Ingredienser
Kakan
- 100 g smör
- 3 st ägg
- 1 dl mascarpone créme fraiche eller färskost
- 1 krm vaniljpulver
- 1,5 dl Sukrin Gold (eller annan valfri sötning)
- 1 dl mandelmjöl *
- 1 dl kokosmjöl (helst fiber)
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk fiberhusk
Ovanpå
- 2 st rabarberstjälkar
- 2 msk Sukrin Gold (eller annan valfri sötning)
- smör
Vaniljgrädde
- 3 dl grädde
- 2 krm vaniljpulver
- 1 msk Sukrin melis (eller annan valfri sötning)
Instruktioner
Kakan
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret och vispa samman med resten av ingredienserna.
- Dra bort det "trådiga" skalet på rabarbern och skär i små bitar. Smöra formen, Bred över kaksmeten.
- Lägg på några klickar smör, rabarbern och strössla över Sukrin Gold.
- Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
Vaniljgrädde
- Vispa grädden fluffig men inte hård. Blanda i vanilj och sötning.
Linda säger
OMG!!!! Kände att jag andra veckan in i LCHF ville smaka något gott till kaffet men ändå inte slarva. Såg ditt recept på rabarberkakan och bakade. Jag har aldrig smakat något såååå gott under mina LCHF resor genom åren. Jag har gjort en uträkning på samlat innehåll gällande kh fett och protein i kakan och kommer fram till att denna kaka får man gärna ta två bitar om man så vill 🙂 🙂 Ingen är gladare än jag,detta blir min nästa bjudkaka som är mycket godare än allt annat som innehåller socker vetemjöl osv…. Tusen Tack Jill!!! /Linda
JillW säger
Vad kul att du gillade den! Hur många kolhydrater blev det per bit om någon annan undrar? 🙂