Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Himmelsk chokladfondant

5 januari, 2013 av Jill Wallentin 4 Comments

Detta kan faktiskt vara den perfekta efterrätten. Den tar cirka 10 minuter att göra från att du öppnar kylskåpet till att du serverar. Smaken är ljuvlig! Som kladdkaka, men nästan lite godare.

Himmelsk chokladfondant

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Chokladfondanten

  • 50 g smör
  • 90 g mörk choklad gärna sockerfri
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 msk valfri sötning
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Till servering

  • vispad grädde
  • Myntablad
  • färska bär

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält smör och choklad i en kastrull på ganska låg värme under omröring.
  • Vispa ihop ägg, eventuell sötning, vanilj och salt. Vispa ner detta i chokladblandningen.
  • Häll upp i smörade portionsskålar som tål ugnsvärme. Grädda i cirka 5 minuter tills ytan blivit lite mattare och rest sig något. Den är perfekt när den är krämig på gränsen till rinnig i mitten och fastare runt om.
  • Servera med en klick grädde och eventuellt färska bär.

Anteckning

TIPS! Variera smaken om du vill genom att tillsätta exempelvis rivet apelsinskal, hasselnötter, chili, rom etc.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

« Krämig svampsoppa med chili och timjan
Hemgjord vaniljglass med chokladsås »

Comments

  1. Karina Larsson says

    28 september, 2016 at 15:04

    Vilken fantastisk blogg blir jätte inspirerad .
    Undrar bara lite över valfri sötning,har sett det i flera recept.
    Hur ska man tänka där?Vad väljer du för sötning?

    Svara
    • JillW says

      30 september, 2016 at 17:48

      Hej! Vad roligt att höra 🙂 Jag använder oftast björksocker/xylitol då jag tycker det smakar bäst samt enligt mig det bästa alt som inte höjer blodsockret.

      Svara
  2. Carolina says

    1 april, 2019 at 16:12

    Vilken choklad skulle du rekommendera? Är Nutrinick godkänt?

    Svara
    • JillW says

      7 april, 2019 at 18:28

      Hej!
      Du kan använda vilken choklad som du vill som är sockerfri eller 100% kakao. Jag brukar använda en som är sötad med xylitol från xucker.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …