Detta kan faktiskt vara den perfekta efterrätten. Den tar cirka 10 minuter att göra från att du öppnar kylskåpet till att du serverar. Smaken är ljuvlig! Som kladdkaka, men nästan lite godare.
Ingredienser
Chokladfondanten
- 50 g smör
- 90 g mörk choklad gärna sockerfri
- 1 st ägg
- 1 st äggula
- 1 msk valfri sötning
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa salt
Till servering
- vispad grädde
- Myntablad
- färska bär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör och choklad i en kastrull på ganska låg värme under omröring.
- Vispa ihop ägg, eventuell sötning, vanilj och salt. Vispa ner detta i chokladblandningen.
- Häll upp i smörade portionsskålar som tål ugnsvärme. Grädda i cirka 5 minuter tills ytan blivit lite mattare och rest sig något. Den är perfekt när den är krämig på gränsen till rinnig i mitten och fastare runt om.
- Servera med en klick grädde och eventuellt färska bär.
Anteckning
TIPS! Variera smaken om du vill genom att tillsätta exempelvis rivet apelsinskal, hasselnötter, chili, rom etc.
Karina Larsson säger
Vilken fantastisk blogg blir jätte inspirerad .
Undrar bara lite över valfri sötning,har sett det i flera recept.
Hur ska man tänka där?Vad väljer du för sötning?
JillW säger
Hej! Vad roligt att höra 🙂 Jag använder oftast björksocker/xylitol då jag tycker det smakar bäst samt enligt mig det bästa alt som inte höjer blodsockret.
Carolina säger
Vilken choklad skulle du rekommendera? Är Nutrinick godkänt?
JillW säger
Hej!
Du kan använda vilken choklad som du vill som är sockerfri eller 100% kakao. Jag brukar använda en som är sötad med xylitol från xucker.