Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Cheesecakeglass med pecancrunch

22 juni, 2013 av Jill Wallentin 1 kommentar

jillsmat_cheesecakeglass

Det här är en glass som påminner om halloncheesecake i smaken. Du gör den på 5 minuter. Pecancrunchet är löjligt gott men innehåller honung så skippa detta om du är kolhydratkänslig.

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Rabarberdessert med mascarponekräm

27 maj, 2013 av Jill Wallentin 1 kommentar

jillsmat_mascarponedessert_rabarber

Rabarber är lika med svensk sommar. Här avnjuter du den tillsammans med en len mascarponekräm med smak av vanilj samt krispiga kakor. Praktiskt blir det om du gör dem i små portionsburkar. I botten lägger du antingen söndersmulade low carb-kakor (exempelvis dessa) eller hackade nötter

Rabarberdessert med mascarponekräm

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Rabarberkompott

  • 1 liter rabarber
  • 2 dl valfri sötning

Mascarponekräm

  • 500 g mascarpone
  • 2,5 dl grädde
  • 0,5 dl valfri sötning
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Instruktioner
 

Rabarberkompott

  • Skala rabarbern om den är grov och skär i små bitar.
  • Koka tillsammans med sötning på medelhög värme eller tills rabarbern har blivit mjuk.

Mascarponekräm

  • Häll samtliga ingredienser i en stor skål. Vispa tills fluffigt.
  • Smula kakor i botten på en burk med lock. Klicka över mascarponekrämen och överst lägger du på rabarberkompotten. Smula över en kaka till och lägg på en citronmeliss. Sätt på locket och ställ in i kylen tills ni ska iväg på utflykten.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Recept, Sötsaker

Orientalisk dessert med dadelsirap och pistage

30 april, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kardemummadessert_dadelsirap

Bjud på en spännande efterrätt med härliga smaker från Orienten. Dadelsirap är verkligen inte low carb, men den är helt naturlig och oraffinerad om man föredrar det istället för sötningsmedel någon gång ibland.

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Hemgjord vaniljglass med chokladsås

9 januari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_vaniljglassmedplock

I julas fick jag en glassmaskin* av mina föräldrar så nu kan jag äntligen göra krämig sockerfri glass, precis så jag vill ha den.

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Himmelsk chokladfondant

5 januari, 2013 av Jill Wallentin 4 kommentarer

Detta kan faktiskt vara den perfekta efterrätten. Den tar cirka 10 minuter att göra från att du öppnar kylskåpet till att du serverar. Smaken är ljuvlig! Som kladdkaka, men nästan lite godare.

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Saffransostkaka med tranbärssylt

10 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_saffranostkaka

Det här är en julpimpad ostkaksvariant med saffran och hemkokt tranbärssylt. Servera gärna med en klick lättvispad grädde.

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Jul, Nötfritt, Recept, Sötsaker

Glutenfria pannkakor med ingefärsäpplen

9 december, 2012 av Jill Wallentin 1 kommentar

jillsmat_pannkakor_med_applen

Jag blev väldigt lycklig när jag upptäckte att pannkakor utan mjöl kunde smaka så gott! Som tillbehör stekte jag äppelskivor i smör, kanel och ingefära. Jag gjorde även kanelsmör till. Sjukt gott!

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Recept, Sötsaker

Kesofrutti med färska bär

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kesofrutti

Risifrutti har alltid varit lite av en favorit. Men denna lågkolhydratsvariant är minst lika god och du slänger ihop den på nolltid. Perfekt mellanmål eller frukost till barnen. Till jul förvandlar du denna till en ”Ris á la Malta” genom att toppa med några apelsinklyftor samt kanel. Mumma!

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Jul, Recept, Sötsaker

Sockerfri chokladpudding av kaymak cream

9 december, 2012 av Jill Wallentin 4 kommentarer

jillsmat_chokladpudding_kaymak

Detta är en syndigt god efterrätt. Perfekt krämig och chokladig. Servera med en rejäl klick fluffig grädde och några bär.

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Recept, Sötsaker

Godaste ostkakan

9 december, 2012 av Jill Wallentin 21 kommentarer

Godaste ostkakan

Jill Wallentin
Detta är en stor favorit då jag alltid varit en sucker för ostkaka sedan jag var liten. Passar bra som lyxig frukost, mellanmål eller efterrätt. Servera gärna med sockerfri sylt eller färska bär och grädde.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 3 st ägg
  • 2 msk valfri sötning (förslagsvis xylitol eller sötströ)
  • 250 g keso
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost typ Philadelphia
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 6 droppar bittermandelessens
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl mandelspån

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop äggen och sötningen.
  • Rör ihop med resten av ingredienserna utom mandelspånen som du lägger ovanpå. Häll över smeten i en smörad form.
  • Grädda i ugnen i cirka 30 min eller tills den stabiliserat sig (beror på hur hög formen är).
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Jul, Recept, Sötsaker, Vegetariskt

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …