Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Cheesecakeglass med pecancrunch

22 juni, 2013 av Jill Wallentin 1 Comment

jillsmat_cheesecakeglass

Det här är en glass som påminner om halloncheesecake i smaken. Du gör den på 5 minuter. Pecancrunchet är löjligt gott men innehåller honung så skippa detta om du är kolhydratkänslig.

Cheesecakeglass med pecancrunch och hallon

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Cheesecakeglass

  • 2 dl grädde
  • 250 g färskost (typ Philadelphia)
  • 3 msk valfri sötning
  • 1 krm vaniljpulver
  • 250 g frysta hallon

Topping

  • 1 dl pecannötter
  • 2 tsk honung
  • 1 nypa flingsalt

Instruktioner
 

Cheesecakeglass

  • Vispa grädden i matberedaren med mixerbladet. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa tills glassen blivit jämn.
  • Servera på en gång eller ställ in i frysen i cirka 30 minuter för en hårdare konsistens (den blir för hård om den står inne längre).

Topping

  • Rosta nötterna tillsammans med honungen i stekpannan tills honung och nötter fått färg. På med flingsaltet.
  • Lägg in i kylen/frysen för att stelna. Hacka grovt och strössla över glassen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Glass, Recept, Snabblagat, Sötsaker

« Pizza med färsbotten, kalkonsalami och champinjoner
Mojito-isglass med jordgubb »

Trackbacks

  1. Asiatisk majjolax i ugn! | Stitches and Supper skriver:
    11 april, 2015 kl. 13:01

    […] efterrätt åt vi den här cheesecakeglassen från Jills Mat och den var så galet god att vi åt upp alla fyra portioner och slogs om att slicka skålen! Jag […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …