Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Hemgjord vaniljglass med chokladsås

9 januari, 2013 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_vaniljglassmedplock

I julas fick jag en glassmaskin* av mina föräldrar så nu kan jag äntligen göra krämig sockerfri glass, precis så jag vill ha den.

Duka fram skålar med olika goda tillbehör så får gästerna själva hitta på sin egna favoritkombo. Vaniljglassen passar till allt, bara fantasin sätter gränserna.

Hemgjord vaniljglass med plock

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Glassen

  • 2 st äggvitor
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl yoghurt (minst 10% fetthalt)
  • 3 msk valfri sötning
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Förslag på olika toppingar

  • Rostade hasselnötter
  • Hallon, blåbär etc
  • Limemarinerade jordgubbar
  • Lakritspulver
  • kokoschips
  • Chokladsås (recept nedan)

Chokladsås med arrak

  • 70 g mörk choklad gärna sockerfri
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk valfri sötning
  • 2 tsk arrak eller annan smaksättning som apelsin exempelvis
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner
 

Glassen

  • Separera äggvitorna från gulan och vispa i väl rengjord skål tills "hård".
  • Vispa grädden för sig, ganska löst så att den fortfarande är rinnig men ändå fluffig. Blanda i övriga ingredienser. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan i smeten.
  • Häll ner smeten i glassmaskinen* enligt maskinens anvisningar. Med min maskin så räckte smeten till två omgångar, perfekt då det ingick två "is-skålar". Servera med dina favorittillbehör.

Chokladsås med arrak

  • Smält chokladen tillsammans med grädden på medelhög värme, det får inte koka. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna.

Anteckning

* Om du inte har en glassmaskin kan du ställa in den i frysen och röra runt i glassen då och då så att den inte blir så hård. Klar efter 1-2 timmar beroende på hur kall frysen är.
 
TIPS! Chokladsåsen blir supergod när den är kall också då den blir väldigt krämig. Fungerar då utmärkt som topping på muffins eller tårtor etc.   
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Glass, Recept, Snabblagat, Sötsaker

« Himmelsk chokladfondant
Panerad strömming med pepparrotssmör »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …