Här kommer ett recept på glutenfria och sockerfria cupcakes som är riktigt smarriga. Det rivna äpplet och yoghurten gör dem extra saftiga och goda.
Ingredienser
Muffinsarna
- 2 st ägg
- 2 dl valfri sötning (lika sött som socker)
- 100 g smält smör
- 2 dl yoghurt minst 10% fett
- 1 st rivet äpple
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa salt
Topping
- 200 g färskost (typ Philadelphia)
- 0,5 dl flor sötning (exempelvis Sukrin Melis)
- 0,5 tsk vaniljpulver
Instruktioner
Muffinsarna
- Ställ in ugnen på 175 °C.
- Vispa ihop ägg och sötning.
- Riv äpplet och vispa samman alla ingredienserna och klicka över smeten i muffinsformar.
- Grädda i cirka 15 minuter eller tills provstickan är torr och de har fått fin färg.
Toppingen
- Blanda samman ingredienserna till toppingen och lägg över den i en spritspåse.
- Spritsa sedan toppingen på muffinsarna när de har svalnat.
Lämna ett svar