
Mumsiga LCHF-rutor med choklad och rostad kokos – perfekta för dig som vill ha ett sockerfritt och lågkolhydratvänligt fika. De smakar fantastiskt både varma och kalla, med en härlig konsistens som påminner om fudge. Enkla att göra och perfekta att förvara i kylen för när sötsuget slår till.
Ingredienser
Kakan
- 100 g smör
- 1,5 dl valfri sötning
- 2 st ägg
- 1 dl mandelmjöl eller ½ dl kokosmjöl om nötfritt
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 msk kakao
- 1 krm salt
Toppingen
- 1 dl kokosflingor
- 25 g smör
- 1 msk valfri sötning
- 1 st äggula
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa samman ägg och sötning. Vispa i resten av ingredienserna. Häll ner i en smörad form, helst fyrkantig, som du "brödar" med kokosflingor.
- Rosta kokosflingorna till toppingen i en stekpanna tills gyllene.
- Blanda samman med sötning och äggula. Klicka kokossmeten över kakan. Grädda i cirka 10 minuter.
- Ställ in formen i kylen när kakan svalnat tills helt kall. Skär den sedan i rutor och avnjut med en klick grädde.







Lämna ett svar