puré. Smält smöret och blanda tillsammans med resten av ingredienserna, förutom paranötterna.
  • Bred ut smeten i en fyrkantig form med höga kanter, cirka 20 x 25 cm (en rund vanlig form fungerar givetvis lika bra). Strö över de hackade paranötterna.
  • Grädda i cirka 35 minuter.
  • Låt svalna. Serveras med fördel kall.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

« #LCHFmalmö2013
Kokosmuffins med björnbär »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …