Det finns många olika sorters pumpor. Den vanligaste typen av pumpa innehåller under 3 % kolhydrater, men butternut squashen innehåller ungefär 10 %.
Den är något sötare och krämigare i konsistensen så om ni använder den så kan ni dra ner något på sötningen. Jag är säker på att ni kommer att gilla denna saftiga och kryddiga kaka! Servera gärna med en klick grädde. Byt till kokosmjöl om nötallergisk.
Ingredienser
- 2 dl pumpa puré
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
- 2 dl mandelmjöl (eller 1½ dl kokosmjöl)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk kanel
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
- 15 st paranötter
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Dela pumpan och skrapa ur innanmätet. Skär bort det hårda skalet. Dela sedan pumpan i mindre bitar och koka i vatten tills den blivit mjuk, cirka 15 minuter.
- Mixa fruktköttet till puré. Smält smöret och blanda tillsammans med resten av ingredienserna, förutom paranötterna.
- Bred ut smeten i en fyrkantig form med höga kanter, cirka 20 x 25 cm (en rund vanlig form fungerar givetvis lika bra). Strö över de hackade paranötterna.
- Grädda i cirka 35 minuter.
- Låt svalna. Serveras med fördel kall.
Lämna ett svar