Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Saffransmuffins med mandelkräm

10 december, 2012 av Jill Wallentin 2 kommentarer

jillsmat_saffranmuffin_med_mandelcreme

Supergoda och saftiga muffins med saffran utan både socker och mjöl. Pricken över i är den mumsiga mandelkrämen. Perfekta till adventsfikat!

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 12 st

Ingredienser
  

Kaksmeten

  • 75 g smör smält
  • 2 st ägg
  • 250 g kesella
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 g saffran
  • 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl

Mandelkrämen

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk valfri sötning (lika sött som socker)
  • 2 msk grädde
  • 3 droppar bittermandelessens

Garnering

  • 1 dl mandelspån

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Vispa samman det smälta smöret med ägg, kesella, fiberhusk, bakpulver och saffran. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i ungefär en kvart.
  • Gör mandelkrämen genom att bara blanda ihop ingredienserna.
  • Klicka ner saffranssmeten i smörade och mandelmjölsbröade formar. Gör en grop i varje där du klickar i lite mandelkräm. Toppa med mandelspån.
  • Grädda i cirka 10-15 minuter eller tills ingenting fastnar på provstickan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

« Pumpacréme med pilgrimmsmusslor
Helstekt kalkonfilé med ugnsrostad pumpa »

Kommentarer

  1. camilla säger

    12 december, 2014 kl. 20:06

    Åh låter super gott, men har ingen bittermandelessens bara bittermandlar……hur många tror du skulle motsvara 3droppar essens ?

    ha en trevlig helg och TACK för alla mumsiga recept.

    Svara
    • JillW säger

      12 december, 2014 kl. 23:48

      Jag vet faktiskt inte riktigt :/ Men testa ha i lite i taget och smaka av 🙂 Lycka till!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …